Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ertetlenno

113 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük az elején: nem, Valentin nem a gazdira váró állatok védőszentje, de most egy kicsit mégis. A Valentin vagy Bálint nap kicsit Janus-arcú ünnep Magyarországon. Vannak, akik Amerika utánzó majomkodásnak tartják, míg mások örömmel készítik a meglepetést szerelmük, partnerük számára ezen a…..
2017 őszén egyesületünk egy rászoruló, idős néninek gyűjtött - tüzifát és tartós élelmszert szerettünk volna neki biztosítani. A Deményista Mentor Klub az év utolsó hónapjában mindig kicsit "emberezik", és láttak fantáziát a nagyimentő projektben, így rajtunk keresztül meghirdették azt. Rekord…..
A legnagyobb adomány, 150.000 Ft, ezért a képért érkezett. Köszönjük! A Vizslafotózás - Göblyös Péter és Andi - azzal leptek meg minket, hogy már gazdis és még gazdikereső védenceinkről csodálatos képeket készítettek olyan helyszíneken, amelyek valamilyen módon az adott kutyához voltak köthetőek.…..
Zára Péterné, Kati élete nem egy tündérmese. Hat éves koráig a nagymamája nevelte, de utána intézetbe került. A férjével fiatalon ismerekdett meg, egy kórházban, ahol vakbélműtéten volt. A férfi ott dolgozott betegszállítóként. 38 évig éltek együtt. Kati mozigépészként dolgozott évekig, de egy…..
A Deményista Mentor Klub gyűjtéséből rászoruló idős embereket támogatunk. Erzsi néni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében él, nyugdíjas. Sajnos a körülményei napról napra egyre rosszabbak, a nyugdíjából a megélhetését sem tudja biztosítani mostanra. Rendkívüli módon elkeseredett, hiszen nem szórta soha a…..
"Ketten élünk egy régi öreg parasztházban Én és a férjem. Van még 4 mentett kutyánk is, őket is bemutatom. Mind ketten betegek, leszázalékoltak vagyunk. A kettőnk jövedelme 120 ezer ft. ebből fizetjük a rezsit, gyógyszereket, élelmet és minden kiadást. Amit minden hónapba kötelezően ki kell fizetni…..
Sára és János története a szegénység lenyomata, ha úgy tetszik, szinte általános is azoknál az embereknél, akik bármilyen okból rokkanttá lettek nyilvánítva. Sára közel negyed százada rokkant, számos betegségben szenved. Lábszárfekélye volt, MRSA-t (antibiotikum rezisztens bakteriális fertőzés)…..
Vannak szerencsés kutyák, akik jó helyen születnek, felelős családokba kerülnek, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Sajnos ők vannak kevesebben. A többség nem ilyen szerencsés, ezért van nagy szükség az állatvédőkre. Rossz helyre születni egyáltalán nem nehéz, hiszen rengeteg az ivaros kutya,…..
Erdősné, Magdi néni 84 éves, már nehezen mozog, így csak a legszükésebb esetben tud bemenni a faluba. Pilisen él, a falu külső peremén, még betonút sincs arrafelé. Ezért is szeretne nagyon egy háromkerekű, elektromos biciklit, mert akkor könnyebben bejutna a boltba, illetve orvoshoz. Magas a…..
Kalmár Sándorné, Magdi néni hivatalosan budapesti lakos, de mivel nyugdíjas, a gyermekeinek meg nem tudtak úgy munkát találni, hogy nem fővárosi a címük, így ők felköltöztek, Magdi néni pedig leköltözött a Fejér megyei Mányba, ahol az Eszkuláp Egyesület menedéke is megtalálható. Ez a helyzet viszont…..
ertetlenno 2018.03.29 05:57:30
@xclusiv: Aki mindenben rosszat akar látni, nem másról, mint magáról állít ki bizonyítványt.
A listában szereplő kutyás dolgok Magdi néni kutyájának szükségesek. Amire nekünk, mint állatvédő szervezetnek szükségünk van, arra nem idős emberek mögé bújva, hanem nyilvánosan gyűjtünk. Nem tarhálunk.
Aki nem akar, nem segít ennek a néninek sem, ahogy a többi rászorulónak sem volt kötelező. De könnyű név nélkül okoskodni segítség helyett. Szomorú élete lehet.
ertetlenno 2018.04.06 12:09:49
@Springiscoming: A cikk írója a koordinátortól kapott információkat foglalja csak egy blogbejegyzésbe, nem tesz mást. Ez az egész program ezen alapul, amelyet a rászoruló, idős emberek miatt indítottunk. Lehet minket szidni, bárkit, de egyetlen egy esetben sem a félrevezetés szándékával történnek a dolgok, ahogy itt láttatni akarná, hanem a segítségnyújtáséval. Kaptunk információt, egyeztettünk, kitettük. Sajnáljuk, ha nem a valóság, de a koordinátor ugyanúgy segít a néninek, ahogy tőlünk ké rte.
Sokan kérdezik, hogy mit is jelent az Eszkuláp Egyesület ideiglenes befogadójának lenni, így igyekszünk röviden összefoglalni, hogy ezen ismeretek birtokában dönthesse el mindenki, hogy belevág-e vagy sem. Hol kell elhelyezni a kutyát? Az ideiglenes befogadók segítenek abban, hogy védenceink…..
