Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mf_laca

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A főszezonhoz közeledve legfőbb ideje, hogy újra elmerüljünk az utasok életét leginkább megkeserítő fapados találmány, a csomagos szívatás témakörében, főleg, hogy jó pár változás is volt az elmúlt időszakban. Jó hír, hogy már ritkán büntetnek egy centi túllógás…..
Ars Boni dr. vagy Dr.? 2015.03.03 09:31:08
Kis doktor vagy nagy doktor? – teszik fel sokan maguknak a kérdést, amikor a doktori fokozat megszerzését követően először aláírnak. Vagy talán később is. De hogyan helyes, hogyan helytelen? És van-e egyáltalán jelentősége? Utánanéztünk, hogyan segít eligazodni a kérdésben…..
A filmekben se szeri, se száma a különféle nagyvállalatoknak és cégeknek, melyek hol világuralomra törnek, hol csak anyagi hátteret és megélhetést biztosítanak tulajdonosaiknak, dolgozóiknak. Némelyek viszont annyira meghatározónak bizonyultak, hogy évek, évtizedek múlva is jól…..
TComment Így neveljünk barmot 2014.03.26 06:15:00
Létezik egy dolog, ami ha nincs, akkor bunkó vagy, ellenben ha túlzásba viszed, akkor is bunkó vagy. Előzékenységnek hívják és így irtják ki a kezdőkből. Azonos című írásunk kommentposztja...
TComment Nem láttam, bocs 2014.02.12 06:15:00
Bocs, mondja nekem. Nem tőlem kell bocsánatot kérni. A gyalogostól, akit majdnem elütött. A zebra közepén. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A mai kor Zsigulijai ezek. Még a mostani nyomott időkben is sokan megengedhetnek maguknak egy ilyet, és nem is kínszenvedés velük az élet. De a különbségek óriásiak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
mf_laca 2013.09.11 04:42:05
@Prof. Dr. Sün: én is pont valami ilyesmit írtam volna, csak szerintem sok az egy év. Én mondjuk azt mondanám, hogy ha felelősen gondolkodik valaki a családja jövedelmi helyzetéről, 6 havi nettó bevételnél többet nem költ autóvásárlásra. Oké, ha nincs lakáshitele, akkor 9 havit.
És tényleg, nézzük meg, 6 havi átlagbér x 2 (két keresővel) az 1,8 milla, szerintem az reális, hogy 6-7 évente vesz egy átlag család 2 milláért autót. Következtetés: pénzügyileg felelős magyar nem kivételesen magas fizetéssel nem vesz új autót.
Mondjuk 800.000 HUF nettó családi bevételnél már el tudom képzelni... Bár, jobban belegondolva akkor sem, mert azok meg inkább 3 év körüli prémiumot vesznek.

A cikkbeli autókra: sokkal inkább egy 3 éves Mazda6, mint egy új Fluence.
Vajon képes-e a Fidesz-KDNP olyan családbarát gazdaságpolitikát összebarkácsolni, amely ténylegesen is elősegíti, hogy legyen a babáknak kedvük megszületni? Egyelőre úgy az látszik, bármilyen adókedvezményt, intézkedést is hoz össze a kormány, népességfogyásunk…..
mf_laca 2013.08.11 17:04:18
@nyuggernyúzó: no ne legyen félreértés, nem értek egyet a vázolt hozzáállással, de ezt látom a környezetemben. 30 évesen azért nem terveznek gyereket, mert "előbb élni szeretnének". Amúgy nem lustaság, hanem önzés.

Csak annyit akartam írni, hogy a mostani jól szituált 30-as korosztály a fogyasztásra van beállítva, az okoz örömöt. Ebbe nem illik bele a fiatalon szült 1-2-3 gyerek. Ezen semmilyen kormányzati intézkedés nem tud változtatni.
Nagyon kicsiben gondolkodom... Ez ma derült ki számomra. Barangoltam egy kicsit a neten és több cikkel is találkoztam, amely a kormány idei utazásainak összegével foglalkozott. Nem vészes ügy. Fontos emberkéink utazgatnak, röpködnek ide oda, valahol aludniuk is kell, az meg pénz. 160…..
Egy szekszárdi kerékpáros hétfőn a youtube-on osztotta meg baleset közeli élményét, amelyet egy T-s autó okozott. A bringás szerint „különösképpen szomorú”, hogy egy autósiskola gépkocsija szorította le, és a felvétel tanúsága szerint sem a tanulóvezető, sem az oktató…..
Az Oktatói Hálózat (OHA) listáján olvastam egy tömör, s mégis szívbemarkoló búcsúlevelet. Ezt teszem közzé, név nélkül, de a szerző engedélyével: „…jelenleg még egy fél évig nem tanítok, utána pedig külföldre költözöm, így végülis nem lesz közöm a magyar…..
Az alábbi levél létjogosultságát egy gazdasággal foglalkozó oldalon a Magyarországot teljes egészében érintő jövőkép indokolja, és ez talán a legtöbb fiatalt és nem fiatalt foglalkoztatja. Valószínűleg sokunkban megfogalmazódott már egy miért igen? és egy miért nem? elképzelés az esetleges külföldre…..
Az alábbi listát nem mi készítettük, de mégis up-to-date-nek tartható és kimondottan meghökkentő. Nem is a nyertesek miatt, inkább azért, mert akik a legtöbb készüléket adták el, azok manapság hattyúdalukat éneklik. A lista persze darabszámra és nem összbevételre vonatkozik,…..
ADrenalin De hová tűnt az Iwiw? 2012.08.27 10:38:42
Mert úgy tűnik, a magyar szociális média térképéről végérvényesen letörölte a közöny, legalábbis, amennyiben hihetünk (márpedig miért ne hinnénk) a Statcounter statisztikáinak. A mellékelt ábra szerint a tettes egyértelműen a Facebook, a jelek szerint egyeduralmát szinte…..
mf_laca 2012.08.27 19:45:57
@online távmunkás: Azért a kilengés, mert a grafikonok az összegzett grafikonértékek százalékos részarányát mutatják. Ha az összfelhasználószám változik, akkor lehetnek akkora kilengések, mint az általad említett időszakban.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
mf_laca 2012.08.26 23:14:17
@rodeo36: Legutóbbi állásinterjúmon a HR-es hölgy magától elmondta mindezt :-), és ez nekem nagyon szimpatikus lett.

