Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ómami

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenek előtt egy aprócska utalás egy majdhogynem jelentéktelennek tűnő tényre: a magyar közjogi berendezkedés olyan, hogy a végrehajtói hatalom a felelősséget illetően egyszemélyes. A miniszterelnöknek van kormánya, azt és olyan címmel nevez ki, akit és amilyennel akar.…..
A Föncsi teljesen elvesztette a kapcsolatát a külvilággal, a jobbkeze komplett bolond, Tarlós olyan őrült, hogy most már bármikor, bárkin elvégezhet egy ambuláns vakbélműtétet a hivatali szobájában, a honvédség a Youtube-on dokumentálja az elmekórtörténetét, Kövér László…..
ómami 2011.08.31 21:44:21
@anonymand:
Kedves anonymand!
Nem lenne az nyugis állás.
Üdvözöl
ómami
ómami 2011.08.31 22:36:45
@maroz:
Abszurd. Remélem, hogy egyre több embernek.

De bennük már kényszerek is működhetnek. Most először igazán forrósodik a talaj a lábuk alatt. Elcseszett gazdaságpolitika, elcseszett külpolitika, lepusztuló oktatásügy, egészségügy, nulla nemzetközi tekintély stb.

Hoffmann már nagyon régen görcsben van. Nem lett volna szabad vállalnia az államtitkárságot. Szerintem tudta is. A feladat túl nagy neki, a sajátjai is csesztetik.

Gyurcsány -ügy: Ebben például csak rossz döntésük lehet. Ha nem döntenek, az is rossz.

Tokaj kornyékén vesszőből font varsával is halásznak. Beleúszik a hal, nem tud megfordulni, kiúszni. Nekem most Orbánékról ez jut eszembe.:-)))
Varánusz Ravatalon: a matolcsyzmus 2011.08.29 05:31:37
Vannak az életben törvényszerű dolgok, amik elől nem lehet kitérni. Amik pont olyan elkerülhetetlenek, mint a lakótelepi galambrajból hulló foscunami. Nézheted az eget, tipeghetsz kettőt jobbra kettőt balra, mint részeg vőfély a kakastöke pörkölttel a roma lagziban, ám…..
ómami 2011.08.29 10:20:01
@nandras01:

Én tudok egy csinálmányt, ami még működi:
a Soltész Miklós által osztogatott ajtódísz a megszületett babákna.

Hogy ez a Réthelyi professzor is hova jutott. Mindenkit beszippant ez a lebutított világ.
ómami 2011.08.29 18:33:10
@a szív fészkei:

Némelyik új fiút a bagázsból sajnálatra méltó baleknek, esetleg áldozatnak tartok.
Ilyen Réthelyi is. Csetlik, botlik a politika világában, mint elefánt......
Amire figyelmeztettél, az igaz:
Az áldozattá válásban legtöbbször az áldozatoknak is részük van.
Egészen másról akartam írni eredetileg, de beleszaladtam egy képbe. Elméláztam fölötte, és nem értettem: hogyhogy nincs erről egy hangzatos bejelentés? Miért nem áll ki Kedves Vezetőnk, és mondja bele egyenest az arcunkba? Miért nincs megadva ennek a megfelelő nemzeti…..
ómami 2011.08.28 12:44:05
@pirimogyoró:
Ejnye! én emlékeztesselek Kövér szavaira?
Nem kérdezzük a beigli árát!!!

@Boli:

Benned meg semmi magyar virtus nincs.
Ősi magyar szokás szerint ha úton vagy, nyereg alatt vidd a hazait! Ez a nyugati orientációd is problémás ám!

@Fabius:
Úgy látom, Dávid Ibolya ezt a műsort inkább kihagyná. Habár szagolgatja.

Kösz.neked a napi betevőt.
ómami 2011.08.28 14:53:49
@Cartman (ex Cartman):

Kolbászt Orbántól kell rendelni. Pálinkát is.Törkölyt. Bora is van.
Lehet, hogy már péksége is.
ómami 2011.08.28 15:26:09
@vydámbarak:
Ami jogerős, az biztos igaz.
De ezzel együtt is csak jobb szőlősgazda lehet, mint miniszterelnök.
Díszkivilágítást kapott a Parlament. Arról az épületről beszélünk, ami 2014 után legfeljebb 200 képviselő és az őket ellátó igazgatási létszám munkahelye lesz 18 ezer négyzetméteren. Egyébként a díszkivilágítás idénre be nem tervezett költségeit a feloszlatott…..
ómami 2011.08.28 11:18:45
ómami 2011.08.28 12:55:08
@maroz:

