Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tubicacézár

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varga Zoli meghalt. Egy jó ember ment el közülünk.Egyszer találkoztam vele. Egy barátom édesapja hívott annak idején focizni egy öregfiúk csapatba. Általában húsz, de inkább harminc évvel fiatalabbakkal játszottunk, akik közül a jobb szándékúak mosolyogtak rajtunk, a…..
tubicacézár 2010.04.10 21:53:27
@bonsay: Én is ott voltam azon a meccsen, de gyerekkoromban láttam is Őt játszani. Nincsenek igazán szavak arra, hogy milyen futballista volt. A legpontosabban Esterházy írta meg valamelyik fociról szóló esszéjében vagy miben: "tunnel tick, tunnel trick Coltán Várgá", azazhogy a Vargazoli valakit oda-vissza fölbőrözött a berlini Olimpiai Stadionban, miközben ő megtudta, hogy két pont között a legrövidebb út az egyenes.
Fenomenális játékos és csak nagyon kevesek által megértett zseni volt. Isten nyugosztalja! Ha - ne adj'Isten - elmegy a Kese is, nem marad élő magyar futballista.
Rettenetes hír ez. Mármint hogy azt csiripelik a felpillantó küllők, hogy a Lovasi András Kossuth-díjat kap 15-én. Rettenetes hír ez a magyar gimnazista lányok százezreinek, nemkülönben ugyanennyi későharmincas-koranegyvenes álfiatal férfinak, (például nekem), akik azt hitték,…..
A Seduxen hatásmechanizmusát kimerítő mérkőzésen folytatta egyenes vonalú, egyenletes(en lefelé tartó) mozgását a csoport negyedik helye irányába címeres hadunk. A szurkolók túlordították I. Kappanhangú Léderer Ákost, 10-15 percenként egy-egy küldöttségünk tisztelgő…..
tubicacézár 2009.09.11 10:52:01
@dr. Wilbur Swain:
Hát, azért az a Zenit tavalyelőtt nem volt rossz csapat, még valami kupát is nyert, ha jól emlékszem. Aztán ott van a Sahtar, de rajtuk kívül jónéhány román, bulgár meg persze görög csapat. Tartok tőle, hogy a mi Szabolcsunknak - anélkül, hogy bántani akarnám - kb. ez a csúcs és ezt valszeg ő is tudja.
tubicacézár 2009.09.11 13:54:58
@Dr. Zerge:

Lényegében hibátlan az okfejtésed. Abban is tökéletesen igazad van, hogy az itthoni feltételek (pályák, utánpótlás- és edzőképzés, lóvé stb.) változása nélkül semmi sem várható. Ugyanakkor az is elég egyértelműnek látszik, hogy ezekben a kérdésekben a belátható jövő nem túl fényes. Állami, önkormányzati pénz biztos nem lesz több, az olyan befektetőktől, akik eddig a magyar futball környékére keveredtek meg inkább mentsen meg az Isten. Mi lehet a megoldás? Az valószínűnek tűnik, hogy az elkövetkezendő 10-20 évben a tehetséges fiatalok továbbra is külföldre kerülnek, ha játszanak, jobb bajnokságokban szerepelnek, mint a magyar, válogatni csak belőlük lehet majd. Ugyanúgy nem fogják egymást ltni a válogatott meccseken kívül, mint a maiak, csapat ugyanúgy nem lesz belőlük.Talán abban lehet bízni, hogy jobb játékosok lesznek és jobban futballoznak majd. Vagy: itthon összetartani egy tehetséges korosztályt és velük játszani mindenhol (barátságos meccsek sora, EB, VB selejtezők), aztán vagy lesz jó csapat belőlük vagy nem. Szerintem is a kapitányon múlik a legkevesebb.
tubicacézár 2009.09.11 14:30:57
@Nathan D'Xantine:
Azért nem olyan nagy az a halom. Jó, a dánok és a horvátok egyszer-egyszer. Kétségtelen, hogy azokban a csapatokban volt 2-3 világklasszis (Jesper Olsen, Morten Olsen, Sören Lerby, ill. Davor Suker, Proszinecski, Boban), de a többiek is nagyon jó futballisták voltak. Ezen kívül én nem nagyon emlékszem arra, hogy olyan nagy sikereket értek volna el azok, akiknél tré a bajnokság.
Persze, nem feltétlenül kell egész évben egymást nézni, bár én továbbra is úgy vélem, hogy esetleg az is megérne egy kísérletet, ha együtt tartanánk egy tehetséges korosztályt és mindenhol ők játszanának.