Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Őzgida

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ezotériában és az alternatív gyógyítók körében népszerű koncepció az aura. Ez valamiféle finom, több rétegből álló energiamező, amely körülveszi az embert, és színéből, alakjából, kiterjedéséből következtetni lehet az illető személy egészségi és lelkiállapotára. Állítólag meg lehet tanulni az…..
Őzgida 2011.08.11 17:06:53
@gyilkos fűegér:

"A számmisztika attól még misztika, hogy maga Newton is hitt benne"

"Külön felhívnám a figyelmet a 11. oldalra. "

El fogom olvasni, de a 11-ik oldalt meg még néhányat átnéztem. Én nem találtam olyat, hogy számmisztikával foglalkozott volna, hogy ebben hitt volna. Az, hogy egyéb misztikus dolgok lekötötték, nem bizonyíték számmisztikára.

A 11-ik oldalon, amire felhivtad a figyelmem, csak azt látom, hogy a vallást is tanulmányozta, ebbe is bele ásta magát Newton és az "Atya" nyomait kutatta, valamint alkímiába is beleütötte az orrát. ilyesmi.

Számmisztikával ez alapján az ég világon semmi kapcsolatot nem látok.

De meg is lepne, ha egy csillagászatban zseniális elme, akinek e téren elért eredményeit ismerjük, pont a saját szakterületét gúnyolná ki asztrológia testvér számmisztikával.
Őzgida 2011.08.11 17:44:23
@gyilkos fűegér:

Sőt, ami még érdekes, hogy szerettem volna megnézni, hogy az általad küldött anyag (talán egy iskolai házidolgozat?), milyen forrásra támaszkodva dolgozott. Nos, a metamatika, optika, fénytan, illetve kísérleti fizika könyvek nem feltétlen írnak Newton vallási kutatásairól. Marad a másik könyv, esetleg a feltüntetett Paul Strathner könyvéből származhat?

Ha igen, ami a dolgozatban van, az nem hozza számmisztikával kapcsolatba, amellett sem, hogy rámutat, hogy a vallásban, "Atya" keresésbe és alkímiába is belemászott. Ezzel nem hazudtolja meg azt a tudományos tevékenységét, amiért elismerik eredményeit. A csillagászatot és a fizikát. Sehol nem találtam számmisztikával kapcsolatot, az pdig a csillagászattól nagyon idegen lenne. De "kutatva" sem találtam még meg.

Viszont érdekes mód a dolgozatban nincs a wikipédia forrásként megjelölve, míg a 11-ik oldal jelentős részét szó szerint átvette onnan a készítő. Wikipédia nem releváns forrás, valamint egy főikolán, egy plágiumkereső program lefuttatása után simán kiderülne, és bukta.

Egy részt azért, mert szó szerint átvett nem kevés részt, ami idéző jel nélkül nem szabadna. Másrészt, mert a wikipédia nem minősül hiteles forrásnak, bárki szerkesztheti.

Szerencséje akkor lenne a dolgozatírónak, ha a vizsgálódás során kiderülne, hogy a wikipédia helyett, tényleg Paul Stathner könyvéből vette, így lehivatkozta ő a forrást, arról nem tehet, hogy a wikipédiában is ez van. (A wikipédia is hivatkozik erre a könyvre).

De hogy az ördögben engedheti meg magának azt a luxust, hogy átfogalmazás nélkül, idézőjel nélkül, km-eres sorokat tesz bele a saját dolgozatába., -bárhonnan i sszármazzon? Ez ebben a formában nem megengedett, akkor sem, ha a legvégére odaírta a forrásait. Ez így plágium, és sajnos Paul S. könyve nincs előttem, így nem tudom kikeresni, hogy az ő könyvében ez tényleg benne van-e, vagy csak wikipédiáról másol-beileszt a doliba.

Fentiektől független, ha maximálisan helytálló és korrekt, a dolgozatban ez a rész, a 11-ik oldal, akkor sem változtat azon, hogy ez a dolgozat semmiféle kapcsolatra nem mutat rá Newtonnak a számmisztikával való foglalkozására.

