Regisztráció Blogot indítok
Adatok
há nem mindegy?

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Macskás kaland 2011.08.13 12:40:00
Dezső küldött egy levelet, melyben felháborodott azon, hogy a nejét rendőrökkel szállíttatták le az IC-ről.  A kedves feleség ugyanis macskával utazott, erre a kalauz 8000 6000 Ft-ra akarta megbüntetni, s mivel ez nem jött össze, így jött a karhatalom. Azon lehet vitatkozni,…..
Vastagbőr Segít az OTP 2011.08.12 11:01:00
Két intézkedéssel is segíti a devizahiteleseket az OTP. Egyrészt lehetőséget ad, hogy az ügyfelek két évig csak a hitelkamatokat fizessék, emellett fél évig, maximum egy százalékos kamatkedvezményt is ad. Kereszturi Zsolt az OTP-től azt mondta, hogy azoknak készült ez az…..
há nem mindegy? 2011.08.13 18:40:48
@Gera:

konkrétan a bankadóval én sem értek egyet. Mert a 2008. őszén kirobbanó válsághoz a hazánkban tevékenykedő bankoknak vajmi kevés köze volt... Állami segítséget sem kaptak (kivéve OTP kapott valamit a bankmentő csomagból. A többi bank nem kapott, -de lehet ők nem is kértek).

A mostani meglódult árfolyamok miatti nehéz helyzetbe lévő embereknek viszontpont a hazánkban tevékenykedő bankok ajánlották egy időben kifejezetten a frank alapó hiteleket. Ezek a bankok a mostani árfolyamelszabadulásról nem tehtenek, de közvetve befolyásoltak sokakat a hitelszerződésük megkötésekor jó néhány éve, hogy megéri a frank...stb.

Ebben a komplett világgazdaságot érintő helyzetben nem tartanám a bankok és kormányzat részéről fernek, ha 100 %-ban csak az adósoktól akarnák beszedni az árfolyamkockázatot.
há nem mindegy? 2011.08.13 18:48:09
@pretender: nem tudom mennyi embert érint.

Viszont tudok olyanról, akinek 90 ezer forint volt a havi törlesztője, most meg durván 170 ezer. De ő tizenvalahány milliót vett fel hitelre.

Tudok másvalakiről, akinek a havi részletét nem tudom, hanem csak azt, hogy 7-8 millió volt az induló tartozása, fizette évekig rendesen, és most a tartozása aktuális árfolyamokkal felment 13-14 millióra. Tehát nem lenne jó neki most "becsődölni", mert akkor mostani árfolyamon átszámított összeget keresnék rajta.

Ezek a dolgok szerintem gyakorlatilag az összes frank alapú adóst valamilyen formában érinti, csak kinek kisebb-kinek nagyobb a felvett kölcsönösszege.
há nem mindegy? 2011.08.13 18:56:08
@zeddez:

"az évek alatt előbb megveszed kp-ban kifizetve nulla hitellel"

A fővárosban sokszor drágább volt egy társasházi lakás bérleti díja, mint a felvett kölcsön havi törlesztője. Albérlet mellett sokaknak érdemi megtakarításra nem futott volna.

Albérlet kapcsán olyat hallottam, hogy többeknek olyan aggályaik voltak, hogy leharcolt bútorozás volt benne, vagy még hosszú távú bérlőnél sem engedték a falat átfesteni, akkor sem, ha vállalta volna bérlő, hogy az eredeti színt visszaállítja távozáskor. Többen úgy fogalmazták meg, hogy az otthon érzése hiányzott. Albérlet fiatalon elmegy, de családdal már otthonra vágynak az emberek, nem hepciáskodó főbérlőre. Szerintem sok rugalmatlan lakást kiadni szándékozó lehetett. Tisztelet a kivételnek.

De most nyilván az albérleti díjakból is engedniük kell majd.