Én úgy látom, hogy létezik olyan dekoratív HR-es nő, aki nagyon jól végzi a munkáját. Csak kevés az ilyen. Mondjuk nagy tapasztalatom nincs, ahány interjún voltam, mind ajánlattal végződött.
Zanzásítva általában elmondható, hogy a magyarországi egyetemek nagy részét irányító rektorok, dékánok, főigazgatók nem menedzser-beállítottságúak, azaz ugyan saját szakterületükön kiváló eredményeket tudnak felmutatni de ugyanakkor fogalmuk sincs arról, hogy miként is…..
mf_laca 2012.08.13 10:39:07
Én pár hónapja hagytam ott a valószínűleg legjobb anyagi helyzetben lévő magyar egyetemet, több évet dolgoztam ott. A cikkírónak sokmindenben igaza van. Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy mindent csak lokális (legfeljebb Kari, de leginkább tanszéki) szinten szabad kijelenteni. Én egy rosszul (pontosabban: igazságtalanul) működő tanszékről jöttem el. Karon belül is láttam jobban (=verseny alapon) működő tanszékeket, tehetséges vezetőkkel. Nekik jól ment. Nekem nem, és nem azért, mert nem dolgoztam.

Nálunk a bérolló leginkább nem 300% volt, hanem inkább több. Kb. az volt a módszer, hogy "Te projektezel, nem oktatsz, és hazaviszed a Zs-t. Te pedig megszoptad, mert a projektező kolléga óráit is te viszed." Hogy ki kell mutatni a felsőoktatási törvény óraszámait? Mi sem könnyebb, írtunk mi statisztikákat mérnöki has felhasználásával.

Amit én nagyon szerettem volna látni a szűkebb környezetemben:
- bértárgyalás ("Pl. biztosítom neked az alapbér 200%-át, plusz évi legfeljebb 20% prémiumot teljesítmény alapon")
- olyan vezetés, aki főállásban projektszerzéssel és - menedzsmenttel foglalkozik (ehelyett ez az én feladatom volt, ha nem akartam éhen halni)
- stratégia
- szoros együttműködés az iparral.

Ehelyett az ment, hogy volt az alapbér, ami elég a lakáshitelre. Prémiumot fel lehet venni projektből, de akkor abban vagy érdekelt, hogy ne költs belőle sokat (pl. ne menj konferenciára - azt is maguknak fizettük). Ezen kívül egy-egy ösztöndíj, amit pedig a cégek nem nagyon osztogatnak.
Filmdroid TOP 10 mozis űrlények 2012.05.19 12:25:00
Csütörtökön kerül a mozikba a Men in Black harmadik része. A sötét zsaruk egy olyan szervezet ügynökei, akiknek az a feladata, hogy figyelemmel kísérjék a földönkívüliek aktivitását bolygónkon. Ügyfeleik, létformától függetlenül, galaxis szerte rettegik nevüket. A…..
A közoktatási és a felsőoktatási törvény története között sok a párhuzamosság, de ebben az esetben korán és látványosan léptek fel a kezdeti koncepciók ellenzői. A hallgatói önkormányzatok és rektorok ellenállása két alkalommal is (januárban és októberben), ahhoz…..
Hiba a mátrixban – gondoltam először, mert más ésszerű magyarázat hirtelen nem jutott eszembe, mikor megláttam a harmincas táblát. Azaz hogy pont nem láttam meg, és ez volt a gyanús. Pedig máskor ott szokott következni a hetvenes és az ötvenes karika után. Minden más…..
TComment Nem ezt kértem 2011.11.24 05:55:00
Itt valami szörnyű félreértés történhetett. Gyártottak egy cicaautót pályafutóművel Yodának? ..
mf_laca 2011.11.25 12:03:05
Megkezdődött a Hagyó-féle bűnszervezet büntetőperének iratismertetése, így gyorsan meg is kezdődött a szivárogtatás. Minden napra jut egy-egy igazi fincsi szkennelt anyag, nagyon szépen köszönjük, csak így tovább! A 45 ezer oldalnyi nyomozati anyagból kiszivárgott 0,00001% is…..
Biztosan tudnánk találni  még olyan helyeket, ahol mást mutat a tábla és mást az útburkolati jel. Ha szigorúan értelmezzük a vonatkozó táblát, akkor jogos lehet Patrik büntetése. Ugyanakkor levelét elolvasva nem kételkedem jóhiszeműségében. Hiszen tényleg ott volt a…..