Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nickM

0 bejegyzést írt és 617 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor, amikor megkerestek egy viselkedési problémával, elmondjátok, hogy ti megpróbáltátok a cicát a viselkedés után büntetni, hogy érezze, hogy rossz dolgot csinált. Jellemzően a vízspriccelő szokott sokszor előfordulni, illetve hogy bezárjátok valahova vagy kizárjátok valahonnan. Elmondom, hogy…..
nickM 2020.08.25 21:16:04
@Macska_fogó:
Uhh. Szerintem kicsit túlságosan embernek képzel(ed?)ik a brit tudósok a macskákat/kutyákat. Bűntudat (emberi találmány, állatokra alkalmazni nagyon-nagyon nem OK) akkor van, ha van éntudat + nevelés (pontosabban "társadalmi" szabályok rögzítése, amiknek meg kell felelni, különben kivet a csoportod, egyedül meg korlátozottan vagy életképes). A főemlősök (+ talán cetek, de ez csak rémlik) kivételével előbbiről nem beszélhetünk, utóbbi elterjedtebb az állatvilágban, de a csoportban betöltött szerep leginkább a fizikai adottságoktól/aktuális erőnléttől függ.

@élhetetlen: :) A mieinknél kisdolog a fürdőkád lefolyójába, nagy az alomba, betanítás 0, maguktól jöttek rá.
(Miután kipusztították a növényeket. :( )

@droid_: Minden macska egyéniség. :) A miénk - a kettes számú - a macskák Einstein-je lenne? (NEM az, hogy finoman fogalmazzak), simán meg tudja különböztetni, hogy azért spricnizek, mert melegem van - marad melegíteni és közben dorombol - vagy azért, mert hajnali háromkor veri a palávert, hogy "mostazonnaléhenhalok,aggyá'(SIC!)mégegyalutasakost! Ha nem, akkor addig zajongok, hogy ne tudj visszaaludni csakazértsem!*)
* Utóbbi esetben a rászólok, ráfújok, végső esetben meglengetem a spricnit - lotyog a víz, és helyreáll a rend, újabban max. a hhhhhhssszzz-ig kell eljutnunk. Nagyjából minden alkalommal látta honnan jön a víz, mégis működött. (Mondjuk nálunk tiltott hely nincs, a macska szempontból érdekesnek tűnő leletek - étel a konyhapulton, asztalon, stb. addig vannak ott, míg mi fogyasztjuk.
nickM 2020.08.25 21:28:31
@dr.derill: " a tuják között és nem bántják őket"

Nem szeretnélek megbántani, de ezek szerint kicsit jobban értenek hozzá. A tuja mérgező*, de nagyon. Nyilván nem másznak bele vadászni, ha van más.

*Nem minden része, de untig elég ahhoz, hogy kiszagolják.

(Nagyon OFF és nagyon vedd komolyan, a te érdekedben kérlek! SOS töröltesd a bloggazdával az elérhetőséged, FB-on meg állítsd be kivel mit osztasz meg!)
Lassan három hete nem jelentkeztem, pedig egyre több és több üzenetet kapok, hogy írjak már, írjak már, írjak már. Higgyétek el nekem írnék én, de ha nem nagyon történik semmi, nem nagyon tudok mit elmesélni. Írhatnék persze arról, hogy élem a mindennapi életem, hogy megy a home office, ..
Olvasónk egy játék vásárlásánál találkozott azzal a jelenséggel, amikor a webshopban elírt ár (jelen esetben pénznem) súlyosan más, mint amennyinek szánták. A 35 EUR helyett 35 Ft-ért árult játék nem hangzik rosszul, láttunk már ilyet, ott volt tömeges H&M fiaskó is, ahol a pár száz forintos…..
nickM 2020.04.07 16:59:09
@ekat: Szerintem vannak ilyen kis szárnyacskái és lelkesen csápol velük, esetleg titokban aranycikesz.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Biztosan sok sorstársam van, aki ezekben a „munkaerőhiányos” időkben is a munkát keres. Én Magyarország déli, kissé elmaradott szegletében élek, ahol nemigen lehet egyik napról a másikra…..
nickM 2020.02.18 20:19:49
@Alf56:
@hozzászóló33:

