Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BizAir

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már négyezer forintért vannak repjegyek Londonba, az igazán ügyesek bő tízezerből összehozhatják az egy napos kalandot reptéri transzferrel együtt. Indulás hajnalban, hazaérkezés éjfélkor, transzfertől függően akár 6-8 óránk is lehet London belvárosában és nem dobunk ki…..
BizAir 2015.09.18 18:11:09
@Fillér B. Gusztáv: Igen, ezt a fajta ellentmondást már sikerült felfedezni, hogy egyszer egyszer oda tudsz nekik szólni, de amúgy by default meg keresed a kegyeiket. Amivel nem lenne gond akkor, ha amúgy a többi tájékoztatás, más cégekről rendben lenne.
BizAir 2015.09.18 21:40:43
@tlantos: Na pontosan erről van szó :) Akár a reptér mellett is lehet hotelezni, ami nem egy észvesztően sok, de belvárosi Travelodgeok is vannak egészen megfizethető árakon. Konkrétan egy fél napra kimenni merő pénzkidobás, minden szempontból, de mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
Bécsi fekete Bécs bebútorozva 2015.09.04 19:06:34
Szerencsés az a város, melynek van jellegzetes, beazonosítható jelképe, városi bútora, berendezése, szobra, melyről egy messziről jött ember is megmondja, hol az otthona. Bécs nem szűkölködik az ilyenekben. A városi bútorok, berendezések, melyek a környezetet egyedivé teszik, és nem csak a…..
Szándékosan Egyiptomban hagyott a Wizz Air 50 csomagot, nem szólt róla, majd magasról tett szopóágra került utasaira napokig és még ma is kamu információt adagolt. Egy olvasónk három napon át próbált valami infóhoz jutni, de senki sem foglalkozott vele. Az Index cikkéből tudta…..
BizAir 2015.08.27 21:16:02
@Los Alamuszi: Ez volt asszem a csúcsok csúcsa, sok tekintetben. "De úgy látszik, tényleg arra hajtanak, hogy a Ryannél is rosszabb hírük legyen..." - megsúgom, hogy olyan körökben, ahol számít bármit is az (tehát nem Airportál, stb.) , hogy kinek milyen híre van, már régesrégen sokkal, de sokkal hírük van, minta Ryannek. Eleve őket egy lapon emlegetni sértés - a Ryannek.
BizAir 2015.08.28 06:09:18
@AirFrance KLM: Ja igen. Annyira olcsóak, hogy még a Britishnél is drágábbak, és a sok melós meg mégis velük nyomja a Lutont, aminek köze nincs Londonhoz :D (Kell mennem Londonba, 4 hónappal út előtt a British 6000 Ft-al volt olcsóbb...)
BizAir 2015.08.28 06:11:43
@Yumurdzsak: Mikor értik már meg végre az emberek, hogy attól, hogy valamilyen cég un. "fapados" (ami szóhasználattól már a hideg is kiráz), attól még ugyanazok a törvények vonatkoznak rájuk, mint mindenki másra (aki állítólag nem fapados, de pl. egy LOT mondjuk lényegesen fapadosabb, egy deklaráltan fapados JetBlue, Southwesthez képest).
Igazán kalandosra sikerült olvasónk amszterdami útja, aki ahhoz képest, hogy életében először repült, remekül helyt állt, mint problémamegoldó vőlegény (az külön jó rész lehetett, amikor bezárt a reptér, és kirakták őket az utcára). És első blikkre úgy tűnik, hogy…..
Régóta vártunk erre az alkalomra, s most, a Múzeumok Éjszakája keretében szervezett autóbuszos látogatás során eljutottunk a ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér legeldugottabb szegleteibe is. Kiinduló pontunk a repülőtér mellett található Aeropark volt, amelyről…..
  Hiába próbálja a Wizz Air a 2 deci üdítővel meg a szenyával megúszni a dolgot, már két órát meghaladó késés esetén jár az a kártérítés az utasoknak és nemhogy 4 és fél után. Minden vonatkozó okosság a témában itt. Kedves Homár! Április 13-án Varsóból…..
Jövőre a Ryanair költségszintje alá akar menni a Wizz, a kilométerre vetített jegyára pedig már ma is alacsonyabb, mint a nagy konkurensé - többek között ez is kiderült Váradi József egyetemistáknak tartott előadásán, miközben repkedtek az ingyenjegyek. Meg az is, hogy mit…..
BizAir 2015.03.06 18:12:55
@flea: Soha az életben én még az ügyfélszolgálatukat fel nem hívtam. Nincs az az Isten :)
BizAir 2015.03.06 18:40:46
@Budapesti Szeretkezési Vállalat: jaja, ez a legfontosabb, hogy az ám blokkba bele kell kötni. Lájk! :) Igazán releváns.
Gyanítható, hogy mivel más nem nagyon van e szerint, amibe bele lehetne trollkodni, akkor az En Bloccal lett volna baja a Népnek - Capisi? :)

