Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JC_jr

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagy alternatívakeresés részeként nemrég az LMP helyzetét tekintettük át, most a Jobbik következik. A Jobbik genezisében a Fidesz és az MSZP egymást szokta vádolni, jellemző hozzáállás, hogy nélkülük bizony semmi nem történhet. Aztán ott a másik gyöngyszem, amit…..
JC_jr 2012.02.14 13:47:55
@Silverstein: Mar megbeszeltuk korabban de leirom meg egyszer: Izland az allamadosagat jelenleg is fizeti. Izland azt az osszeget nem volt hajlando kifizetni, amit a magankezben levo becsodolt bankok halmoztak fel (mint kolcson, vagy mint holland/brit allampolgarok betetei).
JC_jr 2012.02.14 14:01:06
@Silverstein: 2008-ban csodbe mentek, es allamositottak oket, a kulfoldi betetesek kartalanitasat viszont nepszavazason szavaztak le. Ez volt az, amit nem fizettek ki, es nem az allamadosag, amit jelenleg is fizetnek. (bovebb info www.jovonk.info/2011/04/10/az-izlandiak-nem-fizetik-vissza-az-adossagot
JC_jr 2012.02.14 12:29:10
@Walter Bold: Ami nagyuzemi nem feltetlenul egeszseges, viszont olcso. Nem allitottam ennek ellenkezojet, sot, az elelmiszereim tobbseget jelenleg is biopiacokon vasarolom kozvetlenul a termelotol (vagy legalabbis ugy tunik hogy onnan, nem tudom mennyi a lehuzas ebben). Tamogatom a kezmuves minosegi elelmiszergyartast, de ezt a nagy neptomegek nem tudjak megfizetni. Es nem a globalizacio miatt nem tudjak, hanem mert dragabb igy eloalliltani a termekeket.

Tehat a szlovenok es a lengyelek okosabban csinaltak a rendszervaltast? Viszont ma nem olyan a tortenelmi helyzet, hogy a vilag euforikusan vegignezze, ahogy Mo-n ismet rendszert valtunk. Errol (is) lekestunk, sajnos.
Nos eltelt a hónap, amelyben azt vállaltam, hogy megpróbálom minimálbérből kihúzni. Nincs mit kertelni, be kell látnom, hogy nem sikerült. Az utolsó héten nagyon elszaladt velünk a ló. Igaz ugyan, hogy nem csak a heti megélhetést finanszíroztuk belőle, hanem azért jórészt…..
JC_jr 2012.02.01 13:09:29
@Gombóckaa: Ok, de a jelenlegi helyett probalkozol valami massal? Esetleg tanulsz valami ujat, hogy egy mas munkakorben jobban keress? Hajlando lennel akar elkoltozni az orszag masik felebe is egy jobb alasert? Mindenkinek mehet rosszul (volt nehany szuk esztendom nekem is), de nem adtam fel. Mara mar kisutott a nap :)
„Elveszíti jogosultságát az állami nyugdíjra az, aki úgy dönt, hogy magánnyugdíj-pénztári tag marad" - ezzel a mondattal zsarolt meg 96.8 százaléknyi manyup tagot még 2010 novemberében Matolcsy György.  Zsarolás volt ez a javából, még akkor is, ha az úgynevezett…..
JC_jr 2012.01.11 14:21:56
@ZX: Mirol szol ez a pertarsasag? (bocs lemaradtam az itthoni esemenyekrol egy picit)
JC_jr 2012.01.11 16:09:15
@gipszjakabreg: Igazat tudok adni neked. Csak hat 1 bibi van ezzel. 3000 milliard kb az orszag GDP-jenek 11%-a. Az elmult kormanyok "hozzaertesenek" koszonhetoen a korabbi 8 evben kb 25%-al emelkedett az allamadosag. Tehat ez a 3000 majdnem lefedne egy MSZP-s ciklust (M6-os alagutakkal, volgyhiddal, nokias dobozokkal, stb) A jelenlegiek ezt koltottek el nem egesz 1 ev alatt! Nem hiszem, hogy az elkovetkezendo nehany evtizedben lesz olyan kormany, aki megengedheti maganak, hogy ezt a penzt visszafizesse...
Varánusz Pofon a szarnak 2011.08.16 06:02:00
Szép lassan megérik a helyzet arra, hogy a gazdaságpolitikai lufi úgy durranjon el, mint képviselőfing a kormányszaunában: recsegősen, féknyomot rajzolva a ülőkére. Lassan de biztosan "útelágazódáshoz" érkezik az ország, ahol dönteni kell: fideszes terminológiával…..
JC_jr 2011.08.16 14:21:51
@MACISAJT: "Pl. olyan, amivel Bajnaiék egy év alatt 9,5 milliárd eurót nyomtalanul elköltöttek(mindezt 7%-os GDP csökkenés mellett)...."

Emlekeim szerint a lejaro kotvenyek refinanszirozasara nem keves penz ment el. Tehat amellett, hogy azt nezzuk, hogy ki mikor mennyi hitelt vett/hasznalt fel, arrol sem kellene elfeledkezni, hogy ebbol mennyit forditottak hitelvisszafizetesre.