Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toporka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Makronauta Pályázati felhívás! 2011.05.27 10:15:00
Kedves Olvasók!Osszák meg velünk érdekes, mulatságos, tanulságos etetéssel kapcsolatos történeteiket, akár olyan meséket, amelyek sikeresnek bizonyultak etetés közben. A történeteket a felhívás komment rovatába várjuk augusztus 31-ig, a három általunk legjobbnak ítélt írás…..
Toporka 2011.08.02 06:23:35
Sárgarépapüré

Bár már nagyon régen történt, hiszen a történet főszereplője már 20. életévét is betöltötte, de még a mai napig szívesen mesélem azt a történetet, amikor piciny lánykámat a szilárd táplálkozás rejtelmeibe próbáltam bevezetni.
Szépen beleültettem az etetőszékbe, nyakába nyuszikás előkét akasztottam és kedves mosollyal az arcomon közeledtem a kis szöszke baba felé. A sárgarépapüré kellemesen meleg volt, pici babakanállal elkezdtem etetni a lánykát, ő pedig boldogan – még mosolygott is – nyitogatta apró piciny cseresznye szájacskáját. Adtam, nyitotta, adtam nyitotta. Egy rendkívül fontos dolgot azonban nem vettem észre, mégpedig azt, hogy a drága gyermek mind ezen közben egyáltalán nem nyelt. Csak gyűlt és gyűlt a szájában a sok finom sárgarépapüré, aztán – máig sem értem hogyan – nagy levegőt vett és az egészet kifújta. Totálisan telibe kapta arcomat a püré, mindkét szememre megvakultam, így vakon támolyogtam ki a konyhába, ahol kitapogattam a törülközőt és valamennyire megtöröltem az arcomat. Bár ne tettem volna. Rendkívül színes látványt terült elém. Abba a pici szájacskába hogyan fért bele ennyi püré? Valószínűleg a macska is a fújás irányában üldögélhetett pechére, neki a füleit és a hátát találta el a répasugár, undorral nyalogatta lábait. Mindent beborított a sárga kence, az ágyat, a fotelt, az asztalt, a szőnyeget. Gondoltam a gyereket is biztos tetőtől talpig át kell majd öltöztetni, meg kell mosdatni. Csodák csodája! Sem az arcán, sem a ruháján egyetlen foszlánya sem volt a főzeléknek, jókedvű babamosollyal ajándékozott meg, ami kitartott nála egészen addig, míg az első szilárd étkezés nyomait eltakarítottam.
Soha többé nem adtam neki sárgarépapüré főzeléket. Lehet, hogy most ezért szereti?