Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doki'81

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig nagyon hasznos dolognak tartottam régi térképek, térképvázlatok böngészését. Már az első munkahelyemen, a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárában is lenyűgöztek az ódon raktárak poros polcain heverő évszázados atlaszok. Egy-egy furcsán leírt településnév,…..
A filmtörténet tele van jobbnál jobb háborús filmmel, így nem könnyű feladat a 12 legjobb kiemelése. Mi mégis megpróbálkoztunk vele azzal a kitétellel, hogy értékelésünk és rangsorolásunk kettős: egyrészt az 1 -től 12 -ig terjedő listán kifejezetten a "háborús kategórián" belüli helyezést adtuk meg,…..
doki'81 2017.06.27 08:35:42
Egyetlen – mondvacsinált – terroristát sikerült nagy nehezen felmutatnia idegengyűlölő kampányában a kormányfőnek, most azt is elvették tőle. Itt állunk egy szem terrorista nélkül – pedig állítólag még Brüsszel is támogatta...
doki'81 2017.06.16 14:22:17
Neil Armstrong tette meg az emberiség  első lépéseit az égitesten, ám Buzz Aldrin még különösebb dolgot művelt világelsőként...
A történelmi filmek külön kategóriát jelentenek a mozi-világban és sajátos, egyedi stílusjegyekkel rendelkeznek. Az egyik ilyen, hogy valamilyen valós történelmi korban játszódik cselekményük, az adott időszak jellemzőinek hű visszaadásával. Ennek értelmében nem tekintjük történelmi filmeknek a…..
doki'81 2017.06.09 10:15:22
@for-avar:

A Gladiátor egy vicc. Nincs olyan jelenet, ami ne lenne hatalmas blődség.
A Napóleon tényleg nagyon komoly, történelmileg egészen hű alkotás.
A Tűzzel-vassal tényleg jobb lett volna a listában.
A Tarasz Bulbát nem raknám be ide. pl. a szárnyas huszárok rohamoztak, és nem álltak meg az ellenség előtt, döfködendő őket álló helyzetből. Az kifejezetten vicces, amikor a csatában meghaló ukrán kozákok "ruszkájá zemljá"-t mondanak utolsó szavaikként :) A lengyel pán lányát felcsináló kozáklegény alakja mese.
Mindannyiunkkal előfordul régi képek nézegetése közben, hogy legszívesebben a létezésüket is letagadnánk. Külön kínos a dolog, amikor ezek a képek nyilvánosak, és ezt már csak azzal lehet tetézni, ha az ember közben híressé vált. Ma már elég nehéz elhinni, de egykor a…..
A Fidesz felfelé ívelő szakaszának már vége, a stagnálásban pedig elég erős rések keletkeztek már a párt stratégiai képességeiben. Nem lenne túl nehéz megverni, ha valakinek lenne kedve megszervezni egy exponenciális erőforrás bázist, amely viszonylag alacsony szinten indul (pénzben, emberekben,…..
Van, aki szereti, van, aki ki nem állhatja. Van, aki megveti, van, aki csodálja (Megígérem, nem fogok rímekben beszélni). Sokan költöznek Amerikába egy jobb, és újabb élet reményében, hogy megvalósítsák az álmaikat, majd fejüket vesztve rohannak hazáig. Az amerikai életstílus nem való mindenkinek. A…..
Jogosan dühíti az értelmes embereket, hogy évek óta elképesztő szerencseszéria tartja a felszínen az elmúlt negyedszázad legkorruptabb kormányát. 2014 őszén már a padlón volt Orbánék népszerűsége: a milliárdos étolaj-áfacsalástól az amerikai kitiltási botrányon át a netadós tüntetéssorozatig…..
doki'81 2016.08.12 11:10:41
Álmodik a nyomor.

1. Még az átlag balos szavazó se szeretné, ha ide a nyakunkra küldenének migráncsokat, és higyjétek el: még a baloldali szavazók tekintélyes része is el fog menni szavazni.
Szánalmas, hogy az ellenzék célja az, hogy ne legyen meg az 50%+1 részvétel - ennyire fussa csak elvtársak?

