Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Madár Attila

53 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat gondolkodtam, hogy mit ér ez a sztori? Tényleg, miért kell ezzel nekem foglalkozni? Mértékadó barátaim szerint vannak fontosabb dolgaim is. Aztán, lehet, hogy ha kicsapom a biztosítékot, akkor majd nem ehetek ott többet jóízűen, a gyerekeim nem játszhatnak a játszótéren és azt kockáztatom,…..
Madárnak nézve Aperol Spritz 2014.12.16 16:07:46
Az történt, hogy nagyon megszerettem az Aperol Spritz-et. Az íze valakit a durván másnapos szájízre emlékeztet, engem a grapefruit magjának szétrágásakor fellépő fanyarságra. Aki nem ismeri, annak a gyorstalpaló: van az Aperol alapital, ezt kell keverni Proseccoval és szódával…..
Sokat foglalkozom kérdésekkel mostanában. Minden aspektusból érdekelnek és egyes gyakorlataimhoz nagyszerű tesztalanyaim vannak. Csodaszép hallani, ahogy a gyerekeimnek feltett klisékérdéseimre a válasz már nem az, hogy „Semmi, minden jó”, hanem az, hogy „Semmi, bár ez úgy sem…..
Valójában nem is fehér köpenyes volt. Illetve nem abban a klasszikus formában, hogy például orvos, bár volt rajta némi fehér „pántlika”. Pincér a MOM Park Leroy-ban, én meg vezetőségi ülésen próbáltam adni magam és megoldást találni egy problémára. Na, az lett is. Bár…..
Itt van rögtön a sztori vége: eladtam a hajómat. Elsőre úgy tűnt, hogy keveset kértem, csiklandozott is a mohóság érzése! Aztán nyeltem egy nagyon és elmesélem, amiért baromi jól érzem magam: órákon belül igazolt az élet. (NAV-nak jelentem: nem valósak az összegek és nem…..
Ülünk ma a fiammal az autóban és csak kérdez, kérdez, kérdez. Én meg imádom! Majd ránézek a napi feladataimra és felnyögök, hogy "Te jó ég!" Mire ő: „Túl sokat kérdezek apa?” „Jaj dehogy, csak másra gondoltam egy pillanatig” És akkor hirtelen egy viccet akartam neki…..
Te tudod mit gondol rólad a barátod? Az egyik jó barátod. De úgy őszintén, minden nyál nélkül. Például, ahhoz mit szólnál, ha azt mondaná rólad - másnak, hogy „Ja, ő? Olyan mint egy darab nyers hús!”Ennyi. Egy darab nyers hús. Azért egy kis hátteret hozzáadok. Én úgy…..
Madárnak nézve Abbahagytam! 2014.01.08 21:49:24
Azt mondják, hogy a dohányzást nem lehet abbahagyni, csak szüneteltetni. Lehet. Nekem mindegy. Így, akkor én pont most egy éve szüneteltetem. Az azonban biztosabb, hogy a mai névnapom, sokkal inkább tekinthető a születésnapomnak. Alább pedig egy-két tapasztalatom az elmúlt 15…..
Madárnak nézve A rosszaság nap 2013.12.22 01:50:16
A rosszaság nap úgy kezdődött, hogy a lányom megkérdezte, hogy miért kell mindig jónak lenni. Én meg mondtam, hogy dehogy kell. Sőt, néha azért kell rossznak lenni, hogy tudja mi a különbség a kettő között. Persze nem értette. Azt azonban már igen, amikor bejelentettem, hogy…..
Madárnak nézve Faárus 2013.12.20 22:34:21
Nyomja a csöngőt - gondolom már két kézzel, de hát ha nem jó, akkor biz az nem fog szólni. Bár erről mit sem tud szegény faárus. A célja én vagyok, látja kint állni az autót, így hát próbálja tovább. Üvöltözik. Én meg talán csak véletlenül hallom meg, de legalább…..
Az eredeti oldalon megjelent interjú: Ha én ezt adom, te mit adsz cserébe? - avagy a jó tárgyalás alapjai, Szerző: Mészáros Etelka Megjelent:2013.11.27 Üzleti és magánéletünk, jól működő kapcsolataink alapja a jó tárgyalástechnika. Nem is gondolnánk, hogy a tárgyalás…..
Madárnak nézve (kis) Autóvétel 2013.10.23 13:03:50
Szóval megy az apa-fia hotwheels* nap, kiegészülve a kiscsajjal is, de hát a sok várakozás tényleg nem az igazi. Mind a 17 állomáshoz ahol valamit tudsz tenni vagy fél órát kell sorba állni. Mire odakerülsz és mondjuk kereket cserélsz a gyerekkel, addigra meg már szét unod a…..
A sztori még tavaszi, de élő lett, ahogy újra találkoztunk: szóval jön a Pázsit Doki és mert nagyon szeret már az elmúlt egy év alatt, hozza is a cuccokat, leveket, slagot meg, gépeket és ami kell. Tudja ő a dolgát, mégis mindig megkérdezi: „Mit talált ki Attila mára?”. A…..
Az füvem tényleg zöldebb, mint a szomszédé. Szerintem 2 dolog kellett hozzá. Természetesen az egyik a pénz, a másik az akarat! Akartam, hogy ne én sírjak a másé után, hanem ő az enyém után. Aztán most ott tartunk, hogy az egész utca az enyémet akarja. Pedig csak Pázsit…..
