Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsÁgi

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ChorusMatricanus Adó 1% 2015.03.18 11:22:26
Közeledik az éves adóbevallás ideje. Ha úgy gondoljátok, hogy szeretnétek támogatni a kórust, az alábbi adatokra hivatkozhattok a nyilatkozatotokban:   Chorus Matricanus Baráti Kör Egyesület 18667297-1-13 Mindenkinek köszönjük! ..
Szokásunktól eltérően hétfőn gyültünk össze, a szerdai próba helyett. Elég sokan voltunk, és mindjárt az elején kis rossz hirrel inditott Anna: Nem megyünk Arezzoba. De majd eljutunk máshová, ugyhogy az elkezdett darabok tanulását nem függesztjük fel. Lévén azonban, hogy a…..
Eléggé megbántam, hogy azt a borus hangulatu bejegyzést idebiggyesztettem legutóbb. Mivel utánaszámoltam, mindenkinek az ügyes-bajos dolgait tudjuk nagyjából, és nem is lehet csodálkozni azon, hogy szerdánként elég kevesen vagyunk. Ha a pestiek tudnak Nórával próbálni,  akkor…..
Legutóbbi szeánszunkon elég kevesen gyültünk össze, pedig a téma nagyon vonzó és a közelgő bemutatkozás lehetősége indokolhatná a nagyobb részvételt. Na de majd jövő héten... Az alapos és célzott beéneklést követően a Britten darabot vettük elő. Dóri megtalálta a…..
CsÁgi 2012.12.07 10:54:18
@PDóri: Igeeeeeen! Én nem voltam 28-án és kiváncsi lennék rá. Biztos nem vagyok ezzel egyedül. És ha még az értelmezésben is segít, nagyot lendítene az előadáson. Köszi!
Kicsit megkésve ugyan, de remélem mindenre emlékezve próbálok Melinda távolléte miatt írni egy összefoglalót a múlt heti próbánkról. Az őszi szünet és a betegségekkel teli idő ellenére viszonylag sokan gyűltünk össze a múlt héten. Végigvettük a Britten azon tételeit,…..
CsÁgi 2012.11.16 16:29:35
Sziasztok!
A héten (14-én) Melinda nem tudott jönni, így én igyekszem összefoglalni az eseményeket:
Nagyon kevesen voltunk - gondolom - beteg a fél ország. Anna is szegény vörös orral és kámforos "szipákolóval" küzdötte végig a próbát. Énekeltük a Brittent, az elejétől a végéig ahogy írva vagyon, csak kihagytuk a "Wolcum..." és az "In freezing..." tételt, no meg a nagyrészt szóló 4b-t. Előbb egy kényelmes, majd az előadási tempóhoz közelítő "sebességgel" énekeltünk. Pontosítottunk néhány bizonytalan részt, és énektechnikailag is fontos iránymutatást kaptunk. Mindez nagyon kell, mert akármilyen könnyed, egyszerű és szép ez a darab, piszok nehéz jól megcsinálni.
Kézbe kaptuk Kodály: 121.Genfi Zsoltárt. Az Esti dal mellett ez lesz a másik közös mű a többi kórussal. Mind a két női szólam önmagában nehezen követhető, már-már "dallamtalan", de összeénekelve és a férfi szólamokat zongorával pótólva megcsillant valami Kodály nagyszerűségéből. Mindez persze magánvélemény :-)
Jövő héten - 21-én - nem lesz próba, de 24-én nagyon-nagyon fontos lenne, hogy minél többen legyünk! Bár nagyon korán van reggel 9 óra, de muszáj akkor kezdenünk, hogy legyen idő mindenre. Anna vázolta a "forgatókönyvet: beéneklés és néhány részlet áténeklése, 10-től egyesületi ülés (nem halasztható tovább, hiszen Magyar János és Lujzika már nyáron bejelentette, hogy lemond, és kell valaki helyettük, akit meg kell választanunk). Nóri 10-től 12-ig tud velünk lenni, így hozzá (is) kellett igazítani a menetrendet. Ha hamar letudjuk a hivatalos részt, több idő marad a zongorás próbára. Fontos, hogy ezt az egyesületi dolgot ne kezeljétek úgy, hogy " úgysem érdekel, ráérek később menni", mert ennek a választásnak, meg a beszámolónak, magának a gyűlésnek vannak bizonyos formai és létszám követelményei, és ha 10 után szivárgunk be egyesével, csak az idő megy érdemi döntések neélkül - no meg raboljuk azok idejét, akik 9-re pontosan megérkeznek.
