Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zold.fulu

162 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időnként elgondolkodom azon, mi tévő legyek a blogolást illetően. Hogy szándékaim szerint milyen sorsot szánok egykori írásaimnak, azt én sem tudom még. Egy azonban biztos, régi korok és gondolatok lenyomatát őrzik. A legtöbb dolgot ma már biztosan másképp élnék meg,…..
Meleg helyzet Blogajánló #2 2015.02.01 17:00:00
A neten számos olvasnivaló hírportált, ismeretterjesztő weboldalt vagy blogot találni. Időnként pedig igen nehéz eligazodni ezek között. Örömmel veszem, ha mások megosztják a blogom linkjét, így én is ezt teszem. A blogajánlóban különböző témájú és tematikájú blogot…..
Meleg helyzet Melegek a weben 2015.01.15 15:16:21
Számos dologban változott az elmúlt évtizedekben nem csak a hazai, de a nemzetközi meleg kultúra is. Ma már nem csak kétes hírű melegbárokban lehet hasonszőrű férfiúkkal találkozni. A falak leomlanak, a leplek lehullanak. A világhálón rengeteg helyen lehet ismerkedni és…..
zold.fulu 2015.01.21 14:56:40
@santiago79: Részben egyetértek veled. A magyar oldal kicsit lagymatagabb, de a személyes sikerélmények és kapcsolatok engem inkább oda kötnek.
zold.fulu 2015.01.23 16:09:39
@Atrijasz: Szerintem is inkább valami "közösségi misszió" vezérelheti a kezdeményezést. Persze ötleteket nem szeretnék adni a supportnak... :D