Ildikó negyven éves. Szegeden él. Egyedülálló, gyermeke nem született, egyetlen cicájával osztja meg aprócska lakását. A szülei már nem élnek, testvérével a kapcsolatot nem tartják. Volt férjnél, de válás lett a vége, a lakást elveszítette. Cipőfelsőrész készítőnek tanult, de hamar kiderült, hogy…..
Baricz Lászlóné, Marika néni idén lesz 75 éves, egy budapesti, XIII. kerületi önkormányzati lakásbanlakik, egy régi építésű bérházban, ahol a WC a közös folyosón található. A lakás 30 nm körüli, szoba-konyhás, a konyhából lett kialakítva a pici fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel, de a WC jelenleg…..
A tanyavilág régen nem a társadalmi elszigeteltség, a szegénység és a reményvesztettség jelképe volt. A tanyákat értékes, megművelendő földek vették körül, aki ott élt, annak mindig akadt munkája a mezőgazdaságban, mindig el tudta magát tartani. Mostanra viszont már annyira megváltozott a világ,…..
Csaba, az apuka egyedül neveli két gyermekét Csabát és Danit, Bicske szegényebb részében élnek. A gyerekek 8 és 10 évesek, tisztelettudóak, jól neveltek, kedvesek. Egyszerűen élnek, de nagy szeretetben. Az apuka mos, főz, takarít és sportolni is viszi őket. (Messi és Ronaldo rajongók.) A családnak…..
Gábor bácsi Bicskén él, az ingatlana mindösszesen 15 m2. Egyedül lakik, de két 18 éves cicának ad menedéket, hogy az ő életük öreg napjaikra már ne legyen nélkülözéssel teli. Teszi ezt úgy, hogy valójában neki sem nagyon van miből túlélnie a napjait. Nem kért mást, azt is csak nehezen, mint tüzifát,…..
78 éves, Kőbányán lakik Serbán Miklósné. Egy szívszorítóan lepusztult, önkormányzati lakás biztosítja a számára és állatai számára szükséges fedelet. A lakásban szerény anyagi lehetőségeihez mérten próbál emberi körülményeket teremteni. Több állattal él együtt, akikről felelősen, sokszor a saját…..
Nem mi leszünk az elsők, akik megírják Macipapa történetét, aki egy Gödöllő melletti tanyán, egyedül él. https://zoom.hu/hir/2018/02/11/a-magara-hagyott-medve-papa-embercsaladot-keres/ Segítői révén igyekszik talpon maradni, de az ő lehetőségeik sem korlátlanok, így jelezték, hogy szeretnék, ha…..
Zoltán bácsi tényleg csóri, ott él. 63 éves, több éve rokkantnyugdíjas, tüdőproblémái vannak és komoly érszűkülete, emiatt százalékolták le. Nehezen mozog, még a rövid távolságokat is nagyon lassan teszi meg, így egész nap üldögél vagy fekszik. Korábban volt sofőr és biztonsági őr, gépkezelőként…..
Margit néni Salgótarján közelében, egy kis településen él. 87 éves, de szerencsére korához képest jó egészségnek örvend. Ugyan már időről időre egyre kevesebbet tud elvégezni maga körül, de a házimunkában, a ház körül teendőkben a nagyobb lánya és az unokáig segítik őt. Tiszta, rendezett…..
A család Kiskundorozsmán, kétszobás albérletben él. Bözsike két lánya: Anita és Böbe is ott lakik. Böbének van egy társa, Andris, illetve van két kisfia is, az egyikük még csak egy éves. Anitának van egy hetedik osztályos kislánya, Vivi, ő a család tehetsége. Anita társa tavaly februárban tragikus…..
Amikor az ember nem önként kerül abba a helyzetbe, amiben élni kénytelen, amikor egyedül kell megküzdenie a hétköznapok túléléséért, azt romantikusan ugyan nevezhetjük remete életnek, de valójában ez csak a fájdalmas magány, a reménytelenség állapota. András története erről szól. Andrásnak a…..
Ilona Encsen él, 2017 nyarán töltötte 61. életévét. Egyedül nevel két gyermeket, egyikőjük még csak 16 éves.Ilona vállalkozása egy svájci frank alapú lakáshitel és a megye teljes elszegényedése miatt csődbe ment. Már felnevelt 3 gyermeket, az iskoláztatásuk nagyon sokba került, ám ők is nagyon nehéz…..
Ibolya néni 64 éves, Pécsett él egy udvari szoba-konyhás lakásban, albérletben. Van egy örökbefogadott cicája Luca. Ő az egyetlen társa, nagyon szeretik egymást. Szeretetben, nyugalomban élnek együtt. Ibolya néni rokkantnyugdíjas, a jövedelme 28.500 Ft, ebből kellene mindent megoldania, de ez…..
Marianna néni Budapesten, a 9. kerületben lakik, már amikor otthon tud lenni, mert élete meghatározó részét kórházban tölti. Epilepsziás, kezdődő Parkinson-kórja van. 59 éves, de 100%-os rokkant. Jelenleg is kórházban van. Az élettársával egy 9. kerületi, dohos lyukban élnek, önkormányzati lakás. A…..