Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VilMarci

0 bejegyzést írt és 918 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Libertarian Vallások közt 2018.07.18 06:00:00
Egy bloggertárs írt arról, hogy szerinte az ateizmus nem vallás, csak egy ideológia, mert „[n]incsenek ateista misék, ahol az ateistáknak kötelező megjelenni, egyszerűen csak az istentagadó ideológiák összefoglaló neve.” Nos, vitatkoznék. Kezdjünk definíciókkal, hogy legalább azt meghatározhassuk,…..
Nem mondanám magam feltétlenül ateistának. Nehezen tudom megfogalmazni a vallásokhoz való hozzáállásomat, de az biztos, hogy nem vagyok megkeresztelve, nem járok templomba (legalábbis nem vallási célból, a régi épületek vonzanak), nincs semmilyen kapcsolatom egyházakkal, szóval legyek ateista, az…..
VilMarci 2018.04.02 17:58:40
@karandash: Hagyd, ő wmiki, egy régi troll, csak időnként új nevet használ :)
TINTA blog Tegezés a magyarban 2017.08.08 10:00:00
A szociolingvisztika egyik legfontosabb felismerése, hogy magához a nyelvhez hasonlóan a nyelvhasználat is rendszert alkot, amely a nyelvi rendszernél jóval érzékenyebben reagál a nyelven kívüli hatásokra. Minden nyelvben – ha a nyelvi rendszerben nem is, a nyelvhasználatban mindenképpen –…..
VilMarci 2017.08.09 15:26:54
@Varga Bertalan: Az internetes tegeződés egy elég régi szokás, pár évig lógtam magyar IRC csatornákon, sehol se magázódtunk. A tisztelet nem nyelvtani szabályokon múlik, a bunkókat az opok hamar kiszórták. Sokszor csak találkozókon derült ki, hogy van +/-20 év szórás a társaságban, volt olyan, akihez, ha akkor látom először, magázódva léptem volna oda, de nyilván senki sem várta el, sőt hülyén is jött volna ki.
Idézzünk, feleim, az ingyen van: A nyitóünnepséggel foglalkozik elsősorban a nemzetközi sajtó A nemzetközi sajtó szombaton a budapesti vizes világbajnoksággal kapcsolatban elsősorban az előző esti nyitóünnepséggel foglalkozik, a tárgyilagos hangvételű tudósításokat gazdag fotóanyag illusztrálja,…..
VilMarci 2017.06.20 14:17:30
@Bobby Newmark: Egy lépcsőház festése azért elég jól paraméterezhető, x m2 lefestendő felületből lineárisan következik az anyagköltség és a festéshez szükséges munkaidő + némi fix költség, kiszállás, pakolás, takarítás. Erre egy önkiszolgáló webes felület is tud egy árajánlatot adni.
Manapság többször kerül szóba a vegánság, mint ahányszor azt a szerencsétlen update gyökeret támadja be valaki mert hülyeséget beszél, na kábé pont úgy hullik le a mindkettőről a szénhidrátcsökkentett morzsa, ahogy a racionális érvek. Szögezzünk le valamit már a legelején. Nem vagyok a karnizmus…..
VilMarci 2016.09.28 16:55:08
@Krisztina Lauermann: Ha már biológia, akkor ugye tudod, hogy a szarvasmarha összetett gyomra sokkal hatékonyabban emészti meg a növényi táplálékot, mint az emberé. Tehát a takarmány->marhahús->ember nem feltétlenül kevésbé hatékony, mint a növény->ember tápláléklánc. Az igazi kérdés tehát nem az, hogy a marhának mennyit kell enni 10dgk húsért, hanem hogy mennyi lucernát kellene megenni egy embernek ahhoz, hogy ugyanannyi tápanyagot vegyen magához, mint amit pl 10dgk marhahús tartalmaz?
VilMarci 2016.09.30 15:24:17
@hidroponi: S ki termesztene növényt csak azért, hogy utána komposzt legyen belőle?
