Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ufo

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajtos Sándor Imre. Jól jegyezzük meg ezt a nevet és ezt az arcot. Ő Tahitótfalu polgármestere, azé a településé, amelynek lakosai napok óta heroikus küzdelmet vívnak a hömpölygő Duna vize ellen. Homokzsákot töltenek, gátat emelnek, próbálják menteni, ami még menthető egy…..
Ufo 2013.06.10 09:43:10
Én ott voltam. Délelőtt a Lupa szigetnél dolgoztunk, ahol kb. 300 mozgás és szellemi sérült lakhelyéül szolgáló telepet segítettünk megvédeni. Amikor ott végeztünk a munkával, kaptuk a hírt, hogy nagy a baj Tahitótfalunál. Azonnal indultunk, még az ebédet sem fogyasztottuk el, amivel megkínáltak bennünket. Szentendrétől kb. másfél óra alatt jutottunk el rendőri felvezetéssel Tahitótfaluba, ahol már tényleg nagy volt a baj. A híd melletti tér félig vízben állt, sokan voltak, zsákolták a homokot, amit a kamionok folyamatosan hoztak. Amikor megérkeztünk lapát is volt, homok is volt, zsák is volt. Nekiálltunk a munkának. 2-3 teherautónyi homokot be is zsákoltunk, amikor egyszer csak az a hír jött, hogy elfogyott a zsák. A polgármester valóban szó szerint elküldött minket. Azt mondta, vagyunk elegen, és magukat nem hívta senki. Vártunk kicsit a zsákokra, de az volt az infó, hogy talán órákig nem lesz utánpótlás. Viszont fél óra múlva valószínűleg lezárják az utat, és ha addig nem megyünk el, itt ragadhatunk szerdáig.
Az előző szíveslátás miatt és mert nem lehetett tudni, mikor tudunk újra zsákot ragadni, elindultunk hazafelé.
Közben már erősen dörgött az ég és tudtuk, hatalmas eső várható. A homokot mielőbb zsákokba kellett volna tenni....

Út közben meglepődve láttuk, hogy a településtől néhány kilométerre az út szélén több hatalmas bálában állt a homokzsák...

Nem akarok senkit megvádolni, de ott és akkor arra gondoltam, szándékosan tartották vissza a zsákokat.

Csak remélni tudom, hogy a következő választáson - ami nem lesz már olyan soká - az emberek emlékezni fognak erre.