Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MAti

0 bejegyzést írt és 673 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nono. Azért még ne vegyünk mérget Schiffer András könnyes búcsújára. Hiszen egyszer már előadta a hattyúhal állát, hogy ő most lelép, visszaad minden tisztséget, a hátramaradottak meg kezdjenek, amit akarnak. Csak akkor hirtelen meggondolta magát, és inkább mégiscsak visszavette a pártját, a belső…..
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
A hét fotója minden hétfőn az a kép, mely a Mai Manó Ház Facebook rajongói oldalán bemutatott A NAP FOTÓJA válogatásunkból az előző héten a legjobban tetszett nektek. Augusztusban a zene a témánk. Fotó: Richard Avedon: Janis Joplin, Port Arthur, Texas, August 28, 1969 ©…..
Belsőség Így add el az autódat 2014.05.14 10:21:57
Vannak, akik az éjszakai utcán, esőben fotóznak mobiltelefonnal. És vannak, akik megadják a módját. (A végén a please epic!) ..
Lassan, de biztosan a legnagyobb esélyesek az idei Le Mans-i győzelemre befejezik a tesztelést. Konkrétan az Audi már ott tart, hogy a hosszú és iszonyatosan gyors egyenesekre finomhangolja az autóit. Ehhez kibérelték a Monza-i versenypályát, kiiktatták az első sikánt és ráengedték…..
MAti 2014.04.28 15:59:01
A Kossuth teret március 15-én nyitják meg, úgyhogy ezekben a napokban szinte minden napra jut valami érdekes teszt. A gigantikus tesztzászlóról már volt szó, most a villamosokon a sor.  Persze jó látni őket újra a téren, de ami igazán szemet gyönyörködtető, az a kupoláit…..
MAti 2014.03.13 10:40:09
@pavor nocturnus: Így van. A MűPa az igen kevés jól sikerült budapesti építészeti projekt egyike.

Modern, "kortárs?" építészet, de sokunknak kifejezetten tetszik - nem csupán 3 szakembernek jön be. Igényes anyagokkal.

És ami a legfontosabb: nem a Mátyás-templom és a Halászbástya közé tették be, ahol teljesen stílusidegen lenne, hanem a "senki földjére", a korábban teljesen halott Lágymányosi részre.

Bölcsen.
A Bottega Veneta tavaszi/nyári kollekcióját Karolina Kurkova, Santiago Mortero és néhány galamb népszerűsíti Alex Prager fotóin. Attól tartok nem ez lesz a Bottega Veneta legemlékezetesebb kampánya - függetlenül attól, hogy a ruhák és a kiegészítők hozzák a márkától…..
Idén márciusban mutattuk be a harmadik válogatást a több mint 25.000 rajongót magáénak tudható Facebook oldalunkra posztolt KÉSŐ ESTI MOSOLYGÁS fotóiból, ma pedig az azóta feltöltött vidám, humoros, megmosolyogtató képeket láthatjátok újra Variációk rovatunkban.  Fotó:…..
... legalábbis a GQ magazin olvasói szerint. Ebből az apropóból pedig címlapra is került az egykori kis Hermione, na meg még pózol is egy pár kép erejéig a magazin hasábjain. Egyetértetek a GQ olvasóival, vagy ti inkább másra adtátok volna a voksotokat? ..
UPDATE: a fotókat sajnos a Hearst Sanoma Budapest Kft. felszólítására el kellett távolítanom, mivel jogsértő magatartásként értékelték a képek közlését, amelyeket egyébként innen mentettem le. Ezúton szeretnék nyilvánosan is bocsánatot kérni a Cosmopolitan…..
Az alábbi levél létjogosultságát egy gazdasággal foglalkozó oldalon a Magyarországot teljes egészében érintő jövőkép indokolja, és ez talán a legtöbb fiatalt és nem fiatalt foglalkoztatja. Valószínűleg sokunkban megfogalmazódott már egy miért igen? és egy miért nem? elképzelés az esetleges külföldre…..
MAti 2013.04.01 22:13:22
@pandacsökiboborján: A komment kb. a nyolcadik hozzászólás után szinte mindig ilyenné válnak, ez szomorú, de már beletörődtem.

Mindettől függetlenül zavar a "jelenség": tényleg heti 2-3 olyan írást látok, ahol valaki megindokolja, miért kell lelépni ebből az országból.
Ebben vannak igazságok, vannak csúsztatások, vannak reális elvárások és csodavárás vegyesen.

De a lényeg mégis az, hogy nem értem az indítékot.
Ha csak nem az, hogy olvasottságot és kattintást emel egy ilyen is, mert erre sok ember mozdul (ld. a kommenteket ugye).

Felelőtlenségnek érzem. A problémákról beszélni lehet, de ez nem arra irányul, ez csupán a lelépést segíti elő. Ami mindannyiunknak rossz...
MAti 2013.04.01 22:32:12
@pandacsökiboborján: Legalábbis azt írjuk nekik, hogy ez kiút. És mivel erről írunk is sokat, ez mindenkit foglalkoztat.

