Regisztráció Blogot indítok
Adatok
golaz01

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PTinfo AmeriTRAM 2011.12.04 19:26:00
A Kinki Sharyo Európában szinte ismeretlen cég, pedig mind az ázsiai, mind az amerikai vasúti járműpiacon erőteljesen jelen van. A számtalan japán kocsi mellett olyan helyekre szállított járműveket, mint a dubai, szingapúri vagy kairói metró, nem is említve az Egyesült Államok…..
golaz01 2012.01.01 20:18:44
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/Nagasaki_Trolley_M5199.jpg

Ez például szép villamos és milyen szép autók vannak az utcán. Ide bezzeg csak unalmas autókat adnak el.

De ez a villamos is aranyos:

www.zonjineko.com/3097-japan-images-the-last-tram-in-tokyo/
A provokatív, "modern" stílusú, sokak szerint a klasszikus magyar darabokat szándékosan, gúnyból obszcenizáló Alföldi Róbert maradhatott a Nemzeti Színház élén. Tarlós próbálja menteni a helyzetet, először a szakmai, javaslattevő bizottság szerint legjobb pályázatot…..
Vastagbőr A légyfogó vakradar 2011.09.20 10:01:00
Szeretnénk kiküszöbölni az esős idő okozta rosszkedveteket, ezért elmeséljük Nektek a Honvédelmi Minisztérium sztárjával, az KISZ KB-tagból Orbán-rajongóvá lett Gubcsi Lajossal kapcsolatos legfrissebb hírt. A HM kommunikációs cégének, a Zrínyi Média Kft.-nek…..
golaz01 2011.09.20 18:38:27
@zero: Ami ami, az az - Válogatott levelek Orbán Viktornak
 Ma egy feladványra futja. Véletlenül találtam két ilyen volt-ilyen lett fotót egy pesti épületről, ami a közelmúltban sokat szerepelt a sajtóban egy egyelőre jegelt agyrém beruházás kapcsán.  Az érdekesség valójában a fenti 1948-as fotó (azelőtt sose láttam).…..
Serbia Insajd Maybachos paraszt 2011.09.13 07:12:00
Horvátország   Haszonjármű Stjepan Pavlak horvát földművesnek van mit a tejbe aprítania. Az ötszáz hektáron gazdálkodó, 58 éves parasztember egyik járműve egy 612 lóerős Maybach. A százötvenmillió forint értékű luxusautót ráadásul nem is pátyolgatja. Mint a képen is…..
A bejegyzést kommentelőink is szerkeszthetik! (szabályok) június 12. A horvátországi Splitben eredménytelen találkozóra kerül sor Slobodan Milošević, Franjo Tuđman és Alija Izetbegović között. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Milošević támogatásáról biztosítja…..
golaz01 2011.09.13 10:22:16
+ Akkor ez a felvétel szeptember 19 - én készült?
www.youtube.com/watch?v=Xz42ucCGunU
Mert már olvastam augusztus 19 - ét és szeptember 15 - ét is.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
golaz01 2011.09.09 08:21:07
@Krejdülpapi: Igen, én is ezt mondom. De nem Londonban. Ott a szállásra elköltöd azt a pénzt, amiből máshol megélhetnél mindennel együtt és szar állások vannak csak. Mosogatásból meg ilyen hülyeségekből ott sem lehet megélni.
golaz01 2011.09.09 13:18:50
Kedves Dante!

Látom néhányakból előjött a faszagyerek és közlik veled, hogy szar vagy. Sokat segítettek:)

Az egyik, amit tehetsz, hogy szerzel egy OKJ - s papírt, vagy bármilyen szakképesítést. Ezt a munkaügyi központon keresztül lehet megtenni. Lehet, hogy kapsz támogatást, de lehet, hogy nem, mert például van már érettségid. Az is lehet, hogy nem indul olyan szakképesítés, amit érdemes lenne megpróbálni. Például csak kosárfonói tanfolyam indul és hát ugye az sem egy perspektíva.

