Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kukac.Konrád

68 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szülők általában a gyermek IQ-ja, intelligencia hányadosa miatt aggódnak, mert úgy gondolják, hogy minél magasabb, annál sikeresebb felnőtt válik majd csemetéjükből. Az utóbbi évtizedek kutatásai, elsősorban Daniel Goleman amerikai pszichológus munkássága, azonban…..
Kukac.Konrád 2010.05.26 07:47:56
Ennek a postnak most különösen örülök, hisz ezen dolgozom én is, ezért készültek a Kukac Konrád játékok, melyek most ingyen elérhetőek a kukackonrad.eu oldalon.

Én a játékot tartom erre a célra az egyik legmegfelelőbb eszköznek, ezért vagyok kétségbe esve, hogy a mai gyerekek egyre kevésbé tudnak játszani. A legtöbbször csak állati üvöltéssel rohangáló gyerekeket látok az iskola udvarokon.
Kukac.Konrád 2010.05.26 07:49:52
Azt hiszem, azt a gyereket, aki - legalább egy-két esztendős kora körül - ne lenne megszállott madárrajongó, lett légyen szó akár a szürke, mindenhol jelen levő galambokról, akár bármelyik színpompás távoli rokonukról, nagyítóval kellene keresgélni. Hogy stílszerű legyek, az…..
Hamisítatlan lányszobát mutatunk be ezúttal, mégsem csöpög a falakról a rózsaszín falfesték, mégsem kelt cukorszirupos hatást. Pedig tel van pillangókkal - ott rebegtetik szárnyukat a falakon, körbe-körbe a szoba közepe felett, rászálltak a lámpákra, és körüludvarolják a…..
Kukac.Konrád 2010.02.23 08:50:52
@felhasznalo: Teljesen egyet értek, én is csak egy kevés, de határozott színt tennék a szobába, akár a függönyt, vagy a mobilt illetően.

