Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pszychoboost

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetek óta közbeszéd tárgya, mi olcsó a Belvárosban. Most megmutatjuk, mi az, ami igazán drága. Mert ha hiszed, ha nem, lehet urizálva kegyetlenkedni. A Bástya utcában 980 ezer forintért építettek rácsot egy transzformátorra, csak azért, hogy két, a környékbelieket egyébként nem…..
pszychoboost 2015.02.16 18:49:02
A kedvencem: Az egymillió dolláros Murray, avagy „A hajléktalanságot egyszerűbb megoldani, mint kezelni…” című írás, amiről még később szeretnék írni egy hosszabb „dolgozatot”. Előzőleg füstölögtem sokat és dühöngtem a hazai hajléktalanság kriminalizálásán, számos ismerősömmel konfliktusba keveredve ez által, amikor kezembe akadt a könyv, benne Murray történetével. Murray egy volt tengerészgyalogos alkoholista hajléktalan volt Reno belvárosában. Mikor Murray beivott, márpedig az gyakran előfordult, felszedték a rendőrök az utcán, beszállították a detoxikálóba, ahol ellátták, aztán nem ritkán néhány óra múlva ismét ott feküdt az utcán és kezdődhetett elölről az egész. Azok a rendőrök, akik beszállíttatták, már személyesen ismerték ezeket az embereket, és főleg Murrayt. A férfi a helyi rendőr O’ Bryan elmondása szerint egyszer bekerült egy programba, amely keretében gyakorlatilag házőrizetben, de józan tudott maradni, és keresett, illetve megtakarított ez idő alatt 6000 dollárt (1 300 000 Ft, mai árfolyamon). Viszont, amikor vége lett a programnak, gratuláltak Murraynak és visszaengedték az utcára. Nagyjából egy hét alatt „elköltődött” a pénz és Murrayt újból az utcáról kellett kórházba szállítani.

A helyi törvények szerint az utcán történő részegeskedést, börtönbeli kijózanítás ítéletet hoz maga után, de Murray és a hozzá hasonlók, gyakran ahhoz is túl részegek voltak, hogy börtönbe szállíthatóak legyenek, ezért általában egy klinikára vitték őket. nem szaporítom a szót, O’Bryan őrmester és társa három ilyen hajléktalant figyelt meg fél, illetve egy éven keresztül. Fél év alatt egyikük 100 000 dollár, másikuk 3 hónap alatt 65 000 (mai árfolyamon 22 500 000, illetve 14 625 000 Ft) dollár kórházi számlát hozott össze. Kiszámolták, hogy Murray 10 éves kórházi számlái, orvosi díjak, kórházi és elvonókúra számlái, olyan összeget tettek ki, mint egy átlagos nevadai polgár élethosszi egészségügyi költségei. Erre mondta O’Bryan, hogy – „Egymillió dollárunkba került, hogy semmit nem tettünk érte.” Egy Culhane nevű szakember úgy kalkulált, hogy a „hajléktalanprobléma megoldásához kevesebb pénzre lenne szükség, mint az az összeg, mint amit a semmit-nem- tevésben költenek rá!” „Hiszen Murray kezelésére az egészségbiztosító szinte többet költött, mint bármelyik nevadai polgár egészségére élete során. Lehet, hogy olcsóbb lett volna, ha teljes munkaidőben foglalkoztatott gondozót rendelnek ki mellé, ha lakást adnak neki, ha efféle folyamatos átnevelő szociális gondozásban részesítik?”

Nos, nem lenne Amerika, ha ezt nem valósították volna meg. A program működik, bár kis lépésekkel és kis sikerekkel. Persze rengeteg vesződséggel, munkával és feszültséggel jár. Főleg társadalmi feszültséggel. A szociális juttatások ilyen formájú elosztási rendszere nyilván olyan rétegek előnyhöz juttatása, amely rétegek nem feltétlenül a legnépszerűbbek és nem társadalmi elfogadottság jellemző rájuk. Mások sokkal több rászorulót tudnak és feszültségekkel teli a program. Természetesen nincs elég pénz sem a programra, hosszú-hosszú várólista alakult ki. Morális társadalmi problémákat okoz a program.

Személyes véleményem, hogy nem Amerika lenne, ha nem gazdasági alapon jutottak volna a kísérletre. Pénz megtakarítási célzattal és nem emberbaráti szeretet vezetett az ötlet és a megoldási lehetőség kipróbálásához. Ha belegondolok, akkor viszont mindegy is, hogy milyen úton jutunk el bizonyos probléma megoldásához. Nem is megoldáshoz, mert nem biztos, hogy ez a megoldás. Ez egy lehetőség, hiszen például Magyarországon nem biztos, hogy ez működne, illetve nem teljesen így. De ha egy rendőr őrmester elgondolása az világ egyik legnagyobb gazdaságában, kivitelezhető ötletnek tűnik, miért ne lehetne kis hazánkban megfontolni esetleg egy szintén hasonló ötletet. Miért is büntetik közvetve egy keresztény országban a függőséget és a hajléktalanságot?