Milyen próbaidőről beszéltek?
Első nap közölték vele, hogy ma egyszerűsített foglalkoztatás keretein belül leszel bejelentve (és gondolom a továbbiakban is így lett volna), csak úgy tűnik a beküldő nem ismeri a fogalmat (vagy nem tudja leírni).
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
MagyarTarka UFO vagyok! 2020.01.19 23:43:53
Ma este moziban voltunk. A film jó volt, bevallom, a végén kicsit pityeregtem is. Aztán a meghatottság hamar elszállt, köszönhetően a parkolási mizériának. Az Eurocenterben ugyanis a parkolási díj megfizetése felér egy kiábrándító kalandjátékkal. A parkolóba 17:55-kor érkeztünk, amint ezt a…..
nickM 2020.01.20 21:02:23
@én csak hallgatok:
:) Gratulálunk! A PISA tesztje negatív!
Próbálom lefordítani, attól tartok összetett mondatokat is tartalmazhat. Kihajtáskor szembesült azzal, hogy az automata nem engedi ki, mert szerinte túllépte a 3 órát.
9 perc alatt (legalábbis az időbélyegzők szerint ennyi volt) bejárták a parkoló mindkét szintjét, hogy megtalálják az egyetlen lehetőséget a fizetésre, így is csak egy másik autós segítségével sikerült.

"mert ő bizony nagyon kereste, még a kihajtás ELŐTT, mert rájött, hogy kicsúszott az ingyenes zónából,"
Miért kereste volna?
Tudomása szerint belefért a határidőbe*. (A leírt körtánc ellejtése NEM 9 perc, táncold el, ha gondolod.)
*Az, hogy a be/kiléptető automaták időbélyegzői éppen melyik vonatkoztatási ponthoz szinkronizálnak, többnyire esetleges.
MILYEN NŐK TETSZETTEK? Szerelmetesfeleségtársam egyáltalán nem törékeny. Kezdettől fogva, úgy a második pillanattól láttam és imádtam, hogy mindenhol van rajta mit fogni. Nagyon kedves volt minden érzékszervemnek. Ez tizenkét év után is így van, pedig már látjuk egymáson „az arcunkra szőtt változó…..
nickM 2020.01.17 23:04:48
@Advanced Flight: Az első képen kívül hol szerepel nagymellű nő? (az összes többi kb. B kosár, az meg az átlag.)
Gábor könnyen röhög sírva, illetve sír röhögve január közepén az elromlott kazánja mellett, de ha nem lenne infra panel, boiler, kandalló és fűtő klíma a házban, az ő mosolya sem lenne őszinte. Mit tehetünk, ha pont időben, a tél elejére beszerelt, jó sok pénz és időt felemésztő vadiúj kazán az év…..
nickM 2020.01.17 15:45:39
@Nick-son:
"szerintem hívta őket csak lepattintották január másodikán"
Khm. Hívta. Megmondták neki, hogy 6-án nyit a központi raktár, akkor lehet alkatrész.
Kiderült, hogy nincs a raktárban (mondjuk amikor a szerelő bement és ezzel szembesült felhívhatta volna, hogy ne várja pénteken, ez tény), hétfőn (azaz 13-án) jön a szállítmány.
Nem igazán értem, mit szeretett volna a szerelőtől.

