Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BéresDávid

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei év egyik legnagyobb mozis csalódása kétség kívül a Szellemirtók új változata volt. Bármennyire is silány lett a reboot, az eredeti filmek iránti lelkesedés továbbra is töretlen a rajongók körében, ráadásul hamarosan új szintre lehet emelni a fanatizmust egy prémium…..
Mercedes 350 SL A Veterán újságot lapozgatva megakadt a szemem egy nyúlfarknyi bejegyzésen. Veterán autósok versenyeznek Pekingtől Párizsig. Mit tagadjam, lázba hozott, amikor megtudtam, hogy Budapesten is megállnak. Tudtam, hogy ott a helyem, meg kell őket néznem! Fel is kerekedtünk, bár…..
Rajongásom a fekete olívabogyó iránt akkor erősödött meg, amikor év elején vettünk egy óriási olívabogyó konzervet, ami mindössze másfél font volt, mivel a szavatossági lejárata a végéhez közeledett, mindössze 4 hét választott el tőle. Először nem is akartam megvenni, mert olyan nagy volt, de férjem…..
Egyértelmű jelek mutatják, hogy a világszerte súlyos vádakkal illetett norvég gyermekvédelem vezetői félnek. Április 16-ára hatalmas, világméretű megmozdulással készülnek a Barnevernet családvédő kritikusai. Számos országban fognak egy időpontban utcai tüntetést szervezni, hogy felhívják a figyelmet…..
BéresDávid 2016.04.12 10:13:43
Némafilmben felbukkanó okostelefon, a Marsra teleportált ausztronauták, évszázados álmot alvó üldözöttek: a történelemben rendszeresen felbukkannak olyan személyek, akik nem illenek bele a saját korukba. Sorozatunk ötödik része ezúttal róluk, a leghíresebb időutazókról szól.…..
Idei portugál kiruccanásunk utolsó szálláshelye Sao Bras de Alportel-hez közel volt, Tavira és Faro között elhelyezkedve, ezektől mintegy fél óra autóútra található. Csillagtúraszerűen…..
BéresDávid 2015.08.01 11:15:20
Szia drkuktart,