Pontosabban, több energia hasznosul belőle. Az élelmiszerek ipari vagy otthoni feldolgozása ugyanis megkönnyíti a táplálék megemésztését (ami annyit jelent, hogy egységnyi ételből relatíve több energiát nyerünk, ha vagy puhítjuk, daraboljuk; vagy hőkezeljük.) Mindhárom alapvető tápanyag típus…..
Ha a cukros ételekről beszélünk, a legtöbb embernek az édességek, csokoládé, fagylalt jut eszébe, ám jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy számos egyéb termék is tartalmaz hozzáadott cukrot. Ezt egyrészt a fogyókúrázók, másrészt a szénhidrát anyagcsere problémával küzdők számára is fontos észben…..
VilMarci 2016.02.19 10:51:11
@bElannaTorres: Mert hiányzik az oktatásból a középszintű biológia és kémia. Mert a többség szomszéd Marikának vagy bármelyik ezo/bio/update/newage stb blognak mindent elsőre elhisz, ha bárki mást mond, az mindjárt egyből fizetett gyógyszerügynök vagy egyenesen az ördög.
Aztán elmegy az edzőterembe, az egészség nevében megiszik előtte meg utána fél liter frissen csavart narancslevet a büfében, és nem érti, miért nem fogy, mert nem fogja fel, hogy attól, hogy gyümölcsbe van csomagolva, még ugyanúgy tíz deka cukrot tolt be a szervezetébe, és ezzel lenullázott másfél óra edzést.
VilMarci 2016.02.19 13:38:47
@Gabbesz: Kifejthetnéd, mi volt a gond Mildi kommentjével? Hogy nem szedte pontokba, mi volt a hiba Sequoyah hozzászólásával?
"Cukor es cukor kozott rengeteg kulonbseg van." Igen, van. De csak kémiai szinten, pl a szervezetben picit más utat jár be a glükóz és a fruktóz. De tökmindegy, hogy ezek gyümölcsből, zöldségből vagy kristálycukorból származnak.
"A termeszetes, feldolgozatlan formajaban minden sokkal egeszsegesebb es kevesbe megterhelobb." Próbálj meg nyers krumplit vagy húst enni főtt/sült helyett hosszú távon, megváltozik a véleményed.
VilMarci 2016.02.19 22:18:32
@ecch: Hogy valami egészségtelen-e vagy sem, az egyetlen dologtól függ: a dózistól. Napi másfél liter víz egészséges. Napi tíz liter halálos is lehet. Egy pohár narancslé egészséges. Egy liter belőle cukorbomba. Pár szem virslitől semmi bajod nem lesz. Ha minden nap csak azt eszel, akkor igen.
Magyar Asztal Vegán 2015.11.05 14:00:00
Rengeteg okom van arra, hogy ne kedveljelek, kedves Vegán Olvasó. Nap, mint nap egyre több, és több muníciót adsz, adtok arra, hogy pusztán szubjektív véleményetekre alapozott álláspontotokat egy szakavatott ember kikezdje. A legbosszantóbb tulajdonságod, hogy a létező összes…..
VilMarci 2015.11.06 13:59:35
@karmaloser: írhatsz, de fehérje = protein :)
Valljuk be, rettegünk az öregedéstől, és a ráncosodástól, hiszen mindenki fiatal és üde akar maradni. Emiatt az öregedés megelőzésére és a ránctalanításra is vagyonokat költünk, holott lehet, hogy olcsóbban is megúszhatnánk a szépítkezést. Most mutatunk egy pár…..
A gyerekek imádják a gyorséttermi sültkrumplit - az otthoni sokszor nem is jó nekik. Spurman megszerezte Magyarország kedvenc sültkrumplijának receptjét. Hozzávalók egy nagy adaghoz: Két hosszúkás krumpli Mogyoróolaj (annyi, hogy ellepje a krumplit) 2 kanál kukorica…..
VilMarci 2015.05.29 11:33:29
@evanagyi: "En ugy hallottam..." Aha, akkor biztos úgy van. Gondold át, ez egy teljesen felesleges és nem utolsó sorban költséges lépés lenne egy egyébként egyszerű és jól automatizálható folyamatban.