@ebella2: Általában igen. Megnézném, hogy leltározol le 1-2 fővel 1-2 nap alatt egy nagyobbacska (központi ugye) raktárat. Először is általában - jó esetben - kétszer kell(ene) átszámolni mindent, ha sokféle (és ebben az esetben az) áru van az még csavar a dolgon, ha valaki rossz polcra tett vissza valamit az év során, valami megsérült, "elpárolgott" az ilyenkor derül ki, selejtezési jegyzőkönyv, raktárnyilvántartás aktualizálása stb. Plusz dec. 24 és jan. 6 között összesen 4 munkanap volt.
B. két Booking.com-os tapasztalatát írta meg nekünk, ebből az egyik bosszantóbb, mint a másik. A második pedig még fájdalmas is: a lépcsőn teleltetett muskátliktól nem lehet rendesen elférni, aminek baleset lesz a vége. De kinek az érdekeit védi ilyenkor egy szállásadó oldal? A szállásét, vagy a…..
Lazítsunk egy kicsit a kajakóma és az alkoholmérgezés közti rövid időszakban és nézzük meg, mi van akkor, ha ellopják a kukát a ház elől. Béla törvénytisztelő állampolgár: szelektíven gyűjti a szemetet és a tájékoztató szerinti időpontban helyezi ki az edényeket a közterületre. Jött is a tolvaj, az…..
nickM 2020.01.02 23:15:23
@ekat: Kapaszkodj! "Lidli", Aldi, Spar a PET palackokat is szeretettel - és jóváírással ("betétdíj"), várja.
nickM 2020.01.04 03:41:35
@ekat: :) Akkor SPAR-ja válogatja, nálunk a Lidl/Aldi&Co-hoz hasonlóan ad 1 egész forintot. (Igen, tudom, ez gyakorlatilag nulla, sajnos nálunk a szelektívet lelkesen feltöltik a lakók bármivel ami - ahogy a kezük ügyébe esik. Voltam már közösségi látványosság pusztán azért mert szelektívbe kidobás előtt összepréseltem a palackokat, node ez megy meg a bárányfelhők.)
nickM 2020.01.08 21:44:22
@lobster thermidor:
"Persze, de csak úgy, ha nem nyomod össze, hanem a normál terjedelmébe zsákolod be, ami lássuk be meglehetősen terjedelmes dolog, ezért gyalog a kutya sem fogja visszacipdlni,"
:( Úgy tűnik sajnos félreérthető voltam :(. 1 Ft-ért inkább a szelektívbe helyezem összepréselve - a lakók nagyobb részének újdonság, hogy a palackot össze is lehet nyomni, így nem foglal akkora helyet. 5 Ft-ért simán visszavinném normál terjedelmében, ha nem kellene külön nyomozást folytatni az átvételi helyek után.
Andrásék boldogan bevásároltak a 3440 Ft-os jegyekből, lefoglalták a szállást, elintézték az autóbérlést, aztán elolvasták az Eurowings válaszlevelét. Oda a boldogság: a légitársaság szerint túl olcsó volt a jegy, ezért inkább mégsem adják oda ennyiért. Egy hete én, a feleségem és öt barátunk…..
nickM 2020.01.02 22:14:25
@metartADMIN:
Nem volt. Megrendelte, előre utalta/kártyával rendezte a megrendelést, de ettől még nem jött létre a szerződés, az online foglalásoknál/rendeléseknél az első - automatikus - "érkeztetők rendelését" üzenet nem azt jelenti, hogy létrejött bármiféle szerződés, csak annyit, hogy láttuk, hogy szeretnél valamit.
Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség.  2019 július…..
nickM 2019.12.16 22:25:30
@Terézágyú:
"Én se védem a szerviccet, de mégis mit csináljanak? Hívják fel hetente a klienst, hogy "Most se haladtunk egy lépést se előre, kéretik még várni" stb."
A posztból:"október 11-én végre tudtam a szerelővel beszélni, aki azt mondta, átküldte valahová a terméket"
Azért szerintem illene informálni a klienst arról, hogy átvitettem valami egyéb sufnituning helyre a tulajdonát - ezeken az elérhetőségeken tud érdeklődni arról, hogy mi van vele.

"Nyilván ennyi ideje már régen nem keresi... :-/"
Persze, hogy nem. :(

"Vagy nem is szerelő ment ki, csak egy szállító, akinek fogalma sincs az egészről, csak elvitte/visszahozta a tévét?... "
Gyanítom ez történt, azonban meglehetősen ritka az a szerelő, aki leül az ügyféllel - a szerinte -és a műhelyben elvileg - stabilan működő - tv-t nézni, ami ráadásul elsőre csak kb. fél óra után produkál hibajelenséget - az ügyfél szerint.

