Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bigpast

13 bejegyzést írt és 443 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Volt valaki közületek a zónafelvigyázó látogatáson Csepelen? ( vagy hallgattátok a telefonos közvetítést? ) Nektek mi volt a benyomásotok? Nekem az, hogy végtelenül semmitmondó előadást hallhattunk, mindenféle érdekesség nélkül, és nekem végig az volt az érzésem,…..
bigpast 2012.05.27 21:30:33
@mjt: K. Csaba volt az illető akit akkor éltettek, mert képes volt az előadásában 25-30 hangutánzó kifejezést felsorolni egymás után egy levegővel a madarakra vonatkozólag. Most a csepeli oktatási központ fenntartási bizottságának egy szelete. Gyülekezetükben lassan több a vén, mint a hírnök. Egy évvel ezelőtti infóim szerint van náluk vagy 11 vén. Azóta azt hiszem/úgy tudom ketté fűrészelték a brigádot a "hatalmas növekedés" miatt...
Angyalföldön sem fenékig tejföl az élet...Megtörténik hogy az a nagyon nagyokos koordinátorunk saját maga szájaízére formálja a gyülekezetet. Olyannyira sikerül neki, hogy az összes vén és kisegítőszolga aki ismeri az ő sötét ügyeit érdekes módon vagy elköltözik a…..
bigpast 2012.04.26 21:34:44
@gömbőc33:

A konföderációban történt! "Ille"-tlen lenne, ha megnevezném a koordinátort!
bigpast 2012.04.26 21:56:06
@sefatias:

Persze, hogy nem. A keresztneve: mATT-ILLAt...
Vajon mi ösztönzi Jehova Tanúit arra, hogy éveken át kitartóan részt vegyenek sokszor fárasztó vallásos tevékenységekben, akkor is, ha semmi örömöt nem találnak bennük? Ha megkérdezzük őket, azt fogják mondani, hogy a szeretet (Isten és embertársaik iránt). Ez részben igaz…..
bigpast 2012.04.09 22:53:52
@reboot: Ja?!?! Az a baj, hogy kíváncsi típus vagyok...
bigpast 2012.04.09 23:26:28
@Miezitt:

Szépen eltűntél... Megszoktuk... ;-)))))))))))
bigpast 2012.04.12 08:36:18
@Tamara72: @sefatias:

Hasonlóan gondolom én is!

Mindenesetre új célokat kell találni, mert ha nem keresünk, akkor lelkileg a padlóra kerülünk!
Alapvetően két dologgal kell tisztában lenni e témát illetően :                      1.)     : Mi a Shekina…..
   Az Emlékünneppel kapcsolatos írásaink..
bigpast 2012.04.04 06:41:41
@zadirom:

Na figyi (s)zadirom:

1, ne félj, ne kiabálj, nem bánt senki
2, ha félsz és kiabálsz, azt is megértjük, csak írd le az okát (lehetőleg helyes mondatszerkezetekkel)
3, olvass el több cikket erről az oldalról és végül magadtól rá fogsz jönni, hogy ki/kik gúnyolják a Bibliát
4, sokan kezdték így, mint te. Általában az első 30 hozzászólásuk volt hasonlóan kritikus, majd hosszas olvasás után rájöttek, hogy mi ennek a blognak a célja. Neked külön segítek: ha az egérrel a lap tetejére mászol, és kicsiny tekintetedet a virtuális oldal bal sarkára helyezed, ott találsz egy-két infót ezzel kapcsolatban.
5, ne legyél "radírom"
bigpast 2012.04.07 17:46:46
@sefatias:

Még egy:
Máté 18:20
"Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük."

Itt akkor azt kéne érteni, hogy:
'Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek 'helyettem', ott vagyok közöttük?'

Igen csak furcsa lenne!!!
http://index.hu/kultur/2012/04/02/kozerthetobb_nyelven_jelenik_meg_a_karoli-biblia/  Ki mit vár a fordítások összehasonlításától? Ajánlott olvasmány: Jehova Tanúi Bibliája, az Új Világ fordítás..
A körzetfelvigyázók különlegesek. Különlegesek kiváltságaikban, szolgálati módjukban és persze a szokásaikban is. Azok a körzetfelvigyázók, akikkel én találkoztam igencsak különböztek mitőlünk „átlagemberektől”. Hogy miben? Íme egy pár dolog:  A…..
bigpast 2012.03.31 09:02:57
@szehenza: @sefatias:

