Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lo zombi

43 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kedves olvasók üdvözlését követően, ami éppen most történt meg beszámoló lesz olvasható a fenti eseményről. A Torino Photo Marathon az Italia Photo Marathon része, és több nagyvárosban kerül megrendezésre minden évben. Idén Genova (március 22), Bologna (április 19), Róma…..
Az olasz meló Bringával melóba 2015.09.03 08:00:00
Erőt, egészséget a mélyen tisztelt Olvasóknak! Mindkettőre szükség van ugyanis ahhoz, hogy az ember kerékpárral járjon be dolgozni. Örvendetes módon egyre több bringást látok, amikor Budapestre megyek, és most már nem csak tavasszal meg nyáron, hanem ősszel, sőt télen is.…..
Nem tudom, hogy jött pont most, bő 1 év szünet után, hogy bejegyzést írjak, de érdekes történetbe botlottam a minap. Bringázni voltunk egy kollágámmal és néhány haverjával, mert a hegyről lejövet a Chisone mentén gurultunk egyet levezetésképpen. Ahogy így gurigázunk, egyszer…..
Az olasz meló Eladó falu 2014.07.06 12:45:23
Eladó Calsazio, egy komplett falu a Gran Paradiso tövében. A ebay-en hirdetik. 245.000 EUR-t (kb. 76 millió Ft) kérnek érte, ami egy teljesen átlagos, 80-90 m2 körüli, használt lakás ára Torinóban. 14 házat tartalmaz a vételár, állítólag a lakók döntöttek úgy, hogy eladják a…..
Az olasz meló 0 km 2014.05.02 13:05:03
Igen, tudom, hogy nem volt bejegyzés ősidők óta, de zajlik az élet. Télen síszezon van utána meg szinte egyből lehet menni a tengerre napozni. Mindezt tetéztem egy költözéssel, és akkor még a kutyás dolgokat nem is említem. Ha meg történik valami, és nem írom meg egyből, akkor…..
Belsőség Az új japán álomautó 2013.11.21 07:42:23
Arra lennék kíváncsi, hogy mi állt a feladatlapon, amikor kiadták a megbízást a mérnöknek. Egy útépítés elkerítő korlátjáról van szó, ami két egymás fölött futó csőből áll. De hát tartania is kell valaminek, mi legyen az? Piros háromszög, hogy feltűnő legyen?…..
A Velvet nevezetű online bulvárlap egyik cikkét ajánlották nekem nemrégiben. Mivel a szerző az elszórt információmorzsák alapján Torinóban, vagy legalábbis annak közelében él, kettes szintű érdeklődéssel olvastam a véleményt. És ha már van egy ilyen 12 pont, hadd boncoljam…..
Lo zombi 2013.11.13 03:19:52
Most jöttem meg Torinóból, a Slackers koncertjén jártam. Meg kell írni. Azonnal. Kinek küldöm? Szasza, Balázs, Kebok (valaki adja át neki), Marci, Vica, Lohn Dani...szevasztok! Hogy van az, hogy egy TOP10 ska zenekar koncertjére a hivatalos 22.30-as kezdéskor mindössze 15-en…..
Az olasz meló Húsvét 2013.04.03 16:00:00
Utólag is kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek! Ezúttal az olaszországi lét egy új területét veszem célba: a vallásról lesz szó. Azt lehetne hinni, hogy itt mindenki katolikus, és ezzel le is van tudva a dolog, de Piemont ilyen szempontból is kicsit különbözik a többi…..
Lo zombi 2013.05.01 22:21:37
@rezirap: Itt nem locsolkodnak egyáltalán.
Az olasz meló Axl Rose besírna 2013.03.25 15:00:00
Az Axel Music Live House tranai műintézmény évek óta a Torinóból kiszorított rockerek menedéke. Az ott hangosnak talált zene a falu szélén senkit nem zavar. Azt mondjuk nem lehet mondani, hogy a rockkocsma előtt piáló-cigiző közönség zavarná a helyi lakosokat, de erről majd…..
Az olasz meló Panettone teszt 2012.12.19 22:11:00
Ha Olaszország és karácsony, akkor panettone! Bár a megélhetési élelmiszeriparnak nem igazán kedvez ez a hagyományos olasz termék, mégis minden karácsonykor és húsvétkor tele van vele az összes bolt. E nélkül itt elképzelhetetlenek a fenti ünnepek, és tulajdonképpen igazuk is…..
Az olasz meló Benzinkutas sztrájk 2012.12.11 23:08:34
Ma este 7-től benzinkutas és olajfinomítós sztrájk van egészen péntek reggelig. Tegnap este úgy voltam vele, hogy hazafelé menet, ha nincsenek sokan, teletankolok. A szokásos benzinkúton nem volt senki, az árak is a korábbi napokban megszokottak voltak, nem emeltek be a hírre.…..