Pedig hát... nem a Kánaán kezdődik a Lajtán túl. De olyan jó elképzelni, hogy "az én tudásommal nyugaton minden de máshogy lenne".

Aztán odaérünk, és kiderül, hogy a tudásunk a hazai vizeken jó volt, ott meg alsó középkategória. A munkamorálunk meg a németeknél bevándorló-szint.

És mindjárt kiderül, hogy ugyan jobban megy, mint ahogy itthon ment - de pont ugyanúgy rossz érzés lesz, hogy minden szomszéd könnyebben veszi az akadályokat, nagyobb háza és autója van, stb.

Az a baj, hogy nem azoknak szokott bejönni kint az élet, akinek itthon nagyon nem ment - hanem annak, aki amúgy itthon is boldogult.
MAti 2013.04.01 22:41:20
@pandacsökiboborján: Persze - a magyarokról nincs rossz vélemény. Még.
Te is dolgoztál kint. De az az érzésem, hogy nem úgy mentél el, hogy itthon semmi nem jött össze és egy kudarc volt az egész élet, "de majd kint".

Amikor az értelmesebbje megy el, akkor megy is kint a szekér. Ezért is becsülték a magyarokat pl. az USA-ban is.

A nagy becsapás, hogy most az a tömeg kerget délibábokat, akinek nem fog menni.
Mert kimegy Londonba, de 5 év után is két műszakban mosogat majd egy szálloda pincéjében, és sosem jut feljebb onnan...

Tudom miről beszélek, sajnos ismerek mindkét úton járó embereket.

A hiba, hogy ők délibábot kergetnek.
A nagy baj meg persze nekünk, ha a másik társaság megy el. Mert ha kevesebben maradunk itthon, még nehezebb lesz...
Belsőség Tekert Audit vettem 2013.02.10 12:02:22
- Szevasz Tibi! Figyelj, meddig vagy bent a héten? Mert vettem egy benzines A6-ost, ki kéne olvasni belőle ezt-azt.Azonnal hallottam Novoth Tibi (ex-Boschtechnikus) fojtott hangján, hogy csak a jólneveltségnek – és barátságunknak – köszönhetően nem küld el azonnal oda, ahonnan anno…..
TComment Átmeneti kellemetlenség 2012.12.19 06:04:49
Csak bő egy évig kerüljük el Budapest belvárosát, vagy akár le is takarhatjuk a térképen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
MAti 2012.12.19 10:41:58
@cso zsi:
"Persze, hogy halott. Ahol nem lehet megállni, oda nem megy a nép. Helyette plázázni jár, abban még a parkolás is ingyenes a vásárlás idejére."

Mondd csak: jártál te mondjuk Brüsszel, Milánó, Prága vagy Koppenhága belvárosában? Kocsival? Nyüzsgés volt, vagy teljesen kihalt, mert külvárosi plázákban volt a nép?

Értem én, hogy ez a Totalcar... de ennyire mégse legyetek már szűklátókörűek. Nem az autós az egyetlen fontos szereplő a városban, sőt. Én is autóval járok, mégis azt mondom: szorítsanak háttérbe nyugodtan.
MAti 2012.12.19 10:51:14
@Béla, tudod a Béla:
"Talán azért, mert -szinte- semmiféle érdekeltséged nincs ott, nem kell naponta arrafelé járnod, elvagy az Angyalföldi-Tesco, Dunkkeszi AUCHAN, M3-Metro háromszögben, de nem mindenki van így, hidd el."

Milyen könnyű válasz volna ez az érdemi gondolkodás helyett: rutinból ássuk alá a másik személyét, ha hirtelenében a gondolataira nincs válasz.

De el kell szomorítsalak, a helyzet nem ilyen egyszerű. Bel-Buda, Belváros, hidak, rakpart, Keleti-pu, Népstadion ... ilyen vidékeken mozgok. Külvárosi bevásárlóhelyeken szinte sosem.
MAti 2012.12.19 10:54:12
@CorollaVVTI:
"Ugyanis ha egy utat kiszélesítünk, és ott lassabbá válik a forgalom, az egy dolgot jelent: előtte máshol még lassabb volt."

Ebben van sok igazság, de a túloldalon is volt, csak nem sikerült elmagyarázni.
Az egyszerűség kedvéért vegyük a keresztforgalom vs. körgyűrű kérdését. Amíg nincs jó, széles keresztirányú forgalom, addig mindenki a körgyűrűn megy. Ha a keresztforgalom is akadálytalan, 2x3 sáv, ki megy a körgyűrűn?

