Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ranat

4 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
WinMagazin NEM a start menüre! 2013.12.16 08:00:00
Az utóbbi időben megint felkapott téma lett a Start menü visszahozása az új Windows verziókba. Habár semmi konkrét információval nem rendelkezünk, Paul Thurrot megemlítette, hogy akár a Threshold keretében néhány Windows változat esetleg visszakaphatja a Start menüt, sőt annak…..
ranat 2013.12.25 11:00:56
A metronak a legtöbb hibája pont az információk nem megfelelő kezelése.:
- Munka közben szeretném látni az aktuális időt és dátumot bármikor
- Munka közben szeretem látni az aktuálisan futó alkalmazásokat (mivel több is fut egyszerre)
- Munka közben egy klikkel szeretnék váltani az aktuálisan futó alkalmazások között.
- Munka közben gyakran akarok megnyitni előzőleg megnyitott állományt
- Munka közben állandóan értesülni szeretnék a leveleimről (Tehát nem akarok 1-et sem klikkelni, hogy megnézzem jöttek-e)
- Munka közben több ablakot kezelek folyamatosan, párhuzamosan. (Ne nevettess a függőlegesen elhelyezhető 4 appal)

- Otthon szeretném látni az aktuális időt és dátumot bármikor.
- Otthon folyamatosan szeretném látni ha kapok levelet. (Tehát nem akarok 1-et sem klikkelni, hogy lássam érkezett levél)
- Otthon több ablakot kezelek folyamatosan (két böngésző, cset, jegyzettömb, total commander...)párhuzamosan. (Ne nevettess a függőlegesen elhelyezhető 4 appal)
- Otthon szeretem látni az aktuálisan futó alkalmazásokat (mivel több is fut egyszerre)
- Otthon egy klikkel szeretnék váltani az aktuálisan futó alkalmazások között.

Azt gondolom, hogy a metró egyátalán nem való PC-re. Telefonra és táblára oks (Ativ S-em van és nagyon könnyen kezelhetőnek tartom. Akár a szüleim kezébe is adnám.)
PC-n mást várok el egy modern oprendszertől kezelhetőségben. Semmiképpen sem azt, hogy téglalapos így-úgy rendezhető, kezelőfelületet elrejtő menürendszert adjon.
Az meg külön cinizmus, hogy az asztal "visszaállíthatósága" valójába egy app futtatása a metrón.