Csak egy olyan embernek mutatja be Newton-t, aki tudományos tevékenysége mellett alkímiával is, vallással is..stb. elkezdett foglalkozni. Akárhogy nézem, sehol sincs számmisztika, márpedig tényleg szerettem volna megtalálni, mert az nagyon érdekes lenne, ha egyik oldalon képzett csillagászként asztrológia féle számmisztikába is kezdett volna. A saját szakterületét csúfolta volna meg. Ez szenzáció lenne...
  Augusztus 20-án debütál az Országház új díszkivilágítása, ami olyan lesz, mint a fenti képen látható. Emlékeztetőül: korábban csak a kupolát, valamint a fontosabb oszlopsorokat emelték ki fémhalogén-lámpás fehér fénnyel. így nézett ki:     "Minden homlokzat…..
Őzgida 2011.08.11 13:26:15
Nekem az új jobban tetszik. Néhány éve lakom állandó jelleggel csak a fővárosban. Amikor esti fényben a Battyhány térről elsőre szemléltem az országházát (korábban csak nappal láttam, ha épp a fővárosban voltam), azt hittem, kiégtek a lámpák.

És azóta már külföldi ismerősöm is megkérdezte, hogy milyen kár, hogy nem láthatja ezt a szép épületet normális kivilágításban. Ők is azt hitték, hogy átmeneti állapot, kiéghettek, nem működhetnek a világítások. Én meg akkor "nem mertem" megmondani neki, hogy hát évek óta nem törődnek vele, azóta is úgy hagyták, mióta ide költöztem, én sem láttam még sose normálisan kivilágítva :D Ezek szerint direkt volt részlegesen csak kivilágítva :) Legalább több év után megtudom, hogy az normális állapot volt :D

Én örülük az újnak, sokkal szebb lesz, és szemnek is barátságosabb árnyalatúnak tűnik.

Mondhatnám, hogy miért pazarolnak el a kivilágítására ekkora összeget, de inkább nem mondom, hiszen az országház turisztikailag is meghatározó, és azt a hozzánk látogató külföldiek is örömmel nézik, az alapján is kialakítanak a városról egy bizonyos képet magukban.

Nekem az összes olyan ismerősömnek nem igazán tetszett a régi, akik vidékiek, nem itt éltek. Mindegyiknek a régi világítással valami hiányérzetük támadt, amikor nézték este az országházát. A tőzsgyökeres fővárosi ismerőseim közt már megoszlanak a vélemények. Arra tippelek, vannak akik megszokták a régit, abba nőttek bele, és most "zokon veszik" a változtatást.

Szerintem viszont sokkal szebb lesz az új :)
Új szakaszába ért a kormány devizahiteles mentő akciója. A hírek szerint augusztus 12-től életbe lép a rögzített árfolyam, és a bedőlt hitelesek lakásproblémáira is körvonalazódik a tervezett megoldás. Orbán szerint három variáció lehetséges:1: az állam megveszi a…..
Őzgida 2011.08.11 10:27:11
@Tedat:

"az állam boldogan bezsebelt minden lakásvásárlásból 4-6% illetéket."

Kixcsit több mint 9 milliós lakás vásárlásra nekünk 400 ezer forint illetéket kellett fizetni. (Plusz ügyvédi díj adásvételi szerződésnél, banki hitelbírálati díj...stb., közjegyző díj...stb). Szóval ha valaki lakást akar venni hazánkban, az tartalákoljon majd egy millió foirntot az egyéb adminisztatív költségekre a vételáron felül...
Őzgida 2011.08.11 10:51:32
@Nefarian:

a jelenlegi jogszabályok szerint az örökös a hagyaték erejéig amúgy is felel a tartozásért, de több tartozás nem hajtható be rajta, mint amit megörököl. Ezen nem hinném, hogy változtatni mernének, mert abból népfelkelés lenne!

