Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lady with an attitude

16 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kellemes meglepetés volt nekem Tracy Reese kollekciója, aki a divathétre egy finom nyári pasztellekre épített kollekciót állított össze. Sok virágmintával, áttetsző anyaggal, nosztalgikus, romantikus hangulatban, nőiességet hangsúlyozva. A teljes kollekció itt...
A madaras minta vajon előtérbe kerül? Nem lennék meglepve, ha több tervezőnél is felbukkanna, mindenesetre Carolina Herrera mellett Marc Jacobs is használta, a Marc by Marc Jacobs kollekciójában. A kollekcióból a jópofa minta mellett nekem a kellemes piros-kék-fehér színhatás és a…..
Sajnos nem tudok ennél visszafogottabb címet adni ennek a bejegyzésnek, mert a magyar szépségkirálynő, Lipcsei Betta Miss Universe versenyen viselt öltözékét máshogy nem lehet jellemezni. A feladat "national costume" vagyis nemzeti viselet volt, amit a képgalériából…..
Én talán általános iskolában. A Taiwan-i Vogue legújabb kiadása a "prep school chic" stílushoz nyúlt hozzá legújabb fotósorozatuk elkészítésekor. A divatanyagban tökéletes kontrasztban van Tanya két copfban logó haja és a Prada, Louis Vuitton, Gucci és Chanel darabok,…..
Gyönyörű kollekciót állított össze az elegancia nagymestere, Carolina Herrera. Egy klasszikusan szép és elegáns kollekció is lehet annyira friss, és részleteiben izgalmas, hogy leesik az állam tőle, pedig semmi merészet vagy világmegváltót nem csinált, egyszerűen csak stílusos,…..
Betsey Johnson mindig azok közé a tervezők közé tartozott, akiknek a kollekcióit türelmetlenül várom, és izgatottan kattintok, amikor meglátom a nevüket a frissen feltöltött kollekciók listáján. Teljesen őrült ez a nő, meg is osztja a divatrajongókat, szerintem is vannak…..
Ha valaki a korábban belengetett hír hallatán komoly összegben fogadott arra, hogy a főleg fiatal nőknek szóló műsorokat sugárzó The CW be fogja rendelni a Szex és New York előzménysorozatát, az most elégedett lehet: a csatornának kell Josh Schwartz sorozata, amit természetesen…..
Diane von Fürstenbergről most csak röviden: nála leginkább ezek a mintatársítások tetszettek, egyedi lett az összhatás, és teljsen elegéns tudott maradni.A teljes kollekció itt tekinthető meg...
Mármint a New York-i divathéten. Most indul csak be igazán az esemény, ahogy a legnagyobb nevek, a világmárkák végigvonultatják legfrissebb kollekcióikat New York kifutóin. A legutóbbi bemutatók között volt egy vérbeli New York-i, Donnan Karan DKNY kollekciójának bemutatója, a…..
Mutatunk egy képet a mai Blikk online-ból, mert érdemes. A Miss Universe 2011 versengésen (muhaha) éppen hazánkat képviselő nő ebben a ruhában jelent meg a kifutón akkor, amikor népviseletbe kellett öltözni. Kommentben várjuk a magyarázatot. ..
lady with an attitude 2011.09.12 16:01:23
@bolletje: köszi a linket, itt azért van pár nagyon jó. Szerintem itt az a jó megoldás, ha a tervező szabadon értelmezi a népviselet fogalmát, és eredeti népviseleti elemeket felhasználva egy teljesen mainak ható, szép színpadi öltözéket készít el. Kifejezetten tetszik pl. a görög, a lengyel és a finn, de a brazil Victora Secret bemutatóra emlékeztető megoldása sem rossz, az orosz meg ötletes.
Nagyon aranyos videóra bukkantam: a divat legutóbbi 100 évét mutatja be (1911-től 2011-ig) igazán ötletes formában 1 perc 41 másodpercben. Mindenkinek ajánlom, nekem nagy mosolyt csalt az arcomra...
