Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brukner

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“A Volvo faj V90 ágának legfejlettebb, Cross Country névre keresztelt egyede, a dél-svédországi Götaland megye Göteborg városának Torslanda részéből származik. A négykerekűek törzsében a tápláléklánc felső harmadában helyezkedik el. Jellemző előfordulási területe: a parkvárosi ikerházak füves…..
Brukner 2017.07.18 23:52:55
@KUNTYI: egy kategóriával. De kettővel jobb cserében :)
Blue Lemon Sült oldalas 2016.11.21 08:19:43
Pár éve annak, hogy a fokozás új dimenzióiba léptünk. Elfogytak jelei és vele tűntek a minőségjelzők is. Sokszor eszembe jut, de ami miatt megjegyzem, az a ma reggel olvasott recept, amiben a brutális gombaleveshez brutálisan megpirított gomba dukál. A brutalitás tehát már nem csak a rossz dolgok…..
Barna hajú lányok Felicity Fey 2015.12.03 04:30:00
..
Brukner 2015.12.04 12:21:03
@magyar bucó: Fej kisasszony már vagy 10 éve 18 éves...
Az elmúlt fél évben meglepő mértékben lendült fel az ingatlanok piaca, főleg a panelek terén látszik átbillenni a keresleti oldal a jól frekventált kerületekben. A XIII. kerület és a XIV. kerület a legkeresettebbek közé tartozik azok körében, akik nema belvárosban kívánnak…..
Brukner 2015.04.23 22:29:00
Hogy eloszlassak pár tévhitet, amit itt páran leírtak:
1. A panelok nem alacsonyak. De nem is magasak. 260-265 cm belmagasság. nincs vele semmi gond.
2. Az új építésű lakások kb ugyanekkorák, alap lenne a 270 cm, de van 265 cm is.
3. A panel nem masszívabb egy új háznál, ez hülyeség. A legújabb házak a régi MSZ-nél sokkal szigorúbb Eurocode szerint vannak méretezve. Ez 20-50%-al nagyobb tartalékot jelent.
4. A panellakások alaprajzilag jellemzően sokkal jobbak, mint az újak. Például azért is, mert kisebb a szoba/m2 arányuk (tehát 50 m2 az két szoba, nem 2+fél pl), jobb a benapozásuk (nincsenek belső zuglakások), a szomszéd ház is távolabb van szinte mindig. Az új házaknál van, hogy tüzet tudsz adni a szemben lakó szomszédnak az ablakból.
5. A panelokban borzasztó szar a lépéshangszigetelés. Mivel nincs. Megoldás a vastag padlószőnyeg a felső szomszéd lakásába, csak ezt nehéz elérni. Amit könnyebb, hogy dobja ki a klumpát. A léghangszigetelés jobb, a lakások közti falak megfelelőek lennének, csak a falcsatlakozásoknál nincsenek megszakítva a hanghidak. Ugye a lépéshangot (pl. járás a padlón, de ide tartozik a fúrás is) a nehéz és kemény betonszerkezetet megszakító puha anyagok csökkentik, a léghangot (mint beszéd, zene) a minél nagyobb tömegű fal (ez utóbbira jók a betonfalak).
6. Az új lakásokban 99%-ban készül úsztatott padló, így ott a lépéshangszigeteléssel nincs gond. A léghangszigetelés általában szintén megfelelő, persze el lehet rontani a rossz anyaghasználattal és helytelen kivitelezéssel. A falak nem papírvékonyak, ez hülyeség. A lakások közti elválasztó fal sokáig réteges fal volt (12 cm kmt.+3 cm légrés+5 cm ásványgyapot+10cm válaszfallap), aztán átszoktak a gyári 30 cm-s lakáselválasztó téglákra (Porotherm, Ytong, stb, a lényegük, hogy tömör, nehéz téglák).
7. 130 nm panellakás alig van, és rohadt drága. Én amit néztem, az konkrétan 35 misi volt, igaz Római part.
Magyarországon egészen a kilencvenes évekig a konyha a lakások, házak egy különálló helyisége volt, ha kisebb volt, akkor esetleg az étkezővel nyitották egybe, bár ez sem volt gyakori, ha pedig nagyobb volt, akkor sokszor itt kapott helyet az étkezőasztal is. A rendszerváltás után…..
Minden idők legjobb filmje nem egy überklasszikus, hanem egy mindössze 20(!) évvel ezelőtt született börtöndráma. Nem volt sima a csúcsra vezető út, a bemutatása idején nem lett gigasiker, ráadásul a Forrest Gump árnyékában többen nem kapták meg az amúgy nekik simán járó…..
A Desert Breath névre keresztelt installáció egy gigászi alkotás, amit 1997-ben a D.A.ST. Arteam tagjai hoztak létre: Danae Stratou (installációs művész), Alexandra Stratou (ipari formatervező) és Stella Constantinides (építészmérnök). Tervük az volt, hogy egy domború és egy…..
Brukner 2014.02.23 20:31:45