Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mamoka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Te nem eszel húst? Csak zöldségeket eszel? Akkor mit eszel? Miért vagy vegetáriánus? Ha vegetáriánus vagy, ezeket és az ehhez hasonló kérdéseket biztos, hogy nem úszod meg. Te vega vagy? – szegezik nekem a kérdést nap, mint nap – hol rosszalló, hol érdeklődő pillantások kellő közepette. „Igen, közel…..
Mamoka 2017.11.04 20:59:35
Egy évig voltam vegán. Kényszerből, mert az összkoleszterin szintem meghaladta a 9 mmol/l értéket - az orvosom üvöltött, és letiltott minden állati táplálékról. Egy év után, mikor külföldről hazajöttem, az összkoleszterin szintem 3 alatt volt, viszont az összes májfunkció leletem a közelgő véget vetítette előre -- az orvosom üvöltött, hogy állati fehérje nélkül a máj nem képes működni!
Ez csaknem 30 éve történt. Azóta is kínlódok a koleszterinnel, a májfunkciós értékekkel és az orvosokkal!
Az orvosok, a dietetikusok, a kutatók össze vissza beszélnek! Egymásnak, és néha önmaguknak is, homlok egyenest ellentmondó állításokat hangoztatnak. Úgy néz ki, hogy kísérleti nyulak vagyunk!
Kialakítod magadnak a számodra jó közérzetet biztosító étrendet: forrás, mennyiség, minőség, gyakoriság ... stb -- aztán a vérképed láttán az orvosod csak üvölt veled! És kezdődik minden előröl!
Találkoztam már 2. típusú cukorbeteggel, aki vegán étrenden él, nem számolja a bevitt szénhidrát mennyiségét, és annyit eszik, amennyi éppen jólesik neki -- és tökéletes a vérképe, a vércukor és az inzulin szintje. És van olyan ismerősöm, aki húst hússal eszik, imádja a libazsíros kenyeret kolbásszal vagy pirosarannyal, és a kedvenc vasárnapi ebédje a zsírba kisütött rántott sertéstarja krumplipürével, és tökéletes a vérképe. Mindketten jól érzik magukat a választott étrendjükkel. Ameddig nem akarják a környezetükre erőltetni saját étrendjüket, addig minden a legnagyobb rendben van!
Tehát mindegy, hogy vegán vagy húsimádó vagy, a lényeg az, hogy jól érezd magad, és az ételed az egészségedet is szolgálja!