Jó hétvégét, kellemes pihenést! Vigyázzatok magatokra, a hangotokra, a betegek pedig gyógyuljanak szorgalmasan!
Ági
Ez a szerda este is nagyon ütősre sikeredett. Mivel többen késtünk, a beéneklést rögtön a Victoria darabbal kezdtük, mivel ennek hangfekvése pont megfelel bemelegités céljára. Ez egy nem tul nehéz darab, de azért vannak érdekes és figyelemreméltó részletei ott a közepe táján.…..
CsÁgi 2012.02.24 17:48:56
Sziasztok!
Nem a próbához tartozik, de én csak hozzászólni tudok... Szóval: csütörtöki megbeszélés az összes kórusnak.
Sziku azzal kezdte, hogy a kórusfesztivál - formájában és tartalmában - nem felel meg a "fesztivál" definíciónak, tehát ezt felejtsük el. Csak sejtem, hogy ez a kategorizálás a pénzek/pályázatok miatt fontos. Hosszasan kifejtve oda jutott, hogy a Forrás és Summerfest mintájára kéne ezt az eseményt is fejleszteni. Ennek alapja, hogy a város éneklő "kórus-társadalma" legyen EGY közösség, aztán egységes közösségként, sok öntevékeny munkával legalább találjuk ki, és amit lehet csináljuk meg. A szakmai szervező munkát ők megcsinálják, de ennek úgy van értelme, ha ez az egész nekünk és értünk van, és mi jól érezzük magunkat benne. Fel is vázolt egy forgatókönyvet. Szept. 27-én (péntek) szakmai konferenciát tartanának a fiatalok művészeti és művészetRE neveléséről. Magyarul: nem csak a színpadra kell képezni előadókat, hanem a nézőtérre közönséget is. E témában összefogni az iskolák énektanárait, stb., stb., stb.
Szombaton délelőtt családi nap a kórustagok hozzátartozóinak (férjek, feleségek, gyerekek, unokák) játszóházzal, főzöcskével. A város (lakótelep) kis terein pedig kis koncertek MEGHÍVOTT előadókkal (nem velünk!), közben a kórusok próbálnak az esti koncertre. Felmerült, hogy együtt adjunk elő egy közös művet, és/vagy a kórusok csere-beréljék a karnagyokat. Este koncert, aminek az első felét mi battaiak énekelnénk, a második rész a Rádió gyerekkórusáé.
Vasárnap a város három templomában énekelne a három kórus, délután "gyerekkoncert" (felírtam ezt a szót, de már nem emlékszem, mit takar), este egy oratórium.
Heves vita alakult ki plakát és szórólap-ügyben. Sziku elmondta, hogy miért nem érdemes erre költeni, az emberek meg elmondták, hogy miért van rá szükség. Kompromisszumként lesz szórólap, amit nekünk kell teríteni olyanoknak, akiket ez érdekelhet. A plakátokat is nekünk kell megfelelő helyre kitenni (nem "hagyományos" felületre, ahol a cirkusz, meg a kínai fél órán belül felülragasztja). Ehhez június elejére készen kell lenni a tervnek: program, előadók, műsor, egyebek.
