Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nesonka

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai szerzőnk Amerikában született magyar szülőktől, immár hatodik éve él Magyarországon. Arra gondoltam, nem minden tanulság nélkül való végigolvasni (és megbeszélni) Chris írását. „Pár blogbejegyzést már olvastam, és tudom, hogy az én esetem más, de szeretném…..
Nesonka 2013.02.07 17:01:56
Nem tudom mit írtak az előttem szólók, remélem nem bocsátkozom ismétlésbe. Szerintem nem a hazát gyűlölik, hanem a rendszert és nagyon nem ugyan az. Az állam nem a haza. A hazámat imádom, soha el nem hagynám, a rendszert viszont nagyon nem szeretem. Látom hogyan küzdenek az emberek, hogy kicsi családi gazdaságukból megéljenek, de az állam , csak sarcol, elvesz, kifacsar, kirabol. Egy kertészkedő ember nyáron keres, ha kéri, hogy télen engedjék el az adó terheit nem lehet. A kőműves is jobbára nyáron keres, télen alig él meg a jövedelméből, de fele annak is adó. Jómagam fazekas vagyok, szoktam mondani, hogy a táplálék lánc végén vagyok. Mert első a számlák kifizetése, az élelem, háztartás, ruházkodás és talán, ha marad pénz akkor lehet költeni dísztárgyakra. Persze azt is megmondják neked, hogy mi a divat, ezért többen vesznek kerámia 'semmirenemhaszálható' halloween tököt, mint az általam készített különleges vizes vajtartót, amely nagyon praktikus konyhai eszköz. És még egy vélemény az USA-ból, én is így gondolom:
"Egy 17 éve kivándorolt és azóta is az USA-ban élő barátom szavai csengenek a fülembe akinek mindössze 8 általánosa volt "itthon" majd saját lakás, kocsi ,éttermek ott, hogy:" Ha nem boldogulsz Magyar országon az az ország hibája, viszont ha nem boldogulsz az USA-ban csak magadat okold"... mert van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik és arra költ az állam a legtöbbet, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget. Ahol a történelem naponta megismétlődik. Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan....és ahol 3 lehetőséged van: lopsz csalsz rabolsz és nem vagy magadra büszke, de túl élsz... vagy mindent hátrahagysz mert rájössz, hogy bárhol jobb... vagy tisztességesen beletörődsz, tönkremész, eladósodsz, és éhen halsz..."
Pedig, talán, nem nekem kéne! Tegnap, sétáltam az Andrássy úton. Sütött a januári nap. Mentem, kávét venni a Nespressohoz. Már az Oktogonnál láttam, rendőrök kettesével sétálnak, a Nagymező utcánál is posztolt egy főtörzs és egy őrmester. Visszafelé tűnt fel, hogy a…..
Nesonka 2012.01.25 09:23:51
@Venlo: Kedves Venlo! Azért nem volt a cocializmusban hajléktalan, mert mindenkinek "csináltak" állást. 85-ben egy gyárban dolgoztam és akkor már nem létezett a KMK (közveszélyes munkakerülő ), az adig 8 fő udvarsöprögetőből 1-et megtartottak 7-et kirúgtak és mégis tiszta volt a gyártelep.
Végre megszületett a poszt, ami miatt most egyrészt a nagy költők forognak a sírjukban, másrészt Enya is kap egy tombolós dührohamot, ha meghallja a zenemeges feldolgozást. Jó sok itt az egyes dátumilag máma, húzzunk is el inkább Karíbiába! Zenemeg: Enya - Caribbean Blue…..
Hogyan kerülnek tárgyak, bútorok, dekorációk, kiegészítők a lakásba és milyen alapon? Ésszerű döntés következménye? Első látásra beleszerettél? Kényelmes? Örökölted? Imádod a tapintását? Jó a vonalvezetése? Praktikus? Tetszik a színe? Megy a többihez? Te dekoráltad?…..
Voltatok már valaha Halottak napján estefelé a temetőben? Mindegy is melyikben. Bármelyikben.   Ilyenkor az elhelyezett rengeteg virág, és az emlékezés fényei, a meggyújtott millió mécses éjszakára halványan ragyogó, varázslatos hellyé teszi a legutolsó…..
Nesonka 2011.11.01 09:23:37
@sobrijoska10: Így igaz, az én nagyapám is mindig készített és mesélte, hogy az ő szülei is. Gazdálkodók voltak, tök volt bőven. :)
ágy - asztal - tv Grogos hétfő 2011.10.24 10:20:00
A grog egy - a forralt borhoz hasonló - "szíverősítő" ital az olyan szutyok hétfőkre pölö, mint a mai, csak ennek rum az alapja.   Az elkészítése igen-igen egyszerű, de vigyázat, kelleténél kicsit több elfogyasztása esetén mellékhatásként a következőket…..
A mai bejegyzéshez kissé meg kellett változtatnom az egyik blogon futó sorozat, az 'Egy ilyet a telekre' ragozását, de mint a témát mindjárt észlelitek, így korrekt :) Még mindig hőség-témában utazunk, hogy is kerülhetné el a figyelmemet az odakint tomboló nyárutó…..
ágy - asztal - tv Nyári dilemma 2011.08.02 10:00:00
Kishazánkban mindig is kapós volt a mediterráneum, mint nyaralási célpont. Ám felejtsük most egy pillanatra el a görög homokos és a horvát kavicsos partokat: ha tehetnéd, hol töltenél inkább egy jóféle másfél hetes szabit, Spanyolhonban vagy Olaszországban? Paella vagy…..
Nesonka 2011.08.02 23:10:11