Viszont eddig is meg volt adva a lehetőség, hogy az adós halála után az örökössel a bank megállapodott valamiféle további hitelkonstrukcióba, és töresztett. Nyilván, ha megérte örökösnek, mivel pl. jóval több javat örökölt, mint adósságot, örült, hogy nem egy összegbe kell, hanem valahogy meg tudott egyezni a bankkal, hogy legalább az eredeti futamidőig, amire adós kötötte, addig hadd húzza a törlesztést

De azt nem tartanám jónak, ha az adós még él, és bevonják úgy a hitelekötelembe a leendő örököst is. Ugyanis ha az árfolyamok miatt mondjuk már kevesebbet ér a lakás, mint valakinek a hitele, akkor ha az örökös ebbe a hitelkötelembe belemegy, akkor nem tartom kizártnak, hogy ezzel megteremtik a jogalapját, hogy nagyobb összeget hajtsanak be rajta, mint amit valójában ő örökölt.... De nem vagyok jogász, lehet nem így van.Ezt nem szabad hagyni!

De ezt nem lehet szerintem a leendő örökösök aláírása, beleegyezése nélkül egy ilyen húzást megcsinálni, hiszen nem a leendő örökös vette fel a hitelt.

Viszont kényszerből lehet sokan mmégis belemennének még akár ilyenbe is, mert ha az a tét, hogy a bank viszi a lakást, akkor lehet bele fog egyezni a nagykorú, már felnőtt gyerek, mert ki az aki a saját szüleit hajléktalannak szeretné látni?

Ezzel az állam ragyogóan leppatintaná magáról a felelősséget, mert nem kell kiköltöztetni senkit, nincs probléma, az adós fizeti azt amit eddig, és majd további 30 évig szivatják az utódait is az árfolyamkülönbségből eredő részletekkel.

Viszont kötve hinném, hogy ennek a bankok kötélnek akarnának állni. Hiszen ha ő erdetileg 10, 20, vagy 30 évre adott hitelt, akkor nem érdeke, hogy azt 50-60 év alatt fizessék vissza. Akkor a betéteseinek hogyan tudná visszfizetni az összegeket,mnem mondhatja nekik, hogy bocs, gyere érte 20 év múlva, mivel mondjuk a kihelyzett hiteleket tömegesen nem tudja visszaszedni., nincs miből fizessen. Ebből akár bankcsőd is lehet, avagy az egekbe emelkednek a banki költségek, áthárítják az emberekre.

Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy a külföldi bankok leányai innen kivonulnak, max fiókhálózatot tartanak fent, de székhelyük itt nem lesz (így bankadót sem kell csengetniük majd). Akkor aztán semmit nem tud tenni az állam. Ha pedig tovább be akarna tenni a bankoknak, jól nézne ki az ország, ha beintenek, és fiókjuk sem lesz itt...
Őzgida 2011.08.11 11:34:16
@Arcturus:

"Az lenne a jó terv, hogy az állam a kisebb lakásba való költözést támogatná, de nem úgy, hogy a nagyobb a banké lesz"

Ez azért lenne nehezen kivitelezhető, ugyanis lakás adásvétel esetén a vevő helyett a bank fizette ki az eladónak a lakást. A vevő meg utólag kezd el törleszteni a banknak. Szóval ebből én nem látom, hogy miként lehetne megoldani, hogy ne a banké legyen, ha az adós helyett ő már kifizette a hitelösszeget előre.a bank nm szociális intézmény. A befektetők pénzét hitelezi ki. Ha bank nem jut időben pénzéhez nagy tételben, akkor hogyan fizessen majd időben a betéteseknek?

Az más kérdés, ha a lakás többet ér mint a nyújtott kölcsön, a bank csak a kölcsönt akarja behajtani, ha árverezi és többért kel el mint a tartozás, a különbözetet megkapja az adós, az az ő pénze. A többi viszont nem az övé... Azt neki csak meghitelezték korábban.

