Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hannula

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baromi olcsó tud lenni a fapados, de kegyetlenül megszívhatja velük az, aki nem készül fel eléggé az utazásra. Összegyűjtöttük azokat az alapszabályokat, melyeket célszerű betartani azért, hogy nagyon olcsón és valóban gond nélkül repülhessünk. Szinte minden a felkészülés…..
hannula 2014.07.16 11:38:32
Évente átlag kétszer utazom Angliába. A legtöbbször EasyJettel, és néhányszor mentem már Wizz-el is. Nekem az Easy valahogy jobban bejön. Ami kényes nyáluk, az a kézipoggyász mérete. Mivel csak azoknak kell becsekkolni, akik feladják a gépre a csomagjukat, a biztonsági ellenőrzésen simán átmegy a nagyobb bőrönd is, és a szerintem is az ország szégyenének számító alumínium istállóban, közvetlenül a beszállás előtt éri a sokk az utast, amikor nem tudja átpaszírozni a bőröndjét a fém mércén. A cég honlapján ott a pontos méret, mekkora táska fér át. Nagyon fontos még az is, hogy a női retikül már egy külön, másik táskának számít, és a szabály szerint csak egy csomag vihető fel. Én a biztonsági ellenőrzés után be szoktam tenni a kisbőröndbe a ridit, aki hasonlóan jár el, az feltétlenül hagyjon neki helyet amikor otthon bepakol. Mivel kissé kényszeresen óvatos vagyok, én egy kis textil táskát varrtam, az van a nyakamban, benne személyi és beszállókártya (zsebbe is elfér). Ezt azért csinálom, mert tanúja voltam annak, amikor az öttagú család anyukájának valahol valamelyik sorban elveszett a beszállója. Ne tudjátok meg...
Miután felszálltam a gépre, előveszem a kézitáskámat, ahogy a többiek is.

Teljesen igaz, hogy résen kell lenni, naprakésznek a szabályokból, hány kiló, hány darab, hány deci, stb. (Megjegyzem, a szörpikés módszert én is alkalmazni fogom, és nem a spóring miatt, hanem mert viccesnek találom : ), igenis, elvi kérdés, hogy ha már nem vihetek át folyadékot, ne vetessenek velem méregdrága innivalót! Amúgy meg a gépen simán megveszem a 2,5 fontos kávénak nevezett löttyöt, mert szeretem : D És csokit meg kekszet eszem hozzá, szatyorból : )

Nem akarok vitatkozni, meg mélyokosságokat mondani. Azért utazom olcsó járaton, mert erre futja, és mert a nagyjából 2 és fél órás utat kibírom szűk ülésben, síró gyerekek (megfigyeltétek, hogy legalább egy mindig van?), hangosan lamentáló osztálykiránduló gimisek, "HVCS"-k (helyi vicces csávók), okoskodók és finnyásan az orrukat fintorgató sznobok között, akik úgy tesznek, mintha csak valami hihetetlen igazságtalanság és méltánytalanság miatt kellene olcsó járaton utazniuk a "plebs" között.

Azt hiszem, némileg kivételes helyzetben vagyok olyan szempontból, hogy rokonhoz megyek, így nekem nem kell aggódnom járattörlés, meg véletlen extra kiadás miatt, ráadásul az évek során annyi ruha és egyéb gyűlt össze kint, hogy szó szerint egy szatyorral utazom, abban is csak Pick-szalámit és nosztalgiából magyar csokikat viszek (Tibi, Sport, hasonlók) viszek ajándékba.

Biztos vagyok benne, hogy hosszabb utat nehezebben bírnék ki ilyen körülmények között, és abban is, hogy ha megtehetném, akkor szívesen utaznék "nagy" légitársaságokkal, business osztályon. Bízom benne, hogy lesz rá alkalmam.
 Több mint egy éve fogy a levegőm. Nem hiszem, hogy rosszabbakat írok, mint korábban, nem hiszem, hogy többet kéne pörögnöm különböző rendezvényeken. Hogy személyesen kéne nyomulnom ismerősöknél ezért-azért. De úgy érzem, ez a fulladás összefügg azzal, ahogyan a…..