Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petami87

4 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
6kék 1év alatt Tervek feladása. 2013.03.29 05:53:26
Ennyi, vége, feladtam. Hó-jég-eső. Március végén... Azt hittem ilyenkor már lehet túrázni normális turistautakon, de kiderült még nem, utak továbbra is járhatatlanok. És ezzel akkorra hátrányom lett amit már nem reális ledolgozni. :(..
Kihagyom. Az időjárás nem kedvez nekem és a tömegközlekedésnek. Nyáron, augusztus elején majd bepótlom...
Sziasztok! Kit érdekelne és milyen intervallumban? Leutazás: február 22 Előzetes szállástervek: 0-1. nap, Szombathely. 2-3. nap, Sárvár. 4. nap Sümeg. 5-6-7. nap Keszthely 1-3-6-7 napokon elegendő egynapi felszerelés, 2-4-5-8 napokon felszereléscipelés, szállásváltás…..
Minden évben van egy komolyabb tervem. Idén az OKT 60-akból álló kéktúra lett az. De ez csak fél évre biztosítana elegendő túrát, így esett a választás a mindhárom nagy kék illetve három rövidebb mozgalom lett. Próbáltam számolgatni mikor merre, mi hogyan fér bele. A terv…..
Éjjel borzalmasan feltámadt a szél, és ugyanolyan erős maradt, míg le nem jöttünk Írott-kőről. Pont napkelet előtt ébredtünk, de sajnos most jóval párásabb volt az idő, mint tegnap. Mivel most nem állítottunk sátrat, reggel hamar összepakoltunk, és a hidegre való tekintettel…..
petami87 2011.09.05 12:37:33
petami87 2011.09.05 20:42:36
Jó későn és bőséges reggelivel a hasunkban indultunk Dobogókőről lefelé Pilisszentkeresztre. Mivel szép idő volt, itt ruhamosó bemutatót tartottunk Sárinak, majd rábeszéltük, hogy jöjjön velünk a Bécsi útig, akkor nem kell fizetnie a buszért, mert ott már BKV jár.Jó…..
Ágasvárról mindig nehéz elindulni, most is egy óra késéssel kezdtük meg az ereszkedést Mátraverebély felé. Közben még feltöltöttem a képeket a tegnapi poszthoz, majd siettünk is tovább. Pecsételni a fénysorompónál levő körtefánál pecsételtünk Mátraverebélyen. A fa…..
Előzetes tudnivalók: mikor legutóbb erre a szakaszra szerveztünk túrát, egy nagy túrázó ismerősünk kérésére úgy szerveztük meg, hogy Sirokról feljövünk busszal Mátraházára és onnan lefele gyaloglunk. Az ok: szerinte Sirok felől a Kékesre nagyzsákkal nem lehet (=lehetetlen)…..
Nem indult jól ez a reggel sem: elpakoltuk a csuromvizes sátrat, szinte rögtön elkezdett csöpörészni az eső. Bélapátfalván feltöltöttük a készleteinket, megreggeliztünk, majd a falun túl megnéztük a román kori apátságot. Ezután jó adag jelzéskereséssel tarkított eső…..
Kultúrszállásról elindulni sosem egyszerű dolog, így volt ez ma reggel is. Mályinkán még beugrottam a boltba magnéziumos pezsgőtabiért és szőlőcukorért. Végül kis csúszással elindultunk fel a Bükk-fennsíkra.A dédesi várhoz vezető meredekebb úthoz érve köd fogadott minket,…..
Ugyan kissé kényelmetlenül aludtunk a Mohos-házban (kemény volt a padló, meg túl meleg volt, mivel megraktuk a kályhát), nagyon biztató volt a reggel. Tiszta, szinte teljesen száraz ruhák, száraz sátor, még a nap is majdnem kisütött.Megnéztük a keleméri mohos tavakat. Nagyon…..
Úgy volt, hogy a mai nap egyfajta pihenőnap lesz: Aggtelektől a Pálma-forrásig pont kiadja a napi távot, még szint is kevés van benne... Hát nem jött össze.Ott kezdődött, hogy reggelre nem száradtak meg a tegnap este kimosott ruhák. Hidegek voltak, nedvesek, némelyikből csavarni…..