Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anna megírja

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szakdolgozat egy tudományos írás, ezért teljesen másként kell hozzá állnod, mint a szokásos évközi dolgozatokhoz. Ezt nem hagyhatod az utolsó pillanatra és nem csaphatod össze. Már csak azért sem, mert legalább háromszor meg is kell beszélned a konzulenssel, ez pedig nem fog menni néhány nap…..
Két módon választhatsz konzulenst: 1. lecsapsz az iskolád közismerten jó konzulens tanárainak egyikére és olyan témát választasz, ami az ő területe 2. kiválasztod a számodra kedves témát és ehhez keresel egy jó konzulenst  Milyen a jó konzulens? A jó konzulens első…..
Egyre többen panaszkodnak, a konzulensekre. Egyre többen tapasztalják azt, hogy a konzulens tanár nem segíti a munkájukat, nem lendít az írás folyamatán, hanem hátráltatja a munkát. Az egyik probléma, hogy nem lehet utolérni a konzulenst Gyakori probléma, hogy a konzulens nem…..
Mi az a plágium? Az idegen szó jelentése a szótár szerint: idegen szellemi alkotás, részbeni illetve teljes eltulajdonítása; idegen műnek, műrészletnek saját névvel való közlése. A meghatározás annyira egyértelmű, hogy nem kell magyarázni.  "Mivel a tudomány azon alapul, hogy egymás gondolatait…..
Számos mű jelent meg abból a célból, hogy segítséget, útmutatást adjon a szakdolgozók számára, ezek mint könnyen beszerezhetők a könyvtárakban, könyvesboltokban, antikváriumokban. Határozottan javaslom használatukat, amennyiben magad írod meg a szakdolgozatodat.A teljesség…..
A szakdolgozat eredetileg a tudományos pályára felkészítő egyetemi oktatásban résztvevő leendő tudósok írásbeli munkája volt. Ezzel a dolgozattal adtak számot arról, hogy addigi tanulmányaik alapján képesek önálló kutatás végzésére. A szakdolgozat volt az egyetemi…..
A bevezető elsődleges célja, hogy olyan ismereteket közölj az olvasóval, melyek a dolgozatod megértéséhez szükségesek. A bevezetőnek vannak kötelező és vannak lehetséges illetve változó elemei, hogy ez utóbbiak közül melyik kerüljön bele az iskolánként (szabályzat)…..
Miért szükséges a szakdolgozatba kutatás / önálló munka? Nem szükséges, lehet kiváló a dolgozatod kutatás nélkül is, de ma már szinte minden konzulens elvárja akkor is, ha nem tanultál kutatásmódszertant, akkor is, ha az egész áltudományos és az eredmények előre tudhatok és…..
Miért kell a jót téma?Lehet, hogy ezt most még nem érzed, de a szakdolgozatod remek lehetőséget nyújt akár a karrierépítésben is, mert egy jó kutatási téma jól mutat majd az önéletrajzodban is. Amikor még csak egy megoldásra váró hatalmas feladatnak érzed, a…..
A szakdolgozatod címének megválasztása közel sem olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnád. Ennek oka, hogy a munka elején még nem biztos, hogy pontosan tudod, hogy mire fogod majd kihegyezni a választott témád, ezért javaslom, hogy első körben csak munkacímet adj a…..
A szakdolgozatírás első lépéseként, egy vázlatot fog kérni tőled a konzulens. Ennek elkészítése elengedhetelen! Azért ez az első, mert a vázlatod alapján tud majd a választott tanár a szakdolgozatod tervéről véleményt alkotni és segíteni neked. Ha jól…..