Regisztráció Blogot indítok
Adatok
suzelarousse

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor bő egy hete elindultunk az Ambiente kiállításra, és felmerült bennem, hogy - bár a legtöbb standnál tilos volt fotózni - mégis valamiképpen megmutatom nektek, hogy mit láttunk ott, még nem tudtam, hogy mire vállalkozom. Azt a részét most nem is szeretném feszegetni, hogy…..
A vintage- (angol) és a shabby chic-stílusokat (franszia) remélhetőleg már mindenki ismeri, ezek azok a trendek, ahol a finoman ütött-kopottság keveredik némi századeleji élégánsziával, és nőies pasztellséggel. És megannyi oldalhajtása van már ennek is: mint pl. a mai…..
   Kati kicsit késik a találkánkról, amit annyira nem bánunk, ugyanis ez idő alatt a Lush kollégái minden létező terméket bemutatnak nekünk, sőt ki is próbálhatjuk őket. Aztán egyszer csak hatalmas slunggal megérkezik a cégvezetőnő, aki egy gyors kézmosás, és…..
Hétfői nagy lendülettel foglalkozzunk egy praktikus helyiséggel, a háztartási helyiséggel. Mos, vasal, szárít, dolgozik a boiler, dorombol a kazán, varr a varrógép, kis segítőink (porszívó, vasalódeszka, ruhaszárító, felmosó-szett, tisztítószerek, létra ...) itt…..
ágy - asztal - tv Tanya-butikhotel 2011.11.16 12:19:00
Jó, beismerem, használhattam volna a jobban csengő 'farm' szót is, a tanya helyett, és bevallom most így, ahogy ránézek a címre, elég furcsa párosítás, de ma tényleg egy ilyen helyre megyünk, és a szóhasználat is tudatos volt. Ugyanis szerintem ilyenből legalább 3-4-nek…..
suzelarousse 2011.11.16 13:27:30
suzelarousse 2011.11.17 09:40:10
@KentaurBen: Igaz, ott nem főztünk együtt, és nem mindent maguk termelnek, más kategória.

De nem ismerek itthon még egy olyan szálláshelyet, ami ennyire stílusos, ízléses, barátságos + normális áraik vannak.

A többi hotelben, szállodában ahol jártam itthon, (vagy ha ismerősök képeit nézegettem), mindenhol van valami "szoci" beütés, tapéta, rosszabb esetben fűrészporos, padlószőnyeg, 90-es évekből itt maradt jellegtelen bútorok.

Nincs sehol semmi humor, sikk, stílus, egyediség.
Vannak itthon a Villa Fiorén kívül még igazán jó helyek? Nagyon szívesen olvasnék róluk!

A Stílusos Vidéki Szállodák Szövetsége ezeket próbálná összegyűjteni, de nekem a többi nem jön be, olyan erőltetett. Vidéki, néhol kicsit sznobos stílust erőszakolnak valami egészen más alapra.

Club Szarvaskút - Távolságtartó, „hotelbútorokkal”, kicsit sznobosítva.
Gombás Kúria – Béna képek a falon, inox lámpák, kommersz ikea szőnyegek, bútorok (semmi bajom az IKEA-val de egy vidéki hangulatú szállodába, azért ilyen mennyiségben ne már..)
Kosbor Panzió - A burkolatok ütik a bútorokat, olyan semmilyen, fehér falak, hangsúlyos radiátorokkal.
Káli Art Inn – Ez egész jó, kicsit sokat operál a szőnyeggel, de még mindig nem annyira bohó és stílusos, egyedi mint a Villa
Nomád Hotel – A külső és a belső nem passzol. Rájöttek, hogy mi a trend és most az eredeti retro osztrák feelinget erőszakolgatják. A „nappali” üt a borzasztó sárga falával, a vajszínű bőrkanapé még 30 évvel ezelőtt egy gazdag család nappalijában Modern Talking túladagolásban kimúlt. Azt hitték a hibákat jóváteszi egy antik tálaló, hát nem. Ez a legszörnyűbb, ha azt akarod hogy nagyon fájjon akkor nézd meg a recepciót is.
Rosiante – „Baldachinos Sarokszoba” aki kitalálta azokat a piros masnikat, annak kellene hordania, minden nap! Ronda, és jellegtelen. Viszont van főzőtanfolyam!

Szóval jó lenne látni itthoni szállásokat amik nem ilyenek :)
Többször szó esett már korábban arról, hogy nem igazán hiszek a készre lakberendezett otthonokban. Abban igen, hogy mondjuk életünk jelenlegi állása szerint így vagy úgy néz ki a lakásunk. De ez egy folyamatos változásban lévő transzformáció, amit akár egy asztalra tett…..
Ügyfélmegkeresés-csinálás. Kisház lakberendezésre-felkérés, első körben ötletelés. Nagyon örülés. Lenti hangulatképek összeállítás, nem csak mondás, csinálás, elküldés. Megbízást helyettem más kapás.Indoklás: nem eléggé magyarosch levés. Mindennek nem nagyon…..
suzelarousse 2011.09.14 13:00:39
Itt lehet látni az itthoni ízlést: ingatlanok.hu/

Amire itthon leginkább igény van:
- legalább egy borzasztónarancssárga fal
- afrikai szobrok kötél hajjal
- inox cd állvány
- szekrénysor
- leopárdmintás kínai pléd
- márványmintás munkalap a konyhában

Vagy, ha a menőket nézzük akkor a személytelen wenge-bézs párosítás.

Amik egészen biztosan nem jöhetnek szóba:
- humor
- terek
- fények játéka
- bármi ami a megszokottól eltér
- egyéniség
- merészség
ágy - asztal - tv Új+régi=? 2011.09.07 12:00:00
Akik egy jó ideje nyomon követik a blogot, azok észlelhették, hogy amennyire odavagyok a modern dolgokért, ugyanannyira bejönnek a rusztikus okosságok is, tulajdonképpen meg vagyok győződve róla, hogy a Jóistenke csakis a kedvemért teremtette az eklektikus stílust. Az meg pláne…..
ágy - asztal - tv Kids, kids, kids 2011.09.06 11:37:00
Megjött a Zősz, elkezdődött a suli, és azok a szülök, akiknek lánygyermeket dobott a gép, tudják, hogy a nyugalmas nyári időszak után eljött a szülinapi zsúrok és pizsipartyk ideje is. Nincs is ezzel semmi baj, a barátságok kiépítése (öribari) és a gyűlölt ellenségek…..