Szerintem inkább felül kellene viszgálni, hogy a deviza alapon felvett, de valójában forintban folyosított, és forintban törlesztett hitelek mindegyike mögött valójában állt a bank részéről deviza vásárlás, vagy csak papíron. Mert ez esetben nem lenne fer, egy 8 milliós kölcsönt felvevőn az árfolyamok miatt mondjuk 14 millió forintot kérnek vissza, míg adott esetben a banknak nincs semmi kára, ha nem volt mögötte valós deviza mozgás.

Sajnos sokan minimális önrészszel kaptak hitelt, ott bizony a lakás piaci értéke lehet nem fedezi már a mostani árfolyam kalkulált hitel összeget. Pl. lehetne olyan intézkedést hozni, hogy több összeget ne követelhessenek az adóson, mint amit a kölcsönfolyósításkor a fedezetértéke volt a hitelre.a bank is gondolja át, hogy milyen fedezetre ad hitelt, legyen neki is feleőssége.

Ha valaki mondjuk 2 millió önrész mellett felvett 8 millió hitelt egy 10 milliós lakásra, és már 14 millióra rúg a tartozása emelkedett árfolymból, nem tartom fernek, hogy a lakásból is kiteszik, és további 6 millió forintot is keresnek rajta. Szerintem bőven elég lenne, hogy a hitel folyósításakor meglévő fedezet, akkori értékéig (mai áron) feleljen az adós, -amennyiben értékálló az ingatlan, nem amortizálták azóta le...stb. Tehát ha 10 milliót ért a lakás, akkor addig, ha ez elég volt fedezetnek. Ha pedig már ugyanaz a lakás nem ér 10 milliót, csak 8-at, akkora aktuális lakás értéken felül, csak a különbözet 2 millióig,amíg az eredetileg elegendőnek gondolt fedezetet eléri, ám efeletti összeg után ne feleljen. Így is bőven nincstelen lesz.

A bankoknak is legyen meg a felelősségük, hogy milyen fedezet bevonása mellett nyújtottak hitelt...
Szuper ez a Munka Törvénykönyve tervezet (?), főleg, hogy olyan remek szakember az egyik szerzője, mint Pethő Róbert, aki mellesleg tíz éve a Tesco megbízott munkajogásza. A következő Munka Törvénykönyvét meg biztos a szakszervezetek írják, paritásos alapon, nem?  Dr.…..
Őzgida 2011.08.10 21:46:35
@nigel:

"ugyanazt a felelősséget viselő kolléganőm bruttó 100 000 Ft-al keres többet "

Az életkor valóban számíthat. Az én esetemben erről nem volt szó. Én voltam az életkorban a szobában a "rangidős", de ez nagyjából azonos életkort takart. Egy-két év eltérés volt csak a kollégák életkora között, és az is az én javamra.
Sőt, ha 15 évvel lettem volna idősebb, akkor sem kértem volna, hogy többet keressek, mint a fiatalabb, ha ugyanannyit ér a munkám, nem többet. De csak azért mert nő vagyok, ne akarjon senki kevesebbet fizetni...

Közszférában a nemek közt nem tudnak a bértábla miatt nemek közti különbséget csinálni. Lehet, hogy közalkalmazottaknál jobban dominálnak az évek száma, idősebb tbbet kap...stb., de vállalati szfárában nem olyan mértékben, csak kicsit, ott inkább a munkakör értéke számít, és az így van jól. Lenne jól, ideális esetben.
Őzgida 2011.08.10 23:02:35
@nigel: a nyugdíjazáshoz. Nem kell elfogadni korábbi indoklásom, de többektől hallottam ehhez hasonló vélekedést, hogy gyakorlati haszna van.