Esküszöm, nem akarom hanyagolni frissen indított blogomat, csak még kiélveztem a nyár utolsó (?) napsugarait, és igyekeztem némi barnaságot konzerválni az őszi napokra. Most máris találtam valamit, amit muszáj megosztanom, mert a kezdeményezés pontosan azt a célt tűzte ki maga…..
Mint minden divatőrült, természetesen én is táskamániás vagyok, és méginkább az lennék, ha megengedhetném magamnak azokat a kis csodákat is, amiket összegyűjtöttem ehhez a  bejegyzéshez. Nekem sosem az volt a lényeg, hogy kicsi vagy nagy, közepes vagy mini, válltáska vagy…..
Elkezdődött a New York-i divathét. Csak pontosításképpen: a 2012 tavasz/nyári szezon divatját hivatott bemutatni, és ready to wear, tehát ez a viselhető kategóriája a high fashion-nek. Nem fogok minden kollekcióról postolni, de amiben valami újat vnagy érdekeset látok, arról…..
lady with an attitude 2011.09.10 16:53:34
És ha divathetek, az azt is jelenti, hogy kedvenc street fashion fotósom, Tommy Ton ismét támadásba lendül a kamerájával. Annyira szeretem a képeit, valahogy mindig megtalálja pont azt a részletet, ami izgalmas. Lehet, hogy csak egy karkötőkkel borított csuklót, és egy mini clutch…..
Még jó, hogy az előző rész elején megmagyaráztam, hogy mi micsoda a felvezetésben, erre most eltűnt, volt-nincs felvezetés. Helyette van magas sarkú cipős, folyosón közeledő, agresszívan csengető, telefonban szájat rúzsozó nő, és nem elhanyagolható Castle is van, csíkos…..
”Közkívánatra” megint van Alias hv, jöjjön hát a sorozat legjobb (és egyetlen hiányzó) évadja a hogyvolton. Lena Olin for president! Az évadzáró cliffhangerben megtudtuk, hogy az Ember nem Khasinau, hanem egy nő, aki „majdnem harminc éve” nem látta Sydet,…..
Hölgyeim és uraim, hogyvoltfüggők és sorozatbuzik, figyelem, Magyarország két szappanoperát bírt kiizzadni magából (egyelőre, mert állítólag az m1 is ezen ügyködik, isten irgalmazzon nekünk), mi meg mindkettőről akarunk NAPI hogyvoltot. Erre a nemes feladatra keresünk…..
Szomorú dolog, hogy sokszor egy ember munkássága, zenéje, filmjei vagy éppen stílusa akkor kerül igazán előtérbe, miután már nincs köztünk. Nem kéne ennek így lennie, ha a halála után úgy érezzük, hogy a munkássága értékes, és érdemes arra, hogy foglalkozznk rá, miért…..
Imádom a fesztiválokat. Nem csak jó zene és jó buli a köbön, hanem elképesztő szerelések jönnek szembe lépten nyomon, külön program figyelni az emberek öltözetét, önkéntes divatbemutató többezer fő részvételével. Egy fesztivál egyébként már önmagában kihívás, ami az…..
Egy újabb dolog, ami régóta foglalkoztat. Street fashion fotók. Hogyan csináljuk? Hogy lehet igazán JÓL csinálni? Hogyan lehet olyan fotókat lőni, amik pont a spontaneitásuk miatt szépek, mert megismételhetetlenek, és elkapják az emberben a természetes szépséget? Azt a szépséget,…..
Vehetjük úgy is, hogy ez egy kísérleti bejegyzés, első próba, ismerkedés a formátummal, és persze némi bemutatkozás - legfeljebb kitörlöm, ha nagyon hasztalan lesz.Divatblog elindítása már régóta piszkálta a fantáziámat, és mikor máskor kezdenék neki, mint egy rettentően…..