A Win 8 hit kérdése. Racionálisan védhetetlen.
Még egy (kicsit Off) apróság: Win 8-am van. Win 8 prof-ot szeretnék. Tudjátok mi a lehetőségem? Meg kell vennem a Win 8 Prof-ot! Hehe. Tehát nekem néhány plusz szolgáltatás annyiba kerül, mint annak aki az egészet "0-ról" veszi meg.
Az Alföldi Róbert által rendezett István a király pénteki bemutatója ismét alkalmat adott arra, hogy szembesüljünk az ország végletes megosztottságával. Az ellentüntetők kórusban buziztak, a liberálisok szörnyűlködtek, az indexesek meg készíthettek egy újabb videót, amin…..
És Orbán Viktor egyre csak mondja, immár kontroll nélkül. Lassan mindent csak egyes szám első személyben fogalmaz, mint valami basi a végekről. Igaz, náluk a föld mélyén olaj és gáz, ő pedig még azt az uniós pénzt sem képes lehívni, amit Gyurcsány Ferenc szerzett…..
ranat 2012.07.30 22:50:51
@tass-tass: technikai értelemben a regisztráció korlátozza azt az állampolgári alapjogot, hogy szavazhatok. Ugyanis állampolgári alapjog az, aminek semmiféle előfeltétele nincs azon kívül, hogy valaki állampolgár (és nem áll büntetés alatt). A regisztráció ezt az alapjogot egy plusz cselekedethez kötné. innentől nincs alapjog.
Ez technikailag egy lépés kifelé a demokráciából megint.
Hatalmasat szólt a miniszterelnök minapi beszéde a Vállalkozók Országos Szövetsége előtt. Őszintén: nem értem, hogy miért. Illetve: nem értem, hogy miért úgy, ahogy. Nem értem egyrészt azért, mert szerintem Orbán Viktor semmi újat nem mondott. És…..
ranat 2012.07.29 09:07:56
@fran7: Nem a nacionalizmusa miatt? Mármint nem az van leírva az összes töritankönyvbe, hogy a francia forradalom fokozatosan egyre jobbra tolódott? (Sőt, általános érvényű mondatként is olvastam, hogy a forradalmak szükségszerűen mindig jobbra tolódnak...)
ranat 2012.07.29 09:32:30
Az van, hogy van egy hatalmas félreértés a gazdasággal kapcsolatban. Sokan azt hiszik, hogy a gazdaságot egyes emberek, embercsoportok irányítják. Csakhogy ez már régen nincs így.
Kb olyan ez, mintha azt állítanánk, hogy a társadalmat képes egyén irányítani. Vagy ha azt mondanánk, hogy az embert képes a kisujjkörme irányítani. (Nem kinyírni, irányítani)
A gazdaság köszöni szépen, irányítja önmagát! A gazdaság és az ember viszonya az már nem az irányító-irányított viszony, hanem szimbiózis.
A gazdaságban létezőket (pl multi, vagy bank) lehet nem szeretni, de e létüket megkérdőjelezni kb olyan, mintha azon merengenénk, hogy az összes szúnyogot el kéne pusztítani, mert hiszen nincs létjogosultsága egy olyan élőlénynek, ami csak a vérünket szívja.
A válság mindig része lesz egy jól működő gazdaságnak, ha a körülmények változnak. (Most is ez történik). Nem a gazdaság élőlényei ezért a hibásak. Senki sem hibás ezért. Ha valamit tenni kell a gazdaságért, akkor az maximum a játékszabályok módosítása.
A munkanélküliség mindig gond lesz, ha az emberiség ilyen ütemben szaporodik. Igen, az olyan helyeken is, ahol éppen kevesebben vannak, mint ezelőtt. Ez a történelmi idők lokális áldozata. Tudom, hogy ez nem vigasztalja az áldozatokat. De azt is tudom, hogy ezért senki sem hibás. (Az sem megoldás, hogy leszereljük az összes gépet és holnaptól mindenki földet túr. A nyomoron nem változtatna, sőt.. )
A nyugdíjrendszer sosem lehet stabil, amíg mások nyugdíját kell kitermelni és nem mindenki magáról gondoskodik. (Néhány szociális pluszgondoskodás belefér)
"Magyar fű, Árpád vezér ajánlásával” – ez a meghökkentő felirat fogadta a fesztiválozókat az idei EFOTT-on a Jobbik sátránál. A párt arra szólította fel fiatalokat, hogy ne szívjanak füvet, ehelyett a fesztivál végén vessenek el fűmagokat a sátruk helyére. “Ami…..
ranat 2012.07.09 18:11:27
@K3rnel: A gyerekeknek nem a fű szívása a probléma gyökere, hanem a deviáns és elszegényedett társadalom. (A deviancia mindig megjelenik rendszerváltozás után kisebb-nagyobb mértékben.)
Most jöhetne a sok blabla a szülő-gyerek kapcsolatról. Az iskolai nevelésről. stb.. De ezek mind az előbbi okokra vezethetők vissza...
A fű szívás már okozat. Tiltani olyan, mintha fogfájást csak és kizárólag húzással kezelnénk.
ranat 2012.07.09 18:15:56
@Trompf: Lényegében válaszoltam már az előzőekben.
A tiltás soha semmit nem old meg. A tiltás a tünet kezelésére sem alkalmas mindig, nemhogy a tünet okozójának a kezelésére.
A legalizációról nem írtam semmit. Arról írtam, hogy kriminalizálni olyan tevékenységet, ami alapján egy adott társadalom 5%-nál több büntethető, nem megfelelő hozzáállás.
ranat 2012.07.09 18:22:04
@Hángérien feeritél rajongó dbeata:
Nagyon sok drogot fogyaszt az egész emberiség. Az, hogy divatos rucit vásáról valaki, vagy az, hogy menő mobilt, vagy az, hogy tv-sorozatot nézünk, politikai vitákat produkálunk, rejtvényt fejtünk, szeretkezünk és ezekről nem szeretünk lemondani.. Ez mind drog...
És ezeket a "jó" kapcsolatok sem fogják soha pótolni. Túl nagyra nőt hozzá az agyunk. Le kell foglalni.
A lottózás hőskorában nem csak pénzt, de tárgynyereményeket is sorsoltak. A lakások és autók mellett állítólag még fél disznót is lehetett nyerni Az elmúlt hetekben mindenki arról kérdezget, hogy lottózom-e. Nem. Pedig most nagy a nyeremény - jön a győzködés. Miért, egy…..
ranat 2012.06.08 15:45:09
@webdiag.hu: Gondolom más szabályokkal. Pl addig húznak számokat, míg nincs legalább 50 ember, aki eltalált 5-öt :)

De ilyen játék már van: Luxor.

Szerintem a Lotto teljesen oks játék. Az embereknek szükségük van a reményre. :)
ranat 2012.06.08 16:20:03
@Kopi3.14: Áram, víz, takarítás, fűtés, állagmegtartó javítások, biztosítás... Bármilyen 100m-os ingatlannál ezek elég sokat elvisznek éves szinten.
comment:com Vége a Heti hetesnek? 2012.05.13 09:41:00
Az RTL Klub 1999 óta műsoron levő beszélgetős showműsorával kapcsolatban kis túlzással az utóbbi éveben szinte minden évadban felmerül a kasza kérdése, vajon folytatódik-e vagy sem, kell-e az RTL Klubnak egy nyilvánvalóan pártos, és egy oldalra (oké, mondjuk ki, balra) húzó…..
Emberek, túléltük februárt! A folyók befagytak, a gázszámlák emelkedtek, a klímaszkeptikusok heteken át tartó fiesztát tartottak.                     Namármost én kedvelem a focimeccsek közönségének társaságát. Kifejezetten…..
ranat 2012.02.27 18:23:34
@biobender:
Mutatok példát tudományos hazugságra, amikor kiragadott tényekből hamis (mkondhatni hazug) következtetést vonnak le.:
Biológus azt mondja a bolhának: Ugorj!
A bolha ugrik.
Kitépi az egyik lábát, majd megint felszolítja ugrásra és a bolha ugrik.
Sorba tépkedi a bolha lábait, a bolha 1 lábbal is ugrik a felszólításra. Majd a bolha utolsó lábát is kitépi. Ekkor a felszólítás "ellenére" a bolha nem ugrik.
A biológus feljegyzi: Ha a bolhának kitépik az összes lábát, akkor a bolha megsüketül.
ranat 2012.02.29 23:01:44
@Trisztán: Van, ahol lapos a föld. És persze az sem mindegy, hogy milyen koordinatarendszerben nézzük. :)

