Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RollGer

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen különleges helyre kalauzol el minket Ági, aki egy katari (egészen pontosan dohai) iskolában tanít testnevelést. Tapasztalatai még akkor is érdekesek, ha az intézmény nem egy klasszikus arab suli, hanem egy nemzetközi hely, ahol a nyugati és a helyi kultúra keveredik…..
RollGer 2015.12.08 14:01:51
Katar egy feltörő hely, Dubai-hoz akarják hasonlítani magukat.
A gazdagság csak messziről látszik, közelről minden rücskös, csálé, életlen és elnagyolt. Tény, hogy látni érdemes, sivatagi környék, nagy meleg.Forróság.Olcsó benzin (97 oktán 60ft/liter 1,5 liter viz 60 ft.). Drága autók, ami nem a tied. A távolságok nagyok, csúnya házak, járda nincs, sétálni nem lehet az utcán.(azaz lehet, de a 2x4 sávos autóúton sötétben a 30 fokban nem esik jól sétálgatni, mert elfogyott a járda.A magyar tömegközlekedés csúcstechnológia az ottanihoz képest. Vannak parkok: Villagio, szép, nagy, belül megfagysz, úgy hűtik. ) A corniche pedig unalmas az állandó ottlétre. Ennyi.

Ami ezután van:
Rabszolgatartás, kihasználás, hazudozás és arab virtus.A katariak rendesek, de a környékbeliek (egyiptom, sziria, jordánia) furcsa népség.
Európához szokott embernek egy börtön a hely. Heti 6 nap munka, korán kelés, és minden nap sötétben érsz haza!!
Értelmes bolt nincs a környéken, csak kocsival tudsz a plázába menni. A jó fizetés relatív, ha kifizetnek akkor jó.
Minden reggel üvölt az ima, mintha vágóhídra vinnének.

Az emberek a vallás megszállottjai, emelett csúnyán beszélnek, hazudnak, isznak, dohányoznak, szeretőt tartanak, de ha te sertéshúst eszel, vagy ramadán idején eszel, akkor népellenség vagy.
Állandó a bizonytalanság: ha lakást kaptál, bármikor elvehetik. Elvették az útleveled, mert így szokás. Viszontlátod még? Ha felmondasz, kapsz kilépő papírt az országból? Mert úgy gondolja a munkáltatód hogy nem dolgoztál eleget.
Én tudom, laktam ott.
Nitroscooter Karburátor 2011.07.30 21:48:00
A karburátor nagyon fontos szerepet tölt be egy benzinmotor életében, ezért  rollerünk megfelelő működtetéséhez szükségszerű folyamatos kezelése és beállítása: Ime a karburátor beállítása: ez a gyári beállítás:                …..