Vannak köztük 'normálisak' is, csak egyet nem szabad elfelejteni: A-L-K-A-L-M-A-Z-O-T-T-A-K, akik 'védik a mundér becsületét'...
Hogyan is szólhatnának bele bármilyen ügybe is, ha csak kétszer egy hetet vannak egy évben a tesókkal? DE MEGTESZIK, és alapos utánajárás nélkül mondanak ügyekre á-t vagy b-t...
                        Sziasztok! Egy mostani sztori JT gyülekezetben uralkodó csodálatos becsületességről és valódi, működő szeretetről. Adva vagyon egy vén, akinek panaszkodik egy idősebb özvegy testvérnő ( a továbbiakban 'áldozat' testvérnő néven…..
Boldog az az ember, aki bölcsességre lelt, és az az ember, aki tisztánlátást szerez,  mert jobb annak megszerzése az ezüst megszerzésénél, és az aranynál nagyobb annak jövedelme.  Értékesebb a koralloknál, és semmi sem fogható hozzá, amiben gyönyörűséged leled.  Napok…..
bigpast 2012.03.22 22:29:45
@vakulencsuk matróz:

Meggyőződésem, hogy csak a családja miatt nyomatja még mindig a hitet! Épp elég van a "számláján" ahhoz, hogy biztos legyek ebben! Amúgy jó srác, csak nagy a nyomás a családi háttere miatt...
Ezt a tanulmányt a Máté 20:1-16 verseiről írom. Ez a történet számomra mindig többet jelentett annál, mint amilyen magyarázatot kaptam rá. Íme a történet az Új világ fordítás szerint: 20 Mert az egek királysága hasonló egy emberhez, egy házigazdához, aki kora reggel…..
bigpast 2012.03.20 13:31:37
http://fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2010/03/25/propaganda_6_legaljasabb_modszere..
bigpast 2012.03.19 21:39:06
@csaposnak:

Gondolod, hogy a 36 hónap letöltött szabadságvesztésed feljogosít arra, hogy szembemenj a szervezeti utasításokkal? Mit tanítasz az itt töltött időddel kapcsolatban az érdeklődőidnek? Vagy neked van külön kiskapu?
A keresztényeknek „a világ” felé mutatott hozzáállásáról sok minden elmondható. Az alábbiakban csupán néhány rövid megjegyzést fűznénk az Őrtorony 1993. július 1-jei számának „A korai keresztények és a világ” című cikkéhez. A bekezdéseket kétségtelenül…..
bigpast 2012.03.14 07:52:31
bigpast 2012.03.14 20:13:19
@szehenza: Jó Isten! Mennyit használtam ezt a szemléltetést! Csak akkor még nem értettem, hogy lehet az is, hogy a pohár önmagában folyadékban oldódó mérget tartalmaz!
bigpast 2012.03.16 08:22:32
@metanoia:

Szimpi a felvetés! Szívesen mennénk egy találkozóra!
                    Sziasztok! Én 1992 óta vagyok Jehova Tanúja. De. Mivel pilóta vagyok és járom a világot és látok sok mindent ezért úgy gondolom, hogy az értelmi képességemet nem szeretném a Királyság Terem kapujában hagyni. Ott…..
bigpast 2012.02.16 20:01:16
@sefatias: Aranyos, olyan, mint a 'harmat'; törékeny, alapjában véve kedves fickó. Kétszer egy hétig egy lakásban laktunk, nem beszéltünk egy szót sem; ők nyomták az ipart, mi meg adtuk a helyet kötelezőből, mert akkor hitbuzgó rokonnál laktunk. Tényleg nyugis, jólfésült köf!
bigpast 2012.03.14 20:11:09
@sefatias:

Először is: nálunk a nyilvános időbeni csökkenésének a magyarázott oka az volt, hogy így többet beszélgethetnek egymással a tesók...

Másodszor: elég gyenge indok a könyvtan megszüntetésére a családi imádat bevezetése! aki addig nem tartott ilyet, az azután sem tette!

Mi köze a Társulatnak ahhoz, hogy én mikor, és hogyan szakítok időt a családom értelmi művelésére? Még ők adnak időt? A bunkóság netovábbja!

Teljesen igazad van kedves Sefatias!
bigpast 2012.03.14 21:25:03
@sefatias:

Amúgy sok mindenben egyetértünk, csak néha kicsit nehezen asszimilálódok a gondolataiddal... De ez így van rendjén! Nem élünk meg egyformán mindent! Nehogy azt gondold, hogy nem akarok segíteni! Sőt!
Először is nézzük meg, hogy a pénzügyi világban milyen szerepet kezd betölteni Afrika:"„Afrika növekvő ütemben válik egyre inkább a befektetések meghatározó célpontjává, és így erős kereskedelmi partnere lehet a világ országai számára” – jelentette ki…..
bigpast 2012.03.13 07:29:58
@sefatias: A baj az, hogy mibe fektetik. Igen jól néz ki, hogy egy kis kutatás után kiderül, a stex a fegyverekhez is elér. Ellentmondásos nem?
           Kérlek benneteket, írjátok meg azokat a "démonos" vagy "angyalos" történeteket, amiket Jehova Tanúitól/ként hallottatok.[pl "valakit a démonok zaklattak amíg ki nem dobott egy tárgyat"…..
A felmérést egy olyan személy végezte, aki nagyon jó kapcsolatot ápolt a gyülekezet legtöbb tagjával annyira, hogy legalább ezt a 13 kérdést feltehesse vagy azokra beszélgetések közben választ kaphasson. A felmérés végzője kisegítőszolga és könyvtanulmányozás-vezető volt…..
bigpast 2012.02.29 11:05:34
@Mihalytym:

Egy pillanat!
Egyenlőre Te támadtál minket, mindenféle kifejezésekkel, most meg azt kéred, hogy kezdjünk bibliavers-elemzésekbe?
Nem értelek!
Ha mi 'ördögfiókák' vagyunk, hogy a szavaiddal éljek, akkor most miért vagy kíváncsi a mi szemléletmódunkra?
Johnnyval kértünk tőled valamit: cáfolatot az állítólagos tévedéseinkre a fenti írással, és a Johnny által idézett cikkel kapcsolatban.
Ha megérkezik a cáfolatod, hajlandó vagyok neked írásszövegeket elemezni. Addig azonban nem vagyok hajlandó, mert ugye egyenlőre újfent támadással indítottál, és nem érveltél egy homokszemnyit sem!
bigpast 2012.02.29 13:27:09
@Mihalytym:

Írod: "amilyen kalappal köszönnek olyannal kell válaszolni"

Válaszom: egyenlőre Te nem köszöntél, csak 'berobbantál, mint fingós maci alatt a téli vacok'!

Írod: "Azt akarod mondani,hogy nem támadás amit ti csináltok?"

Válaszom: AZT! Tények hosszú felsorolása az ezen az oldalon olvasható cikkek.

Írod: "Ezt senki, kivül állo sem, nem tudná egyébnek minösiteni,csak meggondolatlan, félrevezetettektől jövő,buta támadásnak"

Válaszom: Én nem tudom, hogy Te JT vagy-e, vagy sem, de egyet bizton állíthatok: az ezen az oldalon kommentelők nagy része JT, akik részben, vagy egészben egyetértenek a cikkekkel.

Írod: "és ennek ellenére is hajlando voltam tárgyalni"

Válaszom: Érdekes stílusban "tárgyalsz"! Ha nem értesz egyet a leírt dolgokkal, minek játszol ügyvédet? Ha meg kételyeid vannak JT-val kapcsolatban (abból is látszik, hogy itt vagy), akkor olvass többet, mielőtt nekünk ugrasz!

Írod: "ha nem akarsz arról írni ,amit kértem"

Válaszom: Ki kérdezett előbb?

Írod: "inkább megmaradsz a vak kritika mellett"

Válaszom: Én lehet, hogy vak vagyok, de rajtad meg hegesztőszemüveg van, miközben alig múlt éjfél!

Írod: "Ha nem félnétek a JT által kihirdetett isteni ítélettől"

Válaszom: Jobban meg kéne ismerned Istent, és át kéne gondolnod pl., hogy ki retteg jobban a szeretet Istenétől, mi, vagy Te? Egyenlőre TE nyomod folyamatosan az ítélet témát, nem mi. Rossz lehet úgy lefeküdni, és kelni, hogy mindig ez jár a fejedben!

Írod:"MÉG VAN alkalom Isten elött meg alázkodni !!!"

Válaszom: Ha ennyire alázatos vagy Istennel szemben, mint velünk, akkor valami nagyon nem stimmel a gondolataidban!

Tudod:
1 Ján. 4: 20
Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?

Eddig csak úgy áradt belőled a krisztusi szeretet!
bigpast 2012.02.29 15:15:56
@Mihalytym:

Írod: "de még mindig nem tudok át állni,a kritizálok oldalára."

Ez nekem azt sejteti, hogy már nem sok választ el ettől.

Szerintem Te nem vagy JT, max. valamelyik kiszakadt csoportjához tartozhatsz. Érezni a fogalomkörödből.

Amúgy ha befejezted a támadást, várnánk egy-két meggyőző érvet a Tanúkkal kapcsolatban!
  Nem tudom ki, hogy volt vele, de én a 16 év alatt, amíg Jehova Tanújaként tevékenykedtem, soha nem éreztem azt a boldogságot, amiről az Őrtorony-kiadványok írtak, és amiről a kongresszusokon beszámoltak a „boldog” testvérek. Pedig két évig még általános…..
bigpast 2012.02.19 20:33:39
@lilliana33:

Kedves Johnny (na, meg a többiek, akik ismerik kb. a helyzetünket)!

Szép, mi?

MICSODA KERESZTÉNYI MEGOLDÁS!

Azt hittem, több mattot nem nagyon kaphatunk az élettől, hát megint a padló felé haladunk... Legalábbis a minta-családunk részéről!

