Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oregtolgy

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Macskás kaland 2011.08.13 12:40:00
Dezső küldött egy levelet, melyben felháborodott azon, hogy a nejét rendőrökkel szállíttatták le az IC-ről.  A kedves feleség ugyanis macskával utazott, erre a kalauz 8000 6000 Ft-ra akarta megbüntetni, s mivel ez nem jött össze, így jött a karhatalom. Azon lehet vitatkozni,…..
oregtolgy 2011.08.14 10:10:39
Hasonló eset velem és barátnőmmel is történt, még tavasszal. Miután a MÁV által biztosított utazási körülmények - gondolom, nem kell részletezni - szépen lassan teljesen megutáltatták vele a vonatot, többnyire busszal járunk Szekszárd és Pest között.

Van egy nagyon jól tartott, teljesen egészséges, rendszeresen állatorvoshoz vitt, szobatiszta cicája. Buszon még soha, semmilyen probléma nem volt abból, hogy magunkkal vittük zárható macskaszállító dobozban (ahogy azt már többen is leírták).

Egyszer nem tudtunk busszal menni, ezért egy csak pótjegyköteles IC-vel mentünk fel Pestre. Oké, semmi gond nem volt, a kaller még meg is dicsérte, hogy milyen szép cica.

Egy másik alkalommal viszont Sárbogárdtól helyjegyköteles IC-n utaztunk. Érdemes lett volna látni a tűzt a kaller szemében, mikor rábukkant a dobozában békésen szunyókáló cicára, és felkiáltott: "na itt egy bukta!", mintha egy pillanatig is titkolni próbáltuk volna, hogy macska utazik velünk - esélyünk sem volt rá, hiszen (most őszintén) a f*szom sem gondolta volna, hogy az dönti el, hogy szállítható-e macska az IC-n, hogy csak pótjegy-, avagy helyjegyköteles is -e. Tudom, b*sszam meg, miért nem tájékozódtam előtte az utazási feltételekről... Mert ilyen ostoba egy ember vagyok én, nem úgy, mint sokan mások itt.

Mondjuk ez abból is látszik, hogy azóta sem tudom elképzelni, hogy a pótjegyes IC-n miért szabad kitenni az utasokat a szennynek, fertőnek és veszélynek, amit egy ilyen vadállat jelent rájuk nézve, a helyjegyes IC-n pedig miért nem. Jó, persze, nyilván azért, mert a MÁV több pénzért több luxust ad. Hajaj!

A szerencsénk az volt, hogy a vonat Sárbogárd és Kelenföld között nem állt meg, így nem volt alkalma kirakni minket (párdon, csak a macskát) Röcsögepusztán, szóval megúsztuk egy kb. 3500 Ft-os büntetéssel, meg azzal, hogy le kellett szállnunk Kelenföldön, ami tökéletes volt (szomorú is volt a bácsi, hogy nem tud jobban kicseszni velünk).

8000 Ft-ot én sem fizettem volna ki, nem is értem, hogy az hogyan jöhetett össze. Bár ilyenkor azt mond a kaller, amit akar, mert az ostoba utas nem ismeri, hogy pontosan milyen pótdíjakat kell megfizetnie az illegális szörnyszállításért, és a kicsit megszeppentebbeknek még kérdezősködni sem jut eszükbe, mikor átmegy rajtuk a kaller a lehengerlő stílusával.

Egyébként még pár szó azoknak, akik ellenzik - például - a macskaszállítást a tömegközlekedési eszközökön. A macska betegségeket terjeszt. Hát hogyne, épp úgy, mint te meg én, vagy a saját szarában fetrengő homeless. Bármennyire is hihetetlen, egy macska is lehet egészséges, és bizony, akkor ő sem terjeszt betegségeket. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a macska szépen bent van a dobozában, senkit nem zavar, néhány embertársad meg két sör között rád hány.

Egyszerűen csak nem tudom megérteni az olyan érveket, hogy az állatok büdösek, betegségeket terjesztenek, stb., stb. Jó, az én állatom nem büdös (mert törődöm vele), és nem terjeszt betegségeket, mert rendszeresen látja állatorvos. Nem szarik a dobozába, mert szobatiszta. Akkor most mi van? Miért ne szállíthatnám a dobozában egy hang nélkül, nyugton maradó, egészséges élő állatot (ez az állandósult "élő" jelző egyébként személyes kedvencem), miközben a többi utas ezerszer zavaróbb, idegesítőbb és undorítóbb tud lenni nála? (Ide értve az ötéves hülyegyereket és a megnevelésére képtelen, teljes alkalmatlan szülőt is.)

Ha valaki allergiás lenne a macskaszőrre, természetesen figyelembe venném, és találnánk valamilyen megoldást.

Szóval, amíg felengedik a fertőző betegeket, részegeket, csöveseket is a vonatra, addig engedjék már fel azt a szerencsétlen macskát is, mert bizony sok másiknál különb utas ő maga.

Ámen.
oregtolgy 2011.08.14 10:29:04
@oregtolgy: Barátnőm elolvasta, és nagyon sürgős helyesbítést kér: 6000 Ft volt a bírság. Hiába, az idő megszépíti az emlékeket. Akkor már kezdem érteni a 8000 Ft-ot is.

Egyébként legelső macskás-vonatos utazásunk előtt mi is érdeklődtünk a pénztár morcos őrétől, hogy szabad-é. Peeersze, peeersze, hát hogy a viharba ne.