Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sentinelle

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A statisztika szerint  - enyhén szólva is  -mérsékelt érdeklődés kíséri a vadász-, meg az ilyen-olyan történeteimet. Miután a vadászat és a horgászat szinte édestestvérek, ez utóbbival próbálkozok. Kb. 60 ezer vadász van és 300 ezer pecás, tehát ravaszul kigondoltam hogy…..
Minden vadászatnak van "hozadéka". A vadász lelkében - ha van neki - a bevételi oldalon. Nem csak arra gondolok, amikor a "hozadékot" zsigerelni kell, mert azt inkább eredményességnek hívjuk. A tanulságot, vagy egyszerűen "csak" a látvány nagyszerűségét, szépségét, pl. egy…..
Diskurzus. A szó eredete ismeretlen, de tudjuk mit jelent, szépen magyarítottuk is, diskurálni, beszélgetni, vagy legújabban - kommunikálni, ami azért egy kicsit több mint beszéd.Az élő beszéd semmi mással nem helyettesíthető, a fontosságát már az ősember is…..
...azt diktálja, hogy a hét közepére eső hőségriadóban, nem kéne egész nap a napraforgó táblában ácsorogni.  Nyilván, a tűző napon, ahol még a szellő is hőgutát kap a szárazra aszalódott napraforgó levelek között, a hőmérő higanyszála is ki fog ugrani a…..
A horgászatban sem szabad számolgatni. Mármint a kiadásokat. Ha minden bot, orsó, már bevetésre kész, akkor kellenek még az "egyebek". Etetőanyag, csalianyag, izesítők, aromák, csonti, giliszta - ha meg már a boltban vagyunk egy-két horog, ólom, stb. mert azok…..
Még én sem tudom miről fogok írni, ha a kétnapos horgászatból megjövök. De azért lehet máris kommentezni! Csak tessék, tessék ! Megfordítanám, a hozzászóláshoz - ha lesz - írom a "fejlécet". Gombhoz a ruhát, panírhoz a halat, betűhöz a papírt, stb...
Még egy kicsit a pónikhoz. Előrebocsátva, hogy csak az unokám miatt kedvelem őket, mert valóban vannak köztük konok, nyakas, kis gazemberek is. A méretek mindenáron való csökkentése miatt, sok a beltenyésztett és ettől bizony akad közöttük "elmebeteg" is. Egy…..
sentinelle 2011.07.26 23:44:32
Horgásztam már ezen a tavon, nem is túl régen, de lehangoló eredménnyel. Összesen öt, vagy hat dévér, meg egy UBV által okozott égési sérülés volt a nap hozadéka. Tegnap este, a tíz nap óta dühöngő hőséget, egy frissítő zápor szakította meg, végre aludni is…..
Nem tisztem híreket kommentálni, de miután lovakról szólt a híradás, megteszem. Konkrétan egy póniról van szó, "aki" úgy torkon harapta a gazdáját, hogy az belehalt a harapásba. Eddig a hír - és innentől a döbbenet. Valahogy el sem tudom képzelni, hogy egy ló…..