Röhej, ciki, ultra-über-tanú-minta!!!!!!!!!!!

Ha, ez nem velünk történik...

De azért keményen állunk, csak meglepett az "isteni gondoskodás"!!!!!!!!!!!

ui.: itt jegyezném meg, hogy a minta-anyósom egy fél órával ez előtt kérdezte meg a "hitetlen" sógornőmet, hogy ugyan miért nem írt a "pofakönyvön" 'boldog szülinapot', a volt pasijának?........
bigpast 2012.02.19 22:56:20
@reboot:

Jófej/ek vagy/vagytok, köszönjük!
Volt annyi erőnk az események után, hogy 'szétröhögtük' magunkat... Ebben aztán benne volt minden: fájdalom, öröm, kín, vidámság; egyszóval kettős érzelmek. Egyszer el kellett, hogy érkezzen ez is /arra nem számítottunk, hogy éppen így/.
A lényeg: egyre mélyebben koncentrálunk egymás érzéseire, reakcióira, és megadunk mindent gyermekünknek is amit tudunk, hogy magától választhasson a jövőben, nem kényszer alapján...
Noha ez egy elég hosszú elkülönülő levél, amelyet hamarosan be fogok nyújtani a helyi vének testületének, gondosan kifejti, hogy miért nem hiszek már abban, hogy ez az egyetlen igazság a földön napjainkban. A levelem nem bizonyos emberekkel szembeni nézeteltérésen vagy egyedi…..
bigpast 2012.02.13 22:56:55
@Johnny Joker:

Kíváncsi leszek a cáfolatokra; hangsúlyozom: a CÁFOLATOKRA!

cáfolat= valami ellen ÉRVELNI
bigpast 2012.02.14 06:22:03
@gabrielle81: Mindaddig nem hivatalos az elkülönülésed, amíg nincs egy aláírt papírjuk tőled. Ez azért van, mert ugye valószínű, hogy a hírnökkártyád is aláírtad anno. Másik opció (amihez nem kell az aláírásod), ha általuk bizonyíthatóan olyan nyilvánvaló tettet hajtottál végre, amellyel elkülönítetted magad a társulattól.
„A császárnak, ami a császáré”?Jehova Tanúi újra és újra azzal kérkednek, hogy becsületesen megfizetik az adót, és úgy általában mindig betartják annak az országnak a törvényeit, ahol élnek. Nagyon sok tapasztalat jelenik meg kiadványaikban, amelyek ezen…..
bigpast 2012.02.10 23:57:18
@sefatias: Amúgy lehet, hogy ez a fórum, ahol segítenek, csak engedned kéne egy kicsit neked is. Fel kéne építened újra a hitedet, de nem egy emberek által vezérelt valamibe, hanem Istenbe. Jó lenne, ha részletesen kiírnád magadból a helyzetedet (akár privátba is), mert így elég nehéz átlátni a dolgokat. (én is vén voltam, és látom, hogy csak a felszínt kapargatjuk) Neked is jó pihit, majd folytatjuk (én benne vagyok)!
bigpast 2012.02.10 23:58:40
@sefatias: ki onnan, és azóta felszabadult, idegőrléstől mentes, normális emberi és családi életet élek/élünk. Jó éjt! /folyt. köv./
bigpast 2012.02.12 08:22:27
@Catilina.:

Lenne egy kérésem!
Ha ilyen hosszú kommentet írsz, legyél kedves bontsd bekezdésekre, mert mire elolvastam, keresztbe álltak a szemeim. ;-)))))))))
Köszi!

ui.: Amúgy nagyon tetszik amit írtál!
Szülők, akik örvendeznek!1 Ha keresztény családban élő fiatal vagy, akkor különleges módon teheted boldoggá szüleidet. Ha igazságos életúton haladsz, ‘vígad a te atyád ás a te anyád’ (Péld 23:22—25). Szüleid természetesen a legjobbat akarják neked. Semmi sem…..
A felkentek   Amikor Jehova Tanúja voltam, volt valami, ami zavart. Mint a legtöbb tanú, én sem szorgalmaztam annyira, hogy tisztázzam a kérdést, és ugyan sok mindent hallottam, mégsem hittem, hogy igazak a hírek.   Különösebb problémát nem okozott elfogadni a két…..
bigpast 2012.02.04 20:50:42
@Karlheinz Hartkopf: Nálunk is volt 3: az egyik már vagy húsz éve veszi magához a jegyeket, ebből 19 évig tétlen volt, meg alig járt gyülibe. A másik egy 93 éves néni, aki rájött, hogy ő felkent, miközben elmegyógyászati kezelés alatt állt; a harmadik meg egy idegileg labilis nő, akit meg sem akartak keresztelni 15 évig... Szép, mi?