Nem tudom Szőlőék hogy vannak vele, de mi nagyon várjuk már a festést :) Nagy, színes parafa virágok vannak a falra ragasztva. Soha többet.
Agyunk két féltekéje között kétféle információátvitel zajlik: biokémiai és elektromágneses. Nézzük most ez utóbbit, az agyunk által kibocsátott hullámok frekvenciáit. Ezek a hullámok a nap során a következő rezgés/herz/tartományokban változnak:      …..
. Titkos személyiségek 2009.08.29 20:33:00
 Ez a játék is elég sok oldalú, egyszerre szélesíti általános műveltségünket, fejleszti kommunikációs készségünket, személyiségünket, ugyanakkor remek szórakozás is.Ha családban játszuk ezt a játékot, akkor akár egésznap is játszható. Szükségünk van megfelelő…..
. Matekóra helyett 2009.01.16 20:26:00
Ezentúl online játékokat fogok itt ajánlani, illetve értékelni, méghozzá olyan szempontból, hogy miben és mennyire támogatja az adott játék az iskolai tanulmányokat.Az első, egy 21-es kártyajáték. A feladat, hogy adott sor vagy oszlop 2-3-4 kártyájának összege 21 legyen. Az…..
. A nap játéka 2009.01.10 18:30:00
Kedves olvasóm, a játékleírások ezentúl a kukackonrad.eu oldalon jelennek meg.Azért majd ide is szeretnék valami tartalmat tenni, csak még egy kis türelem...
Boldog új évet kívánok mindenkinek, és még azt is, hogy soha többé ne keserítsék sem a Te sem a gyermeked életét a mértékegységek és az átváltásuk.Katt ide!..
. Iskolás Leszek 2008.11.12 10:04:00
 Akár karácsonyi meglepetés is lehet az a foglalkoztató lap sorozat melyen az utóbbi időben dolgoztunk.Nézzétek meg itt, ha tetszik, rendeld meg, vagy ajánld a barátaidnak.Igaz, egyenlőre csak online érhető el, de decemberben már nyomtatott formában, meglepetés ajándékkal…..
No kérem szépen akkor vágjunk bele. A nyáron elindultam egy úton, azóta rengeteg - főleg külföldi - sikeres internetes vállalkozó anyagait rágtam át, és ezek alapján most készül egy teljesen ingyenes oktatósorozat. Egy olyan oktatósorozat, amiből magas szinten elsajátíthatod…..
Kukac.Konrád 2008.11.10 09:21:37
Néha, sőt elég gyakran, mikor pl. csipke mintákat kötök, értetlenül állok a leírás felett, mert azok a fajta módok, hogy "két szemet összekötök, egyet lekötök, majd az előzőn áthúzom" és ehhez hasonlók nekem sose úgy néznek ki,  mint a képen van. Aztán…..
. Kocsma vagy iskola? 2008.10.13 13:11:00
     Ma egy olyan játékról szeretnék írni, amelyet a legtöbb anyuka vegyes érzelmekkel fogad. Különösen igaz ez a lányos anyákra. Kicsit kocsmaszagú, balesetveszélyes, a fal vagy éppenséggel az ajtó épsége sem garantált, nem is mutat jól a virágok,…..
. Mérlegeljünk 2008.09.18 09:52:00
Hideg, esős délutánonként remek elfoglaltság, ha a család tagjai összeszednek 5-5 tárgyat egy szatyorba, majd mindenki egyszerre kitesz egyet az asztalra. Ezután az előre elkészített kártyákból egyet felfordítanak, amelyen az áll, hogy ki nyeri meg az asztalom lévő összes…..
. Keresem a párom 2008.09.16 12:25:00
Annyi papírkoronára van szükség, ahány játékos van. Két-két koronára ugyan azt a számot írjuk fel. A gyerekek körben ülnek, egy játékos középre áll és sorban feltesz valakinek egy kérdést, amiből ki kell találnia melyik szám szerepel a koronáján. Ha eltalálta, hogy ki a…..
Szintén egy tréfás, születésnapokra való játék. A társaságból kiválasztunk két gyereket, akik a többiekkel szemben, de egymás mögött álnak. A hátsó játékos felteszi a kérdést, hogy kinek vagy kivel csináltad „ezt” és hol vagy hányszor? Amikor azt mondja, hogy…..
. Várkapitány 2008.09.12 16:44:00
Először a várat kell megépíteni. Ez lehet gúlába rakott nagyobb méretű konzervdoboz, majdnem üres PET palack, de három botot is összerakhatunk gúlába, mint tűzrakáskor. Kiválasztjuk a várkapitányt, neki kell majd megvédeni a várat az ostrom során. A többiek kört alkotnak, és…..
. Hol a gyűrű? 2008.09.10 20:59:00
Ez a régi népi játék méltatlanul merül már-már feledésbe. A gyerekek kört alkotnak, egyikük beáll a kör közepére és keresi a gyűrűt. Azt a gyűrűt, amit a többiek folyamatosan, de észrevétlenül továbbadnak miközben a következő rigmust éneklik.„ Csem-csem…..
. Lufi zsonglőr 2008.09.09 09:00:00
Születésnapra, vagy egyéb zsúrra is kiváló játék. Egyszerre 2-3 gyerek versenyzik, hogy ki tudja két-két fakanál segítségével a fejenként 3-3 lufit tovább fenntartani a levegőben. Lehet csapatverseny, vagy kieséses, vagy körmérkőzés is. attól függ, mennyi időt tudtok a…..
. ABC orszag 2008.09.08 21:17:00
A játékosok először megegyeznek egy adott témakörben, pl.: gyümölcs, majd sorban, az ABC betűi szerint mondanak egy-egy gyümölcsöt. Például: alma, banán, citrom, cseresznye…Aki nem tud mondani megfelelő szót, az kiesik, vagy zálogot ad, vagy büntető pontot kap.Minél…..
Pont egy hónapja nem írtam. Természetesen nem feleltettem el ezt a blogot, és hamarosan folytatódni fog a vállalkozó bölcsész fordulatokban egyáltalán nem szűkölködő kalandsorozata. Lesz benne harc, ármány és szenvedély, valamint mákos gesztenyegombóc túrógombóccal, és…..
Kukac.Konrád 2008.09.07 07:24:34
. 007 – Ki ér előbb oda? 2008.09.05 10:24:00
Nem véletlenül választottam hétvégére ezt a szabadtéri családi játékot. Reméljük, hogy szép idő lesz és érdemes lesz még egy nagyot sétálni.A játékot 2 vagy több család játszhatja, vagy szükség esetén a család két részre oszlik. Az egyik család az üldözött, a…..
A magam részéről nagyon sokra tartom az ilyen és ehhez hasonló nyelvi játékokat. Különösen akkor, ha a számítógépes világ végtelenül lecsupaszított, mondhatnám azt is hogy lebutított, szegényes szókincsére gondolok, vagy arra, hogy az iskolákban már alig jut idő a szóbeli…..
. Ki lopta el az „E” betűt? 2008.09.03 10:00:00
Ez egy komoly nyelvi játék. Ha van olyan kártyátok, memory vagy aktivity vagy bármi más, ami egy bizonyos dolgot ábrázol, akkor azt remekül fel lehet ebben a játékban használni.Minden játékos húz egy kártyát és megpróbálja úgy leírni azt a dolgot, amit húzott, hogy ne…..