Elvi kérdés, nem jó válasz rögtön az M0 létező sok hibája, mert te is elvi kérdésre válaszoltál...
Napjaink egyik vitathatatlanul leggyönyörűbb színésznője - véleményem szerint legalábbis - Scarlett Johansson. Így vétek lenne kihagyni ezt a rövidke (mindössze négy képből álló) fotósorozatot, ami ugyan még októberi Vogue anyag, de attól még Scarlett eléggé szép rajta. Ha…..
Belsőség Heti merítés 2012.11.25 10:46:28
Sport Lego Egy Panda 100HP vásárlásához nagy szerencse kell. Egyszerűen nincs eladó. De ha van is, akkor sem tudsz válogatni, mert egynél több egyszerre nincs fent. Egy évnyi használat után teljesen meg tudom érteni ezt az állapotot, hülyeség eladni. Annyira jó kis autó, és…..
MAti 2012.11.25 16:32:06
@abc: "ha senkinek nincs lakása kitol bérlik???"
Hát arrafelé (vagy például Németországban, Svédországban, stb.) vannak olyan cégek, akik ingatlant építenek és kiadják.
Az átlagpolgár meg bérli a lakást, egész életében...
Penelopé Cruz lesz a 2013-as Campari-naptár sztárja! A képek szuperek, hozzák a megszokott Campari hangulatot, a gyönyörű spanyol színésznőnél pedig - aki kizárólag tűzvörös ruhákat visel az év minden egyes hónapjában - jobb naptárarcot keresve sem találhattak volna.…..
Bréking nyúz, mondhatnám. Meg felemlegethetném a debileket, akik szerint hülyeség a robogórendszám. Mert ellopták. Igen, a kék szutykot, ami miatt kiröhögött a szerkesztőség és azt állították, ennél 25 ezer forintért sokkal jobbakat vehettem volna. (Igaz, közben a kezük bent…..
MAti 2012.11.06 12:54:07
@Richie21061: " A jelenlegi törvények szerint "magántulajdon elleni vétséget" követ el, ami szabálysértés, max fél év felfüggesztettet kap, még egyszer mondom, függetlenül attól, hogy egy ilyen fost, vagy Audi Q7-et tüntet el. Ez itt a legnagyobb gáz."

Igen.
Mert ugye, gondatlanságból elkövetett lopás/betörés nincs, az nem életszerű, hogy tévedésből a szomszédba mész haza, meg a szomszéd autójával indulsz el otthonról.

Ha fociban is a szándékot büntetik piros lappal, bevezethetnénk ezt máshol is...
Az idei olimpiát kisebb várakozás, de annál nagyobb boldogság és öröm jellemezte magyar szempontból. Büszkén tekintettünk sportolóinkra, akár érmesek, akár csak helyezettek voltak - és büszkén tekintünk még mindig a 2012-es olimpiai éremtáblázatra. Talán ennek is a hatása,…..
Bükkösd Községi Önkormányzat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet pálinkafőző, gyümölcspálinka-gyártó munkakör betöltésére, írja a Nemzeti Közigazgatási Intézet, valamint a település honlapja…..
...mondta Papp Tibi és Csikós, amikor együtt megnéztük ezt az önmagában friss, valójában régebbi (javarészt még VHS) felvételeket összegyűjtött videót. Bizony, lehet valami igazuk, az erős, könnyű, elsőkerekes kisautó + csatolt lengőkaros futómű-kombináció már a 205GTI-t…..
MAti 2012.07.08 22:33:48
@Lova: Igen, ott én is elakadtam - az kiugróan csúnya volt, legjobb esetben is nagyon durva hirtelen lassulással... :(
Mihalik Enikő az arca és a teste a Chantelle tavaszi/nyári fehérneműinek. A magyar modell a csipke bugyikon és melltartókon túl, alakformáló, hájleszorító fehérneműket is bemutat magán. Csodálatosak a képek, Enikő természetesen ezúttal is gyönyörű és szexi... de minek is…..
Kigondoltam Kis magyar overkill 2012.06.23 11:44:00
 Sötétben szaporodik a mumus. Ez az alapja az új magyar önvédelmi katyvasznak. Meg a csokító reklám, hogy ugyebár nem mindenki szar ember, akit hivatlanul a nappalidban találsz. Jogosan kinyiffanthatod, de csak éjszaka, nappal lehet, hogy csak a porszívódat akarja kölcsönkérni. Vagy…..
MAti 2012.06.23 13:00:40
@Laciii: Nekem nincs fegyverem, nem is én fogom "félreérteni" a szabályokat. De mindketten tudjuk, hogy van azért olyan, akinek van fegyvere... aztán majd hallgatjuk a bíróság előtt, hogy csak a portáját védte.

Azt hiszem, ilyesmi okoknak köszönhető az óvatosság - azzal együtt, hogy a régebbi szabályok még inkább a betörőt védték.
MAti 2012.06.23 13:49:16
@szanalmas: Az a baj, hogy a nagy többség képtelen eljutni odáig, hogy egy adott problémának egyszerre próbálja meg az összes szempontját mérlegelni. Márpedig törvényt hozni e nélkül veszélyes.

A kertkapus mondat arra próbált utalni, hogy gondoljuk azért végig, az itthon megszokott szabályértelmezés mellett hova vezethet a telken belüli szabad vadászat. Hogy mondjuk majd "csalizzák" az indiánokat Borsodban, aztán lőnek, stb...