Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MaciTündér

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őszintén szólva alig vártam, hogy kevésbé legyek fáradt és végre a régi legyek, legyen több energiám. Nos, ez nem jött össze. A 4D ultrahang után fel voltem vértezve, márpedig lesz fogadott orvosom. Megsúgom, most sincs...   Teltek a hetek és eljött a 19 hetes ultrahang ideje, nos, mivel féltünk,…..
Amikor megláttam, hogy pozitív a teszt mentem és fel is ébresztettem leendő férjem, hogy figyi pozitív, szegényem azt sem tudta hol van, hiszen ez reggel 6 órakor volt, 12 órával később keltünk egybe. Nagyon nehéz volt nem elmondani mindenkinek, hogy mi a helyzet, bár volt aki rájött a lagzin. Az…..
Nagyon sokáig nem is gondolkoztam gyermekvállaláson, nem volt senki olyan az életemben, akivel szerettem volna közösen gyermeket. Tudtam hogy MAJD EGYSZER, de nem éreztem aktualitását. Aztán 6 éve találkoztam életem nagy szerelmével, aki most már a férjem. Körülbelül az első perctől biztos voltam…..
Hihetetlennek tűnhet, de egy hónap, és karácsony! Őszintén szólva nagyon várom, és én jó előre megtervezek mindent, pontosan azért, hogy felkészülhessek azokra a napokra, amikor randevúra kényszerülök az ágyammal. Fontos, hogy ezek az alkalmak ne jelentsenek kiesést a tervezésben, és a…..
Aki ismer, tudja, hogy imádok pörögni. Csinálni mindent IS. Dolgozni, edzeni, háztartást intézni, és természetesen igyekszem jó társ is lenni. Aztán vannak olyan helyzetek, amikor lassítani kell. Ez most pont olyan. Szeretem, ha mindennel kész vagyok, ha mindent meg tudok csinálni, ha tudok…..
Sosem felejtem el Dan Fürst professzor szavait az idei Scleroderma Világkongresszuson. A Professzor úr arról beszélt, hogy nem elég a sclerodermával élőknek beszedni a gyógyszert, hinni kell benne és tenni azért, hogy jól legyünk. Sokszor mondom, én vagyok erre az élő példa.  4 éve május másodikán…..
Nem szeretem azokat a napokat, amikor még csak gondolat szinten sem tudok tervezni, ezt ki kell kerülni. Ezért amikor tudom, hogy labilis lesz számunkra a kajálás, akkor bedobok a táskámba egy adag fehérjével egy shakert és ha nem tudok időben enni, akkor megiszom a megfelelő időben, így még 2-3…..
Tegnapelőtt este is és tegnap este is barátok jöttek hozzánk. Első este nem volt gondom, hiszen az még hétköznap volt, könnyű volt terveznem, így nem is ettem az általam sütött tk tönkölylisztes pogácsaszerűségből és nem is volt gond. De! Jön a de, a tegnapi napot úgy terveztem meg, hogy az esti…..
Az elmúlt időszakban nagyon sokan megdicsérnek, hogy milyen jól nézek ki, majd gyorsan hozzáteszik, hogy nem is kéne már többet fogyni, mert így is jól nézek ki. Ez így van, baromi jól érzem magam a bőrömben és tényleg jól is nézek ki. Viszont én nem ezért álltam neki az életmódváltásnak,…..
Az a nagy helyzet, hogy rettenetesen sok minden történt az elmúlt időszakban. Áprilisban jelentkeztem a Duciforradalom ELIT programjára, meglett a doktori szigorlatom, voltunk Balatonon tekerni májusban, eltelt a nyár, és most itt vagyunk. Jelentem alássan eddig 26 kg-tól szabadultam meg. De nem…..
A nagy helyzet az, hogy beteg vagyok, és nem, nem a sclerodermára gondolok, mert az állandó. Jelenleg tüszős mandulagyulladással küzdök, úgyhogy bármennyire úgy készültem, hogy bemegyek dolgozni és megtartom az órámat, képtelen voltam rá, mindenem fáj, gyenge vagyok és baromi gyorsan…..
Igen, a cím pontosan azt jelenti amit, múlt héten szerdán a mérleg 8 kg-val kevesebbet mutatott, mint mikor elindultam az életmódváltáson. Sok mindent nyertem ezzel a dologgal, elsősorban jobb közérzetet, merem remélni hogy jobb egészséget. Az már csak hab a tortán, hogy ezek mellett a ruháim egy…..
Március harmadikán volt a pécsi Csillag Fitness Tavaszi Spinning maratonja, ahova Macival beneveztünk párosban. Így utólag is azt gondolom, hogy jó döntés volt, annak ellenére, hogy erőteljesen kipurcantam. 20 perces váltásokban 142,96 km-t tekertünk, ami kb 35-36 km/h-s átlagtekerésnek felel meg…..
Nagyon régen írtam és szégyellem is magam,mert akartam, de egyszerűen annyira de annyira sűrű napjaim vannak, hogy az valami hihetetlen.   Mi minden történt: elkezdődött a félév, ezzel párhuzamos a szokásos félév eleji megfázásom hatalmába kerített - jelentem nyertem, csak 3 napig…..
Nem sokat írtam, mert ezer felé jár az agyam, mint általában.   Viszont szépen lassan lecsorgott az első hónap, azt kell mondjam, hogy büszke lehetek magamra, néha voltak félreevések, de inkább rossz időben, mint hogy rossz tartalmat. Egyre jobban odafigyelek arra, hogy mit és mennyit eszem és…..
Bizony bizony eltelt két hét, és azt kell mondanom, hogy jól vagyok :) kicsit nehezen megy a kaja beosztása, de azért jól vagyok. Hogy mi is történt pontosan: a hétvégén a párom szüleinél ebédeltünk, megmentve engem a főzéstől, esténként egy barátunk által sütött karajszeletet ettük szendvicsnek.…..
Kiszámoltam a kalóriabázissal, hogy 1740 kcalt kéne ennem naponta, hogy jó legye, nem akarok kevesebbet enni. A mai mérleg 1604 kcal, ami magában szép lenne, de voltam jógán, így kevéske. Az étrendem arányaival is bajban vagyok, nem beszélve arról, hogy a holnapi napon ebédjének kalóriatartalma is…..
Sok mindennel kezdhetném ezt a blogot, mert sok dolog van, ami velem kapcsolatos. Kezdjük azzal, hogy miért váltok életmódot, miért most, miért egyáltalán. Rettentően elhízott vagyok, az én szememben mindenképpen. Nagyon régóta vártam a kattanást, hogy megtörténjen, és végre teljesen…..
Diagnózistól függetlenül emlékszünk az első, vészjósló tünetre, a pillanatra, amikor belénk vájja magát az a tény, hogy valami nincs rendben.Először talán "elbagatelizáljuk", legyintve adunk neki kedvünkre való magyarázatot, söprögetjük tudatunk egyik mélyre dugott sarkából, a másikba, kisebb vagy…..