Regisztráció Blogot indítok
Adatok
madware666

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiemelkedően fontos döntés előtt áll a Nagyvezér, márciustól végre teljesen lenyúlhatja a Magyar Nemzeti Bankot is a magát kétharmadnak nevező törpe kisebbség. Jönnek is szépen a tippek arról, hogy kik az esélyesek a kamatcsökkentést csak elméletben ismerő offshorelovag…..
madware666 2013.01.02 19:43:36
@HowAreYouOneAVetésün?: Vagy az aranytömbök valakinek a zsebébe :)

@tony_romita: Az általad felsorolt személyekből kétharmados többségben vannak azok akik szidják ezerrel a kormány gazdaságpolitikáját :)
Az idén széles spektrumú volt a hasalás, állami és magáncégek egyaránt megmutatták milyen mélységei vannak a pokolnak. Nyilván nem maradhat ki az a politikus, aki akkora nulla, hogy még Magyarországon is képes megbukni, de a listán a helye az egész unortodox gazdaságpolitikának,…..
Tisztelt magyar Állampolgárok! Kedves Barátaink! 2012 a megújulás éves volt. Az év eleji spekuláns támadások, majd Brüsszel akadékoskodásának ellenére a kormánynak sikerült megújítania az „elmúltnyolcév” kárhozatában szenvedő Magyarországot. Bár a pénzvilág kalózai…..
madware666 2012.12.28 17:22:04
@titkosgyilkos: Abban legalább igaza volt, sikerült elrugaszkodni az európai értékektől :-)
madware666 2012.12.29 12:23:05
@HajraFidesz: Egyet kell értenem veled, az ország jó kezekben van:

"Ismereteim szerint 132 bejegyzett élettársi kapcsolat van Magyarországon. ha ezt kiszámolom, ez nincs 250 ember..." by Rubovszky György, KDNP
A KARD Pávatánc a diákokkal 2012.12.23 09:24:17
Kezd nagyon menni már ez a pávatánc-dolog. Nem arra gondolok most, hogy a gazdasági miniszter szerint épp a valutaalap tukmálná ránk a pénzt, ami viszont nekünk nem kell, most új színpad nyílik a pávatánc-színházban. Most mintha a diákok felé járná ezt a kormány. A legújabb…..
madware666 2012.12.23 15:34:50
@pimpalini: Most biztos azt a kormányzati kommunikációt várod tőlem, hogy:

1. Azért nincs, mert nincs rá piaci igény (túlképzés van ezeken a szakokon).

2. Azért nincs, mert aki ide megy fizetős képzésre, az biztos ki tudja majd a diákhitel 2.0 árát termelni, mert olyan magas fizetést kap a jövőben.

Amellett, hogy ez a két állítás ellent mond egymásnak, elég nagy hülyeség is, hiszen egyrészt van piaci igény mind2 szakterületre, másrészt, ha a kezdő fizetéseket nézzük, az első helyeken pl. a mérnökök szoktak állni.

Ha a véleményemre vagy kíváncsi azért, mert pont ez az a két szakterület, amely átlát a szitán, és látják, hogy

1. szar a gazdaságpolitika
2. a jogalkotás is szar

Ezért hát bosszút kell állni. Nem áll távol a Fidesztől a bosszú.
madware666 2012.12.23 16:03:31
@pimpalini: Milyen több ezer új képzésre? Semmi baj nem volt azzal a létszámmal, amely a tavalyi csökkentés előtt megvolt. Ha volt is némi túlképzés, azt előbb vagy utóbb felszívta a piac. Ha megnézel egy állásportált tele van gazdasági/jogi végzettséghez kötött helyekkel.

Mindenki tanuljon azt, amihez megvan a készsége. Ne akarjunk azokból a potenciális jogász hallgatókból mérnök hallgatót csinálni, akik hülyék a matekhoz. Vagy te olyan házban szeretnél élni, ami bármikor a fejedre dőlhet? A kormány piaci kudarcként kezeli az oktatást, ami vicc.

Csakhogy feloldjam az általad elképzelt paradoxont:

Mivel átlagos kezdőfizetésekről van szó, van ki ennél többet, van aki ennél kevesebbet keres. Többet leginkább azok, akiket gazdag apuci/anyuci be tud tolni a kapcsolatai révén már az elején zsíros állásokra. Nekik viszont alapból nincs szükségük állami támogatásra. Viszont vannak azok, akiknek nincsenek ilyen kapcsolataik is végig kell járniuk a ranglétrát, elején alacsonyabb fizetéssel. Ha erre még rájön egy havi 20-as törlesztőrészlet (diákhitel 2.0), akkor nem lesz túl jó élete szerencsétlennek, ha még mellette még az egyéb költségeket is fizetnie kell. Így már az elején úgy dönthet a tehetséges, de anyagi forrásokkal nem rendelkező diák, hogy inkább választ egy olyan szakot, amihez ha kedve nincs is, de legalább be tud jutni állami ösztöndíj mellett.

