Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sheriffkoma

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jövőben a biotechnológia olyan fejlettségi szintet érhet el, hogy egy elítélt akár pár óra bezártság után is úgy érezheti, mintha ezer évet töltött volna el a rácsok mögött – állítja egy tudóscsoport. Egy csapat tudós nagy erőkkel dolgozik azon, hogy miként lehetne a…..
Újabb lépést tett az elektronika és a kerékpár összeházasításban a Mitteldeutsche Fahrradwerke AG, más néven MIFA. A nagy német kerékpárgyártó X-PESA nevű gépe állítólag megszünteti a lánc áttételt. Az Institut für Automatisierung und Informatik és a Harz Főiskola…..
Teljes gőzzel folyt a szeptember 22-i Critical Mass szervezése, amikor a rendezvény két arca, Kürti Gábor és Sinka Károly egyik pillanatról a másikra lefújták az egészet. Sőt, bejelentették, hogy még egy bringás felvonulást szerveznek jövőre, és ezzel véget vetnek a nyolc éve…..
sheriffkoma 2012.09.11 20:39:02
@Bambano: Akármit kiragadsz az életből, és külön szemléled, megállapíthatod, hogy nincs értelme. Így a CM-es bringaemelésnek sincs külön értelme, de pont az általad emlegetett csordaszellem miatt lesz értelme. Vannak, akik bringáznak, mert az van, majd első autóvásárlásuk után elfelejtik a biciklit és lenézik a bringásokat, kellemetlen idiótáknak gondolják, mert azt látják, a csorda autózik, autóstalálkozókat szervez, filmekben is autósüldözést lát, nem pedig bringások kergetik egymást, stb. Berögzül az agyába, hogy az egyetlen épkézláb közlekedési eszköz az autó. Ennek a fajtának te hiába beszélsz ökölógiai lábnyomról, KRESZ szabályokról, melyek egyenjogúságot adnak az összes résztvevővek, meghallgat, mosolyog és csinálja ugyanúgy, ahogy eddig. Majd csodálkozva látja bringások ezreit együtt, akik a szemében egy egy másik csordaként jelenik meg, amire már felfigyel az ösztönállatja, mert csak az számít, amit sokan csinálnak. Innentől kezdve már nem vérciki bringára ülni neki, sőt, elmondhatja, tett valamit az egészségéért is. Ezeket soha nem tudod kiszakítani a kocsijukból, csak egy CM-el, vagy hasonló nagy demonstratív eszközzel.
Egyre nagyobb bajban van a Maldív-szigetek. Miután átlagosan csak másfél méter a tengerszint feletti magasság, egyre többen tartanak attól, hogy előbb-utóbb elönti az óceán a szárazföldet. A helyiek előremenekülnek. A Maldív-szigetek a maga 1192 apró szárazföldjével…..
Szép Napot.   Nem akarok panaszkodni,mert nekem személy szerint nincs rá okom. Azonban nem lehet csak úgy egy néma sikollyal elmenni azon dolgok mellett amik manapság az egészségügynek nevezett össznépi társasjátékban zajlanak. Aki nem vak-süket és nem él hűtőszekrényben az…..
sheriffkoma 2012.03.20 22:18:14
Olvasd végig, ami írtam.
Onnan, hogy "Vagy engedjék, de..."

Tehát, nem csak a tiltás lehet megoldás, hanem a következmények kilátásba helyezése.

A túlszaporodott világban lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy akinek mondják, hogy mit nem kéne, de mégsem tud uralkodni magán, az hadd tegye csak tönkre magát. De ne a mások pénzéből, TB befizetéséből legyen gyógyítva. Elmegy a csórikám a dokihoz, hogy köhög és vért köp. Megnézik a tüdejét, rákos. Azt is látják, hogy nem látják a kátránytól. No, akkor biztosító megállapítja, hogy a bajt valószínűleg önmagának okozta, előveszi a legutóbbi kötelező szűrések papírjait és kiderül, hogy már harmadszor szóltak neki, hogy abba kéne hagyni a dohányzást, mert baj lesz, de a számok azt mutatják, hogy nem tette. Így megtagadja a támogatást. Ha van a palinak 3 millája a kezelésre, akkor megy a kemoterápia, kezelik, ha nem, akkor kezébe nyomnak egy doboz cigit, oszt viszontlátásra, sok szerencsét. Evolúció.