A probléma gyökere - szerintem - az, hogy a szerelő nem beszél ügyfélül, az ügyfél meg szerelőül. Volt szerencsém fordítani köztük eleget, mernék rá fogadni, hogy a szaki nem faék egyszerűséggel kérdezte ki az ügyfelet, ő pedig hiába próbálta követni a szak-kifejezéseket.
BB régóta használja a Jófogást, így elég sokszor belefutott abba, hogy a hirdetéseket néha visszadobják. Az indok változó, de a leggyakrabban vagy adminisztrációs hibára hivatkoznak, vagy arra, hogy a termék kamu. Tudjátok, a 2000 Ft-os LV táska, meg a 4000 Ft-os Martens bakancsról biztosan tudni,…..
nickM 2019.12.10 21:53:17
@Kimblee:
A problémája kiindulópontja továbbra is az, hogy ugyanazt a hirdetést egyszer engedik, másszor nem, harmadjára igen, negyedjére nem.

Ennek mi köze az eredetiség igazolásához? (Max. annyi, hogy Micike elfogadja, Jucika meg erre hivatkozva visszadobja. Mindösszesen következetességet kér számon, de úgysem megy át. )
nickM 2019.12.10 22:02:58
@MAXVAL bircaman közíró:
" ha határeset van, akkor a biztonságot választja, azaz az ügyfél ellen dönt."
Ez eddig még OK lenne a poszternek is, az ő gondja valójában az, hogy A ügyintéző mellette, B ellene szavaz a hirdetés megjelenítésének tekintetében és nem érti miért, valamint értelmes választ nem kap, csak kopipésztet(SIC!). Valószínűleg az a 10 oldalas szabályzat "valamiért" nem 10, csak 1 oldalas, az ügyintézők oktatása népmesei, a panaszkodó ügyfelek meg pusztán zavaró homokszemek a gépezetben.
nickM 2019.12.10 22:20:59
@Semmitnemérszakitiltással:
NEM bunkóskodás, csak ötletelek! Lehet, hogy gyorsabban elkelnének egy (régi) XY gép rajongók fórumában/FB csoportjában?
Ok, rá kell guglizni, meg regisztrálni, de lehet, hogy megéri?
Levélírónkat  októberi Gearbestes, kínai webáruházas posztunk ihlette írásra. Slágvortokban előadott sztorija szerinte ékes bizonyítéka annak, hogy a Paypal sem véd meg olykor. Szerintünk emellett újabb tanulságos történet arról is, hogy az olcsóság árát gyakran a sok órás ügyintézésben, a hetekig…..
nickM 2019.12.05 13:47:39
@juhaszvik1:
", ha csak simán visszaviszi a 14 napos határidőn belül, akkor szólnia kell arról, hogy rossz a készülék?"
Igen. (Jóhiszeműség elve.)
Meg mondjuk szerintem* amikor átveszik be is kapcsolják, nem csak ellenőrzik a papírokat, tartozékokat, stb. (Ha vannak.)
*Ki venné vissza úgy, hogy nem ellenőrzi működik-e egyáltalán?

"Ha szól, és kivizsgálják, akkor nem húzódik el a pénzvisszafizetés?"
:) _Be_vizsgálják és de, csak azután fizetik vissza, 14 napos határidővel.

"Ha pedig nem szól, hogy hibás, akkor nem fognak azon problémázni, hogy egy rossz készüléket hozott vissza?"
Lásd 1. pont, dehogynem fognak, sőt! Akkor lesz igazán hosszú idő míg a pénzéhez (vagy annak egy részéhez) hozzájut.
Egy fesztivál sok szeméttel jár, ezen próbál változtatni a Sziget mellett idén a Samsara Fesztivál is. A cél az volt, hogy a fesztiválozók ne termeljenek szemetet. Sem szelektíven, sem sehogy, ezért a fesztivál próbált szemétmentesen működni és erre kérték a látogatókat is. Ha mégis behoznak…..
nickM 2019.08.27 11:12:44
@temprasordog:
Vezesd már le kérlek, hogy neked ez (csak üres zsákért jár vissza a kaució) honnan jött le azonnal, ha még a szervező is ezt írta:
"A weboldalunkon még mindig változatlan formában megtalálható információ szerint ezt az összeget akkor kapja vissza a látogató, ha a szemetes zsákja (üresen, vagy tele) elhagyja a fesztivált."