remélem azért nem szegi a kedvedet az előző nem túl kedves hozzászóló :) Mindig lesznek ilyenek, nem érdemes időt pazarolni rájuk, inkább csak töröld legközelebb a személyeskedő tipusú hozzászólásokat ;-).
Fotósként inkább csak egy-két segítő szándékú hozzáfúzni valóm volna. Nem szoktam kommentelni mások munkáit, mert a fotózást alapvetően szubjektív műfajnak tartom. Viszont objektívabb (szakmai) szempontok alapján adnék tanácsot, hogyan lehetne még izgalmasabbá tenni a blogodat.
Alapvetően élmény beszámolót írsz, viszont nagyon sok részletkép lett megosztva. Még a tájkép jellegű képek is részletté lettek lecsökkentve (a kép aljára szorítva a téma, érdekes egy képen, de 2nél több esetén már inkább zavaró, mert sokat nem mutat a lényegből, noha nagyon szép az ég). Továbbá ha párhuzamosan és derékszögben összefutó vonalak szerepelnek egy képen indokolt esetben szabad megdönteni az egész kompozíciót. A megdöntés alapvetően portré képeken mutat jól. De ha az alany mögött urbánus derékszögű vonalak szerepelnek, akkor ott sem.
Jó szemed van, mert az érdekes részleteket észreveszed, lefotózod. De egy ilyen klassz kis blogban lehet jobb lenne több olyan képet szerepeltetni, amin esetleg több ember van, nagyobb totálban mutatsz utcarészeket, piacot, stb. Aztán persze a nagy totál mellett befér egy-egy részlet kép is. Például egy piaci kofa, amint épp kiszolgál egy vevőt. Vagyis az élet ritmusának, mozgásának a kimerevítésével tudnád a leginkább érzékeltetni a bejegyzésedben az ott átélhető élményeket.
Szóval, hajrá! Nem kell mindenkinek tetszeni, viszont érdemes tanulni, tanulmányozni mások munkáit.
Én nem tájkép fotós vagyok, elsősorban esküvő fotózásból élek. Viszont egy kis utazásos galériám nekem is van. Tavalyi észak-franciaországi körutunkon készítettem. Nézd meg hátha tetszik pár képem:
origophoto.com/exhibition/Fr14/
Ez a helyes svédországi apartman éppen eladó és potom 133 millió forintba kerül. 84 négyzetméteres, tehát nem is olyan óriási, viszont nagyon ízléses és modern. Ahogy az a skandinávoktól megszokott, itt is a fehér a meghatározó szín, de feltűnik a szürke és a fekete is.…..
Tegnap koradélután könnyű, nyári vihar tört ki a legnagyobb dalmát város fölött. A levegő hőmérséklete hirtelen 10 fokot süllyedt, majd egy ritka természeti jelenség: kettős szivárvány alakult ki.    A kettős szivárványokat az okozza, hogy a fény egy része a csepp…..
Tavaly eléggé bejött nekünk Pajor Tamás Te mesterséges ember című új dala, amihez a fiával, Pajor Kristóffal forgatott videót a Neurotic-kal híressé vált, majd megtérése utána az Ámenben és a HIT Gyülekezetében kikötött zenész. Aztán az év elején jött a hír, hogy…..
BéresDávid 2014.03.29 19:36:56
@tehtube: nemtom mit hadoválsz, de Pajor szövege érthetőbb, pedig annak megértéséhez kell egy bizonyos intelligencia szint. Te már vagy túl magasan szárnyalsz, amit mi földi halandók nem érthetünk meg vagy egyszerűen csak utálod Tamást és a saját dühödnek adtál komment formájában fröc.. azaz hangot... :D
A világ legbefolyásosabb vezetői híresek arról, hogy nem vetik meg a finom falatokat. Mesterszakácsaiknak köszönhetően egy-egy találkozó alkalmával bőséges és ízekben fenséges ellátásban van részük, azonban mégis mindegyikük számára akad olyan étel, melyet legszívesebben…..
Kedves LaCuisine olvasók! Fogadjátok sok szeretettel az első TV-s szereplésünket (14:50 perctől). A Parlament TV keresett meg bennünket, hogy Konyhapénz című műsorukban lenne-e kedvünk főzni ország-világ szeme láttára. Mielőtt igent mondtunk volna utána jártunk, miről is van…..
BéresDávid 2012.08.07 10:36:34
@mdmselle: Tényleg? jelölj be légyszi facebookon (David Beres)
  Omelette au fromage (ejtsd: omlett o fromázs) - sajtos omlett Pot au feu (ejtsd: potofő) - egy fajta húsleves; a benne főtt hússal és zöldséggel Quiche Lorraine (ejtsd: kiss lorenn) - tojásos, sonkás, szalonnás tejszínes sós lepény Escargot de Bourgogne (ejtsd: eszkárgo dö…..
BéresDávid 2012.03.19 11:42:52
@CSACSI: Kedves Csacsi,

van egy sajtos omlett receptünk, amit figyelmébe ajánlok. A cikk elején a linkre kattintva gyorsan be is fog jönni.

Üdv,
Dávid
A nálunk gesztenyepüréként emlegetett francia desszertcsoda szülőhazájában a legmagasabb alpesi hegycsúcsról, a Mont Blanc-ról kapta nevét. Francia berkekben a tálalás művészetét a nálunk szokásostól eltérő módon művelik. A hegyként felpúpozott, kevés tejszínhab…..
Sokan nem is gondolnák, de az igazi omlett elkészítése nem is olyan egyszerű feladat. Sokcsillagos francia, igazi haute cuisine éttermek jól bevált szokása, hogy az újoncoknak mindössze egy felvételi feladatuk van: rántottát készíteni, ahogy azt Escoffier a nagykönyvben megírta. Ez…..
Nem kell úgy felfújni a sütés-főzést! Vannak ételek, amiket sec perc elkészíthetünk. A soufflé (ejtsd szuflé) egy sokoldalú francia finomság, mely már nevében is kifejezi az étel leglényegesebb tulajdonságát: a francia szó „felfújt”-at jelent. „A nem bírja…..
…Ez itt a kérdés! És ha enni, akkor mit inni? Francia berkekben bor és sajt: egymás elválaszthatatlan cimborái. Úgy vélik, a szaglás bevonása nélkül nincs teljes kóstolás, az ízek igazán csak harmóniában bontakoznak ki. Franciaország kulináris titkai kimeríthetetlenek,…..