Regisztráció Blogot indítok
Adatok
St Hieronymus

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy 16. századi a modern hadviselésről és fegyverekről szóló német kéziratot különös illusztrációkkal díszítettek.   Láthatók benne galambok és macskák hátukra erősített rakétafélékkel. Az ötlet az volt, hogy ezek az állatok be tudnak jutni olyan helyekre is, ahová…..
A kép 400 éven át őrizte titkát. Most megfejtették. Ifjabb Hans Holbein Antwerpeni Hans című festménye 1532-ben készült, ám amikor a 17. században az angol Királyi Gyűjtemény része lett. már átesett egy javításon, és mint utóbb kiderült, ezzel eltüntették a rajta…..
Jelenleg nincs olyan hivatal Angliában, amely vállalná, hogy Rodin Calais-i polgárok című világhírű szobra, amely Londonban a parlament mellett áll, a tulajdonában lenne. A Calais-i polgárokat a Nemzeti Műgyűjtemény Alap, ma Művészeti Alap adományozta a…..
Legalábbis ezt szeretnék a britek. Mivel azonban nem írták alá az Unesco Víz alatti Kulturális Örökség Védelméről szóló egyezményt, nem tehetnek semmit. A vitát az váltotta ki, hogy nemrég egy amerikai kalózmúzeum tulajdonosa bejelentette, az általa finanszírozott…..
Blablának látszott az egész. És most, több száz évvel keletkezése után, a 75 000 karakter értelmes szöveggé állt össze. Az úgynevezett Copiale Titkosírás 105 megsárgult lapjára nagyon gondosan absztrakt szimbólumokkal és latin, valamint görög betűkkel rejtjeles szöveget…..
A Fekete Halál mindössze öt év alatt – 1348 és 1353 között – kiirtotta Európa lakosságának egyharmadát. Most kiderült, hogy a járványt okozó baktérium ma is jelen van.   Mind ez idáig nem volt bizonyított, hogy a ma pestisként ismert valaha volt leghalálosabb…..
Megtalálták London legrégebbi Tudor-kocsmáját posztom olyan nagy sikert aratott, hogy egyértelmű volt, meg kell ismerkednünk a Tudorok konyhájával is. Furcsa dolgok derültek ki.   A Tudor-korban az angol nemesség híres volt bőséges táplálkozásáról, de még az alsóbb…..
A Három hordó a Holborn-hídnál nevű pub maradványait a Holborn-viaduktnál találták meg a régészek.   David Saxby ásatásvezető, a London Múzeum munkatársa elmondta, hogy feltárták az ivót, a kiszolgáló ablakot, és téglából épített víz- és sörtartályokat. Az egyik…..