De más oldalon, vannak bizonyos betegségek, amik inkáb a nőket érintik, és bizony megkeserítik a munkavégzést. Ha egy férfi megéri a nyugdíjkort, nem viszi el szívroham, se agyvérzés...stb., előbb, akkor a csontritkulás nem feltétlen jön úgy rajta ki mint egy nőn. Lehet csontritkulással is dolgozni, de nagy gond van, ha leesik nő a lépcsőn. Avagy férfiaknak lehetnek prosztata gondjaik, de a nőknek inkontinencia problémák jöhetnek ki, amit kínos lehet egy idő után a munkahelyen palástolni, míg a Tena vagy milyen betétek korában is. A visszér erőteljesebb formája is a nőket sújtja többynire, lábdagadással együtt, ami állást nehezítheti. Akár még ilyenek is közrejátszhatnak, hogy a várhatóan hosszabb életkor miatt, miért "érdemlik ki", mégis a korábbi nyugdíjazást.

Értelmiségi, szellemi munkakörben amúgy sok különbség nem lehet a nők és férfiak között, Egyformán romlik a hallásuk, látásuk, deformálódnak az ujjak, derékfájósak lesznek...stb. De fizikai munka terén egy nő, akár csak könyebb árufeltölői, pozícióban már bizonyos idő után nem tud úgy ellátni, mint egy férfi. Pedig nem rokkant, nem súlyos beteg. Még pénztárosi pozícióban is gondot okozhat csontritkulásos karral egész nap a vonalkód leolvasó előtt toligálni a tárgyakat.

Szerintem akár még ilyenek is közrejátszhatnak a nők korábbi nyugdíjazásában.

De nekem logikusabbnak tűnne akkor is, hogy a nők érdemben jobban be tudnak segíteni, a fiataloknak kisgyermekért oviba menni...stb.

Avagy a hagyományos társadalmi berendezkedás miatt, mert még mindig sok háztartásban, idősebbeknél, pláne, a nő végzi a házimunkát teljes egészében. Emiatt hamarabb kifáradhat, mint a "férjura".

A váláshoz:
"Ha nem hiszed, menjél ki és készíts a körükben egy közvélemény kutatást. "

Te készítettél, vagy csak legenda, mert hallottad valahol? Beszélgettél hajléktalanokkal? Lehet, hogy vannak akik válás után kerültek utcára, de nem ez a többség. És akik utcára kerültek, azok nem azért, mert abíróság elkobozná jogos tulajdonuk.

Nem, a házasság előtt meglévő vagyon nem lesz alapból közös házasság után sem. Legalább is ingatlan nem, -én így tudom. És ha egyik fél házasság után örököl egy lakást, akkor az bizonyos dő elteltével sem nem lesz a házstárs tulajdona. Ingóságoknál tudtommal már más a szitu. Ott még ha válás sem volt, csak pl. meghal egyik fél, és nincs gyerek, nincs örökös, akkor az anyós/após még vissza is kérheti azokat az ingóságokat, amiket ők ajándékoztak, ám itt van meghatározva, hogy ez mennyi időn belül történhet...stb.Itt van egy elévülési idő, bizonyos együtt töltött év.

"az anya csak a vételár felét kapná meg, ami nem lenne elegendő az eddigi színvonalú új lakás megvételére, ezért nincs vagyonmegosztás, az egész lakás az asszonyé"

A saját tulajdonú lakásából senki sem tehető az utcára. Amennyiben a lakásban a férfinek nincs tulajdonjoga, akkor kitehető. Közös tulajdon esetén a nőnek ki kell fizetni a férfit Ha ez nem történik meg, a bíróság nem kötelezi utcára vonulásra, egyik felet sem. Az pedig szimpla balekség, ha valaki megteszi... Nincs olyan, hogy egy válás miatt a jogos tulajdonából kiforgat valakit a bíróság. Viszont ilyenkor jöhetnek kényszermegoldások, lakást eladják, osztoznak pénzen, és ha nem elég két lakásra mennek albérletbe mindketten külön. Avagy a férfi és a nő is továbbra is ugyanabban a lakásban laknak, csak a bíróság felosztja, hogy egyik szobában a nő, másikban a férfi lakik...stb. Olyan megoldás is lehetséges, hogy egyikkiköltözik, és meghatározott ideig a másik köteles kifizetni (kamatostól)....stb. (De ez inkább akkor van gyakorlatban, ha van a másik félnek hova mennie).