Kálmán javaslatára idén Izolda lesz a szakmai vezető (Izolda nem tiltakozott), és mindhárom kórusból kér 2-3 főt a Sziku, akik kitalálják, hogy mit akarunk. Mindezt azért, mert ez a tervezet nem aratott osztatlan sikert (minek térzene az üres utcáknak, hagyjuk békén a családokat, nem lesz belőlük közösség, ha mi ott sem vagyunk, stb.). Egy hét-10 napon belül kéri Sziku a neveket, meg azt, hogy üljenek össze kiokoskodni valamit, amit nem érzünk tehernek, hanem egy kellemes hétvégeként éljük meg. A karnagyokat meg - gondolom - Izolda keresi meg, hogy mi legyen a koncert műsora, és más szakmai kérdések.
Azért eresztettem ilyen bő lére, hogy szerdáig lehessen gondolkodni, és ne menjen el a fél próba "élménybeszámolóval" és ötleteléssel.
Szerdán megyek. Gyertek Ti is! Minél többen.
Boldog Ujévet kivánok ezuton is mindenkinek!Ezévi első próbánk meglehetősen álmosra sikeredett, amit bizonyára az emberiség téli álmának hiánya okozott. Mivel sajnos nem rendelkezünk 2-3 havi szabadsággal hogy csendesen kivárhassuk a tavaszt, mindenkit értesitek, hogy a munkát…..
ChorusMatricanus A CD FELVÉTEL 2011.12.06 14:55:00
Bizonyára mindenkiben munkált egy kis zabszem, mert ezen a borongós vasárnap délutánon a hirdetettnél jóval korábban érkezett a kórus, még a parkolási nehézségek ellenére is.A hatékony beéneklés után kezdetét vette az, amire annyit készültünk, A FELVÉTEL. Teltek az órák,…..
Tegnapi próbánk lassan indult ugyan, de végül összeszivárgott a társaság és nagyon aprólékos és eredményes lett az este.Ha azt gondoltam volna, hogy a módszereket már nem lehet cifrázni, hát alaposan tévedtem. Az egykori Tesla lemezjátszó ujraélesztésén dolgoztunk ugyanis. Ez…..
A tegnap esti próbán ismét örvendetesen nagy számban jelentünk meg, lassan ülhetünk ismét 2 sorban, mint a régi szép időkben.Kisbaba mellől visszatérő tagunkat köszönthettük, Arany Juli is csatlakozott hozzánk. Nagyon örülünk Neked! Csábithatnád Verát is, annyi szépséget…..
ChorusMatricanus Próba 2011.08.12 22:14:37
Nem csináltam végig az aktiválást, csak az indapassig jutottam, de ha igaz, most jó lesz...
CsÁgi 2011.08.17 14:16:13
@albertmelcsi: Látom az utóbbi 3 bejegyzésed, a "belepiszkálást" viszont nem , úgyhogy kívülről nézve jó így, ahogy csináltad.
Én az értesítéseket nem olvasom, hanem belépek, és a radar figyeli, hogy mit nem olvastam még, de újra olvashatom az előzményeket is.
Á
ChorusMatricanus Blogoljunk 2011.08.09 17:09:00
Kedves Kórustagok!Ahogy a kórustáborban ígértem létrehoztam a Chorus Matricanus blogját. Minden információt, képet, történést leírhatunk ide mellyel szeretnénk elérni jelenlegi, régi és jövendőbeli kórustagjainkat is.Remélem tetszeni fog nektek :)..
ChorusMatricanus szeptember 17 2011.08.10 23:10:24
Sziasztok!Most kipróbálom a szerkesztést is :)Mészáros Szilvitől kaptam egy emailt, miszerint szeptember 17-én lesz vmi nyitó ramazuri a művházban, ahol kapunk egy pultot. Ide kirakhatunk mindent, amit  fontosnak tartunk a kórussal kapcsolatban, okleveleket, díjakat, szórólapokat,…..