Ha marad minden a régiben, akkor továbbra is tömeges megbetegedések, sok a szenvedés, a haláleset. Nem igazságos.

Ha betiltod a károst, azt kijátsszák, maffia, sokan meghalnak, csak a golyótól. Nem igazságos.

Ha korrektül kideríted, hogy mitől lesz beteg a mai ember, a tájékoztatás teljes körű, évente mindenki szűrésre megy és az eredménye három példányban szétosztva, aláíratva, hogy tudomásul vette, de annak ellenére sem tesz ellene, folytatja az önsorsrontást, akkor joga van úgy kicseszni magával, ahogyan akar. De ne más pénzét költse el a saját hülyesége miatt, és ne foglalja le az orvost, aki esetleg önhibáján kívül bajba jutottat kezelne éppen. Vagy fizessen teljes térítést, majd utána jobban odafigyel.
Ez már igazságos.

Ha ennél is jobb ötlete van valakinek, adja elő.
Szkeptikus Klub 2010. március 16. kedden, 18 órakor: Beszélgetés Dr. Fenyő Mártával, a polarizált fényt használó terápia feltalálójával A polarizált fényt sugárzó Bioptron lámpa a forgalmazó állítása szerint hatásos allergia, depresszió, kimerültség, fájdalmak, krónikus (pl. ízületi) gyulladás,…..
Nem szerettem volna ott lenni Gabriella előtt amikor a lenti levelét írta, igen feldúlt lehetett a balesete utóélete miatt. Nem sok mondatvégi pontot, de annál több felkiáltójelet használt. A levél végére már szinte fájtak a dobhártyáim. A történet viszont érdekes, kíváncsi…..
sheriffkoma 2010.07.01 22:40:03
@Mityu: Mondom "Ha.."

Természetesen, az esetek nagy többségében fizet a biztostó. Majd kiveti a malust.
De ha nem akarna fizetni a biztosító, akkor szálljon át a kötelezettség.

Erre azért van szükség, mert jelenleg a károkozó és a biztosítója is egy oldalon áll, mindkettőnek az az érdeke, hogy elmismásolja. Egyik a bónuszát, másik a pénzét menti.

Gondolj csak bele, mi lenne, ha a vádlottnak és a bírónak ugyanaz lenne az érdeke. Nem sok áldozat lenne elégedett a büntetéssel.

Szóval a vétlen autósnak ebből ki kell maradnia amennyire csak lehet, minimálisra kell csökkenteni a gondját-baját ezzel kapcsolatban. Vagyis töltse ki a szükséges nyomtatványokat, viselje el, hogy a javítás eltarthat x napig, a biztosító által neki ideiglenesen kölcsönadott verdát szokja meg, stb.
Ennyi épp elég, ha nem a kocsival keresi a pénzt. Ellenben a kiesést is meg kell téríteni, oktatóautó esetében pláne, mivel a pedálok és póttükrök hiányában hiába kap az oktató másik gépet.

Azért kell mindenkinek visszterhesen helyt állnia, mert ez sem helyes, hogy megyünk bátran, mert alig van anyagi felelősségünk. Szóval én most gallytörő rácsommal rendre lekoccolom az összes előttem lévőt, max malusomnál rosszabb már nem lehet, tök buli az a sok rémült szőke picsa....

A fenti esetben a biztosító elővenné az apróbetűst és azt mondhatná, hogy nem fizet, mert szándékosan csinálom, ebben a hónapban már a hatodik merci, vagy ismerjem el, hogy nem tudok vezetni.

Ha a biztosítóknak joga lenne bizonyos kárhatár, vagy kársűrűség felett megtagadni a további biztosítást, s ezáltal a forgalomból kitiltani a vadállatokat, illetve biztosítási csalókat, akkor a többieknek is jó lenne, mert a csalóknak kifizetett pénzt nekem és neked kell végsősoron kipengetni apránként a biztosítóknak...