Soha nem vész el egy férfi meglévő tulajdoni hányada csak azért mert válik. Mint ahogy a feleség tulajdoni hányada sem veszik fel. Ha a feleség marad a közös lakásban, akkor jogilag a férfit akkor teheti ki, ha kifizette, azaz, gyakorlatilag megvette a férfi tulajdoni hányadát.

Van elvált rokonom. Azt tudom, hogy váláskor tulajdoni hányad nem vész el... Sőt, ha pl. a fele lakás az övé, nem tudják eladni, nem jön ki kettő, de nem akar a férfi ott sem maradni, de a feleség kifizetni nem tudja, de van máshova költözési lehetősége a férfinek, akkor a bíróság a feleséget kötelezni fogja, hogy x időn belül fizesse ki a férfit. A férfi pedig jelzálogjogot is bejegyeztethet a saját részére! Azaz, ha nem tud megegyezni a feleségével, akkor majd árvereztetheti is a feleség feje felül, ha a másik nem tesz eleget a fizetésnek.

"az emberek egy kanál vízben meg tudnák egymást fojjtani?...Bocs fojtani egy j "

Nekem ha valamely családtagom, vagy nagyon jóbarátom bajba lenne, biztos megpróbálnék neki segtíeni, és biztos vagyok benne, hogy nekem is segítenének fordítva.Nálunk családon belül összetartás van. Az pedig nem érdekel, ha más családokban nem. Nem az én problémám...
Lionel Messi előbb barátnőjét, majd saját bálványát döntötte le a nyaralásán.                       A Barcelona ikonja, Lionel Messi az argentinok számára csúfosan véget…..
Őzgida 2011.08.10 11:29:03
@MFG:

nekem a kép alapján az nem egyértelmű, hogy cigi. @Seňorita Szöszi írta, hogy nyalóka. Azt is simán eltudom képzelni. (Az én férjem képes volt nyaralásnál venni magának egy nyalókát...Elsőre én is azt hittem cigizik, pedig dehogy...).
Az első japán kapszula hotel a 70-es évek végén nyílt meg Oszakában, hogy az üzletembereknek és az ingázóknak szállást nyújtson. Azóta a turisták egyik kedvenc szállásformájává váltak a kapszula hotelek.   Manapság a legtrendibb kapszula hotel lánc a 9H. A kilenc órás…..
Új rovat indul a Haza és Haladás blogon. A Privát sarokban olyan publicisztikus hangvételű írásoknak adunk helyet, melyek terjedelme, szakmai érvekkel és tényekkel való megalapozottsága valamint hangvétele eltér a blogban eddig megjelenő szakmai elemzésekétől, ám a…..
Tankolja csuklós buszát, hogy még életében átvehesse az iPad-et! Vagy tankoljon, ahogy eddig, és elégedjen meg egy reklámbögrével. Mai cikkünk blogposztja...
Őzgida 2011.08.09 11:14:33
Céges tankolás után megérheti a kártya, ők jelentős kedvezményt fel tudnak halmozni. A többieknek már kérdéses. Személyes adatokkal fizetni némi kedvezményért? Név és lakcímet nyilvántartanak, és ehhez hozzárendelik az összes vásárlást, helszínekkel. Megéri ez? Olyan tárgyakra gyűjteni a pontokat, amiket pontgyűjtő kártyák nélkül eszébe se jutna sokaknak megvenni? Szerintem a különféle pontgyűjtő, törzsvásárlói kártyák kiválóan alkalmasak felesleges dolgokra történő igényfelkeltésre. Nem csak tankolásra is használható kártyákra gondolok. A dm active beauty kártya is pont ilyen. Gyűjtik a pontokat, majd bizonyos mennyiségű pontot ezekből levonva adnak egy kuponfüzetet, ami tele van kedvezményt nyújtó kuponokkal, de lehet, a termékekre semmi szükség (és akkor a kuponos füzet kiadásért is levontak a semmire pl. 150 pontot is). Persze előfordul, hogy van pl. nem csak adott termékekre, hanem a vésérlás végösszegéből 15 %-os kedvezményre jogosító kupon is a füzetben. Csak lehet, ehhez előtte sok mindent drágábban megvásárolt a boltban a delikvens, mire összejöttek a pontjai ehhez, mint ha másutt, vagy valamely hiperben vette volna alapból a mosószert...stb.pontgyűjtő kártyák nélkül.
De sok nő használ Yves Rocher...stb. egyéb törzsvásárlói kártyákat. Nagyjából annyira lehet kihasználni őket, mint a tankolásra is való egyéb kártyákat. A sok plasztik vacak arra is jó, hogy tele legyen az ember pénztárcája, és a személyi már ne férjen bele...