Egyébként terv az nyilvánvalóan nem volt, csak annyi, hogy "húúúdeződekvagyunknemtermelünkszemetet" azt' maj'csak lesz valahogy.
A kiírásban az volt, hogy ha a zsák elhagyja a fesztivál területét, akkor jár vissza a kaució. Elhagyta? El. Ennyi. Hogy a T. szervezők mit gondoltak, mi lesz a sorsa, az jó nagy rejtély, gondolták a jövőben a zsákok házikedvencként utazgatnak majd a világban a gazdival?

A normális megoldáshoz mindösszesen annyi kellett volna, hogy:
1, Jó előre kiírni, hogy ha a zsák nem üres, nem jár vissza a pénz. (Ugyebár nem ezt mondták, maguk is elismerik.)
2, Rendelni 1-2-3 konténert a kijárathoz, hogy bele tudják dobni a szemetet. Ha csak 1000 fővel számolunk az 3 500 000 Ft! Ennyiből talán futotta volna rá.

A szervezők gyönyörűen elcseszték, amikor észlelték, hogy hülyék voltak fűhöz-fához kapkodva - ötpercenként új és új feltétel a visszafizetésre... vicc! - rontották tovább a dolgot, majd még a látogatók a hibásak. Gyönyörű.
De legalább anyagilag megérte nekik, kíváncsi lennék hányszor 3 500 Ft marad a zsebükben. (Mellesleg nyugta/számla nélkül!? De ez már egy másik történet.)

@juhaszvik1:
+1 :)
Sanyi szerencsére nem épp hetekig nyaralt, vagy dobta ki olvasatlanul a cetlit, ami az ajtajában várta. Egyébként feltörte volna a végrehajtó anélkül, hogy ellenőrzi a tulajdoni viszonyokat? Kérdéseinket feltettük volna a végrehajtó cégnek is, hogy mégis ilyen esetben mi a…..
nickM 2019.07.04 11:31:59
@gergo1000/2:

Ha a szokásos szintet hozzák, azzal sokra nem megy a poszter, attól tartok. :/

Ugyan nem vagyok jogász, de szerintem Szigma kapiskálja a megfejtést, az előző tulaj még oda van bejelentve. A végrehajtó vsz. lekérte a lakcímnyilvántartóból hol találja, és ezt adták meg neki.
A tulajdonjog meg hogy ki van bejelentve az adott ingatlanra csak annyiban függ össze, hogy a bejelentést a tulajdonos végezheti, DE! - kapaszkodni! - azzal, hogy új tulajdonosa lesz a lakásnak, nem "jelentődik ki" automatikusan aki addig oda be volt jelentkezve, a végrehajtó pedig a bejelentett lakcímre megy foglalni akkor is ha azóta már a másik/második/akárhányadik tulajdonosa van az adott ingatlannak. Neki ugyanis nem feladata vizsgálni a tulajdonjogot, irreleváns is lenne, hiszen lakhat valaki bérleményben (akár ideiglenes bejelentéssel), lakhat egy haverral/baráttal, nem ragozom.

