Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leong

20 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Botka László szegedi városvezetését az elmúlt években hangos botrányok kísérték. A legutóbbi botrányt az okozta, hogy több, Botka Lászlóhoz köthető személyt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Gyulai Járásbíróság a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült ügyben. Solymos Lászlón kívül Mózes Ervin…..
leong 2018.11.13 20:39:44
ProgBlog Első post 2012.03.07 11:58:00
Üdv, Egy böngészőben játszható 2D-s MMO-t fogok készíteni, aminek a fejlesztési lépéseit itt fogom megosztani...
Galaxis*: Hanix Tér*: Centir Rendszer*: Aadear Bolygó*: Irea Csoport: lagroid Magasság: 2.5-3zeen Szín: aranybarna, aranyzöld sávokkal a mellkason a női egyedeken aranyvörös sáv a mellkas közepén, amikor készek a párosodásra a fejtető sötét, már-már fekete sávokkal…..
Az Irea bolygón élő koniterek legnagyobb nemzetének a hekiknek a nyelve a hecwir. A négy nemzetbe tagozódó koniterek közti kommunikációban is használt nyelv az ismert univerzumban is elterjed, a koniter dominancia következtében. A HKS és a Handronbar szövetségek hivatalos nyelve. Az…..
A rycreanek által használt nyelv. Az ókunga nyelvből fejlődött ki. A 8. és 9. században az egyik legelterjedtebb nyelv az ismert világegyetemben. Tovább után a folyamatosan bővülő nyelvtan és szótár olvasható... Nyelvtan *főnév->melléknév: az első karakter duplázódik,…..
Galaxis*: HanixTér*: AdeanisRendszer*: ErionyaBolygó*: KanwanacCsoport: licoidMagasság: ~2zeenSzín: sötét szürkeKülső:2 kar és 2 láb.3 hártyás-szem (fej jobb, középső és bal oldalán)Előrenyúlt száj.A karokon úszolebeny.Arányában nagyobb lábfej.SA: -TechnoT: F1{#}Élethossz:…..
Felszín: Meteor-kráterekkel szabdalt, metán tavak és tengerek a kráterekben. Kráterperem-hegységek. A szárazföldeken közepes mértékű biodiverzitás. Közepes méretű erdők, hatalmas síkságok és kisebb sivatagok borítják a szárazföldeket. Az egyenlítő környékén metán…..
826.498.-án alapították, az egy esztendővel korábban kivált Ponpa tagok és két volt Handronbar tag. Így egy nyolc tagú, új szövetség alakult. Az alapítók: rycrean, nyvian, eeti, yareie, as, reac, qabsedese, wezya. Az eetik és a reacok a Handronbarból léptek ki. A Loc Gro, a nyolc…..
A Ponpa Cada a Ponpa szövetség huszonegy tagjából alakul meg. A kilépő tagok egy új szövetséget, a Loc Grot hozzák létre egy évvel később. A Ponpa Cada jelentése kunga nyelven „Nagy Hódító”, utalva arra, hogy a Ponpa Cada új célja a Noraaxnak nevezett galaxis…..
History of The Four Galaxies Ponpa 2011.08.22 23:57:00
A Dooria Re és a Gead által létrehozott közös szövetség, 820.466.-án. Elnevezése kunga nyelvű. Az Onpa Erchat után, ami nagyjából „kis kereskedelem”-et jelent, a névadók úgy gondolták, elhagyják a kereskedelem szót, lévén már nem csak arról volt szó, a…..
Kereskedelmi szövetség a Dooria Re és a Gead között, amit 788.881.-én hoztak létre. A megnevezés kunga nyelvű, ugyanúgy ahogy a Dooria Re is. Az onpa jelentése „kis” vagy „keskeny” az erchaté pedig „kereskedelem”. A név arra utal, hogy csupán egy helyen engedélyezték a…..
History of The Four Galaxies Gead 2011.08.20 23:18:00
A Gead szövetség az első kanwanaci háború alatt jött létre, 606.114.-én. Azok a fajok csatlakoztak, akik nem akartak a Kanwanacon zajló harcokba belefolyni vagy éppen nem is tudtak volna hadi flottájuk vagy hadseregük csekély mivolta vagy hiánya miatt. Egy szenátust hoztak létre,…..
A szövetség, amit kemény kezekkel, fegyelmezetten, katonai erővel irányítanak. Majdnem egy évvel később, 605.233.-án jön létre a hivatalos szövetség, mint a Dooria Re, akik ellen harcolnak az első kanwanaci háború során. Az alapító fajok: habrad, koniter, bolen, trobet, cleon,…..
Az első komoly csillagközi szövetség, ami szabályozza a szövetséges fajok közti kereskedelmet, diplomáciát, képviseletet, gazdaságot, fegyverkezést és a felfedezések ütemét, irányát. 604.649.-én hozták létre. Közös hadi flotta felállításáról dönt, az akkor még csak…..
History of The Four Galaxies HKS 2011.08.17 16:52:00
A csillagközi szövetségek legkorábbi képviselője, a Habrad Koniter Szövetség. A habrad koniter találkozást követően, nem sokkal alapították: 257.381.-én. Csupán diplomáciai szövetség, a két faj békés együttélésének biztosítéka. Kereskedelmi, és utazási egyezmény. A…..
inter/Intergalaktikus Credit/IGC: az IT határozata alapján a közös pénz 1456.000-tól. A világon mindenhol kötelező elfogadni fizető eszközként. prroit/Aridiai Prroit/ARP: Aridiai fizető eszköz, amit később a teljes Gead használt, majd a Dooria Re és a Gead közti kereskedelem is e…..
Intergalaktikus Tanács meghatározása szerint: itdi 0000.000: A habrad koniter kapcsolat felvétel ideje. A koniter időszámítás az alapja. 1év: 1000nap 1nap: 20óra 1óra: 50perc 1perc: 100 másodperc 1másodperc: 1000 millisec utána 1000-s bontás. icdt 1 sec*1.23=edt 1 sec itdi/icdt…..
ITDI 4096-ban a Föld lakatlan, 99%-ban. A Marson és a Holdon élnek emberek. Elmaradott, szegény rendszer. Első találkozás 1026.410.-én 12:00:00-kor történt (edt 2186.08.17 18:47:09) a Ponpa Cada szövetséggel, ami számos faj szövetsége. A következő tag az ember lesz, akiket később…..
E/3..
Készítettem egy dátum konvertálót (DC) amivel a földi időszámításról lehet intergalaktikus időszámításra váltani és vissza. Egyelőre csak a dátum konvertáló működik, pontos időpontokat még nem lehet megadni az átváltónak, később majd kibővítem azzal is. UPDATE:…..
Egy elképzelt világot szeretnék bemutatni, amit több korban, különböző szereplők szemszögéből ismerhettek meg, ha olvassátok a blogot. A "Négy Galaxis Története" az összefoglaló neve egy történetsorozatnak, amelyet előreláthatóan mindennap újabb és újabb…..