Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szogedi

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmdroid Visszatér a Looney Tunes 2010.08.02 10:32:00
A Warner újra visszahozza a Looney Tunes-t, a stúdió három mozis alkotás előtt fog bemutatni egy-egy rövidebb animációs filmet, majd ősszel 26, egyenként fél órás teljesen új epizódot adna le a Carton Network csatorna. Az első rövidfilmet a Cats and Dogs folytatása előtt…..
Az izlandi vulkán kitörésről tudósítóknak nemcsak a helyszín viszontagságaival kell megküzdeniük, hanem az Eyjafjallajökull szó kimondásával is. A helyiek jót vidulnak a külföldi újságírók tudósításain, amiben elhangzik a vulkán feletti gleccser neve. Itt egy videó a…..
szogedi 2010.04.19 14:40:26
@Andreas82: Én magam Abaújszántón tanultam anno. Nem is olyan nehéz... :-)
w Non est vita 2010.04.09 06:00:00
Nemcsak a Jobbik rendezte át a terepet. Hagyományok halnak ki, íratlan szabályok szűnnek meg, sőt az írott törvényt is telibe lehet szarni, ha úgy kényelmes. Volt például egy szép rituálé az utóbbi három választás előtt: a miniszterelnök-jelöltek kiálltak a tévébe, és…..
Vicces és lelkesítő a magyar online webáruházakkal foglalkozó posztunk utóélete. (Aki nem olvasta volna sem ezt, sem a folytatását: a bejegyzésekben arról írtam, hogy egy rakás magyar webáruház, dacolva a hatályos kormányrendelettel, nem cseréli vissza 8 napon belül a…..
szogedi 2009.10.13 13:39:30
Én magam webshopot üzemeltetek (ipcamerashop.net), de mai napig nem volt gondom azzal, hogy visszaküldtek volna árut elállási joggal. Ezt betudom annak, hogy az általam kínált árukat élőben ki tudják próbálni még a megvásárlás előtt. Bizonyára nálam is vannak hiányosságok a jogi szövegben, de soha eszembe nem jutott volna, hogy szívassam az ügyfeleket azzal, hogy nem veszem vissza az árujukat. Az viszont már eszembe jutott, hogy az ügyfél (akár a saját konkurenciám is) keresztbe tesz az áru visszaküldésével és ezzel ellen reklámot indít ellenem pl. itt a Homáron. Nem kell rögtön nekiesni minden webáruháznak, hogy milyen szemetek, mert van amikor csak a saját érdekeiket szeretnék védeni. A vásárlók is ezt teszik nemde? Az olyanok ellen szeretne minden webáruház védekezni, akik megrendelik a terméket, szétcincálják a csomagolást, majd pökhendi stílusban követelik a pénzüket. Nem csak "átverő webáruház" listát kellene készíteni, hanem megbízhatatlan vevő listát is! Valahogy így lenne korrekt!
Cellanapló Közeleg a mobiltévé? 2008.12.08 18:21:09
A héten a Nokia és az Antenna Hungária bemutatja a már működő és tesztelhető mobiltévét, ami azért érdekes, mert nemrég megkérdeztem mindhárom mobilszolgáltatót, és egyikük sem mondott semmi konkrétumot a mobiltévé indulásáról. Vannak is problémák. Hogyan jön a képbe a…..
szogedi 2008.12.08 20:24:52
Mi a sz@rt esznek az emberek a Nokia telefonokon? Ahogy fogalmaznak a cikkben is. Töketlen fecske, kiherélt gagyi, elavult az új techológiák terén, drága márka aki évekkel van lemaradva az újításokban. Kicsit csilli-villi és az emberek elájulnak a gagyi, de egyszerűen kezelhető menüjétől. Okos (nem nokia-okos) telefonoké a jövő! 2 éve csak nekem volt PDA-telefonom, most már kicsiny falunkban legalább 8 db van. Ők már biztos nem vesznek többé Nokiát, mert rájöttek, mennyire szar a HTC-hez képest, ami ráadásul olcsóbb is.
Jimmy Kimmel beugrott egy Los Angeles-i fodrászatba (borbélyboltba, kinek hogy), mert tanácsra volt szüksége ahhoz, hogyan viccelődjön Obamával úgy, hogy ne tűnjön rasszizmusnak a dolog. Vicces videó következik, benne egy alapvetéssel: Obama kurvára nem tud táncolni, mert félig…..
Az Opera rendszeresen közzéteszi a felhasználói szokásokról készült statisztikákat, hogy mindenki jól lássa, mennyire pörgő téma a mobilinternetezés. Októberben 21 millióan használták az Opera Mini böngészőt, ami 10,6 százalékos növekedés szeptemberhez képest, és 311…..
