Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valanceri84

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi történet valós problémát vet fel, mivel jár, ha valaki eladja a lakását, és állandó lakcím nélkül marad. Miközben az alkotmányos jogok nem lakástulajdonhoz vagy állandó lakcímhez kötöttek.Udvozlom.Kulonos helyzetben vagyok.Evek ota kulfoldon dolgozom, es mivel csak…..
valanceri84 2011.08.11 21:48:27
@valanceri84: Természetesen ajánlott és tártivényes levelekről szólt a második bekezdés, amelyekről csak értesítő cetlit dobnak be a postaládába, ha nem vagy otthon.

A lényeg, hogy a postahivatalban ki kell tölteni egy formanyomtatványt (már amelyikben csináltak ilyet, ahol nem ott kézzel kell megírni), hogy te a tulaj kijelented, hogy XY személy/cég nincs ezen a címen. Ezek után címzett ismeretlennel visszaszálingóznak a küldött levelek.
valanceri84 2011.08.11 21:31:41
@newtehen: Emlékeim szerint okmányirodában megmondják a neveket. Volt szerencsém lezavarni egy lakcím fiktívvé nyilvánitási procedurát, de én már előre tudtam az illető nevét. Ha jól emlékszem akkor a nevét megmondják, minden más viszont már titkos, mert személyiség jogot sért, pl az is, hogy mikor lett oda bejelentve az illető. Egyébként kizárásos alapon biztos megmondják. Tehát elmondod kik lehetnek oda bejelentkezve és rákérdezel, hogy azon kívül van-e valaki a listán. Hiteles tulajdoni lap másolatra lehet szükség van hozzá, én eleve vittem a kérelem végett.
valanceri84 2011.08.11 21:41:36
@GGG77: Nekünk az a 30 nap olyan 90 lett. :) Mikor telefonon érdeklődtünk az ügy alakulásával kapcsolatban olyan 60 nappal az indulás után, mert már sokalltuk hogy semmi visszajelzés, holott már le kellett volna zárulnia a dolognak, akkor rá 2-3 hétre megoldódott az ügy.

A postára pedig érdemes bemenni és kérni, hogy a cég leveleit ne kézbesítsék, événytelen a cím, mert amíg ezt nem kéred, addig nem úgy küldik vissza a levelet, hogy címzett imseretlen, hanem hogy nem vette át. Ez pedig nem túl szerencsés, ha jön egy levél a NAV-tól, vagy a rendőrségtől. Mondjuk nem vagyok jogász, szóval nem tudom tényleg lehet-e baj, de jobb óvatosnak lenni, meg hát ne strapáljuk szerencsétlen levelezőpartenereket se. :)