Így elsősorban a közgazdász-jogász képzés a hülyegyerekek fellegvárává válhat, akiknek apuci anyuci ígyis-úgyis kifizeti a tandíjat, majd belökik valamilyen zsírós állásra is. A tehetséges diákok meg erről mind lemaradnak, mert ódzkodnak a hitelfelvételtől (ez természetes).

És gondolom most megint paradoxont akarsz elém állítani azzal, hogy korábban hoztam a magas bejutási ponthatárt, ami ellentmondásos lehetne a hülyegyerekes kijelentésemmel. Csakhogy a költségtérítéses helyekre már tavalyi is elég volt 400 pont a Közgázon, vidéken meg 240 is, ami nem túl nagy érdem a jelenlegi gyenge érettségi színvonal mellett. (400 pontot nem nagy kunszt elérni)

Az egész folyamat vége az, hogy egy olyan szűk elit lesz a top helyeken, akik amúgy messze nem a legjobbak a szakterületükön.
madware666 2012.12.23 16:26:19
@pimpalini: Ösztöndíjak eddig is voltak, de a nevetség kategóriáját súrolták. Viszont ha a legjobban teljesítők számára valóban bevezetnének ilyen programot, akkor miért is kellett népszavaztatni 2008-ban? Az akkori rendszer pont arról szólt volna, hogy a legjobb 15% ingyenesen tanulhat...tehát így a Fidesz egy az egyben átvenné az általa leszavaztatott rendszert, csak magasabb tandíj mellett. (Az államilag nem támogatott szakok esetén)

Amúgy az bátor állítás, hogy a minőség fellegvára lesz Budapest. A forráskivonás miatt nincs pénz se a normális működéshez, se a normális oktatói fizetésekhez. Fogalmad sincsen milyen állapotok vannak a nagy felsőoktatási intézményekben.
Mindössze három nap telt el azóta, hogy azt írtuk: hazugságok és káosz jellemzi a kormányzati kommunikációt az államilag finanszírozott keretszámok drasztikus csökkentése óta. A helyzet azóta sem változott. Most éppen ott tartunk, hogy - a legutóbbi ígéretek szerint - jövőre…..
madware666 2012.12.21 20:38:22
@HomicideWatch: 2006-ban és 2008-ban + Fidesz hangulatkeltés volt nem? :)
madware666 2012.12.21 21:38:07
@HomicideWatch: Ezzel nem értek egyet mivel szerdán például minden politikust elküldtek. Attól még, hogy a politika meg próbál rátelepedni a diákokra, nem kellene őket is megbélyegezni.

A gyújtogatás szó meg nem helytálló, megtévesztő lehet a 2006-os valódi gyújtogatással.

Amúgy egy Karácsony előtti péntektől már nem kell sokat várni, főleg úgy, hogy a többség hazautazik.
A magyar politikai elit jelentős része tehetetlen, ha kiderül, hogy az emberek, az ügyek nemcsak eszközök a szavazatok megszerzésre. Itthon sajnos politikusaink eddigi tapasztalatai azt támasztották alá, hogy az ország három részre osztható: az egyiket a ti bandátok manipulálja,…..
madware666 2012.12.21 12:42:16
@Keresztyén és Magyar: Egyet kell értenem. Ideje lenne már megkoronázni, minek húzni az időt? :)
madware666 2012.12.21 13:01:05
@Anti Anyag:

"Orbán demokrata"

És még erre a két szóra sem pusztult el a világ. Valami hiba lehet a rendszerben.
A kormányzat friss bejelentéseivel előre próbált menekülni, de közben soha nem látott káoszba fulladt a felsőoktatási „reform”. Kidolgozott háttértanulmányok és számolások nélkül próbálják már kb. a negyedik tervet is elfogadni szűk két héten belül, miközben a…..
madware666 2012.12.20 15:50:08
Mi ez a drámázás? Az verte ki a biztosítékot, hogy egy fél generációra való fiatalt akart megbélyegezni a kormány. A lébecoló diák bélyegét sütötték mindenkire, aki nem fejezte be időben a tanulmányait, tekintet nélkül a körülményekre. Mindegy, hogy egy gyermek születése,…..
A nemrégiben megjelent KSH adatok alapján úgy tűnik, hogy a magyar foglalkoztatáspolitika igazi gyorsnaszádként tör előre, hiszen a kormányváltás óta 155 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma. A harmadik negyedéves adatok alapján sincs miért szégyenkeznie a kormánynak, 2010…..
madware666 2012.12.19 13:00:46
@Pipas: Vicces vagy, de "szemétszedés" korábban is volt. Amúgy az elmúlt két évben sem lett hatékonyabb.