Jelenleg nincs tudományosan elfogadott bizonyíték arra, hogy az ember okozza azt, amit globális felmelegedésnek nevezzünk. (Egyébként szerintem helytelenül nevezzük, mivel éghajlatváltozás/klímaváltozás szempontjából, 200 év viszonyában nem beszélhetünk tendenciáról. )

Egyébként mégegyszer: Pont azt állítom, hogy kicsit tudományosabban kéne ezt az egészet vizsgálni.
  Kálmánék reggeli posztja okozott némi izgalmat a politikabuzi szcénában, de sok a panasz, hogy túl hosszú. Ezért most jóval rövidebben és a 2006-os választásra szűkítve foglaljuk össze, mire alapozzuk azt, hogy a Haza és Haladás…..
Gőztelenítő Válság(ok) 2012.01.22 09:12:00
Azt látom, hogy gondok vannak. Válságra válságok. Nem vitás, a válság nem jó. A válság rossz, mert nehézségeket okoz. Viszont van a válságnak egy másik, előremutató hozadéka. A válság átgondolásra sarkal, változtatásra ösztökél. Az egyén és a csoport szintjén is. A…..
DOS? Mini linux? Fekete parancssoros albak? Szó sincs erről. A MenuetOS (röviden MeOS) egy 100%-ig assembly programozási nyelven írt operációs rendszer, 32/64 bites processzorokra. A fejlesztéskor a gyorsaság, egyszerűség és hatékonyság volt a cél; ezért írták assemblyben –…..
Gőztelenítő Felelősök 2011.11.22 19:01:00
Ezek bekerülnek az alkotmányba? Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,Chikán Attila : MSZMP…..
Gőztelenítő Találós kérdés 2011.11.17 21:10:00
Ha te csinálod bűn, ha én az erény, mi az?Politikai hazugság.Kell az IMF. Ha neked kell, akkor hazaáruló vagy, ha nekem kell én hős vagyok, aki megmenti a hazát. Hehe.Egyébként nem érdekes. Csak az a másfél év, azt tudnám feledni. Ha nem lett volna ez a másfél év, akkor nem kéne…..
Gőztelenítő Blogolás kezdet 2011.11.04 19:10:00
Ember vagyok. Liberális vagyok. Ateista vagyok. Nem vagyok, nem voltam semmilyen párt tagja sem. Nem vagyok semmilyen szervezet tagja. Voltam kisdobos és úttörő is. Nehari, de ezért nem kérek bocsánatot. Önző, éppen ezért unalmas blogbejegyzéseket fogok írni. Önző azért, mert…..
Az utóbbi idők legnagyobb tömegrendezvényét hozta össze az Erzsébet híd pesti hídfőjénél az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" csoport és azok, akiknek "Nem tetszik a rendszer" ... Mivel még az LMP 18 résztvevővel dúsított megemlékezésről is szép…..
ranat 2011.10.24 10:21:44
@Jurganov: A munkáltatómmal béralku kérdése, hogy mennyit keresek. Érvek és ellenérvek mentén beszéljük meg a fizetésem. Tudom nem mindenhol van ez így.
Az erőről meg csak annyit, hogy erőszakkal csak változtatás van, de haladás nincs.
ranat 2011.10.25 08:10:23
@bundi124: Úgy látszik a jogászoknak más a fogalmuk a közveszély okozásáról. A kockakőhajigálásra lehet mondani, hogy személy elleni?
Az oszlatás jogellenes volt? Tehát nyugodtan mehetek köveket hajigálni a társaimmal, kirakatokat betörni, autókat gyújtogatni, bariokádot építeni, követelni a rendszer(!) megváltoztatását és ha minket akarnak feloszlatni, az lesz majd a jogellenes?
A rendőröket azért verték, mert meg akarták zavarni a rendet, mert meg akarták dönteni a rendszert.
2006-ban a csőcselék terrorcselekményt követett el. Ezt nem lehet szépíteni.
ranat 2011.10.25 08:12:28
@ranat: :) Mármint a csőcselék akarta megdönteni a rendszert és a rendőrök az útjukban álltak. Ezért mentek nekik. Az oszlatás teljesen jogos volt.