Regisztráció Blogot indítok
Adatok
láttam és hallottam

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor sosem tagadta, hogy kedvenc sportága a foci. Ezzel nem is lenne baj, ha nem favorizálná túlzottan a többi sportág rovására. A bevezetett tao-rendszer legnagyobb nyertese a foci, ezen belül is a kormányfő által grundolt Puskás Akadémia. Emellett 10 milliárdos stadionokat…..
láttam és hallottam 2013.08.03 11:21:39
@béla a görög: meg van egy nemzetközi mérce - nem magyar - nemzetközi. ami beáraz.

A fiam a Fradiban focizott hét évig és volt módom megfigyelni a nemzetközi mércét. Két alkalommal vettek részt Maranelloban nemzetközi tornán és kétszer lettek tornagyőztesek, nem gyenge csapatokat ( Juventus, Modena, Bologna, Udinese...megelőzve 2004-ben az U-16 és 2005-ben az U-18-as korosztályban. Tehát itt még nincs probléma. De az, ami a felnőttek között történik minősíthetetlen. Szerintem a felnőtt fociból ki kellene vonni a pénzt és magára hagyni vagy 6-7 évig. Utána már csak azok maradnának benne , körülötte akik szeretik és nem csak fejőstehénnek nézik.
láttam és hallottam 2013.08.03 12:21:21
@Dubovánszky László: "nem voltam ott"

Én ott voltam és láttam, hogy taktikailag és technikailag is jobbak voltak. Akkor már a Fradiban megfelelő minőségű edzések voltak, úgy ahogy az a szakirodalomban van.
A lényeges különbség a mentalitásban van a külföldi és a hazai foci között. Pl. nem hiszem, hogy olyan előfordul mint ami a Fradista gyerekekkel 2005-ben az U-19-es korosztályban. Az utolsó fordulóban a Debrecennek 8 gól különbséggel kellett győznie a Szombathelyi Haladás ellen, ahhoz hogy ők legyenek a bajnokok és ne a Fradi. Hát természetesen győztek is nyolc nullára. Csak épen annak a Haladásnak rúgtak nyolcat, amelynek a bajnokságban addig a kapott gólok számát tekintve ha jól emlékszem 1,2-es átlaga volt.
De ez csak egy példa arra nézve, hogy milyen közegben nőnek fel a gyerekek és mivé válnak abban a beteg mentalitású közegben amibe bekerülnek.
Politizálni nem akarok, csak egy megtörtént esetet szeretnék megosztani. Felcsúton az ellenfél 10 emberrel verte a házigazdát 3:1-re, amelyen ott volt Orbán Viktor is. A meccs végén odament az ellenfél buszához és gratulált nekik a szép játékhoz és a győzelmükhöz.
láttam és hallottam 2013.08.03 12:42:35
@ottomoll:
Van kapcsolat az ifi és a felnőtt között. Látják a rossz mentalitást. Látják az érthetetlen meccs eredményeket, az érthetetlen edzői döntéseket, és azt, hogy nem a teljesítmény az egyedüli mérce.
A fiam példáján okulva én úgy látom, hogy lelkileg kiégnek a magyar gyerekek mire a felnőttek közt kellene bizonyítani. Olyan ember ismeretre tesznek szert 20 éves korukra mint én ötvenéves koromra. Huszonévesen már nem hisznek senkinek és semmiben mert addigra kb. 40-50 alkalommal átvágják őket. Ez itt a nagy probléma és nem az, hogy nem tudnak focizni. A magyar futball a szocializmus megmaradt kövülete, kapitalista viszonyok között.