A folyamatosan bővülő személyes tapasztalatok és olvasói igények inspirálták második bunkólistánkat, immáron nem csak utastárs-típusokkal. Vannak én-csak-a-munkámat-végzem doridok és olyanok is, akik csak úgy simán rettentően idegesítőek. A vérparaszt utasokról…..
Mi már túl vagyunk rajta, de a családban van aki még csak most kezd rácuppanni a Bogyó és Babóca által épített, lopakodóan pusztító kreténségre - az érintett lurkó most lesz három. Első blikkre rohadt aranyos, bogarak (meg egy csiga) prüntyögnek és ökörködnek, jaj de jó,…..
Gábor nagyon várt és végtelen türelemről tett tanúbizonyságot, jutalma végül egy olcsóbb oprendszer lett, de nem ennyire bibliai alapú megközelítésben a tanulság szerintem inkább az, hogy ha egy cég nem tartja be az ígéretét, akkor mielőbb keress másikat. Tisztelt…..
Ugyanaz a vonatút ennyiért is meg annyiért is? Vagy van valami különbség köztünk? És egyáltalán hol van Boba?? (Celldömölk mellett.) Kedves MÁV-szakértők, szakértsetek! Tisztelt Homár! Szombaton utaztam Zalaegerszegről Budapestre a 9:45-kor induló vonattal. Meg akartam venni…..
Bevallom, azért késett a poszt, mert 20 perce próbálom kitalálni, hogy mi lehet az a szitu, ami miatt valaki "pár százezer" forintot küld egy 14 éves gyereknek, akinek aztán egyben kell ez az összeg, de persze a sztori szempontjából ez teljesen lényegtelen vonal. A kérdés…..
A Magyar Postánál elhagytak egy ajánlott küldeményt, aminek a lényege lenne ugye, hogy nyomonkövethető. Az eset szomorú, de egy zseniális hivatalos levelet köszönhetünk neki. Figyeljük meg, ahogy a várható mentegetőzés esetleg tagadás vagy terelés helyett a kimutatni ige…..
Ahhoz képest, hogy a Tele 5 elvileg már jóval a kötelező kártyás fizetési lehetőség bevezetése előtt felszerelte autóit POS terminállal, Gábor tapasztalata alapján nem működik zökkenőmentesen a rendszer. Olvasónk eléggé rápörgette magát a témára, de szerintem érhető a…..
Pár éve nagyott futott a magyar neten a Szlovák Fogyasztók Egyesületének vizsgálata, mely szerint előfordul, hogy más minőségű terméket szállít egy-egy multi Kelet- illetve Nyugat Európába. A multi- és EU-ellenesek azóta is véres kardként mutogatnak az eredményekre, más…..
VilMarci 2014.11.03 14:50:18
@atpijkamo: Erre gondolsz? ||m.cdn.blog.hu/assets/frontend/img/follow_promo/*
Hilda vagyok, nem Auchan vásárló, így aztán nem annyira szakérteném meg a témát, remélem jól megteszi majd a köz. Az Auchant viszont megpróbálom majd megkérdezni a dologról. De mit csinál az ember 1 literes energiaiallal? Medvére vadászik éjjel??? sziasztok! Arra lettem…..
Az Oppo hamarosan bejelenti a legújabb telefonját, az N3-mat, de már eddig is rengeteg vad elképzelés terjedt el róla. Azt beszélik ujjlenyomat olvasót fog kapni, illetve hogy egy különleges, ultra könnyű anyagból fog készülni. Az N3 neve megtévesztő lehet, ugyanis ez lesz a…..
Egyszer régen, egy ködös vagy egy derűs, de mindenképp múltba vesző napon valaki, valahol elírt egy számot. Ez a kis malőr 2014-ben ellehetetlenítette, hogy olvasónk T-ről Digire váltson, és ez még a legkisebb baj. Elképesztő sztori, ami után pár napig kicsit nehezebb…..
Én még nem voltam olyan szabadréti koncerten, ahol ne lett volna óriási buli a kapukon kívül is, pedig már 1990-ben ott álltam sorban a keskeny réshez az MTK stadion falánál, ahonnan csodálatos rálátás nyílt a színpadra és David Bowie-ra hátulról. A rendezők persze…..