Büntetést fizetni mindig rengeteg érzést vált ki belőlem. Főleg negatívot, és ahogy ezt most leírom, tulajdonképpen egy pozitív sem ugrik be. Szóval a két fő érzés: 1, a francba, hibáztam és most bűnhődők  - bár fizetek és már vége is. 2, a pénznek nagyon sok jobb…..
Életem egyik legizgalmasabb és egyben a legfélelmetesebb időszaka van a hátam mögött - új munkahely, új kihívások, sok önkéntesség - öröm, bánat, csalódás, fenyegetés, káromkodás, ölelés, hit, bizalom - oh, volt itt minden. Nyilván nem mentesít a nem írás alól, főként,…..
Szóval, aki tudja, miért olvassa ezt a bejegyzést, annak nincs újdonság. Aki meg csak úgy olvassa, szerintem pár sor és minden tiszta lesz. Remélem, hogy a mostani csapongásaim rendhagyóak lesznek - de itt legalább azt csinálják, ami egy személyes blogtól el is várható, az…..
Madárnak nézve 5 éves érvelés 2013.02.09 22:19:18
Mármint egy 5 éves érvel a következő módon. Lenyűgöző! Aztán, ahogy növünk, úgy felejtjük el a logikus gondolkodást a ránk kényszerített, "ezt tessék csinálni, méghozzá így" szocializálódás miatt. Szokásos esti "én még nem vagyok álmos, nem is fogok lefeküdni" cirkusz…..
Az "Itthon otthon van" szlogen jutott eszembe amikor a MOM park parkolósaival vitatkoztam a napokban. Valahogy itt nem tudjuk értékelni a vásárlót. Minden arról szól, hogyan szerezzük meg, amikor meg már megvan, akkor meg már kb. szarba sem vesszük. Szóval MOM park, P2, kifizetve 1200…..
Ok, ok, ez is komolyabb, de mivel a sajtóban (még) nem jelentek meg ezek a gondolataim a kormány tárgyalási taktikájáról, megosztom veletek - talán idevágó. Az itt jobbra (:))lévő kérdés is jó egyébként . Én speciel baromi sokat. Tulajdonképpen én mindig fizettem azért ha…..
Madár Attila 2012.12.23 22:52:55
@Könnyen elkaptuk, uram!: Hát ez az. Ez a szubjektív része.
Amit írsz, az egy vélemény. És igazad is lehet. Én azonban reménykedem, hogy van benne valami hosszabb távú tervezettség mert reménykedem benne, hogy nagyon okos emberek ülnek ott ahol a döntések születnek.
A minimum pont a röghöz kötés. Én ezt állítom, csak a tapasztalatomra tudok hivatkozni. minden egyéb feladható.
A véleményem pedig változatlanul az, hogy a aki el akar menni menjen, de akkor fizessen az oktatásáért. Lehet nem itthon tanulni, mindenki saját döntése (bár annak ugyan úgy van lakhatási és egyéb költsége).
Az megint felvet kérdéseket, hogy itt tartjuk a tehetséges diákokat egy ideig, majd már nem mit junior megy el. Komolyan, ha valaki annyira kell külföldön, mert annyira okos és tehetséges, akkor ki fogja a leendő munkáltató fizetni a tandíjat.
Madár Attila 2012.12.23 22:57:02
@gtri: egyet értek! Érdekes is volt a cikk. Köszönöm.
Madár Attila 2012.12.23 23:14:20
@gtri: Igaz. Bár nem ismerjük egymást, nekem van ötletem és egyben tudom, hogy nem fognak megvalósulni. Szeretem a Prezi példáját. Örülök neki, hogy neki sikerült, de nyilvánvaló volt, hogy nem itthon. A Graphisoftnak is sikerült. De bocsánat, már én szegem meg a saját pontjaimat. hahaha
Hát, szóval megérkezett az öreg hozzánk is. Látni persze nem láttuk, de tele volt minden a nyomaival. A kissrácom pedig érdekesen van szocializálva. Nagyon udvarias ugyan, de ha valami ingyen jött, akkor már nem áll meg egynél. Ott a szaloncukor elszórva a csizmákhoz vezető…..
Ez még mindig nem a régi, itt megszokott énem. Több levelet kaptam, hogy 1, ha elkezdek valamit akkor azt csináljam rendesen, 2, hagyjam ezeket a nagyon szakmai cuccokat. A válaszaim: 1, ok. 2, ok. Bővebben pedig: 1, jó, jó, de most tényleg nem volt időm leírni a történteket. Na jó,…..
Úgy tűnik az alábbi elemzésem érdekli a piacot, mert több helyen is megjelent, vagy idéztek belőle (pl.: origo, élelmiszeronline stb) Nektek mi a véleményetek róla? A CBA láncból kivált és a Coop Csoporthoz csatlakozott tagok forgalmának elvesztése nem csak a forgalomkiesés és…..
Ez egy elemzés. Azért érdekesek az összefüggések. A bejegyzés címe alatt a Világgazdaság leközölte egy részét, amit ha idézőjelbe teszek, 14500 találatok kapok most a keresőben. Tudom, hogy több nyomtatott lapban is megjelent, így talán titeket is érdekel, milyen az amikor…..
Már korán reggel hallottam, hogy pénzhez jutott az önkormányzat, mert megállás nélkül ment a láncfűrész az utcában. Ritkították a fákat. Bár a szemközti szomszéd, az asztalos mester Laci bácsi szerint inkább brutálisan csonkították azokat a szemetek. És persze egyre…..