Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pyf

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Találkozás egy fiatalemberrel 2007.09.26 19:00:00
163 millió forinttal támogatja az állam az MTV új animációs sorozatát, a Modern Képmeséket. Mint a WBlog megtudta, a sorozat szövegét Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja. Exkluzív interjúnkban tetemre hívjuk a fenegyerekként tetszelgő publicistát: miért és hogyan…..
Pyf 2007.09.26 21:55:32
Igaza van mindenkinek, aki helyből elátkozza a kezdeményezőket, aki azonnal azt lesi, mi miért nem fog működni. Így is kell, ez Magyarország sikerének a titka! Ha valaki megpróbál kimászni, vagy megszervezni a "kimászást", azt a többi rögtön visszarántja.
Persze, így jó minden, ahogyan van. Nem érdemes bármihez is hozzányúlni. Vagy azért, mert úgysem fog sikerülni, vagy azért mert a soha nem hazudó ember azt mondta.

Vegyétek már észre, hogy a társadalom problémái már annyira súlyosak, hogy azokat lehetetlen egyetlen intézkedéssel megoldani. Nincs se varázsige, sem isteni erő, amely majd egycsapásra rendet tesz a fejekben. Márpedig a többség erre vár: vagy elintézzük a gondjainkat egy mozdulattal, vagy hagyjuk a fenébe az egészet. Hát ez így nem fog menni. De nem csak nekünk (magyaroknak), senki másnak sem. Lent kell elkezdeni újraépíteni mindent (fent már próbáltuk, az nem ment). És ez a munka kis lépésekkel fog előre haladni. Némelyik lépésnek kis haszna lesz, másoknak nagyobb, megint mások pedig talán nem is fognak tudni eredményt felmutatni. De a sok apró eredményből egy idő után körvonalazódni fog (muszáj, mert nincs más választásunk) valami előremutató. És akkor, de csak akkor elkezdünk majd hasonlítani mi is azokra a társadalmakra, amelyeket anniyra irigylünk, mondván, "bezzeg ott meg tudják csinálni jól".

Most komolyan! Ebben az elvben mi a kivetnivaló? Aki ezzel a szándékkal nem ért egyet, az inkább ne is kritizáljon többé semmit! Annak nagyon is jó ülni a meleg guanóban. Ahelyett, hogy venné a fáradtságot, és egy apró részt hozzátenne a közös jövőnkhöz.

Első lépésnek megteszi az is, ha a csikket nem dobja ki a kocsi ablakán. Sőt, nulladik lépésnek most még az is elegendő, ha nem szólja le a tenni akarókat...