www.felsofokon.hu/szakkonyv-vadasz/2012/12/26/szemszogembol
Varánusz Meghabonyozták Matolcsyt 2013.07.09 01:42:03
Mi történik akkor, ha a "független jegybankelnök" és a "nem közszereplő" miniszterelnöki spindoktor négyszemközt ebédelnek?  Semmi a világon. Mégis mi történne? Jóbarátok, na és? Azért, mert az ember jegybankelnök lesz még nem kell elhanyagolnia a barátait. Ki gondolja,…..
pszychoboost 2013.07.09 17:34:57
A cikk írója volt vállalati ügyfelem, ki januárban elveszítette állását. Tapasztalatait szeretné megosztani az álláskeresés hullámvölgyeiről, kihívásairól. Aki elveszíti a munkáját, vagy úgy kényszerül munkahelye elhagyására, hogy nem talált még állást, tudja, milyen…..
A medián októberi felmérése egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor legerősebb baloldali kihívója Bajnai Gordon lehet a 2014-es választásokon. Amennyiben az Együtt 2014 mozgalomnak sikerül egy táborba felsorakoztatnia az Mszp és az LMP híveit, valamint a bizonytalanok táborából is…..
pszychoboost 2012.11.11 10:26:49
@Gadori: Igazad van, nem neked kellett volna címeznem, de te voltál szem előtt :)És az utolsó nagyon a begyemben maradt :)
pszychoboost 2012.11.11 10:30:48
@ccactus: De most tényleg, Bajnai vezette kormányról beszélsz és ilyenek, hol vagyunk még attól? Egy esetben viszont igazad lehet, nem biztos, hogy 2014-ig marad ez a supergroup kormányon. És ezek a kérdések égetőek lehetnek. :) De ilyen szentségtörésről nem merek beszélni a Nívó blogon :)
pszychoboost 2012.11.11 10:56:22
@is: Igen tegyük :)
GFG Blog Férfiasság 2012.10.09 07:12:21
„...mert előttem nincs múlt, utánam pedig már nem lesz szükség jövőre, mert nem lesz jövő, mivel az én létemet nem az idő méri, mert ami az egyik pillanatban még nincs itt, a másikban pedig már ott van, az időtlen – ez vagyok én, ez leszek én, aki egyszer csak ott leszek,…..
„...gyöngeségem moralizál, / amikor az erőt szidom, / az érdekem moralizál” (Szabó Lőrinc: Szövetségesek)   Van egy illúzió. Az a feltételezés, hogy kormányozni annyit jelent, mint hogy valóra váltjuk olvasmányélményeinket. Ez a forrása annak a…..
Azt hittem ezen már túl vagyunk... Az első híradók amikre emlékszem, talán valamikor a hetvenes évek második feléből származtak. Ez már akkor sem érdekelt senkit.... Ez már akkor sem működött... Ez már akkor is ciki volt... Azt hittem ezzel még egyszer már nem lehet…..
pszychoboost 2012.07.25 12:47:32
Nem kifejezetten smink téma, de az utóbbi időszakot eléggé meghatározta a számomra, úgyhogy muszáj írnom róla... Mostanában volt egy kis jövés-menés az egységemben, így több alkalommal is kerestünk új embert. A pozíciókat általában szűkebb körben hirdettük meg, azaz nem…..
Végre egy őszinte képviselő, aki vagyonbevallásában nem hagyja üresen az ajándékozási rovatot. (A 386 országgyűlési képviselőből jó ha tíz követője van.) A bonyhádi fideszes Potápi Árpád bevallja, hogy kapott 5 üveg bort 10 ezer forint értékben, 3 üveg pálinkát 2 ezer…..
A tömeg 16 órakor nem fért el a Hősök terén, 17 órakor nem fért el az Andrássy úton, 18 órakor nem fért el a Kossuth téren. Így tudnám összefoglalni, hogy hányan voltunk. Alább egy kis képriport a saját fotóimmal: A Felvonulási tér felől érkezőben. Kb. 15:45-kor már nem…..
“Emberemlékezet óta nem volt példa ilyen megmozdulásra” – harsogja a Magyar Nemzet online címoldala. Hm. Ezek szerint elég rövidnek tartja a kormánypárti lap a zemberek emlékezetét: alig pár hete volt egy hasonló ellenzéki megmozdulás az Opera előtt. Azt persze…..
Megvolt a tüntetés a Fidesz mellett.Elismerésre méltó tömeg vonult fel, látványosan. Maradjunk a feltehetően százezerben, az is szép szám, büszkék lehetnek rá. Az erősen elfogult négyszázezer a szokásos lelkesítő túlzás, a nevetséges egymilliós számról nem is érdemes…..
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
pszychoboost 2011.12.18 08:13:02
Most nem írok a butaságodól, mert az köztudodott.És nem tudsz eleget nyalni ahhoz, hogy jó legyél a hatalomnál, mert ők is csak magukkal törőnek.
Már az évben volt egy ilyen kísérlet, nem ilyen provokátor mint te.

www.femina.hu/hirhatter/emberkiserlet/start_elott

Olvasd végig a kiscsaj napjait. Egyébként segíts már hozzá néhány embert ahhoz, hogy kipróbálhassák a másik oldalt, mondjuk milyen lehet havi egymillióból élni. Utána kérdezd meg őket melyk a jobb, és melyiket szertnék választani és várd izgalommal a választ.
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
Tekintsük picit át ezt a jelenlegi, drámainak mondott helyzetet, kedves olvasók. Nyolc év után a Fidesz-kormány emberfeletti erőfeszítéssel megállította az ország gazdasági mélyrepülését. Nőni kezdett a gazdaság, csökkenni a munkanélküliség, és sikerült megszabadulnunk…..