Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roland_cs

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember már ki sem mer lépni Bangkokban az utcára. Kezdve ugye azzal, hogy Bangkok belvárosát hetek óta két méteres víz borítja. Aztán itt éheznek, jegyre adják már a tojást és az alapvető élelmiszereket. Az elárasztott utcákon pedig veszedelmes kígyók és hatalmas krokodilok…..
roland_cs 2011.11.06 12:32:07
@Llego: Bangkok nem drága szállás terén, elvileg találsz a kedvednek megfelelöt 15 euro körül per nap. Kérdés mindig, hogy hotel vagy inkább vendégszállóba mennél. @Bangkok Charlie eléggé sokszor emlegette a túristák mekkáját Khao San Road-ot.

@Bangkok Charlie: majd egy update elkelne. Ladphrao vízes, Chatuchak elött 50-60 centis vizet jelentenek a bkkposton.
Nem tudom, létezik-e annál félelmetesebb perspektíva a bangkoki turisták számára, mint a Silom úton rohamfelszereléses katonák mögött guggolni a fal mellett, s riadtan lesni kifele a plexi felett. Közben hallgatni ahogyan a többi katona fémes csattanással élesre tölti a fegyverét…..
Nem, ez nem a turistákról szól most, hanem a vörös-ingesek vs. kormány összecsapások legújabb, már-már James Bond filmbe illő jelenete. Nem véletlenül kezdett a kormány terroristázni nyilatkozataiban a vörös ingesek mellett és/vagy között feltűnt titokzatos fekete ruhás…..
roland_cs 2010.04.16 17:38:29
@@ndtomas: többször is olvastam, hogy Thaksint említed a félkatonai szervezettel kapcsolatban. Amennyiben lehetséges, szeretném tudni, mely forrásra hivatkozol, mert én az esetet kissé máshogy tudom, azaz a volt miniszterelnöknek kevesebb köze hozzá, mint leírod.
A véres szombatot Bangkokban csendes vasárnap követte és bizakodó hétfő. Vasárnap a katonák és rendőrök visszavonultak laktanyáikba, részben pihenni, részben pedig számbavenni, hogy mennyi fegyvert és eszközt zsákmányoltak tőlük a piros ingesek. A kormányellenes tüntetők…..
Dél-Kelet Ázsiában a helyzet változatlan, Bangkokban érvényes a szükségállapot, a dugók nagy része eltűnt a városból, a tüntetők változatlan megtöltik a CentralWord előtti teret, rendőrt, katonát pedig nem sokat láttunk.  Távirati stílusban Thaiföldről a lényeg.…..
Nos igen, vannak olyan dolgok amikben az ember nem vár túl nagy variációt. És mégis: a fű itt télen SÁRGA! Otthon télen is zöld - és nyáron megint kizöldül. Utóbbit elméletileg itt is megteszi... Várok. Majd jelzem az eredményt :-)Ez volt a tegnapi furcsa. A mai pedig legyen az,…..
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
                                              ..
Gyakorlatilag tökéletes állóháború. Még azt sem lehet mondani, hogy a rendőrök rajtaütésre készülve, pattanásra feszült idegekkel néznek farkasszemet a repteret elfoglaló tüntetőkkel, ugyanis a hétvége legemlékezetesebb rendőri akciója az volt, amikor a reptéri útblokádot…..
Az egykori miniszterelnök, Thaksin Shinawatra az elmúlt hónapokban körbeutazta a fél világot. Akadálytalanul mozog annak ellenére, hogy Thaiföldön érvényes bírósági ítélet és rendőrségi elfogató parancs van érvényben ellene. Kínában érte a hír, hogy Anglia törölte a…..
A vihar előtti csendet két kép érzékelteti. Az egyik a Suvarnabhumi mellett sorba állított több tucatnyi mentőautó, melyekben az orvosok és ápolók tegnap óta tétlenül ülnek. Egyelőre. Thaiföldön nem létezik a Magyarországon megszokott egységes állami mentőszolgálat, a…..
Mintegy 3000 főnyi sárgainges lázadónak sikerült lezáratni szerda éjfélkor a régi bangkoki Don Muang repteret, ezzel teljessé vált a thai főváros reptéri blokádja. A PAD szerette volna megakadályozni, hogy a kormánytagok erről a repülőtérről induljanak csütörtök délelőtt…..
A sárgainges kormányellenes PAD erők megjelentek Suvarnabhumi repterén, ahol összecsaptak a helyszínen lévő taxisofőrökkel, valamint betörték a terminál néhány üveg ajtaját is. A reptér vezetése ezután döntött kedd este a reptér lezárásáról. Töröltek minden induló…..
Mert ezt az oldal ugye nem annyira közismert. Márpedig a thai (ázsiai) férfiak tekintélyes része szeretné tenni a szépet a farang nőknek. Hátha még jóképűek, ráadásul olyan szerencsések, hogy elvetődnek Európába. Milyen nagy szerencse, ha kéznél van a telefon végén egy…..
A véres keddet békés szerda követte, az utcákon mindössze irdatlan szeméthalom, valamint töménytelen rendőr és katona. A parlament környékét a hírek szerint 4500 rendőr biztosítja, s kivonult a hadsereg is védeni a fontosabb helyeket. Közel 400 sebesült és két halott a keddi…..
roland_cs 2008.10.14 05:25:18
A Malév légitársaságnak vicc, viccnek rossz. Hogy egyik kedvenc, mostanában figyelemmel kísért blogom címét plagizáljam. Évek óta szambáznak, hogy akkor lesz hosszútávú járata a Malévnek, vagy mégsem. Most valaki rávághatja, dejszen van, ott a New York, Torontó. Igen, ebből a…..
Bangkok Charlie mindig tudja merre kell téblábolnia – jegyezném meg az államat vakargatva, ha nem éppen a phuketi reptéren lezuhant gépről lenne szó.  Jelenleg ugyanis éppen Phuketen nyaralgatok, s mit ad isten, vasárnap délután 4 körül a phuketi reptéren akadt dolgom. A…..