Én már minden kártyám megszüntettem. És nem az APEH/NAV-tól való félelmemben, mivel nincs fekete jövedelmem... A kártyákat nem csak kidobtam, hanem írtam is emailt a cégeknek, hogy töröljék a személyes adataim. Egy kivételével mindegyik vissza is válaszolt, hogy kérésem teljesítették. Nem is értem, régen miért váltottam ki több kártyát. Nem sok értelme volt. Soha többet. Már csak azt nehéz cérnával bírni, hogy rám akarják az üzletekben tukmálni állandóan a kártya kiváltást. Agyrém. A pénztáros maradjon meg pénztárosnak, taszító, hogy vevőkre akarnak tukmálni dolgokat. Ha a vezetőségnek ez annyira fontos, akkor állítsanak fel egy külön pultot, ahol az érdeklődök igényelhetik, de a kasszáknál a többieket hagyják békén nyugodtan fizetni...
Őzgida 2011.08.09 11:57:58
@tom28:

"...a lokáció információkat is engedélyezi androidon(vagy más os-en) akkor az már valami...
Szóval egy Facebookos ember akinek van mobilja meg bank kártyája van azaz ideális alany nyomonkövetésre és ilyenből nagyon sokmillió van.."

Nem hinném, hogy pont a magyar adóhivatal a google-tól, és FB-től...stb. kérne/kapna adatot. De a magyarországi mobilszolgáltatók is tudják cellainformációkból, hogy épp hol van a delikvens, -legalább is, a készüléke hol van. APEH-nek szerintem sok köze nincs ahhoz, ki mikor hol tartózkodik, max. csak a költekezések összegének a jövedelmekkel való összevetéshez van köze...(és még az sem jelent semmit, ha egy valaki nevén van a kártya, de egy komplett család használja...stb.) E szempontból viszont lényegtelen, hogy van-e engedélyezve androidos mobilon helymeghatározás.

A rendőrség nem adós, hanem más nyomozásra nyilván kikéri cellainformációkat...stb.

Csak úgy, passzióból az APEH/NAV-nak sincs közük sok mindenhez. De a vásárlásokat is csak akkor kérhetné, ha van valami konkrét ügy a delikvens ellen folyamatban. Ha van, akkor ehhez biztos jól felhasználhatóak a törzsvásárlói kártyák. De én legendákat hallottam csak ezzel kapcsolatosan, konkrét esetet még nem.

A nemzetbiztonságiak már más ügy, de ők nyilván bármihez hozzáférhetnek megfelelő indokkal.

Szerintem a törzsvásárlói kártyák hátránya inkább az, hogy elenyésző kedvezményért önként és dalolva kiszolgáltatják az emberek magán cégeknek a személyes adataikat, -amiket aztán azok vagy tovább adnak harmadik félnek, vagy sem... Kérdés, mi az esélye, hogy illetéktelenkhez jutnak személyes adatok? És kérdés, megéri-e olykor az aligkedvezményekért cserébe anonimitásról lemondani a vásárlásoknál és nevet és címet kiadni üzleteknek.

Attól nem félek, hogy APEH, vagy rendőrség tudtára jutnak az adataim, hiszen semmiféle bűncselekményt nem követtem el, és ők biztos nem juttatják ki illetékteleneknek. De magáncégekre már nem bíznám személyes adataim...