Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kangen

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  1992 július 11-től Judit életem része lett. A nyári programok,kirándulások egymást követték, boldog és felhőtlen életet éltünk.Szeptembertől Judit elfogadott egy munkát a Coopers and Lybrandkönyvvizsgálló cégnél, így minden reggel Gödöllőről én szállítottam…..
kangen 2011.08.14 17:39:40
@GeorgeJuhasz: Van elképzelésem, mennyire rosszul érzed magad néha, vagy sokszor. Emlékszem, két-három éve, amikor voltam nálad az irodában és beszélgettünk, mondtad, hogy voltál úgy, hogy kezedben volt a puskád és úgy érezted, most jobb lenne befejezni mindent. Akkor lehettél a mélyponton. Azonban nem tetted meg, mert nem az az ember vagy, aki képes veszíteni. És nem is fogsz. Ez most olyan, hogy mindent elvettek tőled, vagy majdnem mindent, ami fontos volt. A legnagyobb baj nem is az anyagi veszteség, hanem a morális oldal. Én úgy láttam, Judit szeret téged, nem az érdek és a jólét köti hozzád, hanem a feltétlen szerelem. Most már így, a történtek ismeretében nem tudom, helyesen gondoltam-e, de most is úgy érzem, ő csak egy báb volt, egy befolyásolható, megcsalt feleség, aki bosszúért kiált, ezt használták ki egyesek. Azt viszont nem értem, hogy ha egyszer tényleg szeretett, alárendelte neked az életét, szült 5 szép gyereket, hogyan lehet benne ennyi gyűlölet. Egy részét megértem, én sem fogadtam volna el könnyen, hogy van egy másik életed, amelyhez személyek is tartoztak már. De ugyanakkor emlékszem, hogy a Verocska esetében ezt sikerült feldolgoznia. Most miért nem? Ki tudja. Talán a sok sértettség így telítődött nála, s ehhez ott voltak még a jóakaróid. Hidd el, sokan görnyednek teher alatt, de mindig mindenből van kiút, ezt neked - azt hiszem, nem kell mondani. Képes vagy rá, az biztos. Itt tényleg az csak a kérdés, akarod-e. Erre pedig az a válasz, hogy gondold végig az életed. Egy ilyen életműnek nem lehet a folytatása a feladás. Csak talán még nem vagy kész újra teljes erőddel harcolni. Próbálj meg dolgokat elengedni, bármilyen nehéz, csak akkor kezdheted a talpra állást. És sokan vannak, akik szeretnek csak magadért, erre gondolj.
kangen 2011.08.15 13:14:01
@GeorgeJuhasz: Nem kell köszönni semmit, engem ténylwg érdekel a sorsod és a harcod. Egyébként nem írtam volna. Sokáig gondolkoztam, hogy megtegyem-e, nivel már az elejétől olvastam,de aztán úgy gondoltam, ha ezzel csak egy kicsit is viszonozhatok abból, amit segítségként 12 éve tőled kaptam, akkor nem kérdés. Bárki bármit is szólna erről. A munka jó, mert eltereli a figyelmed,de csak akkor léped át a falat, ha agyban nyugszol meg. Ez úgy látom, jó úton halad, mert ezt tükrözik a szavaid. A spirituális látásmód és gondolkozás elengedhetetlen ebből a szempontból. Én is voltam ilyen (ha anyagilag nem is ekkora) mélyponton 5 éve. Elkezdtem a budhizmust tanulmányozni, aztán jött Osho, Chorpra, és szinte az összes sprirituális tanító könyvei, kazettái, a Magyarok közül Müller Péter sokat segített. Nekem nem volt pénzem, hogy a nagyokkal találkozzak, de hál Istennek van képzelő-és akaraterőm, van családom és barátaim, akikkel sikerült kijönnöm a gödörből. Ha azt látod, és te látod, hogy nem a te feladatod a büntetés, az már jó. Hidd el, mindenki megkapja valahonnan, amit érdemel, legyen az jó, vagy rossz. Ez a törvény, csak sokan akkor kezdenek el gondolkozni, amikor már késő. Juditot én elítélem a gyerekekkel kapcsolatban, mert tényleg mérlegelni kellene az ő jövőjüket nézve. Benne még gyűlölet él, de el kell jönni az időnek,amikor ráébred, hogy ez az út nem jó irányba visz. Ebben az országban nem mocskos az igazságszolgáltatás, hanem nincs igazságszolgáltatás. Ez a hely a bűnözők és aljas emberek paradicsoma. Sajnos. De ez ellen nem tehetünk semmit, a saját békénkért viszont igen, abba nincs beleszólása semmi hatalomnak. Ne viszakozz, írd a blogodat, mert egyrészt jó olvasmány, sokat lehet belőle tanulni és tanulságos az élet szempontjából is. Csa segítesz vele másoknak. Ezért senki nem csukathat le. És igen, ennyire fáj az igazság, de csak a gyenge és értéktelen emberek reagálnak így, akik senkik, 0 a morális és egyéb szintjük. Sokat felépítettél és még sokat is fogsz, ezt tudom. Az idő pedig soka mindent megold, bár akitől minden függ, az te magad vagy. Ha viszont helyesen lépsz és élsz,akkor melletted az Univerzum ereje is.
kangen 2011.08.16 16:04:48
@GeorgeJuhasz: A mozgás nagyon jó a stresszre és még a kondid is javul tőle, csak munkával nem lehet kikapcsolni az agyad. Biztos, hogy sokat kell dolgoznod és sokáig is fog tartani, amíg helyre teszed anyagilag magad, én is ezt teszem, csak kisebb volumenben, mint te. De egyszer megint ott találod magad, ahol lenni szeretnél, mert minden erőfeszítés és kitartás meghozza a gyümölcsét. A gyerek felé nem az a megoldás, hogy rendszeresen bevásárolsz neki. A szeretetet nem lehet megvásárolni, legalábbis a gyerekét nem. Vele lesz a legnehezebb, hiszen az anyjánál él, már nő, van párja, neki bizonyítani kell, ha hagyja, később. A fiúk pont a legnehezebb korban vannak, nekik apakép kellene, ezért én biztos nem tiltanám őket az apjuktól, bármilyen is az én viszonyom vele. Bocsass meg, de ehhez tényleg igazi anyai érzés, önzetlenség és ha más nem, de intelligencia kell. Ez egy kicsit önzés a gyerekek kárára, amit nem szabadna. Én sem szeretek, a gyerekeim se szeressenek? Hogy is van ez? Nem felnőtt nőhöz, még kevésbé 5 gyermekes anyához méltó gondolkozás. A feleség, a nő része érthető számomra, én is hasonlóan viselkednék, de én el sem jutottam volna idáig. Az eszközöket illetően pedig inkább nem minősítem a dolgot. Jázminnal okos légy, ha nem szúrod el, ő mindig is rajongani fog érted. Foglalkozz vele annyit, amennyit lehet, megéri, hidd el. Szerencse, hogy ilyen a társad és maximálisan támogat és elfogad. Nélküle még nehezebb lenne minden. Látod, a Sors nemcsak büntet, jutalmaz is.
1992. év Karácsonyára Judittól a legfantasztikusabb ajándékot kaptam: terhes lett. Minden igyekezetemmel körberajongtam és próbáltam mindenben a maximumot megadni neki. Juditnak alig voltak ruhái, így nem tudott elég változatosan öltözködni. A húgom Kaposváron egy jól…..