@poszt
Még mielőtt ráborítod az asztalt a végrehajtóra irány az Okmányiroda, de SOS! Mindenkit (aki nem hozzád tartozó bejelentett) kijelenteni azonnal, majd - ha gondolod - ezt tértis levélben közölni a végrehajtóval, onnantól nyomozgassa a régi tulajt ő.
nickM 2019.07.07 22:56:30
@Terézágyú: Nem állami alkalmazott, de közfeladatot ellátó személy.
nickM 2019.07.07 23:01:46
@Almandin: @Terézágyú: Nem állami alkalmazott, de közfeladatot ellátó személy.
A MÁV időkaput működtet Pécelen? Vagy inkább az automaták nincsenek felkészítve arra a helyzetre, hogy ha nem állítunk be kézzel intervallumot, akkor a 4 órás érvényesség egy retúr jegy esetében a visszaútra is a vásárlás pillanatától ketyegjen. Gyakorlott automatás vásárlók csak legyintenek, mi?…..
nickM 2019.05.13 21:43:37
@Zabalint:
:) Tudom, tapasztaltam.
nickM 2019.05.15 23:20:21
@Snagal: Sok-sok éve volt, hogy utoljára vonatoztam (sajnos:() de olvasd tovább, kérlek. "Ugyanis ha elhúzódik a vidéki dolgom, buktam a jegyet, ha nem számítok erre, mert nem szoktam vonattal járni, akkor is bukok 20%-ot."
(Igen, a poszter - jó Homár szokás szerint a, nem tud; b, nem képes egyértelműen fogalmazni; c, kifejteni a teljes történetet - de azért csak ki lehet találni, mi a nyűge.)
Hétfőn elkezdődött a 3-as metró felújítása a déli szakaszon, emiatt Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat. Most elmondom, hogy mi a tapasztalatom a helyzetről és mi a véleményem a pótlásról. Az északi-szakasz…..
Adott egy vidéki társasház, ahol kicserélésre került a teljes kaputelefon rendszer, ennek ellenére nagyítóval kell keresni azokat a lakókat, akiknek őszinte a mosolya, ha erre a témára gondolnak, pedig az új rendszer nagyon is működik. De lássuk mi nyomja a lakók szívét és milyen bosszantó…..
A pénzügyek irtó fontosak, mégis sokszor olyan tájékozatlanul bolyongunk a területen, mint Varga István a Fidesz médiapolitikájában. Pedig nagyon is van vesztenivalónk, amitől csak az olvasás és a tájékozódás ment meg minket.  Témandító tesztkérdésünk:  Kedves Homár! Kíváncsi lennék a…..
nickM 2019.02.05 15:50:21
@Darth Revan: De nem a vállalkozás pénze, hanem Gipsz Jakabé. _Egyéni_ vállalkozó, nem vállalkozás. Ha Gipsz Jakab Bt., Kft., stb. lenne, akkor valóban nem pakolgathatná csak úgy a bank.
nickM 2019.02.08 13:32:32
@lenörd hofstadter:
Miért kéne meglepődnöm? Igen, a bank először a saját költségeit vonja le, sőt, ha hónapokig nincs semmi a számlán, a legelső befizetésből az addig felhalmozott tartozást + a felszólítások díját + amit még kitalál (és kreatívak nagyon). De akinek van bankszámlája az azért tisztában van azzal, hogy ennek díjai és költségei vannak, nekem életszerűtlen az, hogy a pontos utalandó összeget fizeti be és nem + 1-2-5 ezer forintot.

@d.j:
"Ez tetszik. Az egyéni @gergo1000/2: vállalkozó nem vállalkozás. Hát mi? A nevében benne van, hogy vállalkozó, egyénileg. A bt, meg a kft. társas vállalkozási forma, ez meg egyéni vállalkozási forma."
Pontosan. Vállalkozó. Egyénileg. Azaz nem vállalkozás. A legfontosabb különbség, hogy a tárasas vállalkozási formákkal ellentétben nincs elkülönült vagyona. Bt., Kft., stb. rendelkezik törzstőkével, akár eszközökkel, gépekkel, autóval, szellemi tulajdonnal, stb. Ha légy kerül a levesbe, elsősorban ezekkel felel a tartozásaiért, ha még így is marad, akkor következik a beltag/ügyvezető személyes vagyona. Az egyéni vállalkozónál ilyen nincs, ő kapásból a teljes vagyonával felel.