Még mindig a Nokia a világ legnagyobb mobilgyártója, de az USA-ban nem túl sikeres, ami egyben azt is jelentheti, hogy a finn óriás alatt kezd ingoványossá válni a talaj. Bizonyára nem kell senkinek elmagyarázni, hogy miért fontos a Szilícium-völgy megmondóembereinek a véleménye:…..
A napokban egy Motorola és egy LG telefonon láttam meg a Start menü pici ikonját. A Motorola abban bízik, hogy ez majd megmenti? Az LG a szépséges mobiljára ráereszt egy ilyen szörnyeteget?Pont a napokban kellett egy kollégámnak segíteni egy Windows Mobile beállításában. Ért a…..
Bigyóblog Szétnyitható iPhone? 2008.04.24 12:39:00
Közeleg a június, és mint a hírekből sejtjük, ekkor mutatják be az új generációs, állítólag 3G-s iPhone-t. Nem meglepő tehát, hogy gyakrabban bukkannak fel pletykák, biztosnak gondolt értesülések. A Times Online biztosnak veszi az új iPhone bejelentését, szerintük mi sem…..
Bigyóblog Egy nem olyan egér 2008.04.15 18:14:00
Usb-s egér. De ez nem az az egér, amivel mozgatjuk a kurzort. Csak egy egyszerű usb-elosztó egér. A hubok a lábainál vannak, így kiteríthetjük, ha mindegyikbe csatlakoztatunk valamit. Via GeekAlerts..
Bigyóblog Kettő az egyben mobil 2008.04.09 12:02:00
A Samsung bemutatta új, két SIM-kártyás készülékét, a D780-at. A készülék két mobiltelefont egyesít magában. Így mialatt a telefon tulajdonosa az egyik telefonszámát használja, a másik telefonszámán keresztül is fogadhat hívást. A készüléket használata során nem kell…..
Bigyóblog Soul a Samsungtól 2008.02.11 20:12:00
A Samsung ma Barcelonában bemutatta a 2008-as évre kifejlesztett új, 5 megapixeles kamerával felszerelt mobilját. Az elnevezés, a Soul a The Spirit of Ultra kifejezésből jön, a cég szerint azoknak való, akik okos telefont akarnak, de nem mindegy nekik a dizájn sem. A navigációs…..
Letölthető és kipróbálható a HTC igen népszerű kezelőfelületének új változata, a Manila kódnéven is emlegetett TouchFlo 2.0. Persze ez még csak korai változat, annak érdemes telepítenie, aki egészen biztos a dolgában. Nem is biztos, hogy hekkelés nélkül működik. Remélem…..
A Nokia tud mobiltelefonokat gyártani, de szolgáltatásainak nagy részét felvásárolt cégek fejlesztették ki. A mobilgyártással nylván ezután sem lesz probléma, dea szolgáltatások terén továb kell lépnie. Az InformationWeek azt is megírta, hogy miként: a Yahoo felvásárlásával.…..
Az okostelefonokat gyártó HTC bejelentette, hogy eddig kétmillió Touch készüléket adott el, ami azért nagy szám, mert a tajvani cég nincs az öt legnagyobb mobilgyártó közt. Három Touch mobil van, mindegyik Windows Mobile operációs rendszert futtat speciális érintésérzékeny…..
Fontos kérdéseket feszeget cikkében Oliver Starr a csodaplatformnak kikiáltott Google Androiddal kapcsolatban: Ki hogyan jut majd pénzhez? A Google Android egyik legfontosabb előnye a nyíltság, segítségével a fejlesztők a hardver összes lényeges elemét közvetlenül elérhetik, nem…..
A koreai gyártó, a Pavoline a CES-en mutatta be új generációs 3D-s kijelzőit. A 32 inches Miracube D320S azt ígéri, hogy filmeket, játékokat, animációt élvezhetünk 3D-ben, otthon. Ha azonban valakinek a 2D tetszene, könnyen válthat a kettő között.Via Born Rich..
Bigyóblog Olimpiai pendrive 2008.01.02 10:13:07
2008 az olimpia éve lesz. A cégek valószínűleg egymás után dobják piacra az olimpiai ötkarikával díszített kütyüket. A Lenovo korábban már bemutatta a pekingi olimpiára tervezett laptopjait, de nem állt meg itt. Most a hasonló dizájnnal készült pendrive-okat készítette el.Via…..
Utcain plakátokon jól néz ki a Samsung F330, pont olyan, mint egy zenelejátszó. De amikor elkezdtem használni az volt az első gondolatom, hogy a falhoz vágom, leöntöm benzinnel és vigyorogva nézem, amint porrá ég. Egyetlen szerencsém, hogy lemerült a dög, és a töltője nincs…..
Nemrég írtunk a jövő kulcscsomójáról, mely nem csörög, kicsi és minden zsebbe belefér. Az egyetlen probléma az volt vele, hogy 295 dollárt kértek érte. A Gizmodo információja szerint azonban nemsokára sokkal olcsóbban, 50 dollárért hozzájuthatunk. Reméljük nem butítják le…..