Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Serpentarius

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tamás kavargó érzelmekkel, elrévedő tekintettel mered a telefon földön árválkodó darabkáira. A hátlap műanyagja deformálódott, a szürke szín az elhajlásoknál erősen elhalványul, szinte fehéresbe csap át. A nemrég még vidáman villogó, most már szilánkos…..
Serpentarius 2012.02.21 10:34:49
@Levi/BudapestScenes:

"Mondjuk tény, hogy hatalmas érzés egy 10 collos érintőképernyőn Angry Birds-özni."

Mondjuk, tény, hogy hatalmas érzés Angry Birds játszása helyett jó könyvet olvasni.

De kinek a pap... nekem a papné. :)
Serpentarius 2012.02.21 10:53:33
@Frengi:

"...mert szép piros színe volt, ami fontos, hogy megtaláljam a táskám legaláján is."

Tipikus nő! :)

De valld be, hogy még ennél is tipikusabb vagy, mert jó hangosra tekered a hangerőt, hogy meghalld, ha utazás közben hívnak és akkor lehet egy kézzel kapaszkodva, a másikkal a vállon lévő Luji Puttony táskában kotorászni jó sokáig. :)
Kurjongatnak a kurucok, feljelentettek egy énekest. A Dopeman művésznévre hallgató gengszter-rapper bazmegol az egyik számában, plusz idéz a Kölcsey Himnuszából, bár ezt nem Erkel zenéjére teszi. A kurucok feljelentése, nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt, nem meglepő. Az már inkább, hogy az…..
Serpentarius 2011.12.16 15:03:30
@mement:

"Te elvarod hogy valakit buntessenek meg a szavai miatt..."

Sok demokratikusnak nevezett országban megteszik ezt. Mert nem mindegy, hogy milyenek azok a szavak. És még csak nem is kell dopemankedni ahhoz, hogy bevágjanak a szavaid miatt a kóterbe. És ebben az ottani jogvédők kifogást nem találnak. Sőt! Bátorítják ezt a megoldást.

Akkor mi miért tartunk ilyen megoldástól?
Serpentarius 2012.02.20 13:07:13
@mement: Pedig itt is nyomják ezt a megoldást.
Serpentarius 2012.02.20 13:10:32
@Mária:

"Annyira idióták a végrehajtó hatalom kormány által irányított képviselői, hogy a gazdájuk egyet füttyent, és aggályok nélkül látnak bele bármibe bármit, ahogy a megrendelésben leadták nekik."

Ilyen ez az európai demokrácia, látod? Ne is menj te a németekhez, svédekhez, mert csak ki fogsz akadni azon, hogy aggályok nélkül látnak bele bármiben bármit.

Nahát! :)
Mostanában újra tombol a rémálom, elkezdtek a megosztó politika falai, a kritikátlan gyűlölet politikai oszlopai felépülni. Kurva szuggesztív egy dolog, és mivel a politikában mindenkinek megvan a saját igazsága, egyszerű is. Azok a fogalmak amiket az elmúlt 1 évben temetni…..
Serpentarius 2012.02.03 17:40:38
@is:

"A jobboldal szerint az a magyar, akit ők annak tartanak. A demokraták szerint az a magyar, aki annak tartja magát."

Milyen fura, hogy ezzel az éles kettéválasztással a jobboldal nem demokrata. Pedig sokkal inkább az.
Serpentarius 2012.02.04 13:33:55
@peetmaster:

Dehogy mondott le. Szó sincs erről. Arról van szó, hogy amíg az ún. nemzeti oldalon sokan nem tekintik nemzeti érzelműnek a ballibeket, addig az ún. ballib oldalról meg sokan nem tekintik demokratának a nemzetieket.

Ez nem annyira önkéntes, mintsem mások által kiosztott szerep.
Serpentarius 2012.02.20 13:05:26
@peetmaster:

Tehát akkor leszögezhetjük, hogy mindkét terminológia kamu.
Kilátás egy barcelonai félsziget szállodájának 26 emeletéről - az Eclipse bár nagyon ott van Egy barátom – mellesleg 2 diplomás, világjáró értelmiségi – Moleskine notesze hátuljában vezeti, mik a legkülönlegesebb helyek, ahol már pisilt. Megvolt neki a Grand Canyon,…..
Börtönszleng Doberdó 2012.01.28 18:09:00
Doberdó: felső ágy – Bazmeg, Tatár, agyam kidobom a hesszlyukon mingyár', hallod mit vaker Gógyi? Elkezdi, zárkafelelős volt Pusztán, a fél szint nem mert neki köszönni se. – Jó' van, na, akkoriba' jógyerek voltam hatvanas kezekkel, csak köcsög nőm miatt annyi ideget ettem…..
Serpentarius 2012.02.03 20:19:08
Meglepődve vettük észre, hogy Magyarországon kicsapta a biztosítékot Bartus László írása az amerikai Népszavában. Tallózta a Mandíner, a Heti Válasz publicistája reflexből zsidózni kezdett és a Konzervatórium szerzőpárosa is csak izomból tolt valamit a monitorunkra. Pedig ha a…..
Serpentarius 2012.01.20 13:42:30
@sárkányfő:

"az önbevallás szubjektív kategória, azt hiszik a népek ez valami pozitív dolog, meg tán jól hangzik a kérdezőbiztos előtt is."

Most mi a baj a liberális gyakorlat továbbélésével?

Te nem tartod furának, hogy éppen a legliberálisabbak azok, akik a vallásosságot (főleg akkor, ha azzal a kereszténységre lehet utalni) illetően teljesen HIHETETLENNEK tartják, hogy itt az önbevallás kell számítson.

