Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Menelvagor

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gerillasörfőzők amúgy sem viccelnek, de Olasz, az Olaszházi sörök és pálinkák atyja viccel a legkevésbé. Több mint fél éve alakuló 12%-os fekete Bitumen nevű söre mostanra végül elérte a végső formáját, ás nemcsak csapon, de üvegben is érkezik a FőzdefesztreFeketébe…..
A múlt hétvégi real ale fesztivál teljesen fellelkesített. Már onnan hazafelé tartva be akartam térni a neves BrewDog bárjába de annyian voltak kívül-belül, hogy esélytelen volt. Az egyetlen megoldásnak az tűnt, ha nyitásra érkezem. Így tettem, bent voltam, kóstoltam!:) A…..
Menelvagor 2012.01.15 22:14:31
Nekem tegnap sikerült egy kedves ismerősömnek köszönhetően a híres-hírhedt Delirium Caféban a Tokyót megkóstolni, elég érdekes élmény volt, lévén hogy ez az eddigi legerősebb kóstolt söröm.

Nem vagyok egy nagy sörszakértő (csak gyűjtöm a különböző üvegeket - 280-nál járok - és főleg zsigerből érzem, mi az, amit nagyon szeretek, nem azért, mert kifinomultan megindoklom, milyen ízeket érzek benne), de a véleményem:
nem meglepően rettentően durva sör a maga 18,2%-ával, de az alkohol már egy kicsit szerintem kezdi is rejteni a különféle ízeket... hölgyemény, akivel voltam, 2 korty után azt mondta, hogy neki ennyi elég volt, iszonyú finomnak tartja, de nem bír belőle többet inni. Sokáig szájban tartva azért bőven jönnek elő az aromák, egy kis gyümölcs, egy kis rum. Az intergalactic fantastic oak aged stout felirat az üvegen egy tényleg nagyon különleges italt rejt, de amikor nem az első imperial stoutot látja az ember, a külsőségeken már nem döbben le annyira.

Maradt a Struise Black Albertje (a Cuvée Delphine-nel karöltve) a kedvenc söröm, de én a belgák felé erősen elfogult vagyok egy belga Erasmus után. Tegnap vásároltam meg az utolsó adagom Struise sörökből, de a Black Damnationökért még mindig ölni tudnék...
(de a Mikkeler Abel nevű imperial stoutja is kevesebb volt, mint a Black Albert)

Mindenesetre ez egy olyan söröző, ahova nagyon szívesen elmennék, mert ami Brewdog eddig a kezembe került (a Dogma és a Tokyo, az tetszik). Csak rettentő sok pénz kellene, 10-15 Brewdog sörhöz hozzá tudtam volna jutni, de azért Belgiumban inkább a trappista gyűjtemény és az ő specialitásaik volt a fókusz...
(amúgy most egy flamand IPA-t kortyolgatok, Viven Imperial IPA, 8%, ez pont nem annyira belga specialitás :D )