A másik, hogy lelépsz. Mivel angolul tudsz, Angliába. De ehhez is kell minimum 1000 Ł + repjegy.
Olyan angoltudással, ha telefonon keresztül megérted, hogy hova kell menni munkára, el tudod mondani, hogy ki vagy már elindulhatsz. De ne Londonba, meg Oxfordba, hanem északra. Ott olcsóbbak a lakások és van munka is. Illetve lakni ingyen is lehet, de ezt majd megtudod.
Angliában sok munka-ügynökség van, akik kiközvetítenek a cégekhez, ez az első lépcsőfok. Ha céges szerződésed lesz, akkor már király vagy.
De maradjunk az ügynökségeknél. Bemész az összesbe, beadod az önéletrajzod és az elérhetőséged és lesz munkád. Ehhez csak az kell, hogy hamisíts egy önéletrajzot, tehát ilyeneket, hogy 1 év egyetem, meg társai felesleges beleírni. viszont kifejetetten előnyös, hogy van érettségid! A hamisított önéletrajzot jó eséllyel senki sem fogja ellenőrizni, de, hogy még kisebb eséllyel ellenőrizzék néhány igazolást vigyél ki a volt munkahelyeidtől. Anyu - apu is segíthet ebben. Ezek csak egyszerű A4 - es lapok, angol szöveggel, pecséttel, aláírással.
Jól gondold meg, hogy milyen gyakorlatot kamuzol be magadnak, mert lehet, hogy ellenőrizni fognak. Például állítólag vendéglátós vagy, megkérdezik, hogy 1 üveg pezsgő hány pohárba fér be. Nem tudod - égés. Vagy beírod, hogy tudsz targoncát vezetni. de nem tudsz, és ki is derül - égés.
Tehát valami olyat hazudj, amiről van fogalmad, esetleg érzéked.
golaz01 2011.09.09 17:00:49
@szürkemókus:

Kedves szürkemókus!

Egy OKJ - s tanfolyam 4, vagy 5 félév és már szeptember van - ahogy írtad is. Viszont vannak nem OKJ - s képzések is, amiket a munkaügyi központ támogathat. Ilyen például a jogosítvány, amit akár fél év alatt is megszerezhet, síma C kat. - ra.
    "Hölgyem, hahó, ne álljunk be a képbe a bátyámmal? Jól mutatnánk ott melósruhában. Mit fotóz ennyire, mi van ott olyan érdekes?" A körablakot, mondom, lefotózom magamnak, amíg még lehet. Így elegyedtünk szóba, a nevetőszemű, nagyhangú ürge, aki…..
Angelina Jolie eddig az unalmas hétköznapokat nem bírta Londonban, most pedig a zavargások miatt döntött úgy, hogy eljön Angliából. A színésznő, Brad Pitt és hat gyermekük Pitt filmjének forgatása miatt tartózkodott a szigetországban, de nem bírták a mindennapossá váló…..
PTinfo Az orosz piac 2011.08.01 07:58:00
Bár a volt Szovjetunió villamosüzemei sok helyen halódnak, az üzemek hihetetlenül nagy száma (csak Oroszországban közel 70 városban van villamos), az ottani, jellemzően hazai vagy Tátra gyártmányú kocsik lecserélése több nyugati gyártó fantáziáját is megmozgatta. A hazai…..
golaz01 2011.08.04 01:51:26
@mestska: Igen, lesz. De mondjuk ahhoz képest, hogy mennyi villamos szűnt meg Franciaországban, Spanyolországban, de Németországban is hasonló idő alatt, nem sok.
golaz01 2011.08.03 15:06:59
@ruba: Oroszországban eddig 7 helyen állt le a villamos. Ez nem olyan sok.
Az a gond, hogy eddig nem volt használható villamos, ami volt, az meg már nagyon öreg. De sok olyan város van, ahol a hagyományos villamos nem elég, a metró túl sok.
A marsrutka pedig politikai kérdés. Egy villamosépítés is hozhat annyit, mint a marsrutkák a helyi vezetésnek.
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
golaz01 2011.08.03 14:07:13
@knbm: Ja, biztosan nem kaptál semmit. :)
HamPLÓ Szeged, építési terület 2011.07.29 17:07:00
Egy időben ha a budapesti villamosbarát budapesti típusokkal akart nosztalgiázni, Szegedre kellett mennie, mert ott voltak Bengálik, 1500-asból kialakított munkakocsik és Füzesi-acélvázas nosztalgia ikerkocsi. Egy ideje azonban már azért járok oda, hogy a tömegközlekedés…..
  Eltörölné a kormány a középiskolákban a nyelvi előkészítő, úgynevezett nulladik osztályokat; három nyelv tanulását tennék kötelezővé a nyolcosztályos gimnáziumokban; a felsőoktatásba való bejutást nyelvvizsgához kötnék – derül ki a nyelvoktatási…..
golaz01 2011.07.29 11:35:54
@gfkldngjfjnbo: Ott sem beszélnek angolul. Csak a lengyel főnök, a beosztottak nem, vagy alig tudnak. A kiejtésük pedig tragikus. Nagyon torokhangon beszélnek.
golaz01 2011.07.29 11:44:05
@Luke SW: Quebec is Kanada része, az van legközelebb Európához és jobb Quebecben franciául beszélni, mint Torontoban angolul.
golaz01 2011.07.29 11:54:37
@guti.haz14: Magyarországon igen, de itt meg az angolt nem használják. Külföldön viszont elsősorban a helyi nyelv kell.