Mi a másik verzió? A más által való nyilvántartás. Hopp, de hiszen az meg mélyen kirekesztő és "ismerjük a történelmet, az hová vezet, ha..."

De ez a megoldás mindig felmerül. Főleg ha a keresztények nyilvántartásáról van szó. Ha meg azokon belül a katolikusokéról, akkor meg pláne kívánatos.

Nehogy már maguk vallják magukat annak, aminek érzik.

Nem, majd mások megszabják a kritériumokat a hovatartozást illetően.

És csak úgy sorjáznak az építő jellegű javaslatok.

Szánalmas!
Serpentarius 2012.02.03 18:10:54
@sárkányfő:

Egy felekezethez az tartozik, aki odatartozónak vallja magát. Ennyi.

Amiket itt (és máshol) "merő jóindulatból" szoktak javasolgatni, nem más, mint annak meghatározása, hogy a javaslattevők szerint ki minősül milyen felekezetbe tartozónak.

Persze ez csak akkor érvényes, ha keresztény felekezetről - és kifejezetten a katolikusról - van szó.

Más esetekben elégséges az önbevallás.
Modorosblog Szomorúan távozom 2011.12.16 06:00:00
Ma ismét olyasmivel voltam kénytelen akaratomon kívül szembesülni, ami sokszorosan haladja meg ingerküszöbömet. Azt hiszem nem vagyok egyedül, amikor végre azt mondom neked, elég volt! Elég volt ebből! Emberi és erkölcsi kötelességem azt diktálja, hogy ebben többet nem szabad…..
Serpentarius 2011.12.16 12:40:31
@mrbateman:

Offos lesz, én szóltam...

"Laptársunk egyik forrása szerint a nézeteltérés egyik alapvető oka a szerdán benyújtott MNB-törvénytervezettel kapcsolatos európai kifogások lehettek..."

Mondjuk, ez azért is érdekes, mert majd 2 évvel ezelőtt, 2010. januárjában a PSzÁF-os Farkas Ádám meg eképpen nyilatkozott: "Lehet értelme a jegybank és a PSZÁF összevonásának az euróbevezetés után, vagy akár még előtte?
- A kérdés fölvetésének volt értelme, hiszen a válság miatt a világon mindenütt napirenden van a pénzpiacok ellenőrzésének megerősítése. Így fontos szempont a makroszintű felügyeletet ellátó jegybank és a mikroszintű, intézményi felügyeletet ellátó szervezet munkájának összehangolása. Ennek lehet az egyik megoldása az összevonás, a másik pedig a felügyeleti függetlenség erősítése, a jogosítványok bővítése, és ezzel párhuzamosan a koordináció erősítése. Magyarország ez utóbbi utat választotta, de mindkét lehetőséget elemezték a két intézmény szakemberei. Az összevonás tehát nem értelmetlen elképzelés, több országban bevált..."

Mi történt időközben, hogy már nem kóser az, ami akkoriban és másutt kóser volt?
Az V. kerület egyik legforgalmasabb csomópontjától, az Astoriától csupán néhány lépésre bújik meg a Károlyi kert, melyet a Ferenczy István utca, a Magyar utca, a Henszlmann Imre utca és a Károlyi-palota épülete határol. Ha valaki nem ismeri, tényleg szinte csak véletlenül…..
  Eltörölné a kormány a középiskolákban a nyelvi előkészítő, úgynevezett nulladik osztályokat; három nyelv tanulását tennék kötelezővé a nyolcosztályos gimnáziumokban; a felsőoktatásba való bejutást nyelvvizsgához kötnék – derül ki a nyelvoktatási…..
Ebbe a posztba azét vágtam bele, mert az elmúlt évben elég sok olyan komment született a blogon, amelyik Budapestet egy gyámságra szoruló, csorgónyálú hülyegyereknek próbálta beállítani. A hozzászólásokból az is kiderült, hogy a város a vidék segítsége nélkül egy pillanat…..
Serpentarius 2011.07.26 16:16:03
@tommybravo: "Csak nem a nagyobb városok lakói és vállalatai által befizetett adóból?" De, azokból. Nem egyéből: sokéból.

"...nem a vidék tartja el Budapestet, hanem a főváros támogatja a vidéket." Ezért mondom, hogy kipakolod azokat a cégeket a fővárosból, amelyeknek nem szükséges, hogy a fővárosban legyenek és mindjárt más a tészta. Ja, hogy ez nem megy? Akkor meg nem arra kell hivatkozni, hogy a főváros tartja el, mert elég egyértelmű, hogy ez nem érdem, hanem szerencsétlen vízfejség eredménye.
Serpentarius 2011.07.26 16:39:24
@tommybravo: Ha csak azt vizsgálta volna, akkor nem folytatta volna azzal, hogy egy ugyanilyen blődséget biggyeszt a végére. :)
Serpentarius 2011.07.26 16:51:11
@tommybravo: Éppen ezért demagóg pofátlanság azzal érvelni, hogy ők tartanak el másokat.
Volt rá példa, hogy a harmadik országból Magyarországra behozott kukoricát átcsomagolták, és magyar vetőmagként adták el, ráadásul GMO-szennyezett volt. [...] A tárca kész arra, hogy sóval hintse be minden olyan cég helyét, amely hamisításra vetemedik – fogalmazott a…..
Serpentarius 2011.07.26 15:56:00
""@Adamfark: "tudtommal a GMO vetőmagból termett növények nem fertilisek, azaz az így termett magokat hiába vetik el, nem fog belőlük semmi teremni."

Vagy...

"There are technologies evolving which contain the transgene by biological means and still can provide fertile seeds using fertility restorer functions. Such methods are being developed by several EU research programs, among them Transcontainer and Co-Extra."