Ami a részletes véleményedet illeti, külön köszönöm, hogy megosztottad velünk. Ha mérleget kellene vonnom a két oldal között, akkor az nálam is a magyar oldal felé dőlne. Viszont az újdonság varázsa most inkább a másikhoz vonz. Meglátjuk. :-)
Az elmúlt hetekben azt tapasztaltam, hogy a meleg hírek gyakran hétvégére és hét elején jelennek meg. Bár a kitűzött célom az, hogy a teljes hét válogatott eseményeit és cikkeit hozzam a blogolvasóknak a külföldi és hazai sajtó tükrében, előfordulhat, hogy azok szinte…..
A mögöttünk tudott héten is számos kérdés foglalkoztatta az újságokat. Természetesen a párizsi terrorcselekmények sorra árasztották el az online médiát, ez mindenhol vezető helyet foglalt el. Az áldozatok emlékére és a megfélemlítés ellen, a kölcsönös tisztelet mellett…..
Idén 19. alkalommal rendezik meg haznákban az LMBTQ Filmfesztivált, amely a Budapest Pride mellett, az egyik legjelentősebb hazai LMBTQ megmozdulás. A szervezők több helyszínen, különböző vetítésekkel várják az érdeklődőket. fotó: budapestpride.hu  A program jövő héten,…..
Felötlött ma bennem egy kérdés: kiket hív a tudatlan nép buzinak? És rájöttem, hogy nem tudom megválaszolni a kérdést. Nyilvánvalóan a melegeket. Azt is tudom, hogy én mikor használom. De az ördögbe is, nem tudom kik azok a buzik, akiket egy-egy tüntizés alkalmával az ott…..
zold.fulu 2013.09.08 23:33:58
@defalla: Azt mondod, most jól megmondtam? :P
zold.fulu 2015.01.07 17:28:40
@Voltar: Ez is csak nézőpont kérdése. Mi van akkor, ha a "buzeránsok" vannak többen? :P A kérdés költői, de elgondolkodtató, hogy mi is az a "buzerancia" tkp.
Egy éve kaptam meg a jogosítványomat. Ez nem lenne túl jelentős, ha nem fűződne hozzá egyéb történet is. Erről majd később, most röviden a címről, ami látszólag elég távol áll a témától. Megpróbálom neked is közelebb hozni. :D Már előre nevetek, igen jó emlékeim…..
zold.fulu 2015.01.07 13:57:02
@Voltar: Egyetértek a gondolataiddal és megerősítelek. Azt hiszem "szerencsém" volt, már ha ilyen esetben van szerencse. Szerintem inkább tudatos döntés és a jó kiválasztáson múlott... még ha ez kicsit nagyképűen is hangzik... :-)
Megújult formában, kivételesen keddi különkiadásban hozom az elmúlt időszak híreit. A megújult forma nem csak a címre vonatkozik, amivel könnyebbé válik a keresés az év hírei között, hanem bejegyzésre is. Most te is véleményformálóvá válhatsz, ha megírod a véleményed a…..
Meleg helyzet Blogajánló #1 2015.01.04 15:30:00
A neten számos olvasnivaló hírportált, ismeretterjesztő weboldalt vagy blogot találni. Időnként pedig igen nehéz eligazodni ezek között. Örömmel veszem, ha mások megosztják a blogom linkjét, így én is ezt teszem. A blogajánlóban különböző témájú és tematikájú blogot…..
zold.fulu 2015.01.06 12:54:47
@santiago79: Ne aggódj, a te blogos is sorra kerül. Majd jelentkezem! ;-)
Meleg helyzet 2015 2015.01.01 16:30:30
Szép pillanatokban gazdag boldog új évet kívánok! Egészségünkre! fotó: www.flickr.com/photos/life_is_good_pete Az új év a tervezés és a fogadalmak ideje. Én türelmet, nagyobb figyelmet és még aktívabb közösségi részvételt fogadtam. Te milyen célokat, terveket vetettél…..
zold.fulu 2015.01.02 13:58:19
@santiago79: Ez vajon mennyiben múlik az egyénen és mennyiben a "nemzetgazdaság teljesítésén"? :D Mindenesetre kívánom, hogy így alakuljon az éved! :-)
zold.fulu 2015.01.02 18:13:53
@hmhmhmmm: Tetszik, szerintem pont ilyesmire való ez a fogadalom. Célkitűzéseket megfogalmazni, hogy azokért tenni is lehessen. Kitartást hozzá, a komment pedig egy év múlva is itt lesz, hogy értékelni tudd az eredményességet, vagy felfrissíteni az emlékezeted! :-)
Meleg helyzet Hétfői hírek #2 2014.12.29 19:09:56
Bevallom, kissé megijedtem a napokban, hogy kissé nehéz lesz érdemi bejegyzést létrehozni a nagyvilág meleg híreiből hétről hétre. Örömmel jelentem, hogy az elmúlt héten is születtek szemlézésre érdemes bejegyzések, hírek szerte a világban. Íme néhány, amit érdekesnek…..
Meleg helyzet Karácsonyra 2014.12.24 12:00:00
Minden olvasómnak hite szerinti nyugodt, meghitt ünnepet, áldott karácsonyt kívánok! fotó: www.flickr.com/photos/kirandulo A fotóról pedig egy kedves, számomra több jelentéssel bíró dalocska is eszembe jutott. Őrült télről, huzatos fényvillamosról és egy szerelmes…..
Meleg helyzet Hétfői hírek #1 2014.12.22 20:41:32
Az első hét "tesztüzeme" után beindul a blog. Hetente 2-3 bejegyzés születik majd és válik olvashatóvá. A ma útjára indított poszttal szeretnék kapcsolatot teremteni az aktualitások és blog között. Így tehát hétfőnként az elmúlt hét meleg szemmel is érdekes eseményeit…..
Meleg helyzet Meleg a helyzet? 2014.12.16 15:30:14
Nagy-nagy szeretettel üdvözlök mindenkit, egyeseket újra, másokat először. Sokan feltehetik a kérdést, ha egyszer abbahagytam és újra kezdtem, miért fogok neki újra az írásnak. A történet hosszú és számos tényező alakítja. Első bejegyzésemben egyfajta expozíciót szeretnék…..
Bizonygatni nem szeretném, legyetek tanúi! Az új blogom első bejegyzését olvashatjátok a http://meleghelyzet.blog.hu/ oldalon. Hajrá fiúk, srácok!..
Nem csak, hogy vissza fogok térni, hanem visszatértem. Kedves olvasók, gondolataimat kicsit másképp struktúrálva, más keretek között írom meg számotokra. Az új blogot a www.hovaistartok.blog.hu címen találjátok. Örömmel veszem, ha követitek és kommentelitek az írásaimat...
Nem csak a metrón (egy szót se szólj, metró és kész! :P) hangzik el a Hősök tere után. Fabien barátommal közös fővárosi fürdőtúránk következő állomásaként is az egyik leghíresebb fürdőt választottuk, a Széchenyit. Múlt asárnap látogattuk meg, hogy a hetet kipihenve,…..
zold.fulu 2013.11.11 19:46:26
@santiago79: Helyes, helyes! Örülök, ha ennek nyomán kedved támadt nosztalgiázni. Ebben a cudar időben jól is esik az ilyesmi feltöltődés. :-)
zold.fulu 2014.10.30 10:23:51
@Péter Rayszky:
Kritikus, ugyanakkor meglehetősen pozitív gondolkodású vagyok. Látogatásomkor a leírtakat tapasztaltam.

Szeretném jelezni, hogy figyelj a caps lock használatára, csupa nagybetűkkel írni illetlenség.
Szeretem Márai Füves könyvét. Azt hiszem sokszor fogalmazott meg olyan gondolatokat, ami sokszor segített. Mert általában olyankor került a kezem ügyébe, amikor segítség kellett. Pedig az író nem tett mást, mint leírta saját, gondolatait, véleményét. Hangot adott ezeknek. Én is…..
zold.fulu 2014.02.13 00:19:03
@Fabien: Ahogyan te is írod, megtorpantam. Többször próbáltam, nem ment.

Érdekes. Mert a blog bezárása más személyes életszakasszal párhuzamosan indult köbö. és most ebben is változások, abban is változások jönnek. Ez egy nagyon drasztikus váltás, de most ez így van jól.