Mondjuk ez az "Európa második legnagyobb fapados társasága" szöveg ez überelt itt mindent szinte :D Az, hogy így kapásból fejből tudhatóan megelőzi az easyJet, a Germanwings, a Norwegian, (és természetesen a Ryanair is) az hagyján...
BizAir 2015.03.06 18:57:05
@Budapesti Szeretkezési Vállalat: Közben rájöttem - don't feed the troll a megoldás.
Újabb nagyívű szolgáltatásjavító csomagot jelentett be tegnap a Ryanair, estünk is szokás szerint hasra, hogy mennyire ügyesen tudják pántlikázni a majdnem semmit és adnak el néhány apró pozitívumot szenzációként. Tavaly tényleg nagyot dobtak, ez a mostani viszont egy hatalmas…..
BizAir 2015.03.04 10:30:47
Miközben egyre nagyobb lépésekkel közeledik egymáshoz az Egyesült Államok és Kuba, és él egyfajta romantikus kép a nyugati társadalmakban a szigetről, néha nem árt, ha eszünkbe idézzük, mekkora szegénység is tombol (elsősorban a vidéki) Kubában.   View image |…..
Noha eddig konzekvensen azt kommunikálta a Wizz Air, hogy nincs jobb a szabad ültetésnél, mivel a hülye utas akkor száll be a leggyorsabban a gépbe, ha rohannia kell a jó helyért, a cég végül beáll a sorba és bevezeti a kulturáltabb megoldásnak tartott előzetes helyleosztást. Az…..
BizAir 2015.02.28 08:39:46
@jet set: Ide a bökőt, hogy így lesz. Ez egy olyan aljadék, gerinctelen társaság tulajdonképpen, hogy minden megmozdulásukkal csak ezt képesek kommunikálni. A marketing ugye dolgozik rendesen, most is majd eladják, hogy ez FORRADALMI ÚJÍTÁS még sehol senki ilyet sose, és simán benne lesz ez a sorsolási algoritmus genyázás. Ez fix, ők ebből élnek, ők az emberi butaságot használják ki. Kiosztott üléssel SE fogok ezekkel menni már soha többet, és mindenkit erre ösztökélek, hogy más se tegye!
BizAir 2015.02.28 18:41:43
@Repülős Rozi: Jaj hagyjuk már... mintha még nem repültél volna velük, és nem futottál volna velük problémába :) A legdilettánsabb, leghányadékabb cég ez Európában. És azért nem a Világon, mert arra ott a Spirit. Ja, hogy ugyanaz atulaj most még? Hmm...
BizAir 2015.02.28 20:06:43
@Repülős Rozi: Ja, hogy erről szól a világ, hogy minden a pénz. Értem.

Az OTPnem is sok a pénze, pedig egy elég aljadék cég. De van pénzük, tehát értenek ahhoz amit csinálnak, értem.
Telekom dettó. De van pénzük, tehát jók. Értem.

