Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baccara

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
téveszmék "Egy az Isten" 2020.07.20 00:56:41
  Egy az Isten - így hangzik az Unitárius Egyház jelmondata, de mit is jelent ez valójában? Tényleg előrelépést jelent a monoteizmus a többistenhithez képest? És mit lehet kezdeni a kereszténység Szentháromság tanával? A következőkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.   A vallástörténészek…..
baccara 2020.10.14 07:52:00
@G. Nagy László: Elolvastam a kérdéses posztot, egyetértek az ott leírtakkal. Kiegészíteném azzal, hogy szerintem mi az alázat pontos definíciója. Ha valamit, vagy valakit nagyra tartok, akkor felismerem és elismerem, hogy az a valami vagy az a valaki valamiért több nálam. Ha ez így van, akkor bennem születik meg a tisztelet. Tehát ne várjam azt, hogy az általam nagyra tartott valami vagy valaki előlegezze meg nekem azt. Elsőként nekem kell megadnom a neki járó tiszteletet, mert az a valami vagy valaki már kivívta azt mindazzal, amiért én nagyra tartom. Ez az alázat. Elfogadom a véleményedet, mert mindenkinek az az érték amit annak tart.
baccara 2020.10.14 20:40:02
@G. Nagy László: Azzal jössz, hogy mások milyen intoleránsak, kirekesztők, miközben te magad vagy az. Alapvető tévedéseid vannak és felszínesek a gondolataid. Például piedesztálra emeled a görög időszakot, ahol virágzott a tudomány. Csak megjegyzem a monoteizmusban is virágzott a tudomány kivéve a kereszténység alatt. Ugyanis a muszlimoknál hihetetlen mértékben fejlődött a tudomány és ugyanannyit tettek hozzá, mint a görögök meg a rómaiak. Arról pedig, hogy ez az időszak milyen utópisztikus és csodálatos volt, mert mindenki vitatkozhatott egymással, mert gondolatszabadság volt, nos, nagy tévedésben vagy, és ha utána néznél mélyebben a dolgoknak, rájönnél, hogy nem így volt. Görögországban emberek ezreit ölték meg vallási alapon, sőt törzsek estek egymásnak vallási alapon. Az Athéni polgároknak szerinted nem volt muszáj birka módon együtt bégetniük. De igen. Ugyanis aki nem bégetett együtt, azt kinyírták. A vallások mindenhol így működnek, meg az Istenhitek. Aki nem tartozik közéjük az az ellenség. Hány belháború folyt azért mert valakik nem úgy bégettek mint a másik!
Szerinted aligha létezhet spirituális szárnyalás, ha olyan súlyos béklyók nehezednek az emberre, mint a szégyen meg a bűntudat. Nos, a bűntudat számos embernek a spirituális szárnyalását táplálta. Talán kicsit szélesebb látókörűnek kéne lenni és olvasottabbnak meg okosabbnak, hogy ezt tudjad. Lehet kulturálódni ennyi idősen is és akkor nem fogsz ekkora szamárságokat ide írni. A másik kedvencem: Az általad belinkelt pszichológus – akivel gondolom egyetértesz, különben nem linkelted volna be és nem hivatkozol rá -rendkívül szubjektív listája nem tartalmaz számos dolgot amit kellene, így ez nem használható fel semmihez. Erre hivatkozni ugyanolyan értéktelenné teszi azt amit írtál, hogyha ez az alapja. Skálája szerint te magad a 200 alatti tartományt az Ószövetségi emberek mozgásterének tartod. Vagyis a zsidók mind a 200 alatt vannak. Ja mert a zsidókra nem jellemző a béke az öröm a szeretet a pártatlanság?! Nem, a zsidók a legrosszabbak! Ez szörnyű!! Mit gondolsz te magadról és magadban? Azt akarod mondani, hogy a zsidók csak a legrosszabbak? Te is csak egy mocskos náci vagy? Ha a zsidók most erre azt mondanák, hogy te micsoda antiszemita féreg vagy akkor nem kell ezen csodálkozni. Végezetül, csak mert a szektákat fikázod a leginkább. Ha nem vagy tisztában alapfogalmakkal, akkor azokat ne használd. Mert minden, ami nem keresztény az szekta. Ezt a szót a kereszténység szülte meg pont, hogy minden mást degradáljon. Vagyis amit te csinálsz az is egy szekta. Mert minden olyan szellemi közösség vagy szellemi műhely, ami nem keresztény az mind szekta. Belemész a zsidókba, keresztényekbe, nem tudsz elszakadni ettől. A többi része az írásodnak mind arról szól, hogy a többiek mind konkurenciád, hogy a te szellemi utad, a te szellemi fantazmagóriád ami csak a te fejedben létezik, szerinted az az etalon, és mindenki aki azzal nem ért egyet az vagy mocskos zsidó vagy hülye keresztény vagy valamilyen szektás, de minimum hülye. Vagyis ezek közül te vagy a legkirekesztőbb, semmiben sem különbözöl azoktól akiket itt fikázol.
ilyen szép napos délelőtt...Hát igen, hallom, otthon van vagy 15 fok meg esik, itt meg hét ágra süt a nap, 30 fok van még mindig, erre iskolába kell járni. Itt nem elsején szokták kezdeni a sulit hanem változó, a mi iskolánkban spec. 8-án kezdődött. Mondanom sem kell, hogy a csajok…..