@gergo1000/2:
Lásd fentebb, talán érthető.
Nem annyira mellesleg: ÁFÁ-s EV vagy? (Mert ha nem, akkor nem kötelező a vállalkozói számla.)
Nem szoktam szubjektív lenni kicsit sem a bejegyzések készítésekor, de valamiért el kell mondanom, hogy a mai válogatásban négy személyes kedvencem is van. Ha kíváncsiak vagytok rá, a poszt végén elárulom... 1870 körül. Ágyszekrény cselédlányoknak a viktoriánus Angliában..
nickM 2018.10.16 15:25:50
@Namely:
"Nekem ez nagyon praktikátlannak tűnik, nem lett volna egyszerűbb egymás mellé 4 ágy? Szerintem ha ebbe befészkeli magát egér, poloska, csótány, akkor az egész "szekrénynek" annyi.... "
Ha az, aminek gondolom - és látszik - akkor nagyon is praktikus tud az lenni. :)
Ugyan nem Angliában láttunk hasonlót, de nem hiszem, hogy annyira egyedi a megoldás: az alsó szinten volt a konyha abban pedig a tűzhely, ezen főztek, stb. felmelegítve a kémény kürtőjét. A felsőbb szinteken ez adta a fűtést. Viszont mivel szigetelés nem nagyon volt, közvetlenül mellé hasonló "szekrényágyakat" építettek - gyakorlatilag az egyik fala maga a kémény a többi meg bent tartja a meleget.
Nemrég írtunk először a LOT-ról a májusban indított közvetlen New York-járata miatt, erre tessék, már itt is a következő panasz, ahol nem a járatkésés a fő probléma, hanem - hát gyakorlatilag minden más.   Tisztelt Homár,  A nemrégiben (május környékén) a LOT légitársaság által indított…..
nickM 2018.09.15 20:23:33
@herk:
"Az én kérdésem az, hogy miért van ez a szabály."
Ha nem vittek el oda ahova indultál, hogy a pitypangba hozzanak vissza?
Ha fenntartanák a helyeket akkor meg az lenne a probléma, hogy a gép félig üresen ment vissza nekem meg nem hagyták, hogy jegyet vegyek pedig SOS kellett volna.
(Meg persze a légitársaság se jótékonysági gittegylet, az utolsó pillanatos jegyeken szépen lehet keresni, azok meg ugye így - is - szabadulnak fel.) Mondjuk azt nem értem, hogy "kényszerűségből sokat ingázó" poszter - aki ugyebár emiatt valószínűleg tisztában van azzal, mennyi idő kijutni a reptérre - miért nem vette fel a kapcsolatot a LOT-tal, mikor már tudta, hogy nem biztos, hogy kiér idejében. (Mérget nem vennék rá, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy amennyiben megnézi a honlapot és megtalálja a helyi telefonszámot át tudták volna tenni a foglalását a következő gépre, vagy legalább fenntartani a helyét a visszaútra.)
(Jó, tudom-tudom, Nappali Őrség, tudom. :P)
nickM 2018.09.17 23:37:41
@herk:
"Ezt gondolom viccnek szántad."
Miért szántam volna viccnek?
Szerinted tényleg elvárható a légitársaságtól, hogy - miután nem jelentél meg időben - kinyomozza ez miért is történt? (Mellesleg még azt is, hogy végül sikerült-e eljutnod a célállomásra valahogy? - Természetesen mindezt úgy, hogy véletlenül sem próbálsz kommunikálni velük a problémádról.)
" Nem lenne gond, ahogy pl a szinházjeggyel sincs gond ilyen esetben."
Khmm. Tolmácsot kérek! Úgy érted, hogy a színházhegy korlátlanul módosítható???
Útitárskrém, víkendsajt és joghurthab. A kommunista konzervipar remekei, alufóliában sült löncshús recepttel. ..
nickM 2018.06.26 06:34:46
@Nylul: "Persze, hogy nem igazán emlékeztet, 15-20 év alatt annyit változik egy ember ízérzékelése, hogy az lenne a meglepő, hogy bárki is ugyanolyannak mondja ennyi idő után."
Annak esetleg akadhat köze hozzá, hogy anno répacukor, manapság meg (jobb esetben) glükóz-fruktóz szirup van benne?
"Régen" nem feltétlenül finomabb meg jobb volt (de, de, de!) viszont még a gyíkhús-konzerv is értékelhető alapanyagokból készült. (Sosem gondoltam volna, hogy valaha eljutunk arra a szintre, hogy tojás méretű, tojás beltartalmú, tojás jellegű tojást "okosban, pult alól" kell beszerezni, s lám. :/)