2. A foci eb és az olimpia után ha a baloldal nekilát ajvékolni, hogy minke a stadion, minek az uszoda és minek a sportcsarnok, még a legegyszerűbb szavazók is képesek lesznek összekapcsolni a sportokban elért sikerek további növelését azzal, hogy kellenek azok az épületek, míg a ballib károgókat a jó édes anyjukba fogják elküldeni.
A fizetések igenis emelkednek.
Az árak nem hogy az egekben, a defláció határán vagyunk.
A nyugdíjasok 0,9 százalékos emelése a várható inflációval egyezik meg. Mégis mi a faxból emelgessenek nyugdíjt infláció felett, mindezt úgy, hogy a csapból is az folyik, hogy fenntarthatatlan hosszú távon a nyugdíjrendszer és a mostani fiataloknak nem lesz érdemi állami nyugdíja?
A tanévkezdés a drága szocik alatt is elviselhetetlenül megnyomorította a gyermekes családokat.
Jön a hideg, jönnek az első fűtés-számlák, ahogy az a szocik idején is megjöttek, nem a gaz Orbán vezette be azt, hogy fizetni kell a fűtésért. Mellesleg Viktorék nem emelték, hanem csökkentették a gáz árát.

3. A civil szféra és egyes képviselői = ugyanazon pár száz fős orbánfóbiás ballib nyugger mozgalmár, ők vannak ott minden demonstráción, ők szobroztak az iskolák előtt a pedagógusok sztárjkja idején,.
Sándor Mária akárhány új mozgalmat szervezhet, de attól, hogys Országépítők néven fogja össze a civil szervezeteket, hogy közösen nagyobb erővel érvényesítsék érdekeiket, még mindig ugyanazon pár száz fős dékás nyugger és levitézlett ballib megmondóember lesz a "civil" oldal, valódi társadalmi támogatottság nélkül.
Várhatjátok, hogy "lerázhatjuk magunkról minden idők legaljasabb és legkorruptabb kormányát", de ehhez szavazók is kellenének, ami a ballib oldalon közelében sincs nem hogy az abaszolút többséghez, de a relatívhez sem. Orbán addig lesz miniszterlenök, amíg akar, leváltani nem fogjátok tudni.
doki'81 2016.08.12 15:59:31
@NemodaBuda: nekem nem kell szaladnom sehová, nem vagyok politikus, de még párttag sem. Szimplán rühellem a ballibeket, de attól még nem vagyok fideszes. Nálatok ez valami kattanás az agyban, hogy a nektek nem tetsző csak valami fideszes bérkommentelő/politikus lehet?

1 millió embert soha nem fog tudni megmozgatni egyik párt sem, erről kár ábrándoznod.

Ha meg ki is menne egy komolyabb tömeg, akkor mi van? Választásokon szokás jobb helyeken eldönteni, hogy ki kormányozzon, nem? Vagy ha nem a ballibek vannak hatalmon és várhatóan nem is lesznek győztesek a következő választáson, akkor máris okés a forradalom?
Chad L. Coleman elég ideges lett, amikor a metrón meghallotta, ahogy két utastársa arról beszél, vajon honnan ismerhetik, és egyikük a  Nem ismerem ezt a niggert mondatot ejtette el közben. Az AMC zombis sorozatában Tyreese karakterét alakító színész erre kicsit kiborult: ..
Rasszista Tom & Jerry; rasszista matematika, ami az idős, fehér férfiak hitbizománya; queereket elnyomó, fehér, meleg férfiak a Yale-en; feministákat kiakasztó Vagina Monológok; betiltott egyetemi férfitársaságok és hasonló finomságok. Újabb újbalos szüretet tartottunk: így…..
doki'81 2015.01.21 11:10:42
Orbán Viktor számtalanszorra tett ígéretet a devizahitelesek megsegítésére, amelyre - legalábbis a legújabb nyilatkozat szerint - ezúttal őszig kell várnia az érintetteknek. Persze, csak ha kibírják addig... A kormány immár évek óta tartó, mézesmadzag ízű devizahitel-mentő…..
doki'81 2014.06.20 16:21:21
@bankvezér: Doszpotnak speciel behajtócége van...
Csak most dőlt el: Mégiscsak érdemes lehet pereskedni a devizahiteleseknek „Túl messzire mentek a pénzintézetek” – ismerte el sajtónyilatkozatában még a Bankszövetség korábbi elnöke is. Felcsúti Péter szerint a bankok ugyan még kedvezőtlenebb döntéssel is számoltak, így…..
doki'81 2014.06.20 16:17:55
@AdventurerCat: Ugye nem vagy ennyire egybites? Nem a kamatot és a kezelési költséget fizeted ki az elején. Minden hónapban csak az előző törlesztő részlet megfizetése után maradt tőke utáni összegre az egy hónapra számítottat. Hónapról hónapra nő a tőke arány a törlesztődben. Legalább nézzél utána, hogy mi az az annuitás.
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
  „Maga nem tudja, miről beszél. Ez a hülye pesti liberális értelmiség hangja. Jöjjön le velem.” – válaszolta Hegedűs Zsuzsa a Népszabadságnak adott interjújában, ahol nem volt hiány erős mondásokban. Hegedűs nem járult hozzá a megjelenéshez,…..