Végiggondoltam, mi minden jött és ment ezalatt az idő alatt. A mérleg rendkívül pozitív. Tényleg örömmel és boldogsággal telve fejezem be.
zold.fulu 2014.09.20 23:02:33
@Gergely_it: Örülök, hogy így gondolod, még ilyen hosszú idő távlatából is úgy gondolom, hogy hasznos volt foglalkoznom a bloggal.

Hosszú ideje, gyakorlatilag a blog befejezése óta gondolkodom, hogyan és milyen keretek között találhatnám meg a "folytatás". Még nem tudom, sok minden jár a fejemben. Egy dolog biztos, a közvetíteni kívánt üzenet, a hiteles és személyes gondolatok megosztása.

Egy nagyobb lendülettel még az is lehet, hogy újra használatba veszem ezt a blogot is. :)

Köszönöm a biztatást! :)
Néhány héttel ez előtt vetettem fel annak ötletét, hogy új blog indulhat. Örömmel jelentem, hogy a tegnapi napon világra jött a Saláta blog! Terveimről és a kitűzött célokról, a bloghoz fűzött reményekről beszélgettem saját magammal. ;-) Nem régiben olvashatták a…..
zold.fulu 2014.02.04 09:58:23
Ja, és persze a www.salatablog.blog.hu oldalon érhető el! ;-)
Körülbelül egy éve, az első egyetemi félévem után Fabien barátom és én úgy döntöttünk, hogy végigjárjuk Budapest gyógyfürdőit. Nos, egy éve a Rudasban jártunk, majd a Király és a Széchenyi fürdők következtek sorra. Most Fabiennel és párjával a ferencvárosi Dandár…..
Úgy tűnik, vizsgaidőszak ide, szabadidő oda, a blogolás az elmúlt hetekben nem tartozott a halaszthatatlan feladatok közé. Egyrészt, mert a "tanulásra koncentrálok" és ez sok időmet elveszi, másrészt pedig azért, mert semmi érdemleges nem történt velem vagy bárki mással a…..
Fabien barátommal lassan egy éve kezdtük el feltérképezni a budapesti gyógyfürdőket. A baráti kapcsolat ápolásán és fenntartásán túl, sok minden másra is kiválónak bizonyultak ezek az alkalmak. A beszélgetések, a kikapcsolódás mindannyiunknak jól esik. Mindezek mellett arra…..
zold.fulu 2014.01.04 20:26:28
@santiago79: Szerencsére, most azért voltak fiatalabbak is. Bár érdektelen volt, hiszen én sem egyedül mentem. A szauna 69-ről egyébként nem hallottam semmit. :S

Nem mondom, hogy nincsenek olyanok, akik húspiacként fogják fel ezt a lehetőséget. Szóval azért volt olyan, aki félreérthetetlen pozícióban várta, hogy valaki bemenjen a szobába, bezárja az ajtót és aztán gyerünk! De ez egy privát, egyébként zárható fülkében várakozó emberke volt. A közös tereken minden rendben volt. Felmérnek, végignéznek, megbámulnak, -- téged azt hiszem különösen nagyon megbámulnának ;-) -- de ez még teljesen normális. Sőt, a pihenőben/társalgóban akár beszélgetni, fogyasztani is lehet, teljesen emberi és kulturált körülmények között.

Én sem mertem volna egyedül bevállalni, szerintem el is tévedtem volna, olyan kacifántos a járás. De ez csak az egyik szempont. Így azért jobban éreztem magam. Kevésbé a szex, inkább a társaság, a hangulat, a szaunázás, az élmény volt előtérben, utána jöhetett a szex is :D De nem a bizonytalanság és a bizalmatlanság.

Ha találsz valakit, aki szívesen veled tartana, akkor a hallomások ne tartsanak vissza, szerezz saját tapasztalatokat! Maximum eljössz onnan, a pénzeddel leszel valamivel szegényebb, de legalább rossz emlékek nem kötnek majd oda. Én azt gondolom, ez bevállalható kockázat. Anélkül úgy sincs nyereség. :P ;-)
zold.fulu 2014.01.04 21:10:09
@santiago79: Volt egy közönségszavazásos verseny a blogodon, nem tudom emlékszel-e rá... :D Na, hát az ott szereplő képed alapján ;-)
zold.fulu 2014.01.06 20:43:54
@Fabien: Mit is mondjak... Jól esett! :P
Kedves Olvasók! Szertettel és nagy-nagy köszönettel üdvözöllek benneteket a blogomon. Az év első bejegyzésében sikeres, kinek-kinek saját maga által eredményesnek vallható új esztendőt kívánok! Annyi lehetőséget teremt ez a ciklikusság. Évről évre lehet új…..
Van valami pofátlanság abban, hogy az év utolsó napjaiban ilyen meleg van. Jól emlékszem, a nem túl régi gyerekkoromban a szilveszteri szánkózásokra, a hócsatákra. Puff. 2013 utolsó vasárnapján +8 fok van. Vagy mennyi. Hol van a hó? A hideg? Hallatlan, és erről is az emberiség…..