Az OTP a nyugdíjasokat húzza le, mert bejedizi őket, a wizzed meg a melósokat. Ennyi a sztori. Az meg, hogy mennyit ér - nézzük csak meg szépen az év végi számait, aztán az után okoskodjunk. Az, hogy felbecsülte egy őiac az árát X-re nem jelent marhára semmit. Hétfőn meg van az esély arra, hogy lezuhan 10 centre az árfolyam, mert miért is ne. Vagy felmegy 50re. Szóval értesz a tőzsdéhez, értem.
A méregdrága Jet2 mellé normális fapadost követelnek maguknak a skóciai magyarok, megkérdeztük a Wizz Airt, nem akarnak-e netalántán oda repülni. Vizsgálják a lehetőséget, de nem csak ezt. Adtak még másik négy opciót, amivel szemeznek. Itt a vissza nem térő alkalom, lehet…..
BizAir 2015.01.31 09:10:24
@Monsieur Kopf: Milyen engedélyekre gondolsz?
Semmilyen engedély nem kell, bármelyik EU-s cég (és ebben az értelemben a Wizzecske is ide tartozik, pedig nem is annyira Eu, csak jogilag, meg nem is annyira légitársaság, csak úgy tesz, mintha) , ha van megfelelő kapacitása neki, és a fogadó repülőtérnek, bármikor indíthat járatot akármelyik két EU-s reptér között.
BizAir 2015.01.31 10:19:17
@Monsieur Kopf: Nettó hülyeség, rég nincs már ilyen, hogy útvonalengedély az EU-n belül. Javaslom járd jobban körül ezt a témát, az alkalmazandó keresőszó, amit pötyögj a Googleba: "Open Skies Agreement". A Ryanair, és a Wizz alapjai is ezen nyugszanak.
BizAir 2015.01.31 11:05:11
@Monsieur Kopf: Úristen :D
Kicsit utánanéztünk annak a cégnek, melynek jórészt abból származik a bevétele, hogy a Wizz Air utasait büntesse meg a milliméterekkel túllógó poggyászok miatt. A Budport még csak két éve alakult, árbevételét szépen hizlalják az utasoktól beszedett pénzek, de már indult…..
Már a Ryanair is bevezeti, hogy minden járatára kétféle jegyet árul, a mezei mellett egy drágábbat, mely extra szolgáltatásokat tartalmaz. A tök felesleges apróságok összecsomagolása nem újdonság, de a részleteket megvizsgálva ma is az látszik, hogy mint költséghatékony utas,…..
BizAir 2014.09.03 07:34:25
@AirFrance KLM: "elore valaszthato ules" - az itt releváns businessnél talán, de economyn nézzük már meg, hogy egy Lufthansán, Britishen (stb.) hogyan választasz előre ülést, ingyen :)
BizAir 2014.09.03 08:32:40
@AirFrance KLM: Értem. Tehát, mivel nem utazol velük, ezért nem is lényeges, hogy ott mi a helyzet. Mert BUDról jellemzően SKval utaznak az emberek, illetve London felé semmiképpen sem a BA-val. :) Amúgy Lufthansánál (EU-n belül), ha nem vagy valami nem alapszintű M&M tag, akkor az ülésválasztást elfelejtheted.
BizAir 2014.09.03 08:49:46
@AirFrance KLM: Sajna a lényeget nem sikerült megértened, de nem baj. Ez van :)
Tényleg azt hittük, hogy a Ryanair leáll az utaskopasztó ócska lehúzásos trükkökkel, de amit friss foglalásainkkal kapcsolatban látunk, az szinte elmondhatatlanul bicskanyitogató. Azt tudjuk, hogy akárhogy farigcsálják, a weblapjuk és a foglalási rendszerük egy nagy kupac szar, de…..
Érdekes apróságok derülnek ki a Ryanair legutóbbi gyorsjelentéséből: a néhány éve az utasokat még csak pofázó árunak tartó cég egyre gyorsabban mozdul felfelé, s gyúr az üzleti utasokra. Nyíltan támadja már nem csak a "normál" fapadosokat, mint az easyJet és a Norwegian, de…..
BizAir 2014.08.10 11:06:46
@Guadalupei Szűz: Maximum őszinte. De az viszont tény, hogy megalapozatlanul állítsz baromságokat. De különben csinálsz, amit akarsz. "Wizzair-rel, mert ha már fillérbaszóskodunk, akkor legalább azzal, amelyik jobb. Márpedig Wizzair tisztaság, személyzet, utazóközönség szempontjából lényegesen jobb a Ryanairnél." Pl. ez egy nettó hülyeség. A wicc a legalja az egész fapad szkénának úgy kb egész Európa vonatkozásában.
BizAir 2014.08.12 09:55:56
@ComLo: "Proli utasok pedig nem a fapadosok sajátjai, inkább desztináció függő. Szerintem a legalja, a BUD-DOH Qatar Airways járat, ami koppon van "Puketra" utazó, kigyurt válalkozokkal, és életársukkal mükörmös Gizivel, akik meg vannak győzödve, hogy a jegy megvásárlásával, kvázi a gépet vették meg."

Nincs tapasztalatom sajnos / szerencsére ezzel, de pontosan így képzeltem el személy szerint a járatot :) Az olyan nagyon magyaros lenne, és hát be is jött :)
Az amerikai nyaralás folyamán mindenki bele akar kóstolni az amerikai életmódba és ebbe a vásárlás is beletartozik. A múltkori posztban már vitattuk, hogy mennyibe kerül egy Los Angeles-i nyaralás, most lássuk hol, mit érdemes megvenni Amerikában. Az alap cikkeket értékesítő…..
A nyaralást mindenki megtervezi, hiszen ha elutazunk két-három hétre akkor elengedhetetlen, hogy részletes tervet készítsünk és költségvetést. Azért írtam két-három hetet, mert Amerikába nem érdemes kevesebb időre menni, a két hét a minimum szerintem, hogy egy adott hely…..
2012. november 30-tól a Ryanair foglalások esetében már nem lehet kikerülni a kártyadíjmentes foglalást. Utanként és utasonként 6 € / 6 £ tranzakciós díjat kell fizetni minden foglalás esetében, így egy Ryanair retúrjegy ára + 12 € / £ összeggel megnő. Ez vonatkozik…..
BizAir 2012.12.03 00:02:32
@tildy:): Nem.
BizAir 2012.12.03 00:15:26
@tildy:): A bankkártyás fizetési díj ÉS az adminisztrációs díj két különböző dolog. Míg a bankkártyás díj "önkéntes" az alapján, hogy mivel fizeted, az admin díj nem az, az mindenképpen fizetendő, és az szerepel is. A 25917 meg nem tudom hogy jött ki, valszeg benne hagytál valami tételt, amit rászámol, és nem vetted észre.