Arra azért kíváncsi lennék a levél gereblyézésnek mekkora hozzáadott értéke van szerinted? (amit kb. napi 1 órában csinálnak, a többit lepapírozzák az önkormányzatok)
madware666 2012.12.19 14:08:27
@Pipas: Arra gondoltam, hogy a GDP-ben megmutatkozik-e, hogy a több százezer közmunkás országa akarunk lenni?
Ma több ezer diák azért ment a rádió elé, hogy beolvassák a követeléseiket, hogy folytassák azt a hagyományt, amely a mindenkori közszolgálati médiát arra használja, amire való: arra, hogy közvetítse az országban történő fontos történéseket. A rádió ma nem ezt tette,…..
madware666 2012.12.17 23:46:57
@komplikato: A keretlétszám annyira nem keretlétszám, mint amennyire a tandíj nem tandíj.
A múlt hét végén Orbán Viktor feladatul adta az oktatási vezetőknek: három napon belül találjanak ki egy új felsőoktatási rendszert. Mi nem tudjuk elképzelni, hogy ez miként fog összejönni; de nem is tippelgetnénk. Amíg ez kiderül, vegyünk elő egy régebbi ügyet. A kormány…..
madware666 2012.12.17 13:48:29
@Salemi boszorkány: Így igaz, a nagy egyetemek forráselvonása nem most kezdődött, hanem a Széll Kálmán-terv 1.0-ában meghirdetett felsőoktatási forrás kivonás keretében. Ráadásul a hallgatói létszám már az idei évben is jelentősen csökkent az év eleji csökkentések miatt, amely jelentősen rányomta a bélyegét az egyetemek működésére.
Az újabb kormányzati blöff remélhetőleg nem jön be. OVI megint szeretné eljátszani a gondoskodó apa szerepét, ő megnyugtat mindenkit, ő rendet tesz mindenhol, így lesz ez a felsőoktatási "reformmal" is, állítja. Hiszen minden csak félreértés, hiszen, ha gyerekek ti másként…..
madware666 2012.12.16 12:28:04
@$$$=$$$: Nincs is annál szebb amikor a bérkommenter vádol másokat bérkommenteléssel. Szerintem erre már külön algoritmus van a Fidesz pártközpontban.
madware666 2012.12.16 12:32:12
@Moan: Én kíváncsian várom szerdáig mit dolgoznak ki. 22 év megoldatlan problémáját 4 nap alatt akarják megoldani. Minőségi munka lesz. Bár inkább kettő, mert szerintem a legtöbb politikus most Bécsben vásárol Karácsonyra.
Még a tapasztalt megfigyelőket is meglepte, hogy annyi váratlan húzás után a kormány még mindig képes sokkolni a felsőoktatás szereplőit. A folyamat be is indította az első komolyabb diáktüntetéseket ebben a ciklusban. Az idei jelentős keretszámcsökkentés után a mostani…..
madware666 2012.12.11 14:26:03
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ezt már becopy-pastezted pár blogra...csak ügyesen...meglegyen a napidíj a pártközpontban! :)
madware666 2012.12.12 13:31:43
@Gyυrcsány еgy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Számomra ezekből az idézetekből az derült ki, hogy a miniszterelnök morbus dissidentiae phreneticaeben szenved, és alkalmatlan a kormányzásra.
A magyar felsőoktatás, a mostani- és leendő hallgatók, családjuk, az oktatók és minden érintett hadüzenetet kapott a kormánytól: nincs vége az eddig is súlyos elvonásoknak - jövőre soha nem látott nemmegszorítás indul, nemtandíjjal és nemröghözkötéssel párosítva. Ha…..
madware666 2012.12.09 14:44:07
@Disintegrator Rising: Kezdheted a Fidesszel, náluk nagyobb kommunista nincs ebben az országban, államosításoktól elkezdve a demokratikus rendszer felszámolásán át a felsőoktatás szétrombolásáig.
madware666 2012.12.09 14:52:08
@Disintegrator Rising: Látom elfogytak az érvek (igaz eddig se volt egy se, ami legalább 1 percig megállt volna a lábán) úgyhogy most személyeskedni kell. :)
madware666 2012.12.09 15:08:49
@Disintegrator Rising: Hát igen, én még emlékszem rá mikor Orbán Viktor ügyvédként dolgozott..ja nem az egy tündérmesében volt. :)

Nem beszélve Zsiga Marcellről, na ő aztán sokat tett a több mint egymilliós fizetésért! :D
A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ... ..
madware666 2012.12.07 21:33:33
@Blogger Géza: Te okostojás, szerinted a kamatkülönbözetet ki fizeti ki? Mert a piaci kamatláb, amitől az állambácsi is függ, az nem 2%. Semmi értelme nincs kivonulni a felsőoktatásból, mert így is fizetnie kell, csak éppen másoknak. Közben meg az esélyegyenlőség pont azáltal romlik, hogy sokan ódzkodnak a hitelfelvételről. Ráadásul miért fizessenek most vagy később az itthoni "minőségért" ha ezt ugyanilyen árban megkapják kicsit nyugatabbra is, csak jóval magasabb minőségben?
A köztársasági elnök eddigi legsúlyosabb dilemmájával néz szembe, ugyanis az országgyűlés elfogadta a választási eljárásról szóló törvényt. Azt a törvényt, amelynek apropóján Áder János azt jelezte, hogy ha egy törvénnyel kapcsolatban az alkotmányellenesség…..
madware666 2012.11.28 16:58:01
@Farkantoán Chatpartner: Szerintem neked még egy érettségid sincs. Úgy mondják tollba a sok hülyeséget amit leírsz :)
Sosem éltünk demokráciában és most sem abban élünk. A kérdés nem az, hogy az épp aktuális miniszterelnök és a kormány milyen intézkedéseket talál ki, ami az épp aktuális ellenzés számára elfogadhatatlan és antidemokratikus. A kérdés az, hogyan éljük meg a demokráciát.…..
madware666 2012.11.26 12:18:57
@imperial: ennél már csak az a röhejesebb, hogy ezek a "posztkommunista férgek" tényleg nagyobb demokraták, mint az elvileg antikommunista Fidesz
A kivándorlás az elmúlt hónapokban igencsak felkapott téma lett a közbeszédben. Az internetes oldalakon egymást érik a külföldön szerencsét próbáló magyarokkal készült interjúk és történeteik. Lassan nem múlhatnak el úgy politikai beszédek, hogy ne lenne szó benne…..
Ahogy egyre közeledik az év vége, úgy rajzolódnak ki a 2013-as adóváltozások. A jövedelmeket a félszuperbruttó kivezetése és a járulékplafon eltörlése fogja leginkább befolyásolni. Azt már előre le lehet szögezni, hogy egy szűk csoportot leszámítva, senki se számítson…..
madware666 2012.11.20 13:52:08
@Kivlov: ugye tudod, hogy a mostani rendszernek köszönhetően épp azok menekülnek külföldre akik eltartanának majd téged öregkorodban?:) felosztó- kirovó rendszer szépségei...
Az állami támogatásból a civil egyesület politikai hirdetése, amivel a BKV jut reklámbevételhez Simicska Lajos cégének hirdetési felületén keresztül.Ezt szárnyald túl!Várom a kis füzetet is, amit minden háztartásnak elküldenek, remek lesz!(kép: vasarnapihirek.hu)…..
madware666 2012.11.18 15:19:55
@csak egy néző: Kihagytad Rogán Tonit, aki rekord összegű kerületi adósság felhalmozása után kitüntetést kapott a közpénzek jó felhasználásáért.

@mardekar: Igazad van, most senki sem lop. Mi több, előbb láttam Viktort kenyeret osztani a bajbajutottaknak.
Orbán Viktor nem teketóriázott, egy hete kijelentette: „papírunk van arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár." Nos, nincs jó hírünk, mert leszámítva a költségvetési hiány teljesülését – ami szintén nehézkesen, rengeteg megszorítással jön össze – ezt egy adat…..
madware666 2012.11.16 14:34:09
@trey82: A görög válság arról szól, hogy ott annyira elszállt az adósságállomány, hogy nincs miből finanszírozni, ha a piaci források kiapadnak. A piaci szereplők ezt el kezdték beárazni, hogy az adóssághalom mögött nincs likviditás még rövid távon se, ezért szép lassan elszálltak a hozamok, egy idő után olyan szintre, hogy az már fenntarthatatlanná vált a görög költségvetés számára.

Az USA-ban is 100% felett a GDP arányos államadósság, de ott alacsony hozamok mellett képesek magukat refinanszírozni, részben azért mert az adósság egy része saját tulajdonban van (FED, nyugdíjalapok, stb.), részben azért, mert a FED nyugodtan tud bármekkora likviditást nyújtani, részben + azért mert USA refinanszírozási képességében simán megbíznak a befektetők + a dollár kulcsvaluta.
madware666 2012.11.16 14:45:02
@trey82: és ezt új állampapír kibocsátásából finanszírozzák, azaz nem a költségvetés, vagy a likviditási tartalékok terhére fizetik vissza, alapesetben a piacokról refinanszírozzák
madware666 2012.11.16 15:55:53
@KG2000: Miért kommunisták? Államosítottak? Diktatúra volt 2002 és 2010 között? Csorbították a média szabadságát, vagy alkotmánybíróság jogkörét? Bevezettek választói létszámot szűkítő előregisztrációt, amely szembe megy a nyugati normákkal? Ja nem kérem, ezek a fideszes elvtársak voltak!

Gyilkosok? Tudtommal azért börtön jár. Nem is kevés év. Ha igaz az állításod a fideszes ügyészség miért nem ültettek le őket minimum életfogytiglanra?
Lassanként végleges formát ölt, hogyan is választunk majd 2014-ben. Az országgyűlés hétfőn megszavazta a választási eljárási törvényhez benyújtott módosító javaslatokat, így semmi sem állhat a jövő heti zárószavazás útjába. (Maximum néhány száz, utolsó percben…..
madware666 2012.11.14 16:48:21
@Anti Anyag: Nem a 10 fekvőtámaszon múlik, hanem az ügyfélkapun és egyéb felesleges akadályokon. A választói regisztráció egy akadály amit nem mindenki tud átugrani, vagy túl későn szeretné. Az meg, hogy csak ott lehet információt továbbítani, ahol a Fidesz van hatalmon (köztévé, plakátcégek) közröhej.
A medián októberi felmérése egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor legerősebb baloldali kihívója Bajnai Gordon lehet a 2014-es választásokon. Amennyiben az Együtt 2014 mozgalomnak sikerül egy táborba felsorakoztatnia az Mszp és az LMP híveit, valamint a bizonytalanok táborából is…..
Az elmúlt napokban, hetekben több olyan kormányzati döntés is született, amely egyre világosabban mutatja, milyen sorsot szán a kormánypárt a hazai fizetőeszköznek.  27-én jelentette be Orbán Viktor, hogy az állam megsegíti a reménytelenül eladósodott (zömében…..
madware666 2012.11.09 15:23:17
@KG2000: Mi ebben a zsarolás? Ha a hitelező leírja az adósság egy részét, akkor az a hitelezett szempontjából technikai csőd. Olyan egyszerű, ez mint az 1+1, csak szegény kormányunk annyira hülye közgazdaságtan alapból is, hogy ilyen összefüggésekig már nem jut el, mikor kitalál v.mit.
madware666 2012.11.09 15:32:33
@Blogger Géza: Technikailag már rég becsődölt Görögország, mivel az EU "nyomására" a hitelezők leírtak nem kevés adósságállományt. Meg is kapták ezt a besorolást.

És itt nem arról van szó, hogy a bankárok felébrednek, a hasukra süt a nap, és úgy gondolják, hogy jaj írjunk le pár száz milliárd adósságot - mert milyen jó a bankadó meg a tranzakciós adó. Itt arról van szó, hogy a kormány ki akarja kényszeríteni a hitelleírást, ami egyoldalú folyamat.
madware666 2012.11.09 15:48:30
@Blogger Géza: a technikai csőd még nem = a totális államcsőddel...

@KG2000: Következetes, befektetéseket nem elkergető, kiszámítható gazdaságpolitikával elkerülhető lenne a recesszió, és a hosszútávú hozamok mérséklése. Magyarországon nem ez zajlott az elmúlt 2 évben.

Görögöket meg vagy csődbe kell venni, és utána úrrá lenni az anarchián, vagy ki kell lépniük a zonából és leértékeléssel kell próbálkozniuk. Utóbbi a megmaradt vállalatokat is csődbe vinné + szép kis infláció lenne, de hát Görögország esetében nincs más megoldás. Így jár azaz ország ahol nem veszik észre, hogy egy év 12 hónapból áll, és még 16. havi fizetéseket és nyugdíjakat is kiosztanak.