Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Venum Bad Blood

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még múlt héten kaptam egy személyes felhívást, hogy nézzek utána néhány bérkommentelőnek, vagyis ahogy mostanában pontosabb, fake usernek. A dolog alapja a Kreatívban és a Kreatív Online-on megjelent cikk volt arról, hogy a korábban fórumokban és blogokban tanyázó…..
Venum Bad Blood 2011.08.15 22:21:57
Szabiról visszatérve most olvastam a postot. Jó a felvetés és jó ahogy felgöngyölítettétek a sztorit, de nekem nem nagyon kerek ez a történet. Lehet, hogy megártott az a két hét a természetben és csak én nézem a rögvalóságtól eltávolodva a témát?
Korábban olvastam a Kreatívban az előzményt, amit most újra átfutottam. A Kreatívos cikkben szó szerint ott van, amit itt nagy leleplezésként tálaltok: „Persze a rajongótábor toborzásához szükség van hamis profilokra. Hazudik, aki ennek az ellenkezőjét állítja”. Esther, amikor Püsök ezt az arcodba mondta, akkor csodálkozva néztél és megértően bólogattál? Akkor hogy-hogy nem sújtott le a szívlapát? A nagyobb játékosoknak, akiket felvonultattál a cikkben nem szólunk be, még szőr mentén sem, mert érdeket sértene? Egy kisebb cégnek viszont, akiknek nincsenek barátaik, „magánéleti kötődéseik” a köreitekben, azoknak viszont megmondjuk a frankót mert ugyanazt csinálják, mint a nagyobbak? Most akkor ténylegesen mi itt a nagy leleplezés? Te mondod, hogy a Mirtys nem állított mást a honlapján sem, minthogy virtuális karakterekkel is nyomulnak. Akkor lehetne lezúzni őket szívlapáttal, vagy tőlem akár redőnyhúzó vassal is, ha azt állítanák magukról, amit Sándor Szabolcs, nevezetesen hogy nincsenek fake profiljaik. Tehát tisztán logikailag megközelítve a dolgot nagyon kettős mércének tűnik ez az egész: 1. Amit a Kreatív nem ítél el, azt elítéli viszont kőkeményen ugyanannak a lapnak a blogja, ráadásul ugyanattól a szerzőnek a tollából…teljesen inkonzisztens az üzenet gáz, nem? 2. Quod licet Iovi, non licet bovi, azaz a Kreatív cikkben említett e-bola, Septic Media, Media Grande tőletek aztán nyugodtan nyomulhat hamis profilokkal , még kokit és egy baráti tarkónverést sem kapnak, a Myrtisznek viszont kijár a maflás...hát ez ha lehet még gázabb, az esetleges motivációkba bele sem akarok gondolni.
A fő kérdésre viszont nem találok választ, hogy mi is a valódi probléma itt? Etikai vagy jogi kérdésről beszélünk? Az a baj, hogy a fb spam nem etikus? Vagy az, hogy a fb-nak van szabályzata és a hamis profilok használata szabályzatba ütközik (hamis profil alatt nem egy létező ember megszemélyesítést értem,mert az egyértelmű bűncselekmény)? Nem egyszerű a kérdés valóban, mert a szabályok és az etika nem mindig ér egybe és minden szabály annyit ér amennyire betartatják. Ha a facebook nem tartatja be a saját szabályait, az szerintem az ő és nem a mi bajunk. Verseny van, ha nem tetszik ott a Google +…
Fb spam esetén mi az üzenőfal postot törjük, felhasználót kizárjuk, azt’ csá. Ezen a poston viszont felhúztam magam és hosszú évek olvasgatása után először kénytelen voltam hozzászólni. A like-okból és a kommentekből ítélve sokaknak érdekes a téma, szerintem fussatok neki még egyszer, ennél tuti tudtok sokkal jobbat.