Azzal kezdődött, hogy volt egy Özpetek filmvetítés tavaly márciusban, a Kinóban. Egy "apericinema", mint azt most már nagyon felvilágosultan tudom: tehát előbb svédasztalos evés, majd filmnézés. A terembe be lehetett vinni a tányérokat, szóval jó volt. A film olaszul ment. A…..
"Itt van az ősz, itt van újra..." - mondaná Petőfi, ha erre járna. Bár erre kevés az esély, mivel a hegyekkel szemben inkább a pusztát részesítette előnyben, amiből itt mutatóban sincs. Az ősszel azonban itt is együtt jár a szüret és a szüreti mulatság. Mivel pedig…..
Újabb evős bejegyzés veszi kezdetét. Legfőbb oka ennek, hogy a hétvégén meglátogattuk az országszerte híres Festival delle Sagrét Astiban. Olasz ismerőseink már korábban mondták, hogy ők mindenképpen mennek erre a rendezvényre, és ez nekünk is erősen javasolt. Az esemény az…..
Most pedig megszakítjuk adásunkat, mivel leesett az eső hó a közeli hegyekben. Meg is nézem, hogy állnak a sílécek. ..
Úgy kezdődött, hogy meglátogattunk a hegymászó haverokat (akik a kutyás edző haverjai) a helyi kínai étteremben, ami egyben japán és olasz is. Éppen szusit nyomattak "all you can eat" rendszerben, hozzá Csehországban gyártott japán sört ittak. Ahogy beszélgettünk, kérdezték,…..
Már nem emlékszem, hogy szúrtuk ki, de sok héttel ezelőtt már világos volt, hogy lesz Milánóban RHCP. Bár közel 10 éve kellett volna megnézni, de akkor nem adta ki, ezért gondoltuk, hogy most majd jól bepótoljuk a hiányosságot. "Egyszer az életben muszáj..." alapon. A koncertnek…..
Az olasz meló Wash & Go! 2012.05.17 22:10:00
Itt a tavasz, tehát a tavaszi nagytakarítások ideje is. Ha már kész a ház, garázs, autó, bicikli, akkor jöhetnek a háziállatok! Mi sem tétlenkedtünk, nekiestünk az ebeknek, ahogy kell.Első körben lenyírtam Diót, a pumit. Budapesti, igen profi puminyíró ismerősünk csak…..
Tisztelt Olvasók!Beindult a szabadtéri koncertek időszak, nem maradhattunk ki hát mi sem, elmentünk a Torinói Jazz Fesztivállal párhuzamosan zajló Fringe Fesztivál egyik jeles eseményére.A fesztiválról annyit, hogy minden nagyobb európai városban szokott lenni, és nem zenei, hanem…..
Jó Étvágyat!Jelentem, már megint sikerült beszopnom a Brassóit.Mint már egy-két bejegyzésben megírtam, nagyon szeretem a Brassói aprópecsenyét, főleg azt a fajtát ami a nagyüzemi menzákon volt annak idején szokás adni, kockakrumplival szigorúan. Többször el is határoztam hogy…..
CSOKI!!!!!!!!!!!!!! - erről lesz szó most.Csak mert Torinóban minden évben megrendezik a ChioccolaTO nevezetű fesztivált, aminek egyrészt a neve egy elég rossz szóvicc (mintha az ilyesmit Magyarországon is kedvelnék), másrészt pont olyan, mint mondjuk a WAMP, csak az iparművészeti…..
Hoppá-hoppá! Eltelt egy hét a legutóbbi bejegyzés óta, itt meg azt mutatja a számláló, hogy egy hónap szaladt el azóta. Ezért ne bízzon senki az internetben, mert tele van hazugsággal. Kicsit elvesztettem a fonalat, ez tény. Meg tényleg volt hó is. Meg agility versenyek, meg…..
Jó estét!Mára csak egy gyors történet: a minap bementünk az útszéli virágoshoz, ami január óra félig bárként üzemel. Virágot nem vettünk, de jól elbeszélgettünk az üzemeltető házaspárral, meg ittunk 1-1 kávét. Éppen végeztünk volna, amikor megállt a bár előtt egy…..
Volt ugyan egy kis kihagyás, de most már megint itt vagyunk. A kajálós vonalat folytatva csapjunk is bele a helyi kulturális eseményről szóló beszámolóba, ami – e helyi szokások szerint – természetesen az evéshez kapcsolódik. Történt ugyanis, hogy agilitys…..