Selmeczi Gabika
  Tegnapi posztom nagy része eltűnt, megírom még egyszer, kicsit máshogy. Mellár Tamás jobboldali/konzervatív közgazdász élesen kritizálta azt Orbán-kormány gazdaságpolitikáját. Ez a hír.  Mellár Tamás az első Orbán-kormány idején a KSH elnöke volt,…..
Új fogás kerül a kormányzati kommunikáció turhától átázott étlapjára: a Narancsos Girosz. Információk szerint zavar keletkezett az erőben, a Nagy Annát helyettesítő Kovács Zoltán már csak a szájával tud hazudni, az arcával nem, úgyhogy itt az ideje egy centralizált…..
Varánusz Free Gyurcsány! 2011.08.25 05:43:00
Új platform alakult a Demokratikus Chartán belül, a Free Feri. Nem csoda, lassan közeleg a szeptember és a Mentelmi Jog Visszavonásának Napja, mikor is a kormánypárt végre eldönti, lesz-e vér a pucájában kedvére tenni igazhitű híveinek, hülyét csinálni saját magából és…..
ómami 2011.08.25 08:29:33
@Cirbi:
Gondolom, hogy hamarosan országosan betiltják Andersen A császár új ruhája című meséjét és annak minden feldolgozását, köztük Ránki gyermekoperáját, a Pómádé király új ruháját.
Schmitt Pál -a nyelvújítás jegyében - új szavak használatát fogja javasolni a "király" és a "mesztelen" szavak helyett.
ómami 2011.08.25 08:52:12
Egy hatalmas meghajlással szeretnénk megköszönni nektek, hogy ránk szavaztatok a Goldenblogon, az Egy nap a városban kategóriagyőztes lett a Helyi-érték elnevezésű mezőnyben. Marha jó érzés, hogy ennyien szeretitek, amit csinálunk, és ilyenkor mindig kapunk egy kis plusz löketet,…..
Egész fasza ünnep is lehetne ez az augusztus huszadika. Minden honpolgár az ízlésének megfelelő tartalommal töltheti meg államalapítástól új kenyérig, vagy egy napra válhat belőlük égi csillagszórózást élőben/tévén keresztül bámuló tátika szájú kisgyerek. Aki egy…..
Ünnep van, ünnep volt tavaly is... Hoztam valamit a poet.hu-ról: Schmidt János: Vérvonal (részletek) Őseid árnya tűnik fel a puszta homályban, vérvonaluk húz csíkot a rőt horizonton. Áldozatuk nyújt intő példát földi világban, ha tetteik hős lobogóit a mába kibontod: Nem…..
Nem lehetséges az, hogy a sajtóban szereplő Stadler Mária, aki felvetette Gyurcsány lelövését, azonos azzal a Stadler Mari néni nevű nagymamával, akinek mindenütt lehet kapni a szakácskönyvét? Tessék a Stadler Mari nevet guglizni, látni fognak egy fényképet, és nekem úgy tűnik,…..
Rendkívül szórakoztató írás jelent meg néhány napja az Economistban, az obligát meghatározás szerint „tekintélyes brit gazdasági hetilapban”. Szerzőjének valószínűleg nem a szórakoztatás volt a legfőbb célja, hanem annak sokadik elmesélése, hogy mennyire…..
ómami 2011.08.16 23:31:51
@menőmano:
Gondolom, hogy utalás Virginia Woolf öngyilkosságára.
ómami 2011.08.16 23:52:29
@anonymand:
Tisztelt anonymand!

Az angol költőnő valóban így lett öngyilkos.

Azért ilyet én senkinek nem javasolok. Én megelégednék azzal, ha ezek a mostaniak lesütött szemmel elkullognának. Mielőbb. Önként, de nem dalolva.

Figyelem és nagyra értékelem a bejegyzéseidet.
Üdvözlettel
Ómami
ómami 2011.08.17 00:38:38
@hegyilány:
Az avatar egy Gulácsy Lajos-kép. Mi bajod lehet vele.
Minél többet tudok róla, annál inkább ki akarom zárni az életemből – ezt a mondatot egyetemista koromban hallottam valakitől, aki az édesapja révén elég közelről követhette a politika eseményeit. Máig emlékszem a reakciómra: kifejezetten idegesített a bennfentességbe…..
ómami 2011.08.16 23:40:10
ómami 2011.08.17 00:00:53
@hegyilány:
Ez Gulácsi Lajos egyik híres képe. Valóban nem tetszik?
Van valami szomorú abban, ha egy egykor szociológusként ismert és elismert ember a hatalom árnyékában elveszíti az arányérzékét, majd a józan ítélőképességét is. Hegedűs Zsuzsa Orbán főtanácsadójává lépett elő a fülkeforradalomban, és bár zöld balosnak mondja…..
Ülnek? Gondolom, igen. Ha nem, akkor legalább kapaszkodjanak meg, mert olyant mondok, hogy ha más mondaná és én hallanám valószínűleg megroggyannának a térdeim: a mi falunkban nemrég bezárt egy kocsma, és mi nyílt a helyén? Egy fitneszterem! Hogy miiiii??? Hogy ezen önök nem…..
ómami 2011.08.15 01:20:58
maroz!
Nagyon jó a helyzetképed és a diagnózisod.
Az a nagy gond, hogy ilyen remeket - lehangolót lehetne csacsogni
- a közoktatási lét elviselhetetlen kőnnyűségéről;
- a felsőoktatási lét elviselhetetlen könnyűségéről;
- az egészségügyi lét elviselketetlen könnyűségéről;
- a kulturális lét elviselhetetlen könnyűségérő;
- a munkaügyi lét elviselhetetlen könnyűségéről;
- a szociális lét elviselhetetlen könnyűségérő;
- a kisebbségi lét elviselhetetlen könnyűségéről;
- a nemzetközi lét elviselhetetlen könnyűségéről stb. ( A sorrend nem fontossági és bizonyára nem teljes. Illett volna abécé rendbe szednem.)

Az orbáni világkép minden területen szimpla és redukált, mint a beszédei , amelyeket többnyire egyszerű mondatok többszöri ismétlésével épít fel.
Általában nincs reális helyzetértékelése és diagnózisa eg-egy területről, mert nem akar a dolgok összetettségével bajlódni. Ugyanis már tudja a legorbánibb, redukált , minimumra lényegített megoldást az adott problémára. Erre az egészre most a legfrissebb példa az ócsai telep.
A leegyszerűsített problémára a legegyszerűbb megoldás -- -ez az ő képessége. Csinál valami látványosat, jól kommunikálhatót, elintézettnek hirdetheti az ügyet. Íme az eredményes miniszterelnök!!!
(hosszan tartó tapsot fog kapni érte.)

A mindenféle lét pedig megmarad elviselhetetlenul könnyűségűnek.
Kumin szerint Ami a bankokat illeti 2011.08.12 11:45:00
Lehet, hogy rövid az emlékezetem, de én ekkora hullámvasútra devizában nem emlékszem, mint amit a frank mutatott az utóbbi egy hétben. Ha három hete valaki azt mondja nekem valaki, hogy „Fellélegezhetnek a frankhitelesek: 250-nél az árfolyam” címmel jelenhetnek meg cikkek,…..
ómami 2011.08.13 16:39:24
@knausz:
Neked, a magam variációja:
Már bőven a görögországi válság idején turistaként, egy napja Athénban tartózkodva megírta haza a tutit, (érdemes visszakeresni) hogy "A görögök köszönik, jól vannak".
Egy politológus, politikai elemző, közgazdász, a Századvég vezető elemzője hogy tud ennyire az impresszióira hagyatkozni?
Persze tudtul adta, hogy átúszott a túlsó partra. Ott ez elég?
Olvasom, hogy má megin kezdik frászoltatni a rokinyuggereket, a nagy őszi mélytorkoztatással. Egyre több híradás emlékezteti a nemzeti együttizélés eme hitvány páriáit, hogy napjaik meg vannak számlálva. Mer lesz nekik hamarost olyan felülvizsgálatba ojtott visszavezetés, hogy…..
ómami 2011.08.13 09:54:49
@neonbagi:
Eltér, de összhangban van.
A bádog szó ugyanolyan telitalálat, mint a köpcös. Az asszociatív jelentéstartományuk miatt.

Mi leszünk/lettünk a legszomorúbb barakk.
Ha már akkora baj van, hogy az árfolyamgát, a devizalakótelep, vagy a bankadóból leírható adósságelengedés is komoly megoldásként merülhet fel a devizakárosultak (szevasz, Tibi), problémáira, akkor erkölcsi kötelességünk, hogy mi is közreadjuk a devizahitelesek problémáinak…..
w A Nemzeti Ügyek Bolygója 2011.08.10 05:30:00
A következő bolygón a Nemzeti Ügyek Kormánya lakott. - Lám, lám! Meglátogat egy csodálóm! – kiabálta messziről a Nemzeti Ügyek Kormánya. Ahogy a kis herceg közelebb vitorlázott, már azt kurjongatta: Hohó, itt egy alattvaló! A kis herceg óvatosan leszállt. Körülnézett,…..
Ahogy szárnyal a svájci frank fölfelé, úgy nő a kétségbeesés a frankhitelesek táborában. Vigaszt nem nyújt, de talán érdekes tanulságként szolgálhat számukra, hogy a parlamenti képviselők jelentős hányada is sorsközösséget vállal velük a majréban.Devizahitelt fölvenni…..
ómami 2011.08.07 20:05:40
@Húsleves:

Lenézni: nem kellenek ahhoz szavak, az egy viszonyulást jelent.
Az lehet a kérdés, hogy a jelenlegi kormány kit nem néz le.
ómami 2011.08.07 21:21:39
@Fabius:

LEmamizott? Úgy érted, hogy LE? Na ne mondj ilyet!
A mamik